REPELLON KIDS SPRAY 100ML APIPHARMA, ULEIURI VEGETALE
REPELLON KIDS SPRAY 100ML APIPHARMA, ULEIURI VEGETALE

REPELLON KIDS SPRAY 100ML APIPHARMA

REPELLON KIDS SPRAY 100ML APIPHARMA

RepellON Kids Spray protectie naturala tantari si alte insecte asigura protectie naturala impotriva tantarilor si a altor insecte.

Mih1407
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
34,00 lei


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 34 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 34 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,68 lei.


 

REPELLON KIDS SPRAY 100ML APIPHARMA

RepellON Kids Spray protectie naturala tantari si alte insecte asigura protectie naturala impotriva tantarilor si a altor insecte.

Combinație naturală de ulei de Lavandă și uleiuri esențiale de Mentă și Citronella (lamaita).

Ingredient activ: ulei de Lavandă 0,7 % (0,7 g / 100 g)

Compozitie

Apă, glicerină, polisorbat 80, extract din frunze de Catalpa (Catalpa bignonioides), ulei de Lavandă (Lavandula hybrida), ulei de Mentă (Mentha piperita), ulei de Citronella (Cymbopogon winterianus), gluconolactonă (și) benzoat de sodiu.

Rolul componentelor:

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile (în special) s-au bucurat de generozitatea naturii, care a avut întotdeauna grijă de frumuseţea lor. Lavanda este cea mai cunoscutã dintre ierburile mirositoare şi a fost iubitã şi cautatã de secole. Romanii şi nord africanii o foloseau la parfumarea apei din bãile publice.

Levănţica sau lavanda este un semiarbust peren cu flori care au un miros plăcut și sunt de culoare albastru-violet. Înflorește în iunie-august și are o longevitate de 20-30 ani. În scopuri medicinale se recoltează numai florile detașate de pe axul inflorescenței, sau toată inflorescența, când corola nu este complet deschisă.

Florile de lavandă prezintă acțiune tonic generală și cardiotonică, colagog-carminativă și determină o creștere a debitului biliar și renal. Uleiul volatil îi imprimă plantei și un efect detoxifiant, prin creșterea eliminării toxinelor prin piele. Totodată este tonic stimulent, acesta reglează excitabilitatea unor receptori interni și crește pragul de excitabilitate al inimii.

Prezintă un efect relaxant asupra tractului digestiv, calmează spasmele și colicele asociate diverselor patologii (tensiune nervoasă, indigestie), relaxând musculatura.

Totuşi lavanda trebuie folosită cu precauţie de persoanele alergice deoarece poate provoca iritaţii sau inflamaţii ale pielii. Anumite specii de lavandă foarte puternice sunt contraindicate în primele 3 luni de sarcină. Efectul calmant al lavandei poate interacţiona cu anumite medicamente de sinteză a căror acţiune este similară.

Ca şi multe alte plante, menta le-a fost cunoscută anticilor greci, romani si egipteni. Legenda spune că zeul întunericului Pluto s-a îndrăgostit nebuneşte de frumoasa nimfă Mentha. Geloasă, soţia sa zeiţa Persephona a urmărit-o pe nefericita fată şi a îngropat-o în pământ. Pluton, impresionat de suferinţa nimfei a transformat-o apoi în planta frumos mirositoare care îi poartă numele.

Menta este o plantă anuală, erbacee, face parte din familia Labiatae şi este considerată de mulţi autori ca fiind perenă. Este înaltă de 50-120 cm, puternic ramificată chiar de la bază, tulpina în 4 muchii evidente, cu frunze opuse, ovale, flori violacee asimetrice, cu 4 petale, grupate într-o inflorescenţă ca un spic. Prezintă un miros caracteristic, puternic aromat. Există diverse specii de mentă, toate fiind cultivate, cele mai uzuale fiind Mentha piperita, Mentha spicata (crispa), Mentha arvensis. Se înmulţeşte în practica agricolă exclusiv pe cale vegetativă, prin stoloni. Soiurile spontane nu prezintă întrebuinţări medicale eficiente.

La începutul secolului al XVIII-lea menta se foloseşte în Europa ca plantă medicinală, la noi însă este introdusă în primul deceniu al secolului trecut. Uleiul esenţial de mentă, obţinut încă din secolul XVII, este responsabil de mirosul pregnant al acestei plantei precum şi de efectele terapeutice asupra organismului.

Romanii, grecii, foloseau menta de milenii. Ei ştiau că aroma de mentă, dată de uleiul volatil, este capabilă să îmbunătăţească starea de spirit, de aceea înaintea festivităţii romanii decorau mesele cu frunze de mentă iar pe podele şi pereţi pulverizau infuziile de mentă.

Uleiul volatil de mentă este bogat în derivaţi de alcool cum ar fi mentolul, izomentolul, piperitolul şi cetone precum mentonă, izomentonă, piperitonă. Mai conţine oxizi şi esteri cum este mentofuranul şi 1,8-cineolul, elemente importante pentru acţiunea farmacologică. Numeroase minerale şi substanţe nutritive, inclusiv fier, mangan, magneziu, calciu, acid folic, potasiu se regăsesc în uleiul de mentă.

Uleiul volatil este secretat de perii glandulari ai plantelor întregi chiar înainte de înflorire. Are un proaspăt miros mentolat, este limpede, colorat până la galben pal, şi apos în vâscozitate.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de mentă includ capacitatea sa de a trata spasmele provocate de indigestie, problemele respiratorii, durerile de cap, greaţa, febra, neplăceri ale stomacului şi intestinelor. Este un bun calmant şi decongestionant, relaxând musculatura dintr-un sindrom de colon iritabil, mucoase iritate (bronşică, gastrică) sau chiar în condiţiile de stres.

Uleiul volatil de mentă ajută digestia, fiind un tonic în cazul unui apetit alimentar scăzut sau stimulează digestia şi flatulenţa prin acţiune stomahică, colagogă şi carminativă. Acţiunea expectorantă şi mucolitică se revendică mentei tot datorită uleiului volatil, în special mentonei şi cineolului, la fel şi efectul antipruriginos. Mentolul este responsabil de acţiunea antiemetică şi analgezică şi de îndepărtare a anxietăţii, depresiei sau a suprasolicitării organismului.

Fie administrat prin inhalaţie, prin piele sau oral, uleiul volatil interacţionează cu receptorii sistemului nervos central prin proprietăţile fizico-chimice specifice şi astfel, spun cercetătorii, menta are o multitudine de întrebuinţări.

Menta este folosită şi pentru acţiunea antidiareică şi antiseptică datorită taninurilor din compoziţie, care au un efect astringent asupra proteinelor bacteriene.

Această plantă este recunoscută şi utilizată la nivel internaţional, fiind menţionată în Farmacopeea Europeană (European Pharmacopoeia), în Farmacopeea Americană (U.S. Pharmacopeial Covention) precum şi în diverse cărţi de specialitate şi tratate. În Farmacopeea Română (FR X) menta are 2 monografii trecute separat, Menthae folium şi Menthae aetheroleum.

Oamenii de ştiinţă contemporani nu se opresc la rezultatele obţinute sau la medicina tradiţională ci încearcă să descopere cât mai multe lucruri despre această plantă. De exemplu, au ajuns la concluzia că sportivii sunt capabili să efetueze mai multe exerciţii şi chiar să alerge mai repede atunci când simt mirosul de mentă. Explicaţia constă în faptul că aroma pronunţată a plantei afectează o anumită parte a creierului care este responsabilă pentru trezirea de dimineaţă. Prin urmare, pasta de dinţi cu aromă de mentă reprezintă o modalitate mai facilă de trezire dimineaţa. Fabricarea produselor de igienă orală ce au în compoziţie mentă a fost menită în primul rând datorită contribuţiei acesteia la dispariţia mirosurilor neplăcute precum şi pentru efectul antiinflamator şi antiseptic. Acestea şi alte proprietăţi s-au manifestat şi în cosmetică unde găsim în ziua de azi o varietate largă de creme, geluri, balsamuri, şampoane pe bază de mentă.

Terapeutic, menta se găseşte sub formă de capsule, comprimate, plantă mărunţită şi uscată pentru infuzii, tincturi. Extern se folosesc de asemenea creme, geluri, unguente.

Deşi se întâlnesc rar, pot apărea reacţii alergice la persoanele sensibile sau intolerante la un compus din mentă. Nu este indicată administrarea în sarcină şi copiilor sub 7 ani şi nu se poate administra concomitent cu antiacidele.

Pentru copii, se poate încorpora menta într-o îngheţată preparată în casă, pentru a-i da o savoare mentolată, răcoritoare, perfectă pentru zilele toride de vară.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
100 ml
Forma de prezentare
Flacon

Compania Apipharma Ltd. a crescut de la vechea întreprindere, tradițională la nivel regional, a industriei meșteșugărești de apicultură și de luare a meadului și a turtei de turtă dulce sub numele de Apimarket. În 1996 a devenit o societate comercială farmaceutică. Din acel an, compania s-a concentrat pe producția de suplimente alimentare și cosmetice cu scop special, produse farmaceutice naturale.

Tradiția companiei datează din 1974, când produsele sale au fost expuse pentru prima dată și au câștigat recunoaștere pentru asta. Începuturile timpurii ale muncii sunt probabil mai vechi, dar nu sunt menționate din cauza lipsei documentelor scrise.

Facilitățile de producție sunt situate în Našice. Noua unitate de producție a fost construită datorită nevoilor de consolidare a capacităților de producție în conformitate cu cele mai recente solicitări de bune practici de producție în acest domeniu farmaceutic.

În ultimii 39 de ani, compania a menținut cu îndrăzneală cooperarea cu natura și a produs numeroase produse dietetice, alimentare și cosmetice pe bază de materii prime naturale. Mierea, propolisul și ierburile vindecătoare sunt compuși recunoscuți care au adus succesul pieței în țară și în străinătate atât în produse, cât și în companie.

Toate materiile prime utilizate în tehnologia de fabricație a produselor noastre provin din mediul natural conservat. Metodele de producție sunt mecanice sau de tip farmacie galenică, prin care se evită tratamentul chimic. În acest fel, natura originală a substanțelor prime este păstrată în cea mai mare măsură, prin care fiecare dintre produsele noastre este recunoscut.

Sortimentul companiei cuprinde peste 40 de produse diferite, împărțite în funcție de modul de administrare în următoarele grupe: picături, siropuri, capsule, pastile, amestecuri de miere, spray-uri, unguente și alte forme farmaceutice. În prezent, resurse considerabile sunt investite în dezvoltarea de noi și în îmbunătățirea produselor existente, ceea ce face ca compania să fie un partener de încredere în promovarea sănătății ajutate de natură.

Angajații cu studii superioare și profesionale joacă un rol important în dezvoltarea companiei, care continuă să se educe și să se îmbunătățească permanent pentru a lărgi baza de cunoștințe și a îmbunătăți abilitățile experților.

Produsele Apipharma au fost expuse și premiate de mai multe ori la numeroase evenimente comerciale din Croația și alte țări europene.

Numeroase premii ne-au inspirat să introducem ISO 9001, ISO 13485, ISO 22716, HACCP și cGMP pentru suplimentele alimentare pentru a asigura produse și mai bune, care pot măsura calitatea și eficacitatea cu orice produs fabricat cu cele mai recente tehnologii ale piețelor externe. În conformitate cu modificările legislative și cerințele UE, compania a început cu procesele de ajustare și reclasificare a produselor, în conformitate cu cerințele BPF și ale directivei UE pentru producția de dispozitive medicale: MDD 93/42/CEE. În consecință, gama noastră de produse poartă simbolul CE ca o confirmare a conformității cu Legea croată privind dispozitivele medicale (Monitorul Oficial nr. 76/13) și cu directiva UE: 93/42/CEE. Produsele Apipharma au devenit brand recunoscut de consumatorii care urmează tendința de conservare a sănătății naturale.

Ars pharmaceutica mellitus (Știința producerii remediilor pentru miere) – motto-ul companiei indică în mod clar obiectivele sale: fabricarea unei game largi de produse naturale și un nivel ridicat de implicare pentru îmbunătățirea calității vieții clienților săi.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare