Pufuleti ecologici cu sfecla rosie 55 gr Pronat
Pufuleti ecologici cu sfecla rosie 55 gr Pronat
Pufuleți ecologici copți cu morcovi, pentru copii cu vârsta de 6 luni+.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.
Pufuleti ecologici cu sfecla rosie 55 gr Pronat
Pufuleți ecologici copți cu sfeclă roșie. Pentru copii cu vârsta de 6 luni+.
Fără sare
Fără gluten
Pufuleți ecologici copți cu sfeclă roșie.
Pentru copii cu vârsta de 6 luni+.
Ingrediente: porumb* 90% (făină* și/sau granule*), sfeclă roșie deshidratată* 5%, fulgi de cartofi* 5%, vitamina B1 <0,1%.
*=din culturi certificate ecologic.
A se consuma de preferință înainte de data inscripționată pe ambalaj.
Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros.
Conținut: 55 g
Origine: Slovacia
Rolul componentelor:
Sfecla roşie este o plantă bienală de cultură, cu o perioadă de vegetaţie de 100-130 de zile, originară din zona Mării Mediterane. Este cunoscută de foarte multă vreme şi cultivată începând din secolele XlV-XV.
Rădăcina este la început pivotantă, iar apoi se îngroaţă, prin depunerea substanţelor de rezervă, căpătând formă aproape sferică sau alungită şi culoare roşie.
În secţiune transversală, rădăcina prezintă mai multe cercuri concentrice, colorate roşu-intens sau mai slab. Din punct de vedere al calităţii, sunt apreciate rădăcinile care prezintă mai puţine cercuri concentrice de culoare deschisă.
Sfecla rosie se cultivă pentru rădăcinile îngroşate, care sunt foarte bune consumate proaspete, dar şi conservate.
Planta este utilizată în gastronomie în prepararea salatelor, în formă crudă sau fiartă, în diverse combinaţii cu alte legume, iar rădăcina este cea care este utilizată şi în scop fitoterapeutic.
Partea comestibilă (rădăcina) are o valoare alimentară ridicată, dată de conţinutul bogat în hidraţi de carbon, glucide, lipide, glucoă, fructoză, zaharoză, celuloză, acizi organici (malic, oxalic, citric, succinic), fenoli, substanţe proteice, săruri minerale de fosfor, potasiu şi vitaminele A, B, C.
Sfecla este un remediu eficient tonic al ficatului, contine flavonoide ( ca şi varza rosie ) şi compuşi cu efecte antitumorale.
Sfecla (sub formă de suc sau consumată ca atare, în salate) este recomandată în cure de detoxifiere, anemie, convalescenţă, demineralizare, gută, osteoporoză, tulburări ale glandei tiroide, afectiuni renale, detoxifierea ficatului şi refacerea celulelor hepatice, hipertensine, gripă, amigdalită, bronşită, tuberculoză sau chiar pentru a preveni cancerul.
Folosită în gargară, sub formă de comprese locale, băi sau cataplasme, sfecla ameliorează simptomele leucoreei, vaginitelor, traumatismelor, hemoroizilor, contuziilor şi paradontozei.
Categoriile vizate au fost alimentele, suplimentele alimentare și cosmeticele: toate trebuiau să fie ”fără E-uri” dacă urmau să aibă loc în portofoliul Pronat.
În cei 9 ani de activitate, firma a schimbat de trei ori locația, iar a treia locație, mai mare, mai modernă și cu mai multe facilități, corespunde creșterii înregistrate precum și proiecțiilor viitoare care sunt în planul de dezvoltare al firmei, între care intensificarea activității de producție și ambalare.
Actualmente Pronat are peste 90 de furnizori, în întregime din zona comunitară, peste 500 de parteneri recurenți și cateva milioane de produse vândute. Piața internă este dată de mixul de canale de distribuție: comerțul bio specializat, lanțurile internaționale și de asemenea comerțul online.