Motility Help 30 capsule ZENYTH, CATEGORII PRODUSE
Motility Help 30 capsule ZENYTH, CATEGORII PRODUSE

Motility Help 30 capsule ZENYTH

Motility Help 30 capsule ZENYTH

Motility Help este o formulă complexă, inovatoare, recomandată pentru susținerea digestiei și motilității gastrice. Formula combină două plante cu efect coleretic (stimularea bilei) – anghinare și ghimbir, plus un aminoacid – carnitina (semnalizarea nervoasă a motilității) și vitamina B1 (digestie și motilitate).

Mih3869
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
39,31 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 39 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 39 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,78 lei.


 

Motility Help 30 capsule ZENYTH

Formulă complexă pentru digestie și motilitate, cu anghinare, ghimbir, carnitină și vitamina B1. 30 capsule

Motility Help este o formulă complexă, inovatoare, recomandată pentru susținerea digestiei și motilității gastrice. Formula combină două plante cu efect coleretic (stimularea bilei) – anghinare și ghimbir, plus un aminoacid – carnitina (semnalizarea nervoasă a motilității) și vitamina B1 (digestie și motilitate). Cu alte cuvinte, Motility Help stimulează motilitatea gastrică, tranzitul intestinal și, implicit, susține echilibrul microbian în tractul intestinal.

Cum te ajută Motility Help?

Are efect coleretic-colagog: stimulează secreția biliară și digestia.

Are efect prokinetic: susține motilitatea gastro-intestinală și eliminarea mai rapidă a conținutului stomacului.

Reduce balonările și gazele.

Ajută în caz de constipație ocazională.

Îmbunătățește toleranța la grăsimi, prin stimularea secreției biliare.

Ce înseamnă motilitate gastro-intestinală?

Motilitate înseamnă mișcare. Organismul uman știe, în mod natural, cum să mențină alimentele în mișcare prin tractul gastro-intestinal pentru a asigura o digestie sănătoasă, absorbția nutrienților și eliminarea reziduurilor. Motilitatea gastro-intestinală este mișcarea normală, naturală a mușchilor și a organelor digestive. Când motilitatea gastro-intestinală este dezechilibrată sau lentă, pot apărea probleme precum balonările sau constipația ocazională.

Anghinarea stimulează secreția biliară

Anghinarea poate ajuta la susținerea digestiei și la funcționarea sănătoasă a tractului intestinal si a ficatului, precum si la menținerea nivelurilor normale de lipide din sânge. Utilizările tradiționale ale anghinarei se referă la funcția ficatului, deoarece frunzele sale sunt considerate coleretice-colagoge (stimulează secreția biliară), hepatoprotectoare, hipocolesterolemiante și diuretice. De aceea, anghinarea este indicată în probleme digestive (balonare, senzatie de preaplin, flatulență, datorate disfuncțiilor hepatobiliare), în tratarea hiperlipidemiilor (asociate cu regim hipolipidic) și ca protector pentru persoanele ce lucrează într-un mediu toxic.

Ghimbirul susține digestia și combate grețurile

Ghimbirul susține motilitatea gastro-intestinală și secreția normală de bilă, îmbunătățind asimilarea și digestia grăsimilor. Principalul efect al ghimbirului este prokinetic – accelerează golirea stomacului și stimulează contracțiile gastrice. Multe studii susțin istoricul lung de utilizare a ghimbirului pentru simptomele gastrointestinale de greață, vărsături și dispepsie generală. Acesta îmbunătățește producția de acizi biliari și enzime pancreatice, toate ducând la o digestie îmbunătățită, precum și la protejarea mucoasei gastrice. Mai mult, combate greața, voma, inflamația, hiperlipidimia, constipația, meteorismul intestinal, flatuența.

L-Carnitina: remediu surprinzător în constipație

Carnitina este un aminoacid esențial, sintetizat în ficat și în rinichi, prezent în majoritatea celulelor din organism, concentrații mai mari găsindu-se în creier, nervi, inima, ficat și celulele spermatice.

Deși cei mai mulți cunosc carnitina pentru efectele sale pe slăbire, pe metabolismul grăsimilor, carnitina are un efect surprinzător în constipație: susține semnalizarea nervoasă a motilității, prin stimularea sintezei acetilcolinei.

Un studiu desfășurat în Japonia a constatat corelația dintre severitatea constipației și un nivel scăzut de carnitină, motiv pentru care, suplimentarea acesteia a determinat o reducere semnificativă a simptomelor.

Vitamina B1: pentru un nivel normal de acid gastric

Cunoscută pentru proprietățile de combatere a stresului, Vitamina B1 sau tiamina este o vitamină hidrosolubilă ce face parte din complexul vitaminelor B. Totodată, vitamina B1 are un rol deosebit în susținerea energiei și a metabolismului. La nivelul stomacului, deficiența de vitamina B1 inhibă eliberarea acidului clorhidric din celulele gastrice și duce la hipoclorhidrie (hipoaciditate/nivel scăzut al acidului gastric), scăderea motilității gastrice, balonare, reflux gastroesofagian și grețuri, precum și supraîncarcare bacteriană. De asemenea, deficiența de vitamina B1 este asociată cu scăderea majoră a enzimelor pancreatice și a fluxului biliar.

Ingrediente 

  • 350 mg extract hidroetanolic din frunze de anghinare (Cynara scolymus), 10:1, cu min. 5% acizi cafeilchinici.
  • 188 mg n-acetil l-carnitină (monoclorhidrat).
  • 100 mg extract din rădăcină de ghimbir (Zingiber officinale), cu min. 5% gingeroli.
  • 12 mg vitamina B1 (tiamină clorhidrat), 1090% VNR, cf. Reg. 1169/2011.

Capsulă vegetală: hipromeloză.

Informații nutriționale

Informații nutriționale Per 100 g produs

Valoare energetică 367 kcal/1557 kJ

Grăsimi 1,47 g

       Din care acizi grași saturați 0,68 g

Glucide 72,29 g

       Din care zaharuri 9,55 g

Proteine 15,06 g

Sare 1,07 g

Mod de administrare

Adulți: câte 1 capsulă de 1-2 ori pe zi, înainte de masă.

Atenționări

Nerecomandat persoanelor cu alergie la oricare dintre ingrediente.

Femeile însărcinate sau cele care alăptează, persoanele cu afecțiuni grave sau care au suferit intervenții chirurgicale recente vor cere sfatul specialistului înainte de utilizare.

Nu se utilizează concomitent cu medicamente orale.

Motility Help este un supliment alimentar.

Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!

Condiții de păstrare: în ambalajul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

A se consuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj (a se vedea Exp și Lot de pe capac).

Produdător/Deținător notificare: Zenyth Pharmaceuticals SRL, loc. Alexandru cel Bun, jud. Neamț, România, tel. 0233.222.203. Produs înregistrat și notificat la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, seria AC, nr. 3186/2022. Fabricat în sistem de management calitate – siguranță alimentară SR EN ISO 9001:2015, ISO 22000:2018.

Rolul componentelor:

Anghinare - Plantă ierboasă originară din regiunea mediteraneană, la noi specie de cultură, bienală, în primul an formează o rozetă de frunze mari de culoare verde-închis pe partea superioară şi albicioase pe partea inferioară cu peri albi şi moi. În al doilea an se formează tulpini de 0,6-1,8 m, cu flori roşii-violacee.

Originile anghinarei ne sunt cunoscute în timp, de pe vremea filosofului şi naturalistului grec Theophrastus (371-287 Î.H.), Pedanius Dioscorides (40-90 D.H.), Pliniu cel Bătrân, (23-79 D.H.), care au descris-o în scrierile lor şi au folosit-o.

Grecii antici o vedeau ca pe o delicateţă şi ca pe un afrodisiac. Romanii bogati foloseau anghinarea preparată cu miere şi oţet, asezonată cu cumin, astfel ea putând să fie şi păstrată de-a lungul anului.

Începând din anii 80 D.H., maurii încep cultivarea anghinarei în zona Granadei.

Se consideră că anghinarea a fost făcută celebră de către Caterina de Medici (1519-1589). care a introdus-o în Franţa atunci când ea sa căsătorit cu regele Henric al II-lea (1519-1559), la mijlocul secolului al 16-lea.

Galenoterapia începutului de secol XX în România indica utilizarea medicinală a frunzei de anghinare ca antinevritică, indicată pentru bolile prezentând tulburări ale metabolismului hidraţilor de carbon şi tulburarea metabolismului apei, dând un tablou simptomatic polinevritic

S-a stabilit că anghinarea posedă proprietăţi diuretice, coleretice, hipocolesterolemiante, hipolipemiante şi hepatostimulatoare.

Anghinarea este cunoscută pentru gustul ei amar, care este atribuit în mare unui compus numit cinarină, considerată unuil din principiile biologic active cele mai importante ale anghinarei. Alte principii active importante sunt flavonoidele, lactonele sescviterpenice, polifenolii şi acizii cafeoilquinici.

În anii 1970 oamenii de ştiinţă europeni au arătat prima dată abilitatea cinarinei de a reduce colesterolul la oameni. Unul din cele mai recente studii, publicat în anul 2000, a utilizat un extract din frunzele de anghinare standardizat în cinarină a stabilit efectul hipocolesterolemiant al acestuia.

Proprietăţile hepatoprotectoare şi detoxifiante ale ficatului au intrat în atenţia cercetătorilor în 1966, când s-a realizat un studiu care susţine efectele hepatoregeneratoare la şobolani. Un studiu realizat în 1987 care s-a concentrat asupra efectelor pe celulelor hepatice de şobolan supuse acţiunii nocive a unor substanţe chimice, a găsit că cinarina şi acizii cafeici au efecte hepatoprotectoare semnificative.

Utilizarea modernă a anghinarei se concentrează pe utilitatea sa în tratamentul hiperlipidemiei, hipercolesterolemiei, dispepsiei şi afecţiunilor care necesită o creştere a colerezei.

L-Carnitina este astazi unul dintre cele mai populare suplimente nutritive, utilizat atat de catre sportivi, dar mai ales in prevenirea si tratarea unor afectiuni. Acest aminoacid este sintetizat la nivelul ficatului si rinichilor din lisina si metionina, doi aminoacizi esentiali. In alimente se gaseste in special in cele de origine animala, dar si in unele plante, cum ar fi soia, insa in cantitati mult mai reduse.

Carnitina a fost izolata din carnea rosie la inceputul secolului 20 si apoi s-a reusit sinteza ei in laborator, insa rolul ei in organism nu a putut fi inteles decat in 1970, dupa care a fost introdusa pe piata sub forma de medicament si mai recent a fost reincadrata ca supliment nutritiv, fiind folosita in lumea sportului in special de catre culturisti, care au utilizat-o in ideea reducerii masei adipoase si pentru ameliorarea performantei fizice (in special in ceea ce priveste rezistenta la efort).

In medicina, carnitina este folosita datorita efectelor sale cardioprotectoare si datorita influentei benefice asupra profilului lipidic - efect de reducere a nivelului trigliceridelor si de crestere a nivelului colesterolului HDL (cel "bun"). De asemenea, s-a constatat ca L-carnitina are proprietati antioxidante. Acetil-L-carnitina, un derivat de carnitina a dovedit eficienta neuroprotectoare, fiind utilizata si in tratamentul maladiei Alzheimer.

Principalul mecanism al L-carnitinei in organism se refera la implicarea sa in metabolismul grasimilor. Toate tesuturile, cu exceptia creierului, utilizeaza acizi grasi cu lant lung pentru producerea de energie. In muschii striati si in muschiul cardiac, o contributie majora la producerea de energie o are beta-oxidarea acestor acizi grasi. Pentru ca acizii grasi sa ajunga in celula acolo unde vor fi metabolizati, si anume in interiorul mitocondriilor ("fabricile de energie" ale celulelor) este nevoie de L-carnitina care faciliteaza transportul acizilor grasi prin membrane. O alta funtie a L-carnitinei este de a elimina din mitocondrii acizii grasi cu lant scurt si mediu, care se acumuleaza ca urmare a metabolismului normal (dar si in cazul unor afectiuni) si care ar impiedica buna functionare a mecanismelor energetice.

Acel "L" pus inaintea cuvantului "carnitina" se refera la polaritatea chimica a substantei. Exista si D-carnitina, o varianta a acestei substante, pe care multi cercetatori o considera toxica pentru oameni.

L-carnitina a fost folosita cu succes ca tratament adjuvant in afectiuni cardiovasculare, cum ar fi angina pectorala, insuficienta cardiaca si in prevenirea aparitiei infarctului de miocard. Administrarea ei reduce severitatea simptomelor si in unele cazuri poate conduce la diminuarea dozelor din medicatia uzuala pe care o foloseste pacientul.

In cazul sportivilor, de performanta sau nu, suplimentare cu carnitina se bazeaza pe supozitia ca administrarea acestei substante ar putea sa accelereze transportul grasimilor in celule, ceea ce conduce la o oxidare mai rapida a acestora si astfel o scadere in greutate mai eficienta si o crestere a rezistentei la efort. De asemenea, se presupune ca prin eliberarea de energie din lipide, o parte din glicogenul muscular este economisit, ceea ce mareste timpul pana la aparitia oboselii musculare.

Pentru individul normal, 20-200 mg carnitina provenite din alimentatie si sintetizate in organism, sunt suficiente, insa pentru alte categorii e nevoie de doze mai mari.

Dozele optime de administare a carnitinei se incadreaza intre 2 si 6 grame si se recomanda sportivilor, celor cu probleme cardiovasculare si celor ce vor sa scada in greutate. In aceasta privinta, L-carnitina nu a dovedit efecte spectaculoase, insa in asociere cu regim alimentar hipocaloric si efort fizic se produce o cumulare a efectelor, cu o scurtare a timpului pana la obtinerea unor rezultate vizibile.

Au fost efectuate studii in care s-a administrat continuu cate 2 grame de carnitina zilnic si nu au fost observate nici un fel de efecte secundare. In cazuri izolate au fost remarcate simptome gastrointestinale usoare, cum ar fi crampele abdominale, greata sau diaree. Nu au fost raportate cazuri de toxicitate prin supradozare cu l-carnitina. Interactiunea carnitinei cu alte medicamente este rara, dar totusi este bine sa va sfatuiti cu o persoana avizata (medic, antrenor) inainte de a folosi acest supliment pe termen indelungat.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
30 capsule
Forma de prezentare
Cutie

Viziunea Zenyth este reflectată de motto-ul „Mai multă educație, mai multă sănătate!“. Zenyth și-a transformat motto-ul în acțiune și oferă nu doar produse naturale cu multiple efecte benefice pentru sănătate, dar se implică activ și în acțiuni de educație și informare publică privind necesitatea unui stil de viață sănătos.
În anul 2009, compania Zenyth lansa primul său produs – ColonHelp. În scurt timp de la lansare, ColonHelp a devenit cel mai popular și îndrăgit produs pentru detoxifiere și slăbire din România. Din 2009 și până astăzi, Zenyth își respectă promisiunea de a oferi cele mai bune produse pentru îngrijirea sănătății.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare