OBLIGEANĂ (CEAI) 50 grame Favisan
OBLIGEANĂ (CEAI) 50 grame Favisan
Menține sănătatea aparatului gastro-intestinal și hepato-biliar, este suport pentru o bună digestie.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 10 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 10 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,20 lei.
OBLIGEANĂ (CEAI) 50 grame Favisan
Ingrediente: rădăcină de obligeană (Calami rhizoma)
Efecte:
Menține sănătatea aparatului gastro-intestinal și hepato-biliar, este suport pentru o bună digestie. Elimină senzația de balonare, neutralizează aciditatea, diminuează colicile gastro-intestinale, contribuie la funcționarea normală a intestinelor. Reduce procesele inflamatorii ale mucoasei gastro-intestinale și spasmele, contribuie la eliminarea microorganismelor patogene din tractul respirator. Stomahic, aromatizant, calmant, antispastic, analgezic, carminativ, sedativ, depurativ.
Recomandări: ca adjuvant în anorexie, colici abdominale, balonări abdominale, gastrite hiperacide, ulcer, enterite, colite, artrite, astm, depresie, pierderea memoriei, nevralgie, reumatism, sinuzită, epilepsie, oboseală.
Mod de preparare:
Decoct: 1 linguriță de produs se fierbe 5 minute în 250 ml apă, se lasă acoperit 20-30 de minute, apoi se strecoară.
Mod de administrare:
a) Decoct: Se beau 1 – 2 căni pe zi, cu înghițituri rare, între mese
b) Pulvis: jumătate de linguriță de plantă pulbere se înghite de 3 ori/zi, cu puțină apă sau ceai, între mese.
Rolul componentelor:
Obligeana este o plantă ierboasă, cu frunze asemănătoare celor de papură.
Denumirile populare ale plantei medicinale Obligeana sunt: Trestie mirositoare, Calm, Speribană.
Gustul plantei proaspete este amar-înţepător şi devine fad când este uscată.
O găsim în locuri umede – pe marginea bălţilor, apelor curgătoare, lacurilor –Rădăcina – partea de plantă cu proprietăţi medicinale – se recoltează în perioadele martie-aprilie şi septembrie –octombrie.
Rădăcina are un miros aromatic, plăcut şi gust amar aromatic.
Are o compoziţie complexă, cu multe substanţe active: ulei volatil, eugenol, alcooli triterpenici, un principiu amar, tanin, dextrină, colină, vitamină C, amidon.
Aceste substanţe active îi conferă calităţi importante de reglare a digestiei, influenţând secreţiile gastrice şi pancreatice, secreţia de bilă;
Este antispastică, carminativă, stimulează apetitul (pofta de mâncare).
Stimulează metabolismul, fiind indicată în convalescenţe sau afecţiuni cu scădere în greutate, situaţie în care asocierea cu coada-şoricelului este benefică.
Băile calde cu obligeana sunt recomandate în cazul degerăturilor.