NUTRIBON SEMINTE CANEPA DECORTICATA 250GR TRANSILVANIA NUTS, CATEGORII PRODUSE
NUTRIBON SEMINTE CANEPA DECORTICATA 250GR TRANSILVANIA NUTS, CATEGORII PRODUSE
NUTRIBON SEMINTE CANEPA DECORTICATA 250GR TRANSILVANIA NUTS, CATEGORII PRODUSE
NUTRIBON SEMINTE CANEPA DECORTICATA 250GR TRANSILVANIA NUTS, CATEGORII PRODUSE

NUTRIBON SEMINTE CANEPA DECORTICATA 250GR TRANSILVANIA NUTS

NUTRIBON SEMINTE CANEPA DECORTICATA 250GR TRANSILVANIA NUTS

Semințele de cânepă au un conținut ridicat de acizi grași polinesaturați, cu un raport ideal între Omega 6 și Omega 3 (3:1) Cu un conţinut ridicat de proteină completă (34%), semințele decorticate de cânepă cuprind toți cei 8 aminoacizi esențiali cunoscuți. În plus, au un conținut bogat în vitamina E, Potasiu, Fosfor, Magneziu, Fier, Zinc, Cupru şi Mangan.

Mih928
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
31,92 lei


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,62 lei.


 

NUTRIBON SEMINTE CANEPA DECORTICATA 250GR TRANSILVANIA NUTS

Semințele de cânepă au un conținut ridicat de acizi grași polinesaturați, cu un raport ideal între Omega 6 și Omega 3 (3:1) Cu un conţinut ridicat de proteină completă (34%), semințele decorticate de cânepă cuprind toți cei 8 aminoacizi esențiali cunoscuți. În plus, au un conținut bogat în vitamina E, Potasiu, Fosfor, Magneziu, Fier, Zinc, Cupru şi Mangan.

Ingrediente: seminte de canepa decorticate

Rolul componentelor:

Plantă binecunoscută din familia Cannabaceae, erbacee, anuală sau bienală, dioică (florile sunt unisexuate şi sunt dispuse pe indivizi diferiţi), de obicei ramificată, cu frunze lung peţiolate, 3 la 7 penate, cu foliolele lanceolate şi serate; florile femele reduse la perigon, cu o singură bractee şi grupate într-o inflorescenţă spiciformă, cele mascule formează panicule bogate în polen; fructul este o achenă gri-verzuie, lucioasă, lungă de 3,5-5 mm şi lată de 2,5-4 mm.

Botaniştii au polemizat multă vreme pe marginea încadrării botanice a cânepei, unii susţinând existenţa a mai multor specii, alţii doar a mai multor varietăţi. Se consideră totuşi că, de vreme ce plantele, prin hibridizare, produc seminţe fertile, cânepa poate fi clasificată ca o singură specie, dar cu cel puţin o subspecie importantă.

Locul de origine al cânepei este vestul Asiei şi India, unde Bast a raportat că aceasta se cultiva pentru seminţe. Cânepa a fost bine cunoscută de către grecii şi romanii din antichitate, dar se pare că aceştia nu erau familiarizaţi cu proprietăţile sale narcotice. Dioscorides menţiona doar că sucul proaspăt din seminţe domoleşte durerile de urechi, aceeaşi afirmaţie fiind făcută şi de către Galen. Herodot o menţionează, de asemenea, şi afirmă că sciţii o cultivau şi o foloseau pentru a-şi face haine. În India, în schimb, era cunoscută ca şi „stimulatoarea plăcerii”, „provocatoarea dorinţei”, „liantul prieteniei”, „cauza mersului legănat”, „autorul râsului” etc. Pliniu a menţionat planta sub numele de Cannabis. Denumirea plantei, derivă din grecescul cannabis şi latinescul sativa, însemnând folositor.

În nordul Europei planta a ajuns probabil înaintea migraţiei anglo-saxone. Aceasta era cultivată în special pentru extragerea fibrelor din care erau confecţionate articole de îmbrăcăminte şi frânghii. În sănătate, oficial folosite erau seminţele, care sunt menţionate în cărţile medievale ca şi calmante pentru tuse. În plus, seminţele de cânepă au constituit un ingredient popular pentru diferite feluri de mâncare, dar Matthiolus avertiza asupra efectului anafrodisiac manifestat la utilizarea frecventă. În Letonia, cânepa verde era consumată ca remediu pentru arsuri la stomac. În Rusia şi Grecia, uleiul de cânepă era consumat în timpul posturilor severe și prelungite, constituind uneori aproape singurul aliment. Medicinal, seminţele mai erau prescrise în caz de pleurezie, icter, viermi intestinali.

Seminţele, neposedând efecte hipnotice, sunt şi astăzi consumate ca aliment, proaspete sau preparate, fiind destul de gustoase, dar greu de separat de coajă. Acestea conţin în jur de 27,1% proteine, 25,6% grăsimi şi 7,4% carbohidraţi. Uleiul extras din ele este foarte nutritiv, bogat în acizi graşi esenţiali. În fitoterapie sunt folosite ca şi analgezice, antihelmintice, diuretice, emoliente, emenagoge, febrifuge, laxative şi tonice. Sunt utile în tratamentul constipaţiei cauzate de retenţia de lichide. Pot fi, datorită conţinutului de acizi graşi esenţiali, foarte utile în tratamentul multor afecţiuni nervoase.

În zona temperată, uleiul este preluat şi procesat de la plantele femele care au fost lăsate să stea după ce au fost recoltate plantele mascule producătoare de fibre. Fibrele se obţin din tulpini; acestea sunt puternice şi foarte durabile, şi sunt şi astăzi utilizate pentru confecţionarea ţesăturilor grosiere şi a frânghiilor. Uleiul obţinut prin deshidratarea seminţelor este folosit la iluminat, la fabricarea săpunurilor, vopselelor şi lacurilor etc. Atunci când sunt utilizate pentru fabricarea hârtiei, tulpinile sunt recoltate toamna şi topite sau aburite până când fibrele pot fi eliminate. Fibrele sunt fierte timp 2 ore sau mai mult, cu leşie, apoi bătute într-o moară cu bile sau Hollander bătător. Se obţine o hârtie de culoare albă.   

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
250 gr
Forma de prezentare
Baton

Povestea noastră începe în inima Transilvaniei, acolo unde se produc nucile cu gustul autentic și bun. Înființată în anul 2014, Transilvania Nuts este o companie cu capital integral românesc, care a devenit unul dintre cei mai importanți procesatori de nucă din România. Strategia noastră este să ne extindem continuu pe plan național și internațional. Produsele noastre ajung deja în 26 de țări din Europa și Asia, iar datorită profesionalismului de care dăm dovadă și calității produselor suntem în continuă extindere în întreaga lume.

Transilvania Nuts procesează anual peste 5.000 de tone de nuci. Nuca este procesată prin cel mai modern sistem tehnologic, folosind utilaje de sortare optică menite să identifice orice defect al produsului și să înlăture materiile străine.

De la înființare și până în prezent, am investit peste 5 milioane de euro în tehnologii moderne care ne-au crescut eficiența, dar mai ales calitatea produselor noastre. Peste 4 milioane de euro, dintre care aproape un sfert fonduri europene, am investit în cea mai modernă fabrică de procesare a nucii din România.

Din respect pentru clienți, Transilvania Nuts a implementat cele mai înalte standarde de calitate care se regăsesc în fiecare sortiment de miez de nucă, BIO sau convențional. Compania noastră este axată spre îmbunătățirea continuă a calității și a procesului tehnologic astfel încât, prin produsele noastre, să reprezentăm un etalon pe piața în care ne desfășurăm activitatea. Transilvania Nuts nu este doar un brand care se dezvoltă serios, ci și un adevărat standard de calitate în România și la nivel mondial în procesarea nucii, folosind noile tehnologii.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare