Pastura 500 gr Apivitalis
Pastura 500 gr Api Vitalis
Pastura este un aliment complet recomandat pentru afectiunile tubului digestiv, prostata, stres, depresie, anemii sau disfunctii circulatorii.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 171 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 171 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 3,42 lei.
Pastura 500 gr Api Vitalis
Pastura este un aliment complet recomandat pentru afectiunile tubului digestiv, prostata, stres, depresie, anemii sau disfunctii circulatorii.
Pastura, cunoscuta si drept painea albinelor, este un produs natural cu efecte rapide in afectiuni hepatice, folosit pentru tratarea simptomelor pentru artrita, pentru imbunatatirea sistemului imunitar, pentru pierderea in greutate impotrva cancerului sau a procesului de imbatranire cauzat de radicalii liberi.Pastura este sursa principala de nutritie a albinelor si larvelor, constand intr-un amestec de saliva, nectar si polen. in general, aceasta contine 55% carbohidrati, 35% proteine, 3% vitamine si minerale, 2% acizi grasi esentiali si 5% alte substante printre care si amino-acizi.Pastura este astfel mult mai valoroasa decat chiar polenul avand un continut mai mare de zaharuri simple, vitamina K, enzime si aminoacizi, dar este si mai usor de asimilat de catre organism gratie aciditatii sale sporite.
Mod de administrare: doza uzuala este de 1 lingurita pe zi, dimineata, pe stomacul gol.
Pastrare: se pastreaza in recipiente inchise la frigider.
Compozitie:
pastura - Painea Albinelor este un produs natural, cu insusiri mult mai valoroase decat ale polenului, datorita continutului mai mare in zaharuri simple, vitamina K, enzime si aminoacizi, precum si a aciditatii sporite ce o face usor asimilabila. Fata de polen, valoarea nutritiva si antibiotica este de 3 ori mai mare.
Pastura este recomandata in cazul afectiunilor tubului digestiv sau a prostatei, stres, depresie, ateroscleroza (poate ajuta la reducerea colesterolului, prevenind astfel disfunctiile circulatorii datorate nivelului ridicat de colesterol din sange), anemii (datorita continutului bogat in vitamine si aminoacizi esentiali ajuta la formarea de celule sanguine rosiisi a hemoglobinei din sange), cresterea imunitatii organismului. Fiind unul din produsele naturale cucea mai mare concentratie in seleniu, este ideala si pentru detoxifierea organismului.Ce este? Pastura, numita si "Painea albinelor", este polen fermentat de catre albine, in conditiile naturale ale stupului. Polenul este adus in stup si este introdus in celula fagurelui impreuna cu mierea si enzimele proprii ale albinelor. In final, celula este sigilata cu ceara. Aici, sub influenta substantelor adaugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii si umiditatii ridicate din stup, polenul trece printr-o serie de transformari biochimice si modificari structurale, transformandu-se, dupa 3 luni de fermentare naturala, in Pastura. Este un produs apicol cu o compozitie deosebit de complexa, obtinut prin fermentarea polenului cu miere, enzime, fermenti si propolis in conditiile naturale ale stupului. Pastura este un complex natural cu rol biostimulator, bogat in fitohormoni, flavonoide, aminoacizi esentiali usor asimilabili, elemente minerale si alti compusi biologici activi.Contine aproximativ 20% proteine, intre 24 si 34% carbohidrati, 1,5% lipide precum si acid lactic care poate fi usor transformat in glucoza, ceea ce constituie sursa principala de energie pentru organism. Este deosebit de bogata in vitamine (B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, D, K si H) si minerale (proportia cea mai mare fiind reprezentata de seleniu, fier, cobalt, fosfor, calciu, potasiu). Pastura contine si un factor anti-anemic. Continutul foarte ridicat de seleniu ajuta la detoxifierea organismului.
Rolul componentelor:
Pastura sau painea albinelor este un produs apicol mai putin cunoscut de catre consumatori, insa cu proprietati mult mai ridicate fata de polen.
Polenul proaspat recoltat de albine este descarcat in celulele fagurilor din cuib. Acolo albinele tinere maruntesc polenul si ii adauga o serie de enzime, dupa care este tasat pana cand celulele sunt umplute aproximativ 2/3. Peste acest amestec albinele adauga un strat de miere si unul de ceara.
Sub influenta conditiilor de umiditate si caldura din stup, stimulat de enzimele cu care este imbogatit polenul, are loc un proces de fermentatie ce dureaza aproximativ 3 luni de zile(in trei etape), dupa care rezulta pastura.
Fata de polen, pastura are o compozitie mult mai complexa datorita proceselor de fermentatie si a enzimelor si substantelor cu care albinele imbogatesc polenul. In acelasi timp, prin maruntire, invelisul exterior al polenului este distrus, acesta fiind mult mai usor digerabil.
Fata de polen, valoarea nutritiva si antibiotica a pasturii este de trei ori mai mare, continand mai multe monozaharide, vitamina K, E, C, enzime, polen cu exina lizata, antibiotice naturale, carotenoizi, lipide, carbohidrati, minerale si multe oligoelemente.
Datorita antibioticelor continute si a acidului lactic, pastura poate fi pastrata un timp mai indelungat, chiar pana la 17 ani (in conditii corespunzatoare).
Ca si celelalte produse apicole pastura nu trebuie administrata persoanelor alergive la polen. In plus, pastura nu poate fi administrata persoanelor ce sufera de diabet sau persoanelor cu afectiuni grave ale tractului digestiv.
De obicei se recomanda la inceput administrarea pasturii impreuna cu miere sau diferite tipuri de ceaiuri pentru a evita efectele legate de intoleranta.
De obicei pastura este administrata oral prin inghitire directa sau in amestec cu miere sau alte lichide.
Mai poate fi administrata si sublingual, direct in stomac (in cazul bolnavilor la care alimentatia se administreaza direct), sau sub forma de supozitoare rectale sau vaginale.
In cosmetica pastura intra in compozitia diferitelor masti in combinatie cu alte produse apicole ca laptisorul de matca si mierea.
Pastura se recolteaza de apicultori si poate fi achizitionata direct de la acestia sau din cadrul magazinelor de profil.
Trebuie insa avut grija la calitatea pasturii, deoarece de multe ori puteti achizitiona pastura la care procesul de fermentatie nu a fost incheiat (efectele acesteia fiind diminuate), si la conditiile de pastrare.
Benefice pentru stimularea imunitatii, mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor: laptisor de matca, polen crud, propolis, suplimente alimentare pe baza de propolis, vitamina c, afine, ginseng, cosmetice.