Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
Noni + Vitamina C Naturala Rotta Natura
Noni + Vitamina C Naturala 30 cpr Rotta Natura
Produsul reprezintă o combinație a două ingrediente naturale indicate pentru susținerea imunității și vitalității: extract standardizat din fructul de Noni și Vitamina C naturală, prezentă sub forma extractului din fructe de Măceș.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
Noni + Vitamina C Naturala 30 cpr Rotta Natura
Produsul reprezintă o combinație a două ingrediente naturale indicate pentru susținerea imunității și vitalității: extract standardizat din fructul de Noni și Vitamina C naturală, prezentă sub forma extractului din fructe de Măceș.
Beneficii:
-Extractul de Noni de Tahiti conține cantități valoroase de substanțe active ce îmbunătățesc calitatea vieții.
-Noni este un fruct tropical care crește în insulele din Pacific. El este folosit de mai bine de 2000 de ani ca remediu tradițional local, unde, datorită beneficiilor aduse, a fost supranumit ”Miracolul din Tahiti”. Acest fruct conține peste 150 de substanțe bioactive precum minerale naturale, enzime, antioxidanți, vitamine, fitonutrienți, bioflavonoide și proxeroxină. Toate aceste substanțe ajută la echilibrarea sistemului imunitar, la creșterea tonusului și a vitalității.
-Vitamina C din acest supliment este de origine exclusiv naturală, reprezentată de fructele din Măceș. Acestea sunt una dintre cele mai bogate surse de Vitamina C din lume.
-Vitamina C naturală este mai bine asimiliată și absorbită de organism, având astfel un randament superior.
-Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
-Contribuie la reducerea oboselii și extenuării
funcționarea normală a sistemului nervos
-Crește nivelul energetic și capacitatea de efort
-Contribuie la menținerea sănătății psihice
-Contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, a gingiilor, a pielii și a dinților
-Contribuie la menținerea dezvoltării normale a celulelor
-Ajută la menținerea unei tensiuni arteriale normale.
-Extractul de Noni de Tahiti conține cantități valoroase de substanțe active ce îmbunătățesc calitatea vieții.
-Noni este un fruct tropical care crește în insulele din Pacific. El este folosit de mai bine de 2000 de ani ca remediu tradițional local, unde, datorită beneficiilor aduse, a fost supranumit ”Miracolul din Tahiti”. Acest fruct conține peste 150 de substanțe bioactive precum minerale naturale, enzime, antioxidanți, vitamine, fitonutrienți, bioflavonoide și proxeroxină. Toate aceste substanțe ajută la echilibrarea sistemului imunitar, la creșterea tonusului și a vitalității.
-Vitamina C din acest supliment este de origine exclusiv naturală, reprezentată de fructele din Măceș. Acestea sunt una dintre cele mai bogate surse de Vitamina C din lume.
-Vitamina C naturală este mai bine asimiliată și absorbită de organism, având astfel un randament superior.
-Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
-Contribuie la reducerea oboselii și extenuării
funcționarea normală a sistemului nervos
-Crește nivelul energetic și capacitatea de efort
-Contribuie la menținerea sănătății psihice
-Contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, a gingiilor, a pielii și a dinților
-Contribuie la menținerea dezvoltării normale a celulelor
-Ajută la menținerea unei tensiuni arteriale normale.
Recomandat pentru:
-creșterea imunității
-combaterea stărilor de oboseală
-creșterea rezistenței la efort
-grăbirea vindecării.
-creșterea imunității
-combaterea stărilor de oboseală
-creșterea rezistenței la efort
-grăbirea vindecării.
Compozitie:
Sorbitol (îndulcitor, agent de încărcare), Extract 4:1 din fructe de Noni (Morinda citrifolia) – 125 mg., Manitol (îndulcitor, agent de încărcare), Extract hidroalcoolic 100:1 din fructe de Maces (Rosa canina) cu minimum 50% Vitamina C – 120 mg., Stereat de Magneziu vegetal (lubrifiant), Aromă naturală de portocală pudră (aromatizant), Stevia extract (îndulcitor).
Sorbitol (îndulcitor, agent de încărcare), Extract 4:1 din fructe de Noni (Morinda citrifolia) – 125 mg., Manitol (îndulcitor, agent de încărcare), Extract hidroalcoolic 100:1 din fructe de Maces (Rosa canina) cu minimum 50% Vitamina C – 120 mg., Stereat de Magneziu vegetal (lubrifiant), Aromă naturală de portocală pudră (aromatizant), Stevia extract (îndulcitor).
Valori nutriționale de referință pentru 6 cpr.:
Substanță bioactivă Cantitate/doză %VNR*
Vitamina C 360 mg. 450
Noni Extract 750 mg. **
Vitamina C 360 mg. 450
Noni Extract 750 mg. **
Administrare:
Adulti: cate 1-2 comprimate de 3 ori pe zi
Copii 5-12 ani: 1 comprimat de 3 ori pe zi.
Adulti: cate 1-2 comprimate de 3 ori pe zi
Copii 5-12 ani: 1 comprimat de 3 ori pe zi.
Rolul componentelor:
Arbore sempervirescent din familia Rubiaceae, înalt de până la 12 m, cu coroană cu ramificaţie simpodială; ramurile poartă frunze de culoare verde închis, ovale, lucioase; florile mici, albe-crem, aromate, grupate în raceme; fructul cărnos, de consistenţă geloasă când e copt, cu gust amar caracteristic, la coacere cu un miros foarte caracteristic; seminţele sunt flotante, putând pluti timp de luni de zile în ocean, fapt care a şi dus la răspândirea plantei în zona Pacificului de Sud.
Denumirea generică derivă din cuvintele latineşti Morus, care subliniază asemănarea morfologică dintre fructul de noni şi fructele de dud (Morus alba/ nigra) şi indicus, adică din India. Denumirea specifică citrifolia se referă la asemănarea dintre frunzele de noni şi cele ale speciilor de Citrus.
Noni este o plantă tropicală, indigenă în arealele din zonele Australiei, Malaeziei şi Polineziei. Este considerată nativă în Sud-Estul Asiei chiar dacă acum vegetează din India până în regiunile din Estul Polineziei. Comună în pădurile Malaeziei şi Polineziei, şi în regiunile joase din Insulele Filipine, noni a fost cultivată în comunităţile Pacificului de Sud încă de sute de ani.
Morinda citrifolia are un istoric îndelungat de utilizare medicinală în zonele de origine. Se consideră că este planta cea mai larg şi comun utilizată anterior perioadei europene. Acum câteva secole planta a fost introdusă în Insulele Hawaii unde a fost denumită „noni” iar fructele şi rădăcinile preţuite ca agenţi medicinali. Printre toate varietăţile polineziene din secolele XIX şi XX, noni hawaian a avut cele mai largi aplicaţii medicinale. Medicii din Samoa şi Hawaii foloseau noni pentru afecţiuni intestinale (în special diareea copiilor, constipaţie sau paraziţi intestinali), indigestii, inflamaţii ale pielii, infecţii, iritaţii gingivale, febră, contuzii şi entorse. Hawaienii preparau de obicei băuturi tonice destinate tratamentului diabetului, intoxicaţiilor şi arsurilor. Abilitatea remarcabilă a plantei de evacuare a tractului intestinal şi de întreţinere a sănătăţii colonului era bine cunoscută printre hawaienii bătrâni şi nativii şi vindecătorii Tahitieni.
Fructele de noni au fost întrebuinţate, de asemenea, de sute de ani ca sursă de nutrienţi. Locuitorii din Fiji, Samoa şi Raratonga le foloseau atât crude cât şi sub formă preparată. Tradiţional, fructele erau alese cu grijă înainte de coacere şi puse la soare; după ce se coceau în acestf el, erau zdrobite iar sucul extras printr-o pânză. Frunzele de noni constituiau de asemenea un fel de aliment folosit ca suport pentru prepararea peştelui. În Malaezia, frunzele erau încălzite şi plasate pe abdomen pentru tratarea hemoragiilor, a splinei inflamate, şi a bolilor de ficat. Scoarţa este un puternic astringent şi este tradiţional folosită în tratamentul malariei. Extractul din rădăcină este întrebuinţat în hipertensiune în timp ce sucul din flori este folosit pentru calmarea iritaţiilor ochilor. Sucul din fructe are acum mare cerere ca remediu alternativ în diferite afecţiuni precum artrita, diabetul, hipertensiunea, durerile şi crampele musculare, disconfortul menstrual, durerile de cap, afecţiunile cardiace, ulcerele gastrice, depresia, senilitatea, indigestia, ateroscleroza, problemele circulatorii şi chiar cancerul.
Morinda citrifolia este privită ca un remediu antiemetic sigur în asistenţa medicală primară în Tailanda. Decoctul sau infuzia din fructele mature, necoapte, prăjite de noni sunt recomandate pentru a reduce simptomele de greaţă şi vomă.
Printre afecţiunile în care noni are îndelungă utilizare se numără şi cele ale sistemului nervos central. Investigaţii actuale au evaluat şi demonstrat la animale efectele antipsihotice ale fructelor de noni, relevând un efect antidopaminergic al acestora, şi sugerând astfel potenţiala lor utilitate în tratamentul afecţiunilor psihiatrice.
Denumirea generică derivă din cuvintele latineşti Morus, care subliniază asemănarea morfologică dintre fructul de noni şi fructele de dud (Morus alba/ nigra) şi indicus, adică din India. Denumirea specifică citrifolia se referă la asemănarea dintre frunzele de noni şi cele ale speciilor de Citrus.
Noni este o plantă tropicală, indigenă în arealele din zonele Australiei, Malaeziei şi Polineziei. Este considerată nativă în Sud-Estul Asiei chiar dacă acum vegetează din India până în regiunile din Estul Polineziei. Comună în pădurile Malaeziei şi Polineziei, şi în regiunile joase din Insulele Filipine, noni a fost cultivată în comunităţile Pacificului de Sud încă de sute de ani.
Morinda citrifolia are un istoric îndelungat de utilizare medicinală în zonele de origine. Se consideră că este planta cea mai larg şi comun utilizată anterior perioadei europene. Acum câteva secole planta a fost introdusă în Insulele Hawaii unde a fost denumită „noni” iar fructele şi rădăcinile preţuite ca agenţi medicinali. Printre toate varietăţile polineziene din secolele XIX şi XX, noni hawaian a avut cele mai largi aplicaţii medicinale. Medicii din Samoa şi Hawaii foloseau noni pentru afecţiuni intestinale (în special diareea copiilor, constipaţie sau paraziţi intestinali), indigestii, inflamaţii ale pielii, infecţii, iritaţii gingivale, febră, contuzii şi entorse. Hawaienii preparau de obicei băuturi tonice destinate tratamentului diabetului, intoxicaţiilor şi arsurilor. Abilitatea remarcabilă a plantei de evacuare a tractului intestinal şi de întreţinere a sănătăţii colonului era bine cunoscută printre hawaienii bătrâni şi nativii şi vindecătorii Tahitieni.
Fructele de noni au fost întrebuinţate, de asemenea, de sute de ani ca sursă de nutrienţi. Locuitorii din Fiji, Samoa şi Raratonga le foloseau atât crude cât şi sub formă preparată. Tradiţional, fructele erau alese cu grijă înainte de coacere şi puse la soare; după ce se coceau în acestf el, erau zdrobite iar sucul extras printr-o pânză. Frunzele de noni constituiau de asemenea un fel de aliment folosit ca suport pentru prepararea peştelui. În Malaezia, frunzele erau încălzite şi plasate pe abdomen pentru tratarea hemoragiilor, a splinei inflamate, şi a bolilor de ficat. Scoarţa este un puternic astringent şi este tradiţional folosită în tratamentul malariei. Extractul din rădăcină este întrebuinţat în hipertensiune în timp ce sucul din flori este folosit pentru calmarea iritaţiilor ochilor. Sucul din fructe are acum mare cerere ca remediu alternativ în diferite afecţiuni precum artrita, diabetul, hipertensiunea, durerile şi crampele musculare, disconfortul menstrual, durerile de cap, afecţiunile cardiace, ulcerele gastrice, depresia, senilitatea, indigestia, ateroscleroza, problemele circulatorii şi chiar cancerul.
Morinda citrifolia este privită ca un remediu antiemetic sigur în asistenţa medicală primară în Tailanda. Decoctul sau infuzia din fructele mature, necoapte, prăjite de noni sunt recomandate pentru a reduce simptomele de greaţă şi vomă.
Printre afecţiunile în care noni are îndelungă utilizare se numără şi cele ale sistemului nervos central. Investigaţii actuale au evaluat şi demonstrat la animale efectele antipsihotice ale fructelor de noni, relevând un efect antidopaminergic al acestora, şi sugerând astfel potenţiala lor utilitate în tratamentul afecţiunilor psihiatrice.
Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri si mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale se numara protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi si chiar impotriva imbatranirii pielii.
In 1912, biochimistul polonez Casimir Funk dezvolta conceptul de vitamine. Intre 1928 si 1933, doua echipe independente, formate din cercetatorul ungur Albert Szent György si cercetatorul american Joseph L. Sviberly, pe de-o parte, si cercetatorii americani Charles Glen King si W. A. Waugh, pe de alta parte, izoleaza vitamina C (acidul hexuronic). Acidul hexuronic este denumit apoi acid ascorbic, recunoscandu-se formal natura antiscorbutica a compusului. In 1937, cercetatorul Albert Szent György primeste Premiul Nobel pentru medicina pentru aceasta descoperire.
Folosirea in scop medicinal a vitaminei C dateaza inca din secolul 18. Scorbutul, boala cauzata de deficienta vitaminei C, era o problema frecvent intalnita, in special printre marinari si navigatori, estimarile aratand ca peste 2 milioane dintre acestia au fost afectati. In 1747, James Lind, un medic scotian, a facut un experiment pentru tratatea scorbutului si a descoperit ca doar portocalele si lamaile ameliorau simptomele bolii.
Din 1928 pana in 1933, o echipa de cercetatori maghiari, Joseph L. Svirbely, Albert Szent-Györgyi si cercetatorul american Charles Glen Kind au izolat pentru prima data vitamina C si i-au dat denumirea de acid ascorbic. De atunci, vitamina C a fost folosita nu numai in tratarea scorbutului, ci si pentru imbunatatirea imunitatii, impotriva simptomelor de gripa si raceala, dar si ca supliment, pentru a proteja intregul organism.
Spre deosebire de animale, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si din suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, inclusiv asupra regenerarii pielii. Aceasta ajuta la cresterea si regenerarea testurilor din tot corpul, prin faptul ca iti ajuta organismul sa produca mai mult colagen. Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
De asemenea, vitamina C este un antioxidant puternic, care impiedica actiunea radicalilor liberi (compusi rezultati in urma proceselor de oxidare, dar si ca urmare a contactului cu agenti sau substante poluante) asupra organismului. Acumularea radicalilor liberi in organism este periculoasa in timp, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la imbatranire, dar si la aparitia unor boli cardiovasculare, a artritei si a cancerului.
Avem nevoie de vitamina C si pentru a sintetiza cei mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C, deoarece aceasta stimuleaza si protejeaza glanda hipofiza, care secreta hormonii responsabili de sexualitate, psihic, crestere si de functionare a tiroidei.
Vitamina C se gaseste in concentratii mari in creier, leucocite, ochi, glande suprarenale, ficat, tiroida, mucoasa intestinului subtire sau in splina. Acestea au concentratii de vitamina C de la 10 pana la 50 de ori mai mari ca acelea din plasma, celulele rosii sau din saliva. De aceea, cand apare o deficienta de vitamina C, acestea sunt primele organe afectate.
Folosirea in scop medicinal a vitaminei C dateaza inca din secolul 18. Scorbutul, boala cauzata de deficienta vitaminei C, era o problema frecvent intalnita, in special printre marinari si navigatori, estimarile aratand ca peste 2 milioane dintre acestia au fost afectati. In 1747, James Lind, un medic scotian, a facut un experiment pentru tratatea scorbutului si a descoperit ca doar portocalele si lamaile ameliorau simptomele bolii.
Din 1928 pana in 1933, o echipa de cercetatori maghiari, Joseph L. Svirbely, Albert Szent-Györgyi si cercetatorul american Charles Glen Kind au izolat pentru prima data vitamina C si i-au dat denumirea de acid ascorbic. De atunci, vitamina C a fost folosita nu numai in tratarea scorbutului, ci si pentru imbunatatirea imunitatii, impotriva simptomelor de gripa si raceala, dar si ca supliment, pentru a proteja intregul organism.
Spre deosebire de animale, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si din suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, inclusiv asupra regenerarii pielii. Aceasta ajuta la cresterea si regenerarea testurilor din tot corpul, prin faptul ca iti ajuta organismul sa produca mai mult colagen. Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
De asemenea, vitamina C este un antioxidant puternic, care impiedica actiunea radicalilor liberi (compusi rezultati in urma proceselor de oxidare, dar si ca urmare a contactului cu agenti sau substante poluante) asupra organismului. Acumularea radicalilor liberi in organism este periculoasa in timp, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la imbatranire, dar si la aparitia unor boli cardiovasculare, a artritei si a cancerului.
Avem nevoie de vitamina C si pentru a sintetiza cei mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C, deoarece aceasta stimuleaza si protejeaza glanda hipofiza, care secreta hormonii responsabili de sexualitate, psihic, crestere si de functionare a tiroidei.
Vitamina C se gaseste in concentratii mari in creier, leucocite, ochi, glande suprarenale, ficat, tiroida, mucoasa intestinului subtire sau in splina. Acestea au concentratii de vitamina C de la 10 pana la 50 de ori mai mari ca acelea din plasma, celulele rosii sau din saliva. De aceea, cand apare o deficienta de vitamina C, acestea sunt primele organe afectate.
Nicio recenzie