• La reducere!
MIERE CU GERMENI DE GRAU SI NUCA 270GR Albina Carpatina, REMEDII NATURISTE
MIERE CU GERMENI DE GRAU SI NUCA 270GR Albina Carpatina, REMEDII NATURISTE

MIERE CU GERMENI DE GRAU SI NUCA 270GR Albina Carpatina

MIERE CU GERMENI DE GRAU SI NUCA 270GR Albina Carpatina

Supliment alimentar cu un continut ridicat de nutrienti, bogat in vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B12), minerale (Zn, Ca, Mg, Fe), enzime si aminoacizi esentiali.

Mih3872
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
32,56 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 32 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 32 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,64 lei.


 

MIERE CU GERMENI DE GRAU SI NUCA 270GR Albina Carpatina

Supliment alimentar cu un continut ridicat de nutrienti, bogat in vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B12), minerale (Zn, Ca, Mg, Fe), enzime si aminoacizi esentiali.

 Beneficii:
-tonic, energizant, vitaminizant pentru perioadele de efort fizic si intelectual;
-contribuie la buna functionare a sistemului imunitar;
-sustine organismul in stari de oboseala si stres;
-adjuvant in deficiente imunitare, anemii.

Compozitie:
-miere poliflora (70%),
-germeni de grau (Triticum Aestivum) (25%),
-nuci (Juglans regia) (5%).

Valori nutritionale medii/100g produs:
-valoare energetica 1422 KJ/336 kcal,
-grasimi 2.64g din care acizi grasi saturati 0.33g,
-glucide 70.6g din care zaharuri 63.33g,
-proteine 5.8g,
-fibre 3.19g,
-sare 0.01g.

Administrare: 6 lingurite/zi (30g).

Atentionari:
Nu se administreaza persoanelor alergice la produse apicole, gluten si nuca si copiilor sub 3 ani.

Rolul componentelor:
Nucul este un arbore foios ce poate ajunge până la 30m înălțime, cu o coroană globuloasă, frunze imparipenat compuse iar fructele sunt niște drupe globuloase, mari de 4-5cm, cu ănveliș cărnos, verde. În interiorul acesteia se găsește o sămânță mare, comestibilă. Nucul are o longevitate de 300-400 de ani. În scop terapuetic se folosesc frunzele (Juglandis folium), pericarpul fructelor (Juglandis pericarpium)și fructele (Juglandis fructus).
Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice. Frunzele și pericarpul sunt bogate în taninuri, ulei volatil, naftachinone, flavonoide și sunt indicate pentru efectele lor hipoglicemiante, depurative, hemostatice, antidiareice, astringente, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și antimicotice. Fructele sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%), precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice. Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.
Legendele antice povestesc cu mare admiraţie despre zeiţa Artemis Coryatis, iubită de Zeus şi transformată într-un nuc cu roade bogate, datorită clarviziunii ei magice. Originea nu¬cului pare a se pierde în negura timpului şi se crede că a fost prezent înaintea perioadei gla¬ciare, după care a rezistat doar în câteva zone. Există (ca peste tot, şi la fiecare legendă) opinii că patria lui adevărată ar fi Iranul şi de acolo ar fi plecat în Asia Mică, Caucaz, Asia Cen¬trală –unde se întâlneşte şi astăzi în stare sălbatică. În India, nucul se pomeneş¬te încă din sec. I î. Hr, în ma¬nu¬scrisele sanscrite, iar în China, nucul se cultiva cu 140-150 ani înaintea erei creştine. În cultura noastră, nucul era sădit pe lângă casă cu ocazia unui eveniment special, cum ar fi venirea pe lume a unui copil. Cu toţii ştim că nucile se dă¬ruiesc colindătorilor de Cră¬ciun, de Anul Nou şi Bobotează, iar pe vremuri, se înveleau în hârtii colorate şi se agăţau în bradul de Crăciun, în locul globuleţelor (mai ales în casele copiilor nevoiaşi).

Grâul este cultivat mai ales ca aliment, dar şi ca plantă medicinală. Rădăcina grâului este lungă, frunzele sunt lineare, iar inflorescenţa este un spic compus.
Fructul grâului este o cariopsă de culoare brună şi formă ovală. Planta este cultivată şi creşte mai ales în zonele de câmpie şi stepă.
În scop fitoterapeutic se utilizează fructul (boabele).
Planta conţine: apă, lipide, proteine, glucide, fibre, săruri minerale, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, zinc, fosfor, cobalt, siliciu, iod, vitamina A,  vitamina B, vitamina E, vitamina k, vitamina D, fermenţi.
Grâul are calităţi mineralizante, tonice, diuretice şi antiinflamatorii.
Sub formă de grâu încolţit, tărâţe de grâu sau grâu fier, se recomandă  pentru boli hepatice, renale, boli gastrointestinale, hipovitaminoze, stări febrile, afectiuni cronice degenerative, dispepsie, acnee, tuse, afectiuni cardiace, obezitate, sterilitate şi afecţiuni endocrine.
Sub formă de cataplasmă, compresă, băi sau spălături locale, se recomandă pentru tratamentul impetigo, panariţiu, abcese cutanate, arsuri, eritem, eczeme, hemoroizi, erizipel, psoriazis, prurit, boli reumatice, inflamaţii cutanate, hemoroizi etc.
Consumul de grâu, sub orice formă, este nerecomandat persoanelor care suferă de enteropatii cu intoleranţă la gluten.

Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea.
Albinele zboara inapoi in stup si-l pastreaza in celulele fagurilor. Excesul de umiditate este inlaturat din miere cu ajutorul aripilor albinelor, pentru ca mierea sa fie gata pentru consum. Rolul si actiunea naturala a albinelor este cu adevarat uimitoare, iar rezultatul este un produs alimentar deosebit: mierea.
Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. Probabil cel mai des este intalnita mierea de trifoi, dar si aceasta poate avea diverse arome si culori.
Culoarea obisnuita a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la rosu inchis si chiar negru. Combinatia dintre miere si laptele de capra a fost folosita pentru tratarea infectiilor bronsice.
Mierea contine numerosi antioxidanti - caracteristica importanta pentru oameni. In plus, aceasta are o component antiinfectioasa si este folosita pentru vindecarea tusei, bolilor intestinale si ranilor pielii.
Vindecarea plagilor - mierea cruda este un remediu care dateaza din Egiptul si Grecia antice. Medicina moderna redescopera proprietatile de vindecare ale mierii. Cercetatorii considera ca mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere si caracteristica sa de a deshidrata bacteriile ar putea fi motivul pentru care mierea vindeca ranile.
- Sursa de energie - mierea de albine pura este o sursa de carbohidrati, atat fructoza cat si glucoza pe care organismul le transforma in energie. Glucoza ofera instant energie in timp ce fructoza este mai lent absorbita si furnizeaza energie in mod constant.
Sportivii si copiii activi ar trebui sa consume miere intrucat aceasta le va oferi energia de care acestia au nevoie. Mierea pura de albine este o sursa naturala de minerale cum ar fi calciu, fier si potasiu dar si vitamine din complexul B.
- Prevenirea alergiilor sezoniere - mirea pura de albine poate fi benefica pentru persoanele care sufera de unele tipuri de alergii. Pentru ca albinele aduna polenul de la plantele native si il transforma in miere, consumul de miere produsa la nivel local poate preveni aparitia alergiilor sezoniere.
Alte beneficii ale mierii includ:
- este antifungica si hranitoare
- ajuta la asimilarea calciului in organism
- are efect antibacterian atat in diverse probleme interne cat si externe ale organismului
- poate stimula sistemul imunitar
Mierea poate fi folosita in diverse scopuri
- ca pansament pentru accelerarea vindecarii cauzata de leziuni tisulare
- amestecul in cantitati egale de suc de ghimbir si miere este un bun expectorant
- mirea ajuta la tratarea racelilor, tusei, durerilor in gat si secretilor nazale
- pentru tratarea astmului bronsic, se amesteca o jumatate de gram de praf de piper negru cu un amestec de miere si suc de ghimbir. Se va bea de cateva ori pe zi.
- mierea poate calma si incuraja vindecarea ranilor din gura sau vagin
- un bol de ovaz sau terci de ovaz cu o lingura de miere poate calma nervii
- este ideala pentru calmarea emotiilor si a stresului pre-examen
- are efect hidratant si poate fi folosita pentru sanatate pielii ca masca naturala revitalizanta
- consumul unor cantitati mici de miere, va va face imuni la alergiile sezoniere la polen
- pentru imbunatatirea vederii se amesteca miere cu suc de morcovi. Se va consuma cu o ora inainte de masa, dimineata.
- pentru purificarea sangelui, se va amesteca un pahar de apa calda cu una sau doua lingurite de miere si o lingurita de suc de lamaie. Preparatul se va bea zilnic, inainte de a merge la toaleta. Va reduce cantitatea de grasimi din organism si va curata intestinele
- mierea naturala determina o crestere mai mica a valorilor de zahar din sange decat zaharurile rafinate, mai ales in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip II. Putina miere neprelucrata poate fi adaugata in bauturile bolnavilor de diabet zaharat de tip II, atunci cand apare pofta de alimente sau bauturi dulci.
Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
270 g
Forma de prezentare
Borcan

Compania a luat nastere in anul 1991 din pasiunea si experienta in apicultura, dragostea pentru natura si preocuparea pentru un stil de viata sanatos si echilibrat.

De 25 de ani promoveaza produsele apicole ca alimente naturale functionale, cu proprietati terapeutice remarcabile, care vin in ajutorul organismului prin intarirea sistemului imunitar si care au efect tonic, mineralizant,  vitalizant si antioxidant in perioadele de stres, oboseala, convalescenta, epuizare fizica si intelectuala.

Traditie

Albina Carpatina ofera o gama variata de produse apicole selectionate cu rigurozitea acumulata in urma experientei celor 25 de ani de activitate. In toata aceasta perioada au consolidat relatii de incredere cu apicultori cu traditie in cresterea albinelor din toata tara, care ofera garantia unor produse de inalta calitate.

Calitate

Echipa Albina Carpatina este animata de grija permanenta de a oferi clientilor sai produse de calitate superioara in conformitate cu standardele in vigoare, astfel incat in anul 2006 au obtinut certificarea sistemului de management al calitatii ISO 9000:2008 si al sigurantei alimentului ISO 22000.

Deoarece compania respecta toate conditiile de calitate si siguranta alimentara impuse de legislatia europeana, in anul 2007 au devenit prima companie din Romania autorizata de catre ANSVSA pentru schimburi intracomunitare cu produse apicole cu numar de autorizare H-1 (Honey -1).

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare