• La reducere!
  • -10%
NECTAR MAR SI GUTUIE FARA ZAHAR 300ML Dacia Plant, CATEGORII PRODUSE
NECTAR MAR SI GUTUIE FARA ZAHAR 300ML Dacia Plant, CATEGORII PRODUSE

NECTAR MAR SI GUTUIE FARA ZAHAR 300ML Dacia Plant

NECTAR MAR SI GUTUIE FARA ZAHAR 300ML Dacia Plant

Nectarul natural din piureul de mar si gutuie potoleste setea si alina pofta de dulce, cat ai zice Bun de Tot. Din mere si gutuie proaspat presate, indulcit cu suc de struguri si fara conservanti sau aditivi alimentari, nectarul asigura portia zilnica de vitamine, ca tu sa te bucuri de toata savoarea naturii si de gustul unic al merelor si gutuilor.

Mih1224
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
9,84 lei 10,94 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.


 

NECTAR MAR SI GUTUIE FARA ZAHAR 300ML Dacia Plant

Nectarul natural din piureul de mar si gutuie potoleste setea si alina pofta de dulce, cat ai zice Bun de Tot. Din mere si gutuie proaspat presate, indulcit cu suc de struguri si fara conservanti sau aditivi alimentari, nectarul asigura portia zilnica de vitamine, ca tu sa te bucuri de toata savoarea naturii si de gustul unic al merelor si gutuilor.

DE CE BUN DE TOT?

  • ambalajul din sticla este reciclabil si pastreaza prospetimea gustului din momentul ambalarii, fiind mult mai sigur pentru consum si mai sanatos;
  • fara arome adaugate, FARA E-URI - 100% MAR SI GUTUI, culese si sortate cu grija - 0% ZAHAR ADAUGAT. Sucul de struguri ce inlocuieste zaharul este nutritiv, usor de asimilat de organism, bogat in resveratrol (un antioxidant puternic);
  • gust Bun de Tot.

Mod de administrare:

A se agita inainte de a se consuma.

Formarea de sedimente este o caracteristica naturala a sucului.

Recomandam a se consuma in maxim 72 de ore de la deschidere.

Ingrediente:

  • Piure de mere (minim 33% ),
  • piure de gutui (minim 33% ),
  • suc cu pulpa din struguri (minim 8%) concentrat prin evaporare blanda in vid la o temperatura de 60 grade, apa.

Rolul componentelor:

Mar - Arbore fructifer din familia Rosaceae, domesticit şi pe larg cultivat, cu frunze peţiolate, alterne, simple, ovale cu vârful acut şi margini serate; florile, de obicei albe, adesea cu tentă rozacee, cu diametrul de cca. 2,5-3,5 cm, cu cinci petale, şi cu stamine de obicei roşii cu polen abundent; florile nu se autopolenizează, polenizarea de către insecte fiind esenţială pentru apariţia fructelor, iar albinele sunt considerate cele mai eficiente polenizatoare pentru măr.

Mărul este cel mai comun şi important fruct cultivat din zonele temperate. Elucidarea originii şi domesticirii acestuia trzeşte încă un mare interes printre oamenii de ştiinţă. Iniţial, pe baza dovezilor morfologice, moleculare şi istorice, specia Malus sieversii, vegetând spontan în centrul Asiei, a fost identificată ca având contribuţia principală la genomul mărului domesticit, cultivat – Malus domestica. O problemă de dezbătut a rămas însă, de asemenea, şi posibila contribuţie a altei specii sălbatice, vegetând de-a lungul Drumului Mătăsii, începând din Asia şi până în vestul Europei, în special pentru contribuţia sa la evoluţia mărului sălbatic european.

Mărul nu dă rădăcini din butaşi aşa cum se întâmplă cu viţa-de-vie sau cu măslinul, aşa că putem considera că domesticirea sa completă nu s-a putut realiza decât după inventarea altoirii, undeva în primul mileiu Î.Hr. Odată acest lucru realizat, grecii şi romanii au selectat tipuri superioare şi le-au înmulţit, răspândindu-le apoi în întreaga Europă. Se spune că Alexandru cel Mare a găsit meri pitici în Asia Mică în anul 300 Î.Hr., iar aceştia, aduşi în Grecia ar putea să constituie progenitori pentru portaltoi. Calităţile merelor de a fi conservate au fost descoperite cel târziu în secolul I, având în vedere faptul că Varro, cărturar roman antic, a furnizat date scrise despre „case ale fructelor” folosite pentru păstrarea merelor pe timpul iernii.  De-a lungul Epocii Medievale, mai mulţi autori au descris fertilitatea, utilizarea apei, preferinţele pentru sol şi zonă, precum şi tăierea pomilor de măr. Merii au fost duşi în America de Nord prin colonişti în anii 1600, şi se spune că prima livadă de meri pe acest continent a fost localizată lângă Boston în 1625. În anii 1900 au început proiectele pentru irigaţii în statul Washington, ceea ce a permis dezvoltarea unei industrii multibilionare a fructelor, în care mărul constituia o specie lider.

În prezent sunt peste 7500 cultivarii diferite de măr (varietăţi ale mărului care sunt cultivate), aceste cultivarii fiind disponibile în zonele temperate sau subtropicale. În zonele tropicale mărul nu înfloreşte, din cauză că are cerinţe speciale de perioadă rece.

Utilizările cunoscute ale merelor sunt multiple. Fructele pot fi consumate proaspete, gătite, păstrate, sau chiar uscate pentru consum ulterior. Aromele, dulceaţa, suculenţa lor diferă în funcţie de varietate. Fructele unora dintre cultivarii sunt bogate în pectine şi pot fi folosite alături de alte fructe în prepararea gemurilor. Se spune despre pectină că protejează organismul împotriva radiaţiilor. Merele mai conţin carotenoide precum beta-carotenul, acid malic şi alţi acizi organici precum acizii elagic, clorogenic şi cafeic, numeroase minerale precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu şi fier.

Fructul de măr este astringent şi laxativ. Scoarţa arborelui, şi în special scoarţa rădăcinii, este antihelmintică şi soporifică. Infuzia este folosită în tratamentul febrei intermitente, remitente sau biliare. Frunzele conţin în proporţie de până la 2,4% o substanţă antibacteriană numită floretină; aceasta inhibă creşterea unor bacterii gram-pozitive şi gram-negative chiar într-o concentraţie mică. Mărul copt, proaspăt, este unul dintre cele mai uşoare fructe pentru stomac, întregul proces de digestie al acestuia durând aprox. 85 de minute. Sucul de mere reduce aciditatea stomacului, este convertibil în carbonaţi alcalini, şi astfel, corectează fermentaţia acidă.

Datorită substanţelor pe care le conţin, merele sunt fără doar şi poate un aliment sănătos. Chiar dacă ele nu vindecă nicio boală, consumul lor zilnic poate preveni multe probleme şi afecţiuni; conform unui proverb englezesc „Un măr pe zi, ţine doctorul departe”. Merele, de fapt, sunt mici comori de ingrediente cu impact pozitiv asupra organismului. Pe lângă cele enumerate mai sus, acestea conţin apă, carbohidraţi, fibre dietare, vitamine precum vitamina C, A, E, B1, B2, B6, şi aminoacizi. Datorită conţinutului important de carbohidraţi, în special fructoză şi glucoză, merele furnizează organismului energie prevenind astfel oboseala şi lipsa de concentrare. Mărul este, de asemenea, excelent pentru curăţarea dinţilor, acţiunea mecanică din timpul consumării unui fruct de măr servind atât la curăţarea dinţilor cât şi a gingiilor.

În mod cert, cu o producţie de 63 milioane tone/an, per global mărul este cel mai important fruct din zonele temperate.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
300 ml
Forma de prezentare
Flacon
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare