• -5%
MenstroCalm 120 capsule Herbagetica, Tulburari Hormonale
MenstroCalm 120 capsule Herbagetica, Tulburari Hormonale

MenstroCalm 120 capsule Herbagetica

MenstroCalm 120 capsule Herbagetica

Susține un ciclu menstrual regulat, reface echilibrul hormonal al femeilor, asigură o stare bună în timpul menstruației.

Mih2054
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
70,11 lei 73,80 lei -5%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 70 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 70 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,40 lei.


 

MenstroCalm 120 capsule Herbagetica

Susține un ciclu menstrual regulat, reface echilibrul hormonal al femeilor, asigură o stare bună în timpul menstruației.

Menstrocalm, prin formula concentrată cu 9 extracte naturale intense, redă confortul și starea de bine în zilele delicate ale lunii.

Menstrocalm reglează ciclul menstrual prin extractele de Vitex, Maca, Dong Quai, Crețișoară, Cohoș Negru, Shatavari. Extractele din compoziție îmbunătățesc relația dintre glanda pituitară și creier, cresc nivelul de progesteron, reglând valorile de estrogen și reduc excesul de prolactină.

Beneficii:

  • Asigură confortul înainte și în timpul ciclului menstrual
  • Reface echilibrul hormonal al femeilor
  • Reduce stările de nervozitate și irascibilitate
  • Protejează sistemul genito-urinar feminin
  • Tonic uterin
  • Crește nivelul de energie
  • Crește rezistența organismului la oboseala

Extractele de Zmeur, Shatavari, Dong Quai și Crețișoară relaxează vasele de sânge și mușchii din zona pelviană, reglează fluxul și volumul menstruației. În plus au efect antispasmodic, adică calmează durerile de spate și crampele menstruale abundente având efect antiinflamator.

Adjuvant în:

  • Sindrom premenstrual
  • Sindrom disforic premenstrual
  • Menstruații abundente
  • Menstruații neregulate

Tulburările premenstruale: schimbări de dispoziție, balonare, constipație, dureri de cap, oboseală

Menstrocalm are efect tonic uterin, astfel extractele de Zmeur, Dong Quai, Vitex, Crețișoară, Shatavari și Cohoș Negru susțin și protejează sistemul reproducător feminin. În plus, pentru un efect și mai intens, extractele din Menstrocalm combat anemia, susțin întărirea musculaturii pereților uterului și ajută la dilatarea vaselor de sânge.

Menstrocalm asigură echilibrul emoțional astfel, extractele de Shatavari, Vitex, Roiniță, Maca și Ghimbir reduc stările de irascibilitate, nervozitate și oboseală. În plus, induc o stare de calm și cresc nivelul de concentrare.

 Compoziție per 1 capsulă:

  • Extract 4:1 Mielărea (Vitex agnus-castus) standardizat 0.5% Agnuside..........100 mg  
  • Extract 5:1 Zmeur (Rubus idaeus)...........90 mg  
  • Extract 4:1 Dong Quai (Angelica Sinensis).............70 mg  
  • Extract Shatavari (Asparagus racemosus) standardizat 40% Saponine............70 mg  
  • Extract 5:1 Crețișoară (Alchemilla vulgaris)........60 mg  
  • Extract 4:1 Maca (Lepidium meyenii).......25 mg  
  • Extract 4:1 Cohoş negru (Cimicifuga racemosa) standardizat 2.5% Glicozide triterpenice.......15 mg  
  • Extract 10:1 Ghimbir (Zingiber officinale) standardizat 5% Gingeroli........10 mg  
  • Extract Roiniță (Melissa Officinalis) standardizat 5% Acid rozmaric...........10 mg

Administrare: cate 2-3 capsule pe zi 

Precauții/Contraindicații: Nu se cunosc.

Rolul componentelor:

Zmeur - Arbust tufos, din familia Rosaceae, cu ghimpi mici, cu tulpina erectă, arcuită spre vârf, cu frunze imparipenat compuse, cu 3-7 filiole ovat-lanceolate dinţate pe margini; florile albe sunt dispuse în inflorescenţe racemoase la vârfurile ramurilor, iar fructul este o polidrupă aromată, gustoasă, ce conţine pectine, acizi organici, antociani, vitamine. În scopuri terapeutice se recoltează frunzele, înainte de înflorire, în perioada mai-iunie.

Denumirea ştiinţifică provine de la cuvântul latinesc rubus carea înseamnă roşu, şi din cuvântul latin ida care este numele unui munte în Frigia, locul în care planta creştea din abundenţă. Zmeurul era folosit în mod similar cu murul de către greci, chinezi, practicanţi ai medicinei azurvedice, şi amerindieni pentru a vindeca afecţiuni precum diareea, dizenteria, şi pentru a vindeca rănile. Zmeurul este nativ în zona Turciei, şi pe vremuri a fost folosit de către populaţia Troiei. Descoperirile arheologice au arătat că romanii au răspândit seminţele de zmeur în tot imperiul până în Anglia.

Zmeurul a folosit în lumea întreagă de-a lungul secolelor atât ca hrană, cât şi ca remediu.

Este o plantă despre ale cărei întrebuinţări medicale vorbeşte Valerius Cordus (medic şi botanist german, 1515-1554), iar Conrad Gessner (naturalist elveţian, cunoscut şi ca botanist şi medic, 1516-1565) pomeneşte de un sirop de zmeură.

În medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului trecut, infuziile din frunzele de zmeur erau recomandate în catarul gastro-intestinal, aciditate stomacală, diaree şi „reguli puternice” (hipermenoree). Medicina populară făcea uz de ceaiuri din frunze uscate şi muguri contra erupţiilor de piele şi în bolile de femei, sau contra hemoragiilor, diareei şi dizenteriei; se mai întrebuinţa oţetul de zmeură sau mustul ca limonade în bolile febrile precum pojarul, scarlatina, anginele.

Frunzele de zmeur conţin tanin, flavone, şi mici cantităţi de vitamina C având acţiune diuretică, astringentă, utilizându-se şi la prepararea ceaiurilor aromate. Tradiţional, în Europa în general, sunt folosite pentru afecţiuni ale tractului gastrointestinal, ale tractului respirator, sistemului cardiovascular, pentru iritaţii ale mucoasei bucale şi a gâtului, şi de asemenea pentru inflamaţii ale pielii, gripă, febră, probleme menstruale, diabet, deficienţe în vitamina C, ca diaforetic, diuretic şi coleretic, şi de asemenea ca purificator al sângelui.

Consumul frunzelor de zmeur în timpul sarcinii (în stadiile mai avansate), în vederea scurtării travaliului şi uşurării naşterii, a fost popular timp de generaţii, efectul începând să fie studiat încă din anii 1940, şi chiar dacă studii clinice cu metodologie de ultimă oră lipsesc, totuşi unele investigaţii clinice au realizat observaţii încurajatoare în această direcţie. 

Ghimbirul este o specie originară din Asia tropicală; perenă, cu rizom cărnos, ramificat ca o mână cu degete, cu tulpini aeriene ierboase ce se reînnoiesc anual, unele fiind înalte cu frunze, altele scurte, reproducătoare, purtând florile.

Denumirea provine de la grecescul zingiber, cuvânt de origine sanscrită.

Plantă medicinală cunoscută din vechime, ghimbirul a fost utilizat ca remediu în medicina tradiţională chineză şi indiană de mai bine de 2500 de ani. În medicina Ayurvedică a fost folosit ca remediu natural carminativ, anti-colitic, pentru stimularea digestiei, pentru hemoroizi, boli cronice ale pielii, obezitate şi sângerări anormale după naştere. În Medicina Tradiţională Chineză a fost şi este recomandat în balonare, tuse, vomă, diaree şi reumatism.

În Europa ghimbirul a fost menţionat în secolul I de către medicul grec Dioscorides, pentru proprietăţile sale digestive, pentru stimularea intestinală şi ca util pentru stomac. Din jurul anilor 1100 a fost utilizat în toate ţările europene. În lucrările medicale europene vechi, scrise de Harpestreng cca.1200, Lonicerus 1564, Matthiolus 1626, Bentley şi Trimen 1880, ghimbirul este descris ca util pentru stimularea apetitului şi a digestiei, pentru intestin şi pentru infecţii bucale şi gingivale. Monografiile ghimbirului au fost şi încă sunt parte din majoritatea farmacopeelor europene şi non-europene [Imbesi 1964; Farmacopeea Republicii Populare Chineze 2005; Farmacopeea Ayurvedică Indiană; Farmacopeea Indiană 2007] şi bineînţeles din Farmacopeea Europeană 7. Farmacopeea Chineză recomandă ghimbirul în senzaţii de rece, vomă şi diaree însoţite de extremităţi reci şi puls slab; pentru dispnee şi tuse cu expectoraţie abundentă.

Rădăcina de ghimbir conţine ulei esenţial cu peste 100 de compuşi identificaţi, în principal compuşi terpenoidici. Principiile responsabile de gustul picant, sau constituenţii non-volatili, ai ghimbirului, sunt considerate responsabile pentru proprietăţile aromatice ale acestuia, şi pentru activitatea farmacologică. Printre acestea: gingerolii, shagaolii, gingerdione, paradol, vallinoide, galanali A şi B, şi zingerona. Alţi compuşi ai ghimbirului constau în carbohidraţi, grăsimi, minerale, oleorezine, vitamine, ceruri, enzime proteolitice. Rizomul de ghimbir conţine venilil-cetone pungente, incluzând (6)-gingerol şi (6)-paradol, pentru acestea raportându-se activitate puternic antiinflamatoare precum şi proprietăţi antitumorale.

Pe lângă aceste proprietăţi bine cunoscute, datorită cărora găsim ghimbirul individual sau în combinaţii în produsele naturiste de la noi, acesta mai posedă proprietăţi antiemetice, antinociceptive, antitusive (siropuri de tuse), antioxidante, cardiotonice, imunomodulatoare şi chiar hipocolesterolemiante. Ghimbirul, fiind un agent termogenic, poate fi considerat ca agent funcţional pentru restaurarea unei balanţe energetice pozitive, şi ca urmare poate fi util în terapia naturistă a obezităţii.  

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
120 capsule
Forma de prezentare
Flacon

Formulele inovative Herbagetica reunesc, în principal, extracte din plante. Extractul este mult mai intens, mai eficient și mai rapid absorbit de către organism decât simpla pulbere din plante. Astfel, formulele pe bază de extracte sunt net superioare ca efecte benefice și rapiditate a vindecării față de produsele din simple pulberi din plante măcinate.

Încă de la început Herbagetica a creat formule și produse unice și inovative. Acestea și-au dovedit imediat eficacitatea prin rezultatele excelente asupra sănătății organismului. Ulterior, și alți producători au copiat multe dintre produsele Herbagetica. Produsele copiate sau contrafacute pot arăta asemănător ca aspect, denumire sau ca formulă cu varianta originală Herbagetica, dar nu conțin întotdeauna aceleași substanțe active benefice și pot fi chiar periculoase pentru sănătate. De asemenea, diferența cea mai importantă, chiar și la formulări identice, este dată de furnizorii plantelor și extractelor - se știe că mulți furnizori din China sau India pot oferi ingrediente cu “acte în regulă“, la prețuri foarte mici, dar în realitate acele ingrediente sunt contrafăcute, sintetice sau cu un conținut foarte mic de principii active.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare