PROSTATE OPTIMIZER 90CPS - Secom
PROSTATE OPTIMIZER 90CPS - Secom
Formula complexa ce ajuta la functionarea prostatei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 250 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 250 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 5,00 lei.
PROSTATE OPTIMIZER 90CPS - Secom
Formula complexa ce ajuta la functionarea prostatei.
Beneficii:
-Mentinerea structurii (sustinerea diviziunii celulare) si a functiilor prostatei
-Reducerea nivelului de dihidrotestosteron (DHT) cu rol in cresterea volumului prostatei (reducerea actiunii enzimei 5-alfa-reductaza de tip 1 si 2 care metabolizeaza testosteronul liber in DHT, fara a produce dezechilibre hormonale)
-Reducerea actiunii testosteronului si a estrogenilor asupra celulelor prostatei si ale altor organe cu receptori celulari hormonali (de ex.: oase, creier etc.)
-Reducerea radicalilor liberi (puternic antioxidant)
-Reducerea factorilor care contribuie la diviziunea anormala a celulelor (reducerea producti TNF-alfa si a MMP3 - matrice metalopeptidaza 3)
-Refacerea rezervei de licopina in tesuturile prostatei (aceasta rezerva scade in cazul dezechilibrelor functionale)
-Imbunatatirea raspunsului imunitar
-Reducerea tulburarilor la nivelul aparatului genital masculin (AKBA - acidul 3-O-acetil-11-keto-ss-boswellic reduce actiunea enzimei 5-LOX si a enzimei elastaza leucocitara umana)
-Reducerea frecventei urinarilor nocturne si a cantitatii de reziduu vezical (imbunatatirea tonusului musculaturii uretrei si al vezicii urinare prin efect antagonist pe receptorii alfa-1 adrenergici)
Compozitie/3 capsule:
Vitamina D3 15 mcg
Ulei de peste 600 mg
(obtinut prin distilare moleculara)
EPA 330 mg
(acid eicosapentaenoic)
DHA 18 mg
(acid docosahexaenoic)
Extract din polen 375 mg
(Cernitin®)(Secale cereale)
Palmier-pitic 320 mg
(Serenoa repens)(extract standardizat din fruct, garantat 85-95% acizi grasi si steroli)
Urzica 100 mg
(Urtica dioica)(extract din radacina)
Fitosteroli 100 mg
(Vegapure®)(40mg beta-sitosterol)
ApresFLEX® 80 mg
(Boswellia serrata)(extract din rasina)
Licopina 10 mg
(Lyc-O-Mato® extract de tomate nemodificate genetic) (Lycopersicon lycopersicum)
Administrare:
Cate 3 capsule/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Rolul componentelor:
Plantă mică, asemănătoare palmierului, palmierul pitic este originar din America de Nord. Amerindienii şi primii colonişti utilizau boabele pentru tratarea problemelor genito-urinare. Efectele sale terapeutice exercitate asupra uretrei superioare şi a prostatei erau atât de impresionante, încât a primit numele de „cateter vegetal". Fructul este o bacă ovală, cărnoasă, colorată în negru-violaceu.
În scop terapeutic de folosesc fructele se recoltează toamna, când sunt coapte. Se folosesc la prepararea de tincturi şi a altor variate produse farmaceutice.
Compuşii activi ai palmierului pitic sunt uleiul volatil, saponinele steroidiene, flavonoidele, acizii graşi şi polizaharidele. Planta este un tonic şi unul dintre puţinele remedii vegetale considerate anabolizante - adică întăreşte şi creşte masa ţesuturilor organismului.
Are acţiune tonica, anabolizanta, stimuleaza pofta de mancare, digestiv, lactogen, anti- androginic.
Extractul de palmier pitic este prescris pentru adenomul de prostată, atâta timp cât acesta nu a atins dimensiuni mari, care să necesite o intervenţie chirurgicală.
Planta stimulează apetitul alimentar şi digestia, fiind un supliment alimentar util pentru convalescenţi. Palmierul pitic are efecte hormonale, iar femeile îl folosesc pentru mărirea sânilor şi stimularea lactaţiei. El mai este prescris pentru tulburări precum scăderea libidoului şi impotenţa.
Urzica este o plantă erbacee perenă care creşte în locuri necultivate, până la altitudinea de 1700 m.
Florile sunt mici, verzui şi înfloresc vara.
Planta se usucă la umbră, în locuri bine aerisite.
Lichidul urzicător îşi pierde efectul prin fierberea plantei.
Mugurii sunt bogaţi în vitamina C iar frunzele au efect diuretic.
Urzica vie este un bun antidot al indigestiei produse de consumul de scoici.
Este o plantă caldă, acidă, desicativă, aperitivă, emolientă, diuretică, are un bogat conţinut de fier (Urzica aparţine planetei Marte).
Conţine de asemenea provitamina A, vitaminele B2, C şi K, clorofilă, flavonoide, mucilagii, acizi esenţiali, ulei esenţial şi ulei gras.
În uz extern stimulează refacerea ţesuturilor – este cicatrizantă –
Toate părţile plantei au proprietăţi medicinale. Urzica este fortifiantă şi decongestivă hepatobiliară, remineralizantă, uşor hipoglicemiantă, reglatoare a tranzitului intestinal.
Băile cu urzică ameliorează sciatalgiile şi arteriopatiile periferice. Plante văzute încă din vremuri străvechi ca bogate surse de sănătate și protecție spirituală, urzicile au dat naștere unor variate legende și superstiții, îndreptățite sau nu, confirmate sau nu, până în zilele noastre. Se spunea că un vas cu urzici proaspăt tăiate așezat sub patul unui bolnav avea capacitatea de a-l lecui de orice boală îi stăpânea trupul. În același timp, urzicile răspândite prin toată casa erau înzestrate cu potențialul de a îndepărta spiritele rele.
Urtica dioica este o plantă erbacee, perenă cu rădăcină subţire şi o tulpină erectă, acoperită cu peri urticaţi. Frunzele sunt peţiolate opuse, ovate, lanceolate sau ovat lanceolate, ascuţite la vârf, dinţate pe margini, cu peri urticaţi pe ambele feţe. Florile sunt dispuse în panicule iar fructul este o nuculă cu perifon persistent. Înflorește în perioada iunie-octombrie.
Acțiunile terapeutice ale urzicii sunt rezultatul unui complex de principii active existente în toate organele plantei, și anume flavonoide, săruri minerale, vitamine, carotenoide, ulei volatil și taninuri. Urzica este cunoscută pentru proprietățile sale antianemice, energizante, vitaminizante, și mineralizante în special pentru anemici. Totodată este un bun depurativ în curăţarea sângelui de toxine, și un tonic excelent pentru întărirea sistemului imunitar. În afecţiunile digestive are efecte hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice. La nivelul aparatului respirator are proprietăţi expectorante, emoliente, antitusive, antiastmatice, antibronşitice, antiinflamatoare. Pentru sănătatea rinichilor are acţiuni diuretice şi drenor al excesului de uree, creatinină şi acid uric, fapt datorat în mare parte flavonoidelor din compoziție. Extern prezintă acţiuni astringente, antiseptice, cicatrizante, epitelizante, hemostatice, revulsive, antiseboreice, dezodorizante, urzica fiind foarte des utilizată în industria cosmetică în special la prepararea șampoanelor.
Datorită acțiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic.