- La reducere!
- -12%
PULBERE DIN SAMBURI DE CAISE 100GR Carmita
PULBERE DIN SAMBURI DE CAISE 100GR Carmita
Samburii de caisa sunt bogati in proteine, sunt cea mai bogata sursa naturala de vitamina B17.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 6 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 6 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,12 lei.
PULBERE DIN SAMBURI DE CAISE 100GR Carmita
Samburii de caisa sunt bogati in proteine, sunt cea mai bogata sursa naturala de vitamina B17.
Compozitie:
Pulbere din samburi de caise, obtinuta prin macinarea lenta pe o moara traditionala cu pietre a samburilor de caise. Prin macinarea lenta, valoarea nutritionala a fainii obtinute este superioara fata de faina macinata industrial.
Samburii de caisa sunt bogati in proteine, sunt cea mai bogata sursa naturala de vitamina B17(amigdalina sau laetrile)- cand este digerata se descompune in glucoza, benzaldehida(analgezic) si acid cianhidric. B17 previne si trateaza, de asemenea, tensiunea arteriala si amelioreaza durerile provocate de artrita. Contine cianati care nu sunt benefici pentru sanatate, de aceea nu se consuma in cantitati mari.
Este indicat adultilor care sufera de polihipovitaminoze, astenii, carente de calciu, fier si magneziu. Se recomanda cate 10g in cure de 10 zile.
Mod de consum:
Se foloseste in cure sau preparate culinare delicate, precum salate, sosuri sau iaurt.
Ideal pentru sportivi, vegetarieni, vegani, dieta paleolitica.
Rolul componentelor:
Caisul este un pom fructifer care poate atinge 6 metri înălţime şi este originar din Asia. Frunzele sunt ovale, cu vârf ascuţit, iar coroana este densă şi voluminoasă. Florile au culoare albă sau roz deschis iar fructele sunt rotunde, de culoare portocalie, acoperite de peri.
În scop fitoterapeutic se utilizează fructele şi sâmburii.
Caisele sunt bogate în vitamina A, B1, B2, C,PP, proteine, acid nicotinic, săruri minerale de calciu, magneziu, brom, potasiu, sulf, cupru, fibre , zaharuri, glucoză, fructoză, acid ascorbic, oxalic, malic şi acid citric, precum şi tocoferoli şi acid pantotenic, riboflavină, betacaroten şi licopen.
Caisele au proprietăţi tonice, astringente, laxative, antioxidante, depurative, diuretice şi antihelmitice.
Fructele sunt recomandate în caz de anemie, edem, depresii, insomnii, astenie, inapetenţă (lipsapoftei de mîncare), constipaţie, litiază biliara, rahitism, detoxifiere, boli reumatice - consumate ca atare, sub formă de suc, compot sau dulceaţă, iar sâmburii sunt indicaţi în cazurile de parazitoze intestinale, afecţiuni respiratorii, astm bronşic, tuse, hipertensiune sau afecţiuni ale inimii - consumaţi ca atare, 6-7 smburi pe stomacul gol.
De asemenea, din caise poate fi extras uleiul cu rol aromatizant, folosit frecvent în tratamentele SPA antistres i de calmare a pielii iritate.
Sucul de caise amestecat cu miere este benefic în afecţiuni gripale, cu febră, având efect febrifuge (scade febra).
În uz extern, sucul de caise aplicat pe arsuri, eczeme sau plăgi calmează şi vindecă.
Fructele şi sucul de caise sunt contraindicate persoanelor care suferă de diabet, deoarece au o cantitate mare de zahăr.
Din sâmburii de caise se poate prepara o emulsie cu care se limpezeşte părul după spălare şi care are rolul unui balsam natural ce redă supleţea părului şi previne despicarea vîrfurilor, dă volum podoabei capilare şi îl face uşor de pieptănat.
Atât fructul, sâmburii cât şi floarea de cais sunt utilizate sub formă de uleiuri, creme şi loţiuni pentru pielea uscată, ridată.
De asemenea, sepot prepara măşti naturale cu efecte benefice asupra tenului acneic, cu tendinţă de îngrăşare şi cazurile de xeroză cutanată.
Producator uleiuri vegetale.