Miere Poliflora 500 g Apivitalis
Miere Poliflora 500 g Apivitalis
Mierea crudă polifloră este produsul multor plante de pe câmp și are în compoziția sa diverse minerale, vitamine și principii active pe care planta le transmite, prin albine, mierii și, prin miere, omului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 18 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 18 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,36 lei.
Miere Poliflora 500 g Apivitalis
Mierea crudă polifloră este produsul multor plante de pe câmp și are în compoziția sa diverse minerale, vitamine și principii active pe care planta le transmite, prin albine, mierii și, prin miere, omului.
Conține vitamine din complexul B, Vitamina C și K, acizi organici și hormoni, bor,fier, calciu, potasiu și fosfor, glucoză și fructoză.
De reținut!
Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirmă faptul că este miere crudă și atestă calitatea superioară.
Deoarece produsele apicole sunt obținute de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietăților organoleptice, culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putând să varieze de la un lot la altul, fără a influența beneficiile și eficiența produselor.
Beneficiile mierii poliflore:
- stimulează pofta de mâncare;
- contribuie la o digestie adecvată;
- luptă împotriva oboselii fizice și psihice;
- calmează tusea persistentă;
- acționează ca un balsam pentru căile respiratorii;
- îmbunătățește metabolismul grăsimilor din sânge;
- hrănește, revitalizează și fortifică organismul;
- are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice;
- sterilizează, vindecă și stimulează creșterea țesutului;
- are efect antiîmbătrânire la nivelul creierului;
Valori nutriționale pentru 100 g de produs:
Valoare Energetică..............1382 kJ / 330 kcal
Lipide..............0 g
din care acizi grași saturați ..............0 g
Glucide..............80,8 g
din care zaharuri ..............80,8 g
Proteine..............0,4 g
Fibre..............0,2g
Sodiu..............0 g
Conținut:
100% miere polifloră, crudă, netratată termic.
Țara de origine: România
Mod de prezentare și livrare:
1 x borcan cu miere crudă polifloră 500g
Mod de păstrare:
A se păstra într-un loc uscat, răcoros și ferit de razele soarelui, la temperaturi de până la 25 C.
Mod de administrare:
Adulți: 3-4 lingurițe de miere pe zi.
Copii peste un an: 1-3 lingurițe de miere pe zi.
Pe stomacul gol, diluată în apă, sau sublingual (ținută sub limbă 10-15 minute) are efectele cele mai rapide (sublingual, de exemplu, cele mai fine substanţe din miere (uleiuri esenţiale, minerale, etc.) ajung rapid și direct în circuitul sanguin).
Mierea se poate consuma într-o multitudine de feluri.
Poate fi administrată ca atare, dar și adăugată în shake-uri, smoothie-uri, prăjituri (preparate la rece), întinsă peste diverse alimente la temperatura camerei (pâine prăjită, cereale, fructe de pădure, etc.), în combinație cu alte alimente (kefir, scorțișoară, polen crud poliflor, etc.), dimineața - pe stomacul gol, seara – înainte de culcare, înainte și după antrenamente sau eforturi fizice.
Poate fi consumată cu regularitate, constant, în cantități rezonabile (cu moderație).
! Nu adăugați mierea în lichide fierbinți, nici nu o întindeți peste alimente care depășesc temperatura de 35°C, pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice și chiar gustul.
Atenționări!
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic, fără acordul medicului sau terapeutului.
Contraindicată cu desăvârșire copiilor cu vârsta mai mică de 1 an.
Persoanele care suferă de diabet și sindrom metabolic trebuie întodeauna să consulte medicul înainte de a introduce mierea în dieta lor
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Rolul componentelor:
Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea.
Albinele zboara inapoi in stup si-l pastreaza in celulele fagurilor. Excesul de umiditate este inlaturat din miere cu ajutorul aripilor albinelor, pentru ca mierea sa fie gata pentru consum. Rolul si actiunea naturala a albinelor este cu adevarat uimitoare, iar rezultatul este un produs alimentar deosebit: mierea.
Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. Probabil cel mai des este intalnita mierea de trifoi, dar si aceasta poate avea diverse arome si culori.
Culoarea obisnuita a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la rosu inchis si chiar negru. Combinatia dintre miere si laptele de capra a fost folosita pentru tratarea infectiilor bronsice.
Mierea contine numerosi antioxidanti - caracteristica importanta pentru oameni. In plus, aceasta are o component antiinfectioasa si este folosita pentru vindecarea tusei, bolilor intestinale si ranilor pielii.
Vindecarea plagilor - mierea cruda este un remediu care dateaza din Egiptul si Grecia antice. Medicina moderna redescopera proprietatile de vindecare ale mierii. Cercetatorii considera ca mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere si caracteristica sa de a deshidrata bacteriile ar putea fi motivul pentru care mierea vindeca ranile.
- Sursa de energie - mierea de albine pura este o sursa de carbohidrati, atat fructoza cat si glucoza pe care organismul le transforma in energie. Glucoza ofera instant energie in timp ce fructoza este mai lent absorbita si furnizeaza energie in mod constant.
Sportivii si copiii activi ar trebui sa consume miere intrucat aceasta le va oferi energia de care acestia au nevoie. Mierea pura de albine este o sursa naturala de minerale cum ar fi calciu, fier si potasiu dar si vitamine din complexul B.
- Prevenirea alergiilor sezoniere - mirea pura de albine poate fi benefica pentru persoanele care sufera de unele tipuri de alergii. Pentru ca albinele aduna polenul de la plantele native si il transforma in miere, consumul de miere produsa la nivel local poate preveni aparitia alergiilor sezoniere.
Alte beneficii ale mierii includ:
- este antifungica si hranitoare
- ajuta la asimilarea calciului in organism
- are efect antibacterian atat in diverse probleme interne cat si externe ale organismului
- poate stimula sistemul imunitar
Mierea poate fi folosita in diverse scopuri
- ca pansament pentru accelerarea vindecarii cauzata de leziuni tisulare
- amestecul in cantitati egale de suc de ghimbir si miere este un bun expectorant
- mirea ajuta la tratarea racelilor, tusei, durerilor in gat si secretilor nazale
- pentru tratarea astmului bronsic, se amesteca o jumatate de gram de praf de piper negru cu un amestec de miere si suc de ghimbir. Se va bea de cateva ori pe zi.
- mierea poate calma si incuraja vindecarea ranilor din gura sau vagin
- un bol de ovaz sau terci de ovaz cu o lingura de miere poate calma nervii
- este ideala pentru calmarea emotiilor si a stresului pre-examen
- are efect hidratant si poate fi folosita pentru sanatate pielii ca masca naturala revitalizanta
- consumul unor cantitati mici de miere, va va face imuni la alergiile sezoniere la polen
- pentru imbunatatirea vederii se amesteca miere cu suc de morcovi. Se va consuma cu o ora inainte de masa, dimineata.
- pentru purificarea sangelui, se va amesteca un pahar de apa calda cu una sau doua lingurite de miere si o lingurita de suc de lamaie. Preparatul se va bea zilnic, inainte de a merge la toaleta. Va reduce cantitatea de grasimi din organism si va curata intestinele
- mierea naturala determina o crestere mai mica a valorilor de zahar din sange decat zaharurile rafinate, mai ales in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip II. Putina miere neprelucrata poate fi adaugata in bauturile bolnavilor de diabet zaharat de tip II, atunci cand apare pofta de alimente sau bauturi dulci.
Benefice pentru stimularea imunitatii, mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor: laptisor de matca, polen crud, propolis, suplimente alimentare pe baza de propolis, vitamina c, afine, ginseng, cosmetice.