NUTRIBON MIX MONTAN 150GR TRANSILVANIA NUTS, CATEGORII PRODUSE
NUTRIBON MIX MONTAN 150GR TRANSILVANIA NUTS, CATEGORII PRODUSE

NUTRIBON MIX MONTAN 150GR TRANSILVANIA NUTS

NUTRIBON MIX MONTAN 150GR TRANSILVANIA NUTS

Nutribon MIX MONTAN reprezintă o gustare rapidă și delicioasă pentru toți cei care au o viață activă.

Ideal pentru toți cei care caută o sursă sănătoasă de energie!

Mih921
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
18,65 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 18 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 18 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,36 lei.


 

NUTRIBON MIX MONTAN 150GR TRANSILVANIA NUTS

Nutribon MIX MONTAN reprezintă o gustare rapidă și delicioasă pentru toți cei care au o viață activă.

La birou, acasă sau în mașină, este o alegere inspirată pentru a-ți potoli foamea savurând un produs cu ingrediente naturale.

Ideal pentru toți cei care caută o sursă sănătoasă de energie!

Ingrediente:

  • miez de nucă;
  • migdale;
  • nuci caju;
  • alune de padure.

Rolul componentelor:

Nucul este un arbore foios ce poate ajunge până la 30m înălțime, cu o coroană globuloasă, frunze imparipenat compuse iar fructele sunt niște drupe globuloase, mari de 4-5cm, cu ănveliș cărnos, verde. În interiorul acesteia se găsește o sămânță mare, comestibilă. Nucul are o longevitate de 300-400 de ani. În scop terapuetic se folosesc frunzele (Juglandis folium), pericarpul fructelor (Juglandis pericarpium)și fructele (Juglandis fructus).

Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice. Frunzele și pericarpul sunt bogate în taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide și sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și antimicotice. Fructele sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice. Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.

Legendele antice povestesc cu mare admiraţie despre zeiţa Artemis Coryatis, iubită de Zeus şi transformată într-un nuc cu roade bogate, datorită clarviziunii ei magice. Originea nu¬cului pare a se pierde în negura timpului şi se crede că a fost prezent înaintea perioadei gla¬ciare, după care a rezistat doar în câteva zone. Există (ca peste tot, şi la fiecare legendă) opinii că patria lui adevărată ar fi Iranul şi de acolo ar fi plecat în Asia Mică, Caucaz, Asia Cen¬trală –unde se întâlneşte şi astăzi în stare sălbatică. În India, nucul se pomeneş¬te încă din sec. I î. Hr, în ma¬nu¬scrisele sanscrite, iar în China, nucul se cultiva cu 140-150 ani înaintea erei creştine. În cultura noastră, nucul era sădit pe lângă casă cu ocazia unui eveniment special, cum ar fi venirea pe lume a unui copil. Cu toţii ştim că nucile se dă¬ruiesc colindătorilor de Cră¬ciun, de Anul Nou şi Bobotează, iar pe vremuri, se înveleau în hârtii colorate şi se agăţau în bradul de Crăciun, în locul globuleţelor (mai ales în casele copiilor nevoiaşi).

Migdalul este un arbore care poate atinge peste 10 metri înălţime şi este cultivat în ţara noastră în zonele cu climă blândă, în Oltenia, Banat şi Dobrogea.

Florile au culoare de la roz deschis până la alb, fructele de migdal cresc în ciorchini, au mărimea unei piersici, gust dulce sau amar, forma ovală, culoare galben-maronie, iar sâmburele  este acoperit cu o coajă catifelată. Migdalul înfloreşte în lunile martie sau aprilie.

În scop fitoterapeutic se utilizează frunzele şi cojile de la seminţe.  Migdalele sunt utilizate în gastronomie (patiserie) dar şi în industria cosmetică sau a parfumeriei.

Migdalul conţine mucilagii, gliceride, proteine, colină, enzime, asparagină, vitamina C, tocoferol, riboflavină, acid pantotenic, acid folic, tiamină, minerale (fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier), steroli, aminoacizi.

Migdalele constituie un bun echilibrant nervos, au rol energetic, remineralizant,  reconstruiesc masa musculară, 100 gr de migdale acoperă jumătate din necesarul zilnic de vitamina E, asigură o buna parte din necesarul de magneziu (important pentru reconstructia muşchilor ), o sursă deloc de neglijat de calciu, reduc senzaţia de foame, au rol emolient, laxativ, hemostatic şi antiseptic intestinal, eficient în tratarea ulcerului si a gastritei hiperacide, deoarece formează o peliculă protectoare la nivelul mucoasei gastrice, iar proteinele neutralizează parţial sucul gastric, în inflamatii şi spasme ale stomacului şi intestinelor, precum şi în cazuri de fermentatii şi putrefacţii intestinale.

Consumul de migdale este recomandat în anemii, insomnii, astm bronşic (fructe coapte amestecate cu miere), atrofii musculare, HTA, boli de inimă, fructul necopt este bun pentru eliminarea sărurilor metalelor grele din organism.

Laptele de migdale dulci este deosebit de hrănitor, poate chiar să înlocuiască laptele matern şi  este indicat copiilor şi convalescenţilor.

Preparare:   50 gr miez de migdale, 50 gr miere de albine, 1 litru de apă plată -  se înmoaie în apă migdalele pentru a se putea îndepărta pieliţele, apoi se pisează bine, se amestecă mereu cu puţină apă până se formează o pastă, după care se amestecă cu restul de apă, se strecoară şi se amestecă cu miere.

Poate fi folosit contra spasmelor, inflamaţiilor stomacului şi intestinelor, căilor urinare, respiratorii, acceselor de tuse, palpitaţiilor.

Uleiul de migdale dulci are un gust de o mare fineţe, fiind bogat în vitamine şi acizi graşi. Datorită conţinutului bogat în vitamine de grup B, este recomandat în stimularea funcţiilor intelectuale, în special memoriei şi tulburărilor sistemului nervos. Are efecte uşor purgative.

În uz extern poate fi un emolient în iritaţiile la nivelul epidermei, dermatozelor, psoriazisului sau pielii uscate.

Uleiul de migdale dulci este folosit în cosmetică încă de pe vremea frumoasei egiptence Cleopatra. Astăzi, este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele.

Pentru că are o formulă apropiată de cea a sebumului produs de pielea noastră, uleiul de migdale poate fi folosit pentru demachierea feţei, inclusiv a zonei din jurul ochilor, şi chiar pentru hidratarea tenului deoarece după utilizare nu lasă pielea îmbibată în grăsime.

Este recomandat pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel cu tendinţă de îngrăşare tocmai pentru că seamănă la textură cu sebumul produs în mod natural de piele. Totusi, pentru persoanele cu ten gras, este indicată doar demachierea cu acest ulei.

Uleiul de migdale poate fi folosit şi pentru hidratarea şi revigorarea părului, făcându-l mai strălucitor, mai rezistent şi prevenind căderea acestuia. Este suficient să puneţi câteva picături pe vârful degetelor şi să vă masaţi scalpul iar firul de păr se va întări şi va deveni mai puternic. Ajută de asemenea la eliminarea mătreţii.

Acest ulei miraculos este perfect şi pentru tratarea cearcănelor sau hidratarea buzelor.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
150 gr
Forma de prezentare
Baton

Povestea noastră începe în inima Transilvaniei, acolo unde se produc nucile cu gustul autentic și bun. Înființată în anul 2014, Transilvania Nuts este o companie cu capital integral românesc, care a devenit unul dintre cei mai importanți procesatori de nucă din România. Strategia noastră este să ne extindem continuu pe plan național și internațional. Produsele noastre ajung deja în 26 de țări din Europa și Asia, iar datorită profesionalismului de care dăm dovadă și calității produselor suntem în continuă extindere în întreaga lume.

Transilvania Nuts procesează anual peste 5.000 de tone de nuci. Nuca este procesată prin cel mai modern sistem tehnologic, folosind utilaje de sortare optică menite să identifice orice defect al produsului și să înlăture materiile străine.

De la înființare și până în prezent, am investit peste 5 milioane de euro în tehnologii moderne care ne-au crescut eficiența, dar mai ales calitatea produselor noastre. Peste 4 milioane de euro, dintre care aproape un sfert fonduri europene, am investit în cea mai modernă fabrică de procesare a nucii din România.

Din respect pentru clienți, Transilvania Nuts a implementat cele mai înalte standarde de calitate care se regăsesc în fiecare sortiment de miez de nucă, BIO sau convențional. Compania noastră este axată spre îmbunătățirea continuă a calității și a procesului tehnologic astfel încât, prin produsele noastre, să reprezentăm un etalon pe piața în care ne desfășurăm activitatea. Transilvania Nuts nu este doar un brand care se dezvoltă serios, ci și un adevărat standard de calitate în România și la nivel mondial în procesarea nucii, folosind noile tehnologii.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare