NUTRIBON PRUNE DESHIDRATATE CU SAMBURI 500GR TRANSILVANIA NUTS
NUTRIBON PRUNE DESHIDRATATE CU SAMBURI 500GR TRANSILVANIA NUTS
Prunele au un aport caloric redus si totodata, sunt extrem de bogate in nutrienti valorosi. Mai mult decat atat, prunele nu iti cresc nivelul de glucoza din sange, ceea ce inseamna ca sunt o gustare ideala, mai ales daca esti la dieta.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 16 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 16 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,32 lei.
NUTRIBON PRUNE DESHIDRATATE CU SAMBURI 500GR TRANSILVANIA NUTS
Prunele au un aport caloric redus si totodata, sunt extrem de bogate in nutrienti valorosi. Mai mult decat atat, prunele nu iti cresc nivelul de glucoza din sange, ceea ce inseamna ca sunt o gustare ideala, mai ales daca esti la dieta.
Ingrediente: prune deshidratate cu sâmburi, conservant: acid sorbic.
Informații nutriționale (100 g):
- Valoare energetică: 1181 kJ / 279 kcal;
- Grăsimi: <0,5 g, din care acizi grași saturați <0,1 g;
- Glucide: 64 g, din care zaharuri 38 g;
- Fibre: 7,1 g;
- Proteine: 2,2 g;
- Sare: <0,01 g.
Produs ambalat în atmosferă protectoare.
Rolul componentelor:
Prunul (denumire științifică: Prunus domestica) este un arbore fructifer din familia rozaceelor. Fructele sale cărnoase, de culoare albastru închis sau gălbui, își găsesc multiple întrebuințări în industria alimentară, pentru conserve sau gemuri, fiind consumate și în stare proaspătă. Dar cea mai cunoscută utilizare este pentru fabricarea rachiului, uneori fiind și depozitat în butoaie fabricate din lemnul acestuia. Fructele sale imature sunt uneori întrebuințate în combinație cu murături. Crește în zone de înaltă fertilitate, preferabil deluroase. Soiurile sale cele mai rezistente sunt: ciorești, corcodane, vinete și grase (denumiri regionale).
Trunchiul său are un duramen (miez) foarte dur, rezistent la apă, de culoare roșu-maroniu, învelit de un alburn de culoare deschisă prin care circulă seva. Arderea sa degajă o putere calorică superioară celei a fagului, cărbunele său fiind folosit în fierării.
Printre zonele bogate în pruni se numără zona județului Caraș-Severin, mai exact în zona de nord a județului, în satul Duleu, unde există o cultură bogată în pruni veche de zeci de ani.
În anul 2000 s-a realizat o producție de 345.000 tone de prune. Prunul continuă să aibă o pondere exagerată (cca. 50%) în livezile românești. România ocupă primul loc din Uniunea Europeană la suprafețele cultivate cu pruni. Din suprafață pomicolă de 77.883 ha, prunul ocupă 34.899 ha.
În orașul Vălenii de Munte există Muzeul prunului.
Prunele au un aport caloric redus si totodata, sunt extrem de bogate in nutrienti valorosi. Mai mult decat atat, prunele nu iti cresc nivelul de glucoza din sange, ceea ce inseamna ca sunt o gustare ideala, mai ales daca esti la dieta.
Prunele sunt deja prezente in piete si sunt printre fructele noastre preferate. Insa stii exact ce beneficii au pentru sanatate? Iata principalele 8 motive pentru care ar trebui sa mananci cat mai multe prune proaspete!
Prunele sunt bogate in continutul de oxalati, care se pot acumula si cristaliza – asta inseamna ca e indicat sa fie evitate de persoanele care au probleme renale sau la nivelul vezicii biliare. Pietrele la rinichi sunt favorizate de consumul de prune.
Povestea noastră începe în inima Transilvaniei, acolo unde se produc nucile cu gustul autentic și bun. Înființată în anul 2014, Transilvania Nuts este o companie cu capital integral românesc, care a devenit unul dintre cei mai importanți procesatori de nucă din România. Strategia noastră este să ne extindem continuu pe plan național și internațional. Produsele noastre ajung deja în 26 de țări din Europa și Asia, iar datorită profesionalismului de care dăm dovadă și calității produselor suntem în continuă extindere în întreaga lume.
Transilvania Nuts procesează anual peste 5.000 de tone de nuci. Nuca este procesată prin cel mai modern sistem tehnologic, folosind utilaje de sortare optică menite să identifice orice defect al produsului și să înlăture materiile străine.
De la înființare și până în prezent, am investit peste 5 milioane de euro în tehnologii moderne care ne-au crescut eficiența, dar mai ales calitatea produselor noastre. Peste 4 milioane de euro, dintre care aproape un sfert fonduri europene, am investit în cea mai modernă fabrică de procesare a nucii din România.
Din respect pentru clienți, Transilvania Nuts a implementat cele mai înalte standarde de calitate care se regăsesc în fiecare sortiment de miez de nucă, BIO sau convențional. Compania noastră este axată spre îmbunătățirea continuă a calității și a procesului tehnologic astfel încât, prin produsele noastre, să reprezentăm un etalon pe piața în care ne desfășurăm activitatea. Transilvania Nuts nu este doar un brand care se dezvoltă serios, ci și un adevărat standard de calitate în România și la nivel mondial în procesarea nucii, folosind noile tehnologii.