- Nou
Matchami Miere cu Bio Matcha 10% 160g Apidava
Matchami Miere cu Bio Matcha 10% 160g Apidava
Matcha pudra Bio 10% in amestec cu miere cremoasa de cea mai buna calitate
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 29 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 29 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,58 lei.
Matchami Miere cu Bio Matcha 10% 160g Apidava
Amestecul combină efectul antioxidant și energizant al matcha cu beneficiile mierii de albine, oferind o experiență gustoasă și benefică pentru sănătate.
Mod de utilizare:
Puteti consuma cate 1 lingurita/ zi, consum ca atare, de preferinta in cursul diminetii, sau maxim pana la ora 17:00 (matcha avand un continut similar cu cofeina)
Adaugati intr-o cana de 150ml 1 lingurita de MatchaMi, peste care turnati apa fierbinte (max 50grade Celsius, pentru a nu distruge enzimele naturale din miere)
Puteti creste sau micsora doza de MatchaMI din ceai dupa propriul gust.
Ingrediente:
90% miere crema, 10% pudra din frunze de ceai verde macinate*(*din agricultura ecologica)
Rolul componentelor:
Matcha este o pulbere de ceai verde și un ingredient tradițional de bază în Japonia. Acum face furori în Statele Unite și Europa, fiind prezent în cafenele și baruri care, pe deasupra, îi laudă beneficiile. Este comercializat ca produs natural și sănătos de slăbit dar și pentru alte beneficii pentru sănătate datorate bogăției de antioxidanți. Studiile arată că antioxidantul Catehina EGCG stimulează metabolismul și, implicit, slăbirea. Ceaiul verde matcha conține cofeină, dar într-o formă aparte, cu eliberare pe parcursul a mai multor ore, diferit astfel de cofeina din cafea care produce ca o explozie de energie urmată de o cădere bruscă.
Cu toate că matcha nu poate înlocui medicamentele tradiționale, consumul său ca parte dintr-o dietă sănătoasă poate îmbunătăți în starea generală de sănătate. Matcha este o băutură sănătoasă aparte și bogată în antioxidanți pe care o puteți include în planul de slăbit. Pentru că este pudră, ceaiul matcha ne permite să consumăm întreaga frunză de ceai verde și, prin aceasta, să profităm de multitudinea de nutrienți.
Matcha conține vitaminele A, cele din complexul B, vitaminele C, E și K, precum și numeroase urme de minerale și aminoacidul teanină. Ca și în cazul altor ceaiuri, matcha are niveluri ridicate de antioxidanți cunoscuți sub denumirea de tanine, precum și de antioxidanți polifenoli numiți catehine, în principal unul numit galat de epigalocatehină, sau EGCG. Deși matcha conține cofeină, are de două până la trei ori mai puțină decât ceaiul negru și o cincime până la o zecime din cantitatea ce se găsește în cafeaua la ibric.
Antioxidanții sunt cunoscuți pentru faptul că ajută la combaterea efectelor negative cauzate de către moleculele dăunătoare numite radicali liberi care au legătură cu multe boli cronice.
Compușii bogați în polifenoli ce se găsesc în matcha și în alte alimente pe bază de plante din dietă contribuie la diminuarea riscului de boli cronice, precum diabetul, osteoporoza și cancerul; de asemenea, aceștia ajută în menținerea sănătății creierului pe măsură ce înaintați în vârstă. În plus, polifenolii din plante sunt adesea lăudați pentru rolul lor în sănătatea inimii; aceștia luptă împotriva rigidizării arterelor, cunoscută în termeni medicali ca „ateroscleroză”, după cum precizează un articol publicat în noiembrie 2009, în revista Oxidative Medicine and Cullular Longevity. Ateroscleroza determină îngustarea și blocarea arterelor, fapt ce poate duce la atac de inimă sau infarct. Alte moduri prin care polifenolii vă pot proteja inima includ creșterea nivelului de colesterol bun, reducerea inflamației și îmbunătățirea circulației arteriale prin prevenirea formării de cheaguri.
Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea.
Albinele zboara inapoi in stup si-l pastreaza in celulele fagurilor. Excesul de umiditate este inlaturat din miere cu ajutorul aripilor albinelor, pentru ca mierea sa fie gata pentru consum. Rolul si actiunea naturala a albinelor este cu adevarat uimitoare, iar rezultatul este un produs alimentar deosebit: mierea.
Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. Probabil cel mai des este intalnita mierea de trifoi, dar si aceasta poate avea diverse arome si culori.
Culoarea obisnuita a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la rosu inchis si chiar negru. Combinatia dintre miere si laptele de capra a fost folosita pentru tratarea infectiilor bronsice.
Mierea contine numerosi antioxidanti - caracteristica importanta pentru oameni. In plus, aceasta are o component antiinfectioasa si este folosita pentru vindecarea tusei, bolilor intestinale si ranilor pielii.
Vindecarea plagilor - mierea cruda este un remediu care dateaza din Egiptul si Grecia antice. Medicina moderna redescopera proprietatile de vindecare ale mierii. Cercetatorii considera ca mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere si caracteristica sa de a deshidrata bacteriile ar putea fi motivul pentru care mierea vindeca ranile.
- Sursa de energie - mierea de albine pura este o sursa de carbohidrati, atat fructoza cat si glucoza pe care organismul le transforma in energie. Glucoza ofera instant energie in timp ce fructoza este mai lent absorbita si furnizeaza energie in mod constant.
Sportivii si copiii activi ar trebui sa consume miere intrucat aceasta le va oferi energia de care acestia au nevoie. Mierea pura de albine este o sursa naturala de minerale cum ar fi calciu, fier si potasiu dar si vitamine din complexul B.
- Prevenirea alergiilor sezoniere - mirea pura de albine poate fi benefica pentru persoanele care sufera de unele tipuri de alergii. Pentru ca albinele aduna polenul de la plantele native si il transforma in miere, consumul de miere produsa la nivel local poate preveni aparitia alergiilor sezoniere.
Alte beneficii ale mierii includ:
- este antifungica si hranitoare
- ajuta la asimilarea calciului in organism
- are efect antibacterian atat in diverse probleme interne cat si externe ale organismului
- poate stimula sistemul imunitar
Mierea poate fi folosita in diverse scopuri
- ca pansament pentru accelerarea vindecarii cauzata de leziuni tisulare
- amestecul in cantitati egale de suc de ghimbir si miere este un bun expectorant
- mirea ajuta la tratarea racelilor, tusei, durerilor in gat si secretilor nazale
- pentru tratarea astmului bronsic, se amesteca o jumatate de gram de praf de piper negru cu un amestec de miere si suc de ghimbir. Se va bea de cateva ori pe zi.
- mierea poate calma si incuraja vindecarea ranilor din gura sau vagin
- un bol de ovaz sau terci de ovaz cu o lingura de miere poate calma nervii
- este ideala pentru calmarea emotiilor si a stresului pre-examen
- are efect hidratant si poate fi folosita pentru sanatate pielii ca masca naturala revitalizanta
- consumul unor cantitati mici de miere, va va face imuni la alergiile sezoniere la polen
- pentru imbunatatirea vederii se amesteca miere cu suc de morcovi. Se va consuma cu o ora inainte de masa, dimineata.
- pentru purificarea sangelui, se va amesteca un pahar de apa calda cu una sau doua lingurite de miere si o lingurita de suc de lamaie. Preparatul se va bea zilnic, inainte de a merge la toaleta. Va reduce cantitatea de grasimi din organism si va curata intestinele
- mierea naturala determina o crestere mai mica a valorilor de zahar din sange decat zaharurile rafinate, mai ales in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip II. Putina miere neprelucrata poate fi adaugata in bauturile bolnavilor de diabet zaharat de tip II, atunci cand apare pofta de alimente sau bauturi dulci.
Apidava poate fi considerată azi, cetatea mierii, locul unde producem de 25 ani, doar miere de calitate superioară, un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, preponderent din flora variata a Podişului Transilvaniei dar si a altor zone melifere din Romania, şi cu o calitate garantată.