MAITAKE D-FRACTION 120CPS - Secom
MAITAKE D-FRACTION 120CPS - Secom
D-fraction - substanta activa din ciuperca japoneza Maitake, denumita si “regele ciupercilor” sau “ciuperca dansului”, cu rol in echilibrarea imunitara.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 196 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 196 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 3,92 lei.
MAITAKE D-FRACTION 120CPS - Secom
D-fraction - substanta activa din ciuperca japoneza Maitake, denumita si “regele ciupercilor” sau “ciuperca dansului”, cu rol in echilibrarea imunitara.
Beneficii:
-Echilibrarea raspunsului imunitar
-Imbunatatirea functiilor granulocitelor (eozinofile, bazofile, neutrofile), macrofagelor, limfocitelor T, celulelor NK si a celulelor dendritice, eliberand citokine (interleukinele IL-1, IL-2, IL-12, IL-14, IL-18, TNFα, gama interferon, oxid nitric) cu rol important in distrugerea celulelor anormale si in reducerea multiplicarii virusurilor
-Reducerea efectului imunodeprimant al chimioterapiei: imbunatatirea functiei de hematopoieza a maduvei hematogene prin cresterea factorului de stimulare granulocitara
-Potentarea actiunii interferonului alfa 2b asupra virusurilor care afecteaza ficatul, cresterea numarului limfocitelor CD4 afectate de virusurile care produc deficienta imunitara
-Activarea mecanismelor de control ale diviziunii celulare normale:
-Stimularea mortii programate a celulelor care au suferit leziuni ireversibile: -stimularea caspazei 3 si blocarea celulelor anormale in punctul G2 de diviziune celulara prin cresterea expresiei genei BAK 1 care, la nivelul mitocondriilor, stimularea eliberarii citocromului c in citoplasma activand caspazele 1 si 7
-Reducerea capacitatii celulelor anormale de a invada alte organe: reducerea activitatii factorilor de crestere a endoteliului vascular – VEGF
-Cresterea efectului celulelor sistemului imunitar asupra celulelor care se divid si se multiplica necontrolat
-Cresterea eliberarii perforinei cu rol in distrugerea celulelor bolnave (de ex.: celule cu diviziune anormala)
-Reducerea toxicitatii si potentarea efectului chimioterapiei
-Imbunatatirea metabolismului glucidic
-Cresterea sensibilitatii receptorilor celulari la insulina si reducerea complicatiilor date de cresterea glucozei din sange: reducerea alfa-glucozidazei (scaderea digestiei si absorbtiei intestinale a carbohidratilor)
Compozitie/4 capsule:
Maitake 600 mg
(Grifola frondosa)(pulbere din corpul ciupercii)
Maitake PD-fraction® 40 mg
(Grifola frondosa)extract standardizat din corpul ciupercii [proteoglucani activi - 1,3/1,6 beta-glucan]
Vitamina C 40 mg
Administrare:
Cate 4 capsule/zi sau cate 2 capsule de 2 ori/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Rolul componentelor:
Maitake (Grifola Frondosa) este o ciupercă perenă care creşte în acelaşi loc, succesiv, un anumit număr de ani. Ea are în subteran un tubercul cam de mărimea unui cartof iar trunchiul este format dintr-un grup de tulpini deseori alipite, adunate la bază, cu pălariile de culoare cenuşiu-maro ondulate sau în formă de lingură.
În Japonia, ea poate ajunge să crească la o greutate de 20 kg, această ciupercă gigant luând titlul de “rege al Ciupercilor.” Maitake este una dintre cele mai utilzate ciuperci în bucătăria asiatică.
În japoneză, maitake înseamnă ciuperca dansatoare. Acum multă vreme în Japonia, ciupercile maitake era considerate un lucru foarte preţios şi valorau greutatea lor în argint. Motivul pentru acest lucru era nu numai faptul că japonezii le găseau delicioase, ci şi faptul că se folosea la tratarea eficientă a unor boli serioase.
Maitake conţine polizaharidele 1.3 şi 1.6 beta-glucan, stimulatoare naturale ale imunităţii organismului.
Efectele asupra organismului sunt: imunostimulator puternic, antitumoral excepţional (adjuvant în chimioterapie), adaptogen (ajută organismul să se adapteze fizic, psihic şi imunitar), protector împotriva stresului oxidativ, îmbunătăţeşte rata de folosire celulară a oxigenului, creşte eficienţa tratamentelor antivirale.
Ciuperca Maitake sprijină sănătatea cardiovasculară prin regularizarea tensiunii arteriale, normalizarea colesterolului şi a lipidelor din sânge, promovează producţia corespunzătoare de insulină, stimuleazăsistemul imunitar, activează macrofagia (consumarea celulelor cu mutaţii), ajută la blocarea creşterii tumorilor,este un element ajutător eficient în tratarea leucemiei, a cancerului de stomac şi oase, estompează efectele secundare ale chimioterapiei, ajută digestia, sprijină sănătatea ficatului, în special în legatură cu hepatita şi luptă împotriva infecţiilor bacteriale şi virale (HIV, Human Papiloma Virus, virusul hepatic B, gripal, Herpes virus, cytomagelovirus).
Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri si mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale se numara protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi si chiar impotriva imbatranirii pielii.
In 1912, biochimistul polonez Casimir Funk dezvolta conceptul de vitamine. Intre 1928 si 1933, doua echipe independente, formate din cercetatorul ungur Albert Szent György si cercetatorul american Joseph L. Sviberly, pe de-o parte, si cercetatorii americani Charles Glen King si W. A. Waugh, pe de alta parte, izoleaza vitamina C (acidul hexuronic). Acidul hexuronic este denumit apoi acid ascorbic, recunoscandu-se formal natura antiscorbutica a compusului. In 1937, cercetatorul Albert Szent György primeste Premiul Nobel pentru medicina pentru aceasta descoperire.
Folosirea in scop medicinal a vitaminei C dateaza inca din secolul 18. Scorbutul, boala cauzata de deficienta vitaminei C, era o problema frecvent intalnita, in special printre marinari si navigatori, estimarile aratand ca peste 2 milioane dintre acestia au fost afectati. In 1747, James Lind, un medic scotian, a facut un experiment pentru tratatea scorbutului si a descoperit ca doar portocalele si lamaile ameliorau simptomele bolii.
Din 1928 pana in 1933, o echipa de cercetatori maghiari, Joseph L. Svirbely, Albert Szent-Györgyi si cercetatorul american Charles Glen Kind au izolat pentru prima data vitamina C si i-au dat denumirea de acid ascorbic. De atunci, vitamina C a fost folosita nu numai in tratarea scorbutului, ci si pentru imbunatatirea imunitatii, impotriva simptomelor de gripa si raceala, dar si ca supliment, pentru a proteja intregul organism.
Spre deosebire de animale, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si din suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, inclusiv asupra regenerarii pielii. Aceasta ajuta la cresterea si regenerarea testurilor din tot corpul, prin faptul ca iti ajuta organismul sa produca mai mult colagen. Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
De asemenea, vitamina C este un antioxidant puternic, care impiedica actiunea radicalilor liberi (compusi rezultati in urma proceselor de oxidare, dar si ca urmare a contactului cu agenti sau substante poluante) asupra organismului. Acumularea radicalilor liberi in organism este periculoasa in timp, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la imbatranire, dar si la aparitia unor boli cardiovasculare, a artritei si a cancerului.
Avem nevoie de vitamina C si pentru a sintetiza cei mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C, deoarece aceasta stimuleaza si protejeaza glanda hipofiza, care secreta hormonii responsabili de sexualitate, psihic, crestere si de functionare a tiroidei.
Vitamina C se gaseste in concentratii mari in creier, leucocite, ochi, glande suprarenale, ficat, tiroida, mucoasa intestinului subtire sau in splina. Acestea au concentratii de vitamina C de la 10 pana la 50 de ori mai mari ca acelea din plasma, celulele rosii sau din saliva. De aceea, cand apare o deficienta de vitamina C, acestea sunt primele organe afectate.
Mushroom Wisdom oferă o linie completă de produse, inclusiv produse specifice de ciuperci dezvoltate pentru a susține sistemul imunitar, funcția creierului, nivelurile de zahăr din sânge, sănătatea sanilor, sănătatea prostatei și multe altele.