Quinoa Rosie 500 Sano Vita
Quinoa Rosie 500 Sano Vita
Quinoa rosie este una dintre cele 3 cele mai cunoscute sortimente de quinoa. Acest tip, datorita texturii mai crocante decat in cazul quinoa alba, este folosita de catre consumatori in special in salate.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 24 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 24 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,48 lei.
Quinoa Neagra 500 Sano Vita
Avantaje:
-Quinoa rosie este una dintre cele 3 cele mai cunoscute sortimente de quinoa.
-Acest tip, datorita texturii mai crocante decat in cazul quinoa alba, este folosita de catre consumatori in special in salate.
-Semintele de de quinoa rosie nu se sfarama atat de tare la fierbere, ci raman intregi, fara a se lipi intre ele, asadar, sunt mai aspectuoase in cadrul salatelor.
-In plus, este de mentionat faptul ca semintelde de quinoa rosie au un gust de nuca ceva mai puternic.
Beneficii:
Fata de celelate tipuri (alba si neagra), quinoa rosie este mai crocanta, asa cum mentionam anterior, dar are exact acelasi continut nutritional si ofera exact aceleasi beneficii organismului:
-Gasim in compozitia quinoa magneziu, un element care influenteaza pozitiv tensiunea arteriala si inhiba absorbtia colesterolului.
-Metionina, un aminoacid din componenta boabelor de quinoa, akuta la metabolizarea insulinei si amelioreaza simptomele asociate diabetului zaharat de tip 2.
-Quinoa este un aliment foarte bine digerat de catre copiii mici si bebelusi. O poti integra in alimentatia acestuia de la varsta de 8 luni.
-Continutul mare de fibre si capacitatea mare de absorbtie a lichidului face din quinoa un aliment recomandat pentru cei cu probleme ale tranzitului intestinal (balonare, constipatie) si pesroanelor care incearca elimeinarea kilogramelor in plus.
-Quinoa este bogata in proteine mai usor de digerat decat cele din carne, de aceea reprezinta unul dintre alimentele care trebuie introduse in mod obligatoriu in dietele vegetariene, pentru a furniza organosmului substantele nutritive de care acesta are nevoie pentru a funtiona in bune conditii
-Reprezinta o sursa importanta de riboflavina (sau vitamina B2), substanta care contribuie la producerea de energie in interiorul celulelor si astfel ducand la scaderea frecventei si intensitatii migrenelor.
-Tot riboflavina, alaturi de ceilalti antioxidanti continuti de quinoa este responsabila de combaterea radicalilor liberi si de mentinerea frumusetea pielii.
-Quinoa contine 16 tipuri diferite de triterpine, substante cu care au proprietati antiinflamatorii si anticanceroase.
-Quinoa contine 9 aminoacizi esentiali necesari organismului pentru devoltarea musculaturii.
-Diferentele intre cele 3 tipuri de quinoa existente pe piata sunt de culoare, gust, textura si de utilizarea diferita in preparate culinare, insa, exact ca si beneficiile, nici valorile nutritionale nu difera cu nimic:
Ingredient unic: quinoa rosie.
Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Rolul componentelor:
Quinoa este o planta din familia Chenopidacee, considerata in mod eronat o cereala datorita aspectului si modului de preparare. In realitate se inrudeste cu spanacul insa aduce organismului toate beneficiile cerealelor integrale si inca altele in plus.
Cultura de quinoa provine din America de Sud (Peru, Bolivia, Ecuador, Columbia), unde a constituit timp de o lunga perioada una dintre cele mai importante sursa de hrana a populatiei indigene.
Desi din aceasta planta se pot consuma si frunzele (gatite, ele au un gust asemanator cu al spanacului, ruda sa indepartata), de o mai larga raspandire in gastronomie se bucura semintele de quinoa, care nu au doar un gust foarte placut, ci si o valoare nutritiva ridicata.
Semintele de quinoa sunt mici, si tari atunci cand sunt crude, dar infloresc prin fierbere asemanator grului sau orezului.
Quinoa are un strat natural, numit saponină, care poate avea gust de săpun. Din fericire, este uşor să scăpăm de acest aspect prin clătirea cu apă. Quinoa cumpărată din magazine este, de cele mai multe ori, deja clătită, dar nu strică să mai repetăm şi procesul acasă. Unele cărţi de gătit recomandă chiar lăsarea quinoa la înmuiat.
Exista in lume peste 120 de tipuri principale de quinoa, dar cele mai cunoscute si comercializate sunt quinoa alba, neagra si rosie.
Quinoa face parte din categoria asa numitelor alimente veggies si este consumata cu mare placere de catre vegetarieni. Dincolo de placerea consumului, data de consistenta sa pufoasa si de gustul special, care aduce intrucatva cu nuca (sau susanul, dupa unele pareri), vegetarienii au ocazia de a-si asigura, prin consumarea semintelor de quinoa, doza zilnica necesara de proteine, proteine pe care persoanele cu o alimentatie clasica si le iau din carne.
Quinoa poate fi integrata in alimentatia copiilor mici si bebelusilor de la varsta de 8 luni. Experienta mamelor a aratat faptul ca este bine tolerata de organismul micutului chiar si inainte de aceasta varsta, mai ales datorita absentei glutenului, dar, pentru ca fiecare copil este special, cel mai bine ar fi sa te consulti cu medicul pediatru inainte de a o pregati pentru copilul tau. In ceea ce priveste gatitul, nu este neaparat necesar sa cauti retete cu quinoa speciale pentru bebe, ci pur si simplu sa pregatesti o reteta obisnuita cu orez, numai ca in locul acestuia, vei pune quinoa.
Semintele de quinoa nu au foarte multe contraindicatii, in situatia in care sunt consumate in cantitati normale si clatite bine inainte de preparare, pentru inlaturarea completa a saponinei care nu doar are un gust amar, dar, in unele cazuri irita stomacul mai sensibil.
O atentie suplimentara este necesara in cazul consumului regulat de quinoa in cazul persoanelor care urmeaza un tratament cu medicamente pentru scaderea trigliceridelor, intrucat semintele acestea au, la randul lor, capacitatea de scadere triglicemica.