- La reducere!
- -20%
Rhodiola Zen Forte 30 cps Herbagetica
Rhodiola 3/1 Zen Forte 30 capsule Herbagetica
Rhodiola rosea, “radacina de aur”, este o plantă remarcabilă, sacră, care are o istorie largă și variată de utilizare. Având originile în regiunile arctice ale Europei și Asiei, Rhodiola are componente chimice care prezintă numeroase efecte pozitive.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 43 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 43 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,86 lei.
Rhodiola 3/1 Zen Forte 30 capsule Herbagetica
Rhodiola rosea, “radacina de aur”, este o plantă remarcabilă, sacră, care are o istorie largă și variată de utilizare. Având originile în regiunile arctice ale Europei și Asiei, Rhodiola are componente chimice care prezintă numeroase efecte pozitive: adapogen, antistres, antioxidant, antidepresiv, anti-oboseală, sporește activitatea bioelectrică a creierului, imbunătățește memoria și sporește energia creierului, accelerează recuperarea după munca grea, reglează ciclul menstrual, stabilizează funcțiile endocrine.
Adjuvant în:
-Combaterea stresului şi a depresiei
-Îmbunătăţirea memoriei
-Sporirea energiei creierului
-Susţine adaptarea la stresul psihic şi metabolic
-Reglarea ciclului menstrual
-Stabilizarea funcţiei endocrine
Contribuie la:
-Reducerea stresului metabolic şi psihic
-Combaterea anxietăţii şi a stării de nervozitate
-Reducerea oboselii
-Îmbunătățirea memoriei
-Reglarea ciclului menstrual
-Stabilizarea funcţiei endocrine
Compoziție per 1 capsulă:
-Extract de Rhodiola rosea, standardizat cu 3% rozavine și 1% salidrozide 400 mg
-Extract apos 3-4:1 din fructe de Acerola (Malpighia glabra), standardizat cu 17% Vitamina C 10 mg
Administrare: 1 capsulă pe zi.
Precauţii: Nu se cunosc.
Contraindicaţii: A nu se administra copiilor mici, femeilor însărcinate, celor care vor să rămână însărcinate sau cele care alăptează.
Beneficii:
-Stresul metabolic și stresul psihic
Studiile efetuate de-a lungul anilor, au demonstrat că adaptarea la stres a organismelor tratate cu Rhodiola, se bazează pe nivelul crescut al unor neurotransmitători ai creierului, cum ar fi: serotonină și dopamină. Astfel, planta crește capacitatea organismului de a se adapta la stresul metabolic, precum și la stresul psihic.
-Glanda tiroidă
Rhodiola Rosea, conform studiilor, a îmbunătățit funcția tiroidala fără a provoca hipertiroidism. În plus, glanda Timus a funcționat mult mai bine și a fost protejată de involuția care apare odată cu înaintarea în vârstă. Toate acestea s-au dovedit a fi ajutate de adaptogenul Rhodiola Rosea.
-Reglarea ciclului menstrual
Rhodiola Rosea modulează axa hipotalamus, glandele suprarenale și tiroida, prin reglarea nivelului hormonului CTR (cotricotropina), hormonului ACTH (adrenocorticotropină), beta-endorfinelor, catecolaminelor (adrenalină și noradrenalină), al corticosteroizilor (aldosteron, cortizon, DHEA-dehidroepiandrosteron, androgen, progesteron și estrogen).
-Fertilitatea
Stresul emoțional are efecte dăunătoare asupra fertilitătii unei femei. Stresul cronic la femei poate duce la neregularităti menstruale, modificări hormonale, ovulație afectată, creșterea în greutate și creșterea nivelului de cortizol și prolactină, toți factorii care interferează fertilitatea.
-Menopauza
Având efecte de echilibrare la nivelul axului hipotalamo-hipofizo-gonadal, Rhodiola Rosea ajută femeile să se adapteze noilor condiții de stres generate de simptomele neplăcute ale menopauzei. Simptomele precum bufeurile, creșterea în greutate, libidoul scăzut, pierderile de memorie, disfuncțiile sexuale, sunt tulburări legate de menopauză, pe care Rhodiola le ameliorează.
-Vitamina C are ca rol protejarea organismului împotriva deficiențelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi și chiar împotriva îmbătrânirii pielii. Cantitățile mărite de vitamina C ajută considerabil de mult în situațiile de stres accentuat, când consumul de noradrenalină şi adrenalină este mult mărit. Vitamina C este implicată de asemenea şi în sinteza serotoninei, o substanță responsabilă cu stările de calm, de curaj şi de relaxare, precum şi de apariţia stării de somn. Vitamina C intervine eficient ca un factor de combatere a oboselii, în special a oboselii cronice. Datorită prezenței Vitaminei C în rețeta produsului Rhodiola Rosea, acesta are capacitatea de a crește puterea de absorbție în corp a tuturor ingredientelor.
Rolul componentelor:
lantă perenă alpină din familia Crassulaceae, nativă în zona circumpolară, în nordul Canadei, Alaska, cunoscută în munţii din estul Siberiei de secole ca „rădăcina de aur”.
Menţionată de către medicul grec Dioscorides la începutul secolului I, istoricul său îndelungat o recomandă ca o plantă cu extraordinare proprietăţi vindecătoare şi de învigorare a organismului.
Populaţia locală siberiană o considera ca „dar al spiritelor”. Tradiţional, aici planta era oferită cuplurilor de logodnici pentru a asigura naşterea multor copii sănătoşi. În general folclorul popoarelor nord europene o considerau ca plantă tonică, utilizând-o ca ajutor în convalescenţă, pentru prevenirea infecţiilor şi combaterea oboselii. Rădăcina a fost folosită şi ca hrană, dar şi sub formă de pastă pentru vindecarea rănilor; medicina populară modernă ucraineană încă foloseşte această rădăcină sub formă de tinctură.
Ca hrană a fost folosită toată planta, de exemplu populaţia din Groenlanda consumau tulpinile şi frunzele suculente atât ca salată cât şi gătite ca şi legumele, iar rădăcina era de asemenea utilizare similară cu a legumelor cu amidon. Fitoterapeuţii tradiţionali europeni au inclus Rhodiola ca ingredient în poţiunile afrodisiace sau de dragoste. Vikingii foloseau rădăcina ca sursă de energie cât timp navigau. În Scandinavia şi Rusia a fost folosită de multă vreme de populaţiile locale pentru a face faţă frigului şi oboselii. Mai recent, mulţi atleţi ruşi (unii campioni olimpici) au folosit Rhodiola rosea pentru a-şi îmbunătăţi performanţele.
Rhodiola rosea optimizează nivelele de serotonină şi dopamină din organism, reducând astfel nivelul de stres şi oboseală. S-a constatat că planta îmbunătăţeşte utilizarea energiei în organism în timpul exerciţiilor, şi de asemenea nivelele creatinei la nivel muscular ceea ce duce la creşterea producerii ATP-ului, sursa primară de energie chimică.
Extractele de Rhodiola rosea sunt standardizate în salidrozidă (rhodiolozidă) şi au proprietăţi adaptogene, susţinând abilitatea organismului de a se adapta la stres, şi crescând rezistenţa acestuia la o serie de substanţe chimice, biologice şi la diferite surse de stres mental şi psihic. Studiile clinice pilot au arătat că planta îmbunătăţeşte performanţa psihică şi mentală, şi au arătat de asemenea un efect semnificativ la pacienţi cu depresie medie la moderată.
Formulele inovative Herbagetica reunesc, în principal, extracte din plante. Extractul este mult mai intens, mai eficient și mai rapid absorbit de către organism decât simpla pulbere din plante. Astfel, formulele pe bază de extracte sunt net superioare ca efecte benefice și rapiditate a vindecării față de produsele din simple pulberi din plante măcinate.
Încă de la început Herbagetica a creat formule și produse unice și inovative. Acestea și-au dovedit imediat eficacitatea prin rezultatele excelente asupra sănătății organismului. Ulterior, și alți producători au copiat multe dintre produsele Herbagetica. Produsele copiate sau contrafacute pot arăta asemănător ca aspect, denumire sau ca formulă cu varianta originală Herbagetica, dar nu conțin întotdeauna aceleași substanțe active benefice și pot fi chiar periculoase pentru sănătate. De asemenea, diferența cea mai importantă, chiar și la formulări identice, este dată de furnizorii plantelor și extractelor - se știe că mulți furnizori din China sau India pot oferi ingrediente cu “acte în regulă“, la prețuri foarte mici, dar în realitate acele ingrediente sunt contrafăcute, sintetice sau cu un conținut foarte mic de principii active.