Mena Q7 Vitamina K2 Naturala 30 cps PlantExtrakt
Mena Q7 Vitamina K2 Naturala 30 cps PlantExtrakt
Vitamina K2 naturală activează proteine cu rol în metabolismul calciului (osteocalcinul din oase și proteina MGP din artere și alte ţesuturi moi), iar vitamina D3 stimulează sinteza acestor proteine.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 47 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 47 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,94 lei.
Mena Q7 Vitamina K2 Naturala 30 cps PlantExtrakt
Vitamina K2 naturală activează proteine cu rol în metabolismul calciului (osteocalcinul din oase și proteina MGP din artere și alte ţesuturi moi), iar vitamina D3 stimulează sinteza acestor proteine.
Actiuni:
-Legarea eficientă a calciului cu menţinerea sănătăţii oaselor
-Reducerea incidenţei afectării densităţii osoase
Beneficii:
-Susţine sănătatea şi integritatea oaselor
-Produs natural original obţinut din Natto/ soia fermentată biotehnologic
-Fără reacţii secundare
-Administrare o dată pe zi
-Preparat revolutionar ce are la baza cercetari realizate in decursul a peste 30 de ani de o echipa de cercetatori olandezi
Compoziţie/ capsulă:
-Vitamina K2 Mena Q7 (obţinută din Natto / soia fermentată biotehnologic) în ulei de Floarea soarelui 30 mg (echivalent la 45 mcg vitamina K2),
-Colecalciferol 0,2 mg (echivalent la 5 mcg vitamina D3),
-ulei de In (Linum usitatissimum) 210 mg
-excipienţi (glicerină, gelatină, oxid negru de fier şi oxid roşu de fier).
Administrare: adulţi şi copii peste 12 ani: se recomandă, în general, câte o capsulă o dată pe zi, administrată cu un pahar cu apă, in timpul mesei sau imediat dupa masa.
Cui recomandăm administrarea MenaQ7
Persoanelor care prezintă factori de risc:
-pentru demineralizări osoase (în special femeilor la premenopauză şi menopauză)
-copii în perioada de creştere
Persoanelor cu afectări la nivelul matricei osoase, pentru o utilizare eficientă a calciului în organism.
Atenţionări:
Se recomandă avizul medicului la administrarea produsului în sarcină şi alăptare, în cazul celor care sunt sub tratament cu anticoagulante.
Rolul componentelor:
Vitaminele K sunt vitamine liposolubile, dintre care, mai cunoscută pentru rolul său în procesul de coagulare a sângelui este vitamina K1 (fitomenadiona).
Vitamina K2 este o altă vitamină K (menaquinona) ale cărei proprietăţi sunt,în principal, de activare a mecanismelor de legare a calciului la nivelul matricei osoase.
Un aport alimentar insuficient de vitamina K2 duce la oase fragile.
Numită şi “vitamina antihemoragică”, vitamina K este unul dintre factorii esenţiali de coagulare a sângelui, iar în lipsa unui aport suficient chiar şi o mică tăietură ar putea cauza sângerarea continuă.
Există trei forme de vitamina K: K1 - filochinonă (care se găseşte în plante verzi), K2 - menachinonă (varianta vitaminei K care este produsă de bacterii în intestine, dar şi în produse de origine animală) şi K 3 - menadionă (varianta sintetică a vitaminei K, inclusă în suplimentele alimentare).
Vitamina K este un nutrient esenţial care ajută la prevenirea hemoragiilor, afecţiunilor pielii, scade riscul de atac de cord, reduce riscul de menstruaţii abundente şi dureroase, împiedică formarea pietrelor la rinichi, vă poate feri de greaţă, stări de vomă, osteoporoză, artrită şi alte afecţiuni ale oaselor şi favorizeaza refacerea epidermei după intervenţiile chirurgicale.
Deficitul de vitamina K se poate manifesta prin: slaba coagulare a sângelui, sângerări ale gingiilor, hemoragii nazale, sânge în urină sau în scaun, sângerare abundentă la menstruaţie, o durată de sângerare mai mare când te tai, vânătăile fără motiv, dar mai ales anemia, precum şi un risc crescut al hemoragiilor interne şi o anume fragilitate osoasă. În special nou-născuţii sunt predispuşi la deficienţe de vitamina K, deoarece laptele uman este destul de scăzut în vitamina K, aceştia putând fi expuşi unui risc major de sângerări intracraniene, motiv pentru care este recomandat ca la naştere să se administreze copilului o injecţie cu vitamina K1. Însă nici adulţii nu sunt feriţi de efectele negative ale carenţei de vitamina K, în special cei care suferă de fibroză chistică şi boala celiacă, afecţiuni care se manifestă prin incapacitatea organismului de a absorbi în mod adecvat vitaminele din alimentaţie.
Excesul de vitamina K este destul de rar, însă este indicat să nu luaţi doze mai mari de 500 de micrograme fără consultul medicului, deoarece acţiunea acesteia ar putea interfera cu anumite medicamente anticoagulante. De asemenea, dacă este consumată fără limită, vitamina K poate duce la apariţia anemiei, din cauza distrugerii globulelor roşii din organism, dar şi la intoxicaţii la nivelul ficatului.
Cele mai bogate surse naturale de vitamina K sunt: legumele cu frunze verzi, cum este spanacul, broccoli, salata, varza, feniculul, pătrunjelul, năutul, varza de Bruxelles, germenii de grâu, uleiul de rapiţă şi cel de măsline, ficatul de vită, ceaiul verde.
Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.