- La reducere!
- -10%
MINERAL AQUANANO(cupru,zinc,magneziu,crom,vanadiu) 10ppm 480ml AGHORAS
MINERAL AQUANANO(cupru,zinc,magneziu,crom,vanadiu) 10ppm 480ml AGHORAS
AquaNano Mineral mix de cupru, zinc, magneziu, crom si vanadiu coloidal - supliment bogat in minerale esentiale orgamismului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 38 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 38 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,76 lei.
MINERAL AQUANANO(cupru,zinc,magneziu,crom,vanadiu) 10ppm 480ml AGHORAS
AquaNano Mineral mix de cupru, zinc, magneziu, crom si vanadiu coloidal - supliment bogat in minerale esentiale orgamismului.
Actiuni magneziu coloidal:
- este un element esential antistres;
- este recunoscut pentru eliminarea oboselii cronice, a insomniilor, a migrenelor si pentru atenuarea sindromului premenstrual;
- este antispastic, antialergic, antiinflamator, antidepresiv, antireumatic, antiviral, energizant, cardiomodulator, echilibrant neurovegetativ si reintineritor.
Zincul este recunoscut pentru intarirea sistemului imunitar.
- Este implicat in multiple reactii enzimatice (peste 200), una dintre aceste enzime fiind SOD (superoxidismutaza) care previne imbatranirea, intervine in fixarea calciului si in mentinerea echilibrului acido-bazic al sangelui.
- Este important in producerea tuturor hormonilor si pentru mentinerea unui randament maxim al creierului.
- Asigura functia normala a prostatei, creste tonusul muscular si stimuleaza contractia musculara, amelioreaza insomniile, starile depresive, irascibilitatea, oboseala cronica si lipsa tonusului intelectual.
- Protejeaza epiderma impotriva imbatranirii si infectiilor, accelereaza cicatrizarea ranilor si arsurilor.
Cuprul coloidal-ionic:
- regleaza functiile hipofizei, tiroidei, gonadelor, suprarenalelor si pancreasului;
- este important in metabolismul fierului si catalizator in procesul de formare a globulelor rosii;
- este antianemic;
- tonic pentru sistemul nervos;
- ajuta la pigmentarea si protejarea pielii si a parului;
- elasticizeaza si structureaza tesutul conjunctiv;
- alaturi de vitamina C, cuprul joaca un rol esential in procesul de sinteza a colagenului.
Cromul are o actiune importanta in metabolismul proteic, lipidic si glucidic.
- Este eficient pentru persoanele deprimate care cresc in greutate, nu se pot abtine de la consumul carbohidratilor, se simt obosite permanent si care ar putea dormi oricat de mult.
- Daca nu exista suficient crom in organism, poate sa apara scaderea tolerantei la glucoza.
- Cromul ajuta la transferul glucozei din sange (zaharului din sange) in celule si pentru a fi folosit in procesele.
Vanadiul in corp si efectele pe care le poate cataliza:
- intervine in metabolismul glucidelor si al acizilor grasi si diminueaza sinteza grasimilor in ficat (mai ales sinteza colesterolului);
- in doze corespunzatoare, vanadiul favorizeaza regenerarea tesuturilor pancreatice, care se pot deteriora datorita carentei de crom si vanadiu;
- contribuie la activitatea creierului, la functia reproducatoare si stimuleaza cresterea;
- previne aparitia cariei dentare (atat dentina, cat si smaltul dintilor contin vanadiu)
- are rol in formarea oaselor si a dintilor (alaturi de calciu, fosfor, fluor, siliciu, strontiu). Favorizeaza mineralizarea dintilor in particular si a sistemului osos in general.
- actioneaza la nivelul fibrei musculare, asupra pompei reglatoare de sodiu. Prin actiunea sa moderatoare asupra contractiei musculare cardiace asigura o mai buna relaxare a inimii intre doua contractii.
- constituie cofactor pentru anumite enzime (adenilcilaza, transaminazele).
Contraindicatii MINERAL cupru, zinc, magneziu, crom, vanadiu coloidal AQUANANO: folosirea acestui produs este contraindicata in cazul persoanelor alergice la aur, argint sau platina.
Compozitie / Prospect MINERAL cupru, zinc, magneziu, crom, vanadiu coloidal:
- Apa distilata,
- cupru, zinc,
- magneziu,
- crom,
- vanadiu 10ppm.
Administrare MINERAL cupru, zinc, magneziu, crom, vanadiu coloidal AQUANANO:
Se va utiliza cate o cantitate de 5-15ml odata, de 1-4 ori pe zi.
Pentru utilizare, se va folosi dopul flaconului sau o lingura de plastic sau metalica.
Rolul componentelor:
Argintul coloidal este o substanta pura complet naturala constand din conglomerate submicroscopice de argint, aflate in suspensie in apa pura ionizata datorita sarcinii electrice foarte mici asociata fiecarei particule. Argintul actioneaza asupra unei game largi de bacterii, fara nici un efect secundar sau deteriorare a celulelor corpului si ca poate stimula foarte mult cresterea tesuturilor vatamate. Argintul cunoaste astazi o gama larga de aplicatii in medicina. El este utilizat in mod curent ca dezinfectant cu spectru larg de uz medical, pentru dezinfectarea apei, este incorporat in cadrul consumabilelor medicale (catetere, sonde endotraheale), este folosit in stomatologie pentru implanturi dentare si este utilizat in cadrul bandajelor specializate si a unguentelor. In contextul aparitiei tulpinilor bacteriene multi-drog rezistente (bacterii care au dobandit rezistenta la o gama larga de antibiotice) si a unor cote ingrijoratoare ale antibiorezistentei in general, nanoparticulele de argint sunt cheia in lupta cu germenii. Argintul colidal prezinta avantajul ca nu are efecte secundare, asa cum se intampla in cazul antibioticelor, nu creeaza rezistenta si nu are doar proprietati bactericide, ci si antivirale. Relevanta in aceasta directie este cercetarea realizate de Humberto H. Lara (1 Department of Life Sciences, Winston-Salem State University, Winston Salem, NC, 27110, USA; Laboratorio de Inmunología y Virología, Departamento de Microbiología e Inmunología, Universidad Autonoma de Nuevo Leon, San Nicolas de los Garza, Nuevo Leon, Mexico). Lucrarile sale atesta efectul bactericid cu spectru larg al nanoparticuleleor de argint, chiar si in cazul tulpinilor cu antibio-rezistenta multipla (World Journal of Microbiology and Biotechnology April 2010, Volume 26, Issue 4, pp 615-621, “Bactericidal effect of silver nanoparticles against multidrug-resistant bacteria”). Studiile realizate de Lara si echipa sa au reusit sa evidentieze si un foarte valoros efect anti-viral al nanoparticulelor de argint, munca sa concentrandu-se in special pe efectul nanoparticulelor de argint asupra virusului HIV. (“Mode of antiviral action of silver nanoparticles against HIV-1”, J Nanobiotechnology. 2010; 8:1, Published online 2010 January 20. doi: 10.1186/1477-3155-8-1, PMCID: PMC2818642).
Argintul colidal, spre deosebire de sarurile de argint si de produsele obtinute in casa, este realizat din nanoparticule de argint cu dimensiuni foarte mici (un nanometru este de un million de ori mai mic decat un milimetru) si prezinta proprietati distincte fata de cele ilustrate de ionii de argint, livrati sub forma sarurilor de argint. Putem vorbi de particule de argint in solutie, cand dimensiunea acestora este chiar mai mica de un nanometru, si de starea coloidala, atunci cand particulele dispersate in lichid au dimensiuni cuprinse intre unul si o mie de nanometri. Nanoparticulele de argint in stare coloidala prezinta avantajul unui foarte bun profil de siguranta, atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator, precum si proprietati antiinfectioase deosebite. De cele mai multe ori persista confuzia intre sarurile de argint, care livreaza argint ionic si coloizii de argint. In esenta, procesul de obtinere a nanoparticulelor are la baza electroliza in apa deionizata, utilizand un electrod de argint. Procesul este insa mult mai complex si implica etape suplimentare de standardizare si stabilizare a argintului coloidal. De aceea, suplimentele alimentare pe baza de argint colidal se obtin doar in fabrici certificate, la standarde farmaceutice si, in niciun caz, cu dispozitive improvizate acasa. De asemenea, studiile arata ca argintul coloidal la dimensiuni nano se elimina din organism pe cale hepatica si renala, daca este administrat in mod echilibrat. Nanoparticulele de argint au biodisponibilitate superioara si se elimina din organism doar dupa ce si-au indeplinit efectul antiviral si antibacterian. Nanoparticulele de argint in stare coloidala prezinta avantajul unui foarte bun profil de siguranta, atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator, si are proprietati antiinfectioase deosebite. Modul de actiune al argintului coloidal este foarte eficient si foarte simplu: prezent langa un virus, o ciuperca sau langa o bacterie patogena, inactiveaza enzimele pe care aceste corpuri agresoare le folosesc pentru a putea respira in interiorul corpului nostru. De aceea, in scurt timp, patogenii “se sufoca” si mor, apoi sunt eliminati din organism de sistemul imunitar cu ajutorul sistemului de drenare limfatica. Un fapt pozitiv este acela ca argintul coloidal actioneaza doar asupra patogenilor, bacteriile prietenoase sau bune din organism nu au de suferit si nici celulele organismului nostru fiindca au un alt sistem de metabolizare a oxigenului. Cu alte cuvinte, are efect antibiotic, dar fara niciun efect secundar. Mai mult, organismele patogene nu dezvolta rezistenta la argintul coloidal, acesta putand fi considerat un sistem imunitar secundar.
Suplimentele alimentare cu argint coloidal, fabricate de producatori certificati, din materie prima standardizata si certificata conform standardelor impuse de legislatia americana cGMP si FDA, au efect antibacterian si antiviral dovedit, fara sa prezinte efecte adverse. Desi au fost intens mediatizate unele cazuri de albastrire a tesuturilor ca urmare a ingerarii argintului, acest lucru este izolat si strict legat de cazurile in care s-au folosit remedii obtinute domestic, in gospodarie, cu scopul automedicatiei. Cazul americanului Paul Karason, care si-a fabricat singur argintul coloidal este un exemplu clar de folosire improprie si abuziva a unei forme de argint necertificat, nestandardizat si impropriu calitativ. Acesta si-a fabricat asa-zisul argint coloidal folosind apa distilata, sare si argint pentru a-si rezolva mai multe probleme de sanatate. Formele de „argint colidal” fabricate acasa, nu sunt echivalente cu argintul coloidal din suplimentele alimentare, care respecta normele in vigoare. Colorarea in albastru a tesuturilor ca urmare a consumarii unor forme de argint necertificate sau insuficient cercetate, precum si ca urmare a abuzului in utilizare poarta numele de argirie. Argiria nu este o boala sistemica si, in afara de modificarile de ordin estetic, si implicit de impactul in plan psihologic al acestor modificari, nu sunt documentate alte efecte negative asupra starii de sanatate. Totusi, prin faptul ca schimba culoarea tesuturilor argiria este considerata mutilanta. In aceste conditii este abolut necesara administrarea unor suplimente cu argint colidal sigure, conform prospectului produsului si a indicatiilor consultantilor de specialitate. Trebuie mentionat si faptul ca argiria se produce doar in conditiile unui aport excesiv de argint care depaseste capacitatea organismului de a-l elimina. Mai exact, survine in conditiile unor dezechilibre hepatice si renale, cai prin care organismul sanatos elimina argintul din organism. Organizatia Mondiala a Sanatatii exprima o pozitie oficiala privind profilul de siguranta al argintului, raportat la apa de baut (Guidelines for drinking-water quality, 2nd ed. Vol. 2. “Health criteria and other supporting information.”World Health Organization, Geneva, 1996) si concluzioneaza ca un aport de 10g de argint pe parcursul vietii unui om este incadrabil in categoria NOAEL (no observable adverse effects level), sau cu alte cuvinte aceasta doza este sigura si nu este incriminata in aparitia vreunui efect advers. Acelasi statut al profilului de siguranta pentru argint este precizat si in studiul “Silver in drinking-water. Background document for WHO Guidelines for drinking-water quality.”, Geneva, World Health Organisation. Realizand un calcul simplu, concluzionam ca in conformitate cu pozitia OMS, la o durata de viata de 70 de ani, ar fi ncesear ca o persoana sa consume zilnic aproximativ 391 de microcentrigrame de argint, pentru a atinge doza care reprezinta pragul de siguranta (doza fara efecte adverse observabile).
Magneziul participă la procesul de digestie căci bazându-se pe el, organismul mistuie în mod eficient alimentele. Atunci când este insuficient, ne confruntăm cu disconfort abdominal, balonare şi alte probleme. Magneziul are rol de coenzimă de-a lungul tractului digestiv, ceea ce înseamnă că pe lângă misturirea mistuirea alimentelor ajută şi la absorbirea nutrienţilor în organism. De asemenea, stimulează producţia de acid hidrocloric în stomac şi a bilei la nivelul ficatului.
Magneziul este al patrulea în clasamentul celor mai importante minerale din organismul uman, prin urmare participă la mai bine de 300 de procese metabolice între care cel care reglează nivelul zahărului din sânge. Carenţa de magneziu este asociată cu rezistenţa la insulină, simptom care duce la diabet şi alte boli cronice.
Magneziul asigură sănătatea inimii, întrucât participă la distribuirea eficientă a potasiului, calciului şi a altor nutrienţi la nivel celular. Potrivit unui studiu din 2006, apărut în publicaţia Modern Nutrition in Health and Disease, toţi aceşti nutrienţi favorizează sănătatea nervoasă, musculară şi un ritm cardiac normal.
Datorită capacităţii de detoxifiere, magneziul este considerat un adevărat purificator pentru organism. Metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale sunt neutralizate şi eliminate mai uşor dacă nivelul de magneziu este în limite normale.
Nu doar calciul, dar şi magneziul participă la buna funcţionare a sistemului osos. Ba mai mult decâ atât, se pare că magneziul este chiar mai important decât calciul pentru oase, în condiţiile în care jumătate din întreaga cantitate de magneziu din organism este stocată chiar în oase. Împreună cu calciul şi cu vitamina D, magneziul fortifică sistemul osos.
Datorită capacităţii de detoxifiere, magneziul este considerat un adevărat purificator pentru organism. Metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale sunt neutralizate şi eliminate mai uşor dacă nivelul de magneziu este în limite normale.
O rezervă suficientă de magneziu poate scădea riscul de cancer. Potrivit unui studiu publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, cu fiecare 100 mg de magneziu pe care le integrăm zilnic în alimentaţie ne putem reduce riscul de cancer colorectal cu 13 procente.
Cromul contribuie la menţinerea nivelelor normale de glucoză în sânge şi la metabolismul normal al macronutrienţilor. În 1929 Galser şi asociaţii au descoperit faptul că drojdia de bere manifestă un efect potenţiator asupra acţiunii hipoglicemice a insulinei. Observaţia a fost reevaluată în 1957 de către Schwartz şi Mertz care au postulat ideea că acest efect este datorat „factorului de toleranţă la glucoză” iar cromul trivalent s-a găsit a fi componenta sa activă.
Necesarul zilnic de crom este mai crescut în perioada sarcinii, la menopauză, la diabetici şi la sportivi. Un nivel scăzut de crom poate apărea datorită abuzului de zahăr alb şi alcool, care antrenează eliminarea cromului prin urină, datorită deficienţelor alimentare şi fumatului.
Zincul este un element esential care ofera multe beneficii terapeutice, adesea trecute cu vederea.
Organismul uman contine aproximativ 2 pana la 3 grame de zinc, care poate fi intalnit in oase, dinti, piele, ficat, muschi, leucocite etc.
Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentara. Peste 300 de enzime diferite cu functii vitale in organism depind de aportul de zinc pentru a functiona la parametri inalti. Unele dintre aceste metaloenzime au ca si componenta principala de baza ionul de zinc.
Printre enzimele care au roluri vitale in organism se afla anhidraza carbonica, care ajuta la excretia de CO2; fosfataza alcalina, care elibereaza fosfati anorganici necesari in metabolismul oaselor; superoxid dismutaza (SOD), care ajuta la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi; alcool-dehidrogenaza (ADH) , care ajuta ficatul in detoxifierea de alcool; carboxipeptidaza, necesara pentru digestia proteinelor alimentare. Mai mult decat atat, diviziunea celulara corecta nu poate avea loc fara o cantitate adecvata de zinc, necesara sintezei AND, ARN si a proteinelor. Zincul este o componenta structurala necesara unirii proteinelor AND si protejeaza de asemenea membrana celulara impotriva lizei.
Vitamina A depinde de actiunea zincului pentru a-si desfasura activitatea normala. Zincul regleaza nivelurile de vitamina A si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat. Acest mineral influenteaza de asemenea cresterea si dezvoltarea si in alte moduri. Atat hormonul stimulator folicular hipofizar (FSH), cat si hormonul luteinizant hipofizar (LH), ambele influentate de actiunea zincului, sunt importante pentru functionarea normala a testiculelor si pentru spermatogeneza. Zincul ajuta la mentinerea in buna stare a prostatei si previne hipertrofiile benigne ale prostatei.
Pancreasul este o alta glanda care utilizeaza zincul. Acesta intra in compozitia insulinei si este excretat in secretiile pancreatice. Metabolismul este de asemenea partial dependent de prezenta zincului care ajuta la transformarea tiroxinei (T4) in triiodotironina (T3). In plus, trei dintre cei cinci analizatori nu ar functiona in lipsa unei cantitati adecvate de zinc in organism – analizatorii gustativ, olfactiv si vizual.
Unele studii sustin teoria conform careia ar exista o legatura intre integritatea sistemului imunitar si cantitatea de zinc din organism. Acest mineral ajuta la reglarea nivelului de limfocite T, limfocitelelor T CD4 si interleukinei-2. Acest rol in cadrul sistemului imunitar ii ofera zincului capacitatea de a facilita vindecarea ranilor. Alte studii au aratat ca modificarile nivelului de zinc din organism pot modifica apoptoza, in prezent cunoscuta ca “moartea celulara programata”. De asemenea, s-a demonstrat ca zincul poseda proprietati antiinflamatoare. Totusi, pentru a defini rolul zincului in cadrul sistemului imunitar, sunt necesare studii in plus, pe viitor.
Apoptoza este un proces innascut, conservat din punct de vedere evolutiv, prin care celulele, in mod sistematic, isi inactiveaza, dezasambleaza si degradeaza propriile componente structurale si functionale pentru desavarsirea propriului lor deces. Acest proces poate fi activat intracelular printr-un program de dezvoltare definit fie genetic, fie extracelular, prin intermediul proteinelor endogene, citokinelor si hormonilor, ca si de componente xenobiotice, radiatii, stresul oxidativ si hipoxia.
Abilitatea unei celule de a intra in apoptoza, ca raspuns la un semnal de “moarte”, depinde de statusul ei proliferativ, pozitia ciclului celular si de expresia controlata a genelor care promoveaza, inhiba si afecteaza programul de moarte. Reglarea stricta a acestor parametri modulatori ai mortii trebuie mentinuta, pentru asigurarea contextului fiziologic propice aparitiei apoptozei. Disfunctiile, care apar in oricare dintre punctele caii de moarte programata, pot duce la un proces apoptotic eronat, determinand astfel exprimarea unor conditii fiziopatologice.
Asigurarea cantitatii zilnice necesare de zinc ajuta la prevenirea a numeroase complicatii. Unui adult ii sunt necesare aproximativ 0.2 mg/kg corp de zinc pe zi; nu este permisa depasirea acestei cantitati. Conform recomandarilor oferite de DRI (Dietary Reference Intakes), cantitatea recomandata de zinc si tolerabilitatea organismului fata de limita superioara a acesui aport variaza in functie de varsta, sex, stari fiziologice speciale – sarcina sau lactatie.
Specialiatii DRI au rolul de a stabili limitele prin care oamenii sa se poata ghida in ceea ce priveste aporturile nutritionale si de aceea nu este necesar sa fie urmate intocmai. Activitatea fizica excesiva, regimul vegetarian, prezenta unei boli pot modifica limitele stabilite de DRI. In plus, in cazul unor afectiuni, poate fi chiar necesara depasirea limitei superioare de aport a zincului.
Aghoras Invent sunt prezenti pe piata cu o selectie de produse pe baza de argint si aur coloidal pentru tratarea diverselor afectiuni dermatologice, cresterea imunitatii si intarirea memoriei si a sistemului nervos.