OPTISOMN 28CPR Zdrovit
OPTISOMN 28CPR Zdrovit
Melatonina contribuie la atenuarea tulburarilor de somn, la reducerea timpului necesar pentru a adormi si la reglarea ritmul fiziologic al ciclului somn-veghe.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 49 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 49 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,98 lei.
OPTISOMN 28CPR Zdrovit
Melatonina contribuie la atenuarea tulburarilor de somn, la reducerea timpului necesar pentru a adormi si la reglarea ritmul fiziologic al ciclului somn-veghe.
Passiflora induce o stare de calm si un somn odihnitor, creste rezistenta la stres a organismului.
Hameiul are un efect calmant asupra sistemului nervos si ajuta la obtinerea unui somn odihnitor.
Magneziul si vitamina B6 contribuie la reducerea oboselii si extenuarii, la functionarea normala a sistemului nervos si la la mentinerea sanatatii psihice.
Ingrediente: 1 comprimat de 780 mg conține:
- extract de Passiflora 250 mg
- extract de hamei 125 mg
- magneziu 60 mg
- melatonină 5 mg
- vitamina B6 3 mg (214%*)
Indicatii: Insomnii
Precauții:
Contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și în caz de afecțiuni imunitare actuale sau în antecedente, afecțiuni hepatice, AVC (accident vascular cerebral), diabet.
A se administra cu prudență persoanelor cu tulburări hormonale, hepatice, renale, cerebrale (migrenă, depresie), hipertensiune arterială. Poate interacționa cu imunosupresoare, corticosteroizi, nifedipină, sedative/hipnotice, hipotensive.
Poate influența reflexele conducătorilor auto și ale persoanelor care manipulează utilaje în primele 5 ore de la administrare.
Mod de administrare:
1 comprimat pe zi, seara înainte de culcare, la nevoie.
Rolul componentelor:
Melatonina este un puternic antioxidant, asa ca administrarea ei nu implica niciun efect negativ asupra organismului. In plus, ea actioneaza si asupra hormonului de crestere, stimuland secretia acestuia. Considerat "mama" tuturor celorlalti hormoni, cel de crestere se dovedeste a fi deosebit de eficace atat pentru organe, cat si pentru sistemele din corp. Asadar, pe viitor, va fi o adevarata provocare incercarea de a gasi alternative naturale de augmentare a cantitatii acestui hormon-minune.
Cercetarile efectuate au demonstrat ca melatonina are numeroase efecte binefacatoare in timp asupra organismului. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti descoperiti vreodata, cu o eficacitate mai mare in combaterea radicalilor liberi decat vitamina C, vitamina E sau beta-carotenul.
Melatonina este, probabil, singurul antioxidant capabil sa patrunda in fiecare din celulele organismului, reducand astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in organism prin alimentele nesanatoase sau datorate stresului.
Spre deosebire de alti antioxidanti, melatonina nu sufera un ciclu redox, deci nu are abilitatea moleculara de a suferi reduceri si oxidari reversibile si succesive. Melatonina, odata oxidata, nu mai poate fi redusa la starea anterioara, astfel incat in urma reactiei cu radicalii liberi are capacitatea de a forma produsi finali stabili.
Deci, putem spune ca face parte din categoria antioxidantilor „terminali” sau „de sacrificiu”, in prezent studiindu-se utilizarea sa in starile patologice asociate cu stresul oxidativ, in special cele care insotesc procesul de imbatranire: boala Parkinson, Alzheimer, ateroscleroza etc.
De asemenea, melatonina regleaza ceasul biologic al organismului, utilitatea sa manifestandu-se, in primul rand, la persoanele care sufera din cauza decalajului de fus orar, precum si la cei care sufera de tulburari de somn sau insomnie.
Ca urmare a perturbarii ritmului biologic al organismului, se pune problema odihnei la oamenii de afaceri si la sportivii care calatoresc de pe un continent pe altul. La acestia, se va constata o scadere a randamentului fizic si intelectual. In asemenea cazuri, un supliment alimentar cu continut de melatonina poate fi util.
Aplicabilitatea melatoninei se extinde pana in industria frumusetii, ea regasindu-se intr-o serie de creme si lotiuni, sub diverse concentratii. Acestea trebuie aplicate seara, inainte de culcare. Rezultatul pare sa fie o rejuvenare a pielii fetei, precum si o vitalizare a tesutului aferent.