Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
Macinis pentru Laptic cu Mei si Orez Solaris
Macinis pentru Laptic cu Mei si Orez 250g Solaris
Pentru mese rapide, sanatoase si gustoase pregatite celor mai mici membri ai familiei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 16 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 16 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,32 lei.
Macinis pentru Laptic cu Mei si Orez 250g Solaris
Pentru mese rapide, sanatoase si gustoase pregatite celor mai mici membri ai familiei.
Compozitie:
-fulgi maruntiti de mei (31%),
-fulgi maruntiti de orez integral (31%),
-fulgi maruntiti de porumb fara zahar,
-fulgi maruntiti de hrisca.
-fulgi maruntiti de mei (31%),
-fulgi maruntiti de orez integral (31%),
-fulgi maruntiti de porumb fara zahar,
-fulgi maruntiti de hrisca.
Administrare:
Amestecati produsul cu apa sau lapte fierbinte pana la obtinerea consistentei dorite, adaugati piure de fructe sau legume fierte si pasate pentru o masa completa.
Amestecati produsul cu apa sau lapte fierbinte pana la obtinerea consistentei dorite, adaugati piure de fructe sau legume fierte si pasate pentru o masa completa.
Rolul componentelor:
Orezul este cel mai popular tip de cereale la nivel mondial, “hrănind” mai mult de jumătate din glob, consumul acestui tip de cereale fără gluten dublându-se în ultimele trei decenii. Iar acest lucru nu este altceva decât o veste bună, mai ales dacă ne gândim la numeroasele beneficii pe care le are orezul.
De asemenea, conform studiilor realizate de USA Rice Federation, persoanele care consumau orez regulat, consumau, de asemenea, mai multe legume, fibre, fier şi potasiu, decât persoanele care nu aveau orezul în dieta obişnuită şi care aveau tendinţa de a consuma mai multă carne şi mai multe grăsimi saturate.
Numeroasele beneficii ale orezului pot fi găsite în mai mult de 40.000 de varietăţi ale acestui aliment, existente în întreaga lume.
Este un aliment extrem de benefic sănătăţii şi nutriţiei, deoarece nu conţine grăsimi nocive, colesterol sau sare. Aşadar, nivelul scăzut de grăsimi, colesterol şi sare va ajuta la reducerea obezităţii şi la o stare generală de sănătate bună.
Deoarece în general nu conţine sare, orezul este unul dintre cele mai bune alimente de consumat atunci când vine vorba de scăderea presiunii sanguine. Excesul de sare este asociat cu apariţia anumitor boli de inimă cum ar fi arteroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.
Orezul integral, cum este orezul brun, este extrem de bogat în fibre insolubile, care pot să protejeze organismul împotriva mai multor tipuri de cancer. Pe lângă fibre, orezul are, de asemenea, antioxidanţi naturali care stimulează protecţia organismului împotriva radicalilor liberi (agenţi care pot provoca mutaţia celulelor sănătoase în celule canceroase).
Specialiştii medicali afirmă că praful de orez aplicat local poate să vindece anumite boli de piele. Capacitatea antioxidantă ajută, de asemenea, la întârzierea apariţiei ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire prematură.
De asemenea, conform studiilor realizate de USA Rice Federation, persoanele care consumau orez regulat, consumau, de asemenea, mai multe legume, fibre, fier şi potasiu, decât persoanele care nu aveau orezul în dieta obişnuită şi care aveau tendinţa de a consuma mai multă carne şi mai multe grăsimi saturate.
Numeroasele beneficii ale orezului pot fi găsite în mai mult de 40.000 de varietăţi ale acestui aliment, existente în întreaga lume.
Este un aliment extrem de benefic sănătăţii şi nutriţiei, deoarece nu conţine grăsimi nocive, colesterol sau sare. Aşadar, nivelul scăzut de grăsimi, colesterol şi sare va ajuta la reducerea obezităţii şi la o stare generală de sănătate bună.
Deoarece în general nu conţine sare, orezul este unul dintre cele mai bune alimente de consumat atunci când vine vorba de scăderea presiunii sanguine. Excesul de sare este asociat cu apariţia anumitor boli de inimă cum ar fi arteroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.
Orezul integral, cum este orezul brun, este extrem de bogat în fibre insolubile, care pot să protejeze organismul împotriva mai multor tipuri de cancer. Pe lângă fibre, orezul are, de asemenea, antioxidanţi naturali care stimulează protecţia organismului împotriva radicalilor liberi (agenţi care pot provoca mutaţia celulelor sănătoase în celule canceroase).
Specialiştii medicali afirmă că praful de orez aplicat local poate să vindece anumite boli de piele. Capacitatea antioxidantă ajută, de asemenea, la întârzierea apariţiei ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire prematură.
Meiul este originar din Africa de Nord , mai precis din Etiopia , unde a fost consumat încă din vremuri preistorice. Meiul este menționat chiar și în Biblie ca ingredient pentru pâinea nedospită. Astăzi încă este un aliment foarte mult consumat în multe țări din Africa. Din cele mai vechi timpuri, meiul a fost consumat pe scară largă și în Asia și India. Roti, pâinea indiană, este făcută din semințe măcinate de mei. În Evul Mediu, înainte de a fi introduși în alimentaţie cartofii și porumbul, meiul a fost aliment de bază în Europa, în special în țările din Europa de Est. Majoritatea culturilor de mei comercializate în lume astăzi sunt produse în India, China și Nigeria.
În mei regăsim foarte multe minerale și vitamine benefice pentru corpul uman. Meiul câștigă tot mai multă popularitate printre adepții traiului sănătos, fiind un aliment delicios și hrănitor, care poate fi savurat atât pentru proprietățile sale nutritive, cât și pentru faptul că este o cereală fără gluten. Mulți dintre noi consideră meiul ca fiind ideal pentru hrănirea păsărilor și atât… Ei bine, meiul este deosebit de hrănitor și sănătos și pentru oameni, nu doar “pentru păsări”. Meiul face parte din punct de vedere tehnic din categoria semințelor și nu a cerealelor, însă din perspectivă culinară este încadrat la cereale.
Meiul este delicios, fiind recomandat atât pentru adulți cât și pentru copii. În varianta decorticată, meiul este recomandat chiar și pentru bebeluși încă din prima etapă a diversificării (de la 7 luni). Pentru bebeluși, meiul decorticat poate fi fiert în apă și amestecat ulterior cu lapte. Ori îl putem fierbe cu morcovi dulci și servi ca atare. Consistenţa meiului variază în funcție de metoda de gătit: acesta poate fi cremos ca piureul de cartofi sau pufos ca orezul. Meiul nu contine gluten și de aceea este o alternativă minunată la grâu și alte cereale pentru persoanele care sunt sensibile la gluten, pentru copiii cu fond alergic sau pentru bebeluși. Meiul este mai bogat în minerale și vitamine decât multe dintre cerealele obişnuite. Meiul nu este un aliment alergen şi nu conţine cantităţi măsurabile de oxalaţi sau de purine.
Deși ovăzul a fost pe larg mediatizat pentru virtuțile sale de protecție a inimii, meiul ar trebui să fie de asemenea inclus pe lista de opțiuni corecte pentru sănătatea inimii datorită faptului că este o sursă bună de magneziu. Studiile arată că magneziul poate reduce severitatea astmului și frecvența migrenelor. S-a arătat, de asemenea, că magneziul contribuie la reducerea tensiunii arteriale mari și reduce riscul de atac de cord, mai ales la persoanele cu ateroscleroză sau boli de inimă cauzate de diabetul zaharat.
Fosforul furnizat de meiul din alimentație joacă un rol important în structura fiecărei celule din organism. Pe lângă rolul său în formarea matricei minerale a oaselor, fosforul este o componentă esențială a numeroși alți compuși critici pentru viață, incluzând adenozinul trifosfat sau ATP, molecula care este moneda energiei corpului. Fosforul este o componentă importantă a acizilor nucleici în construirea de blocuri ale codului genetic. În plus, metabolismul lipidelor (grăsimile) se bazează pe fosfor în calitatea sa de component esențial al structurilor ce conțin lipide (cum ar fi membranele celulare și structuri ale sistemului nervos).
Meiul și alte cereale integrale reduc substanțial riscul de diabet de tip 2. Meiul și alte cereale integrale conțin magneziu, mineral care acţionează ca un co-factor pentru mai mult de 300 de enzime, inclusiv enzimele implicate în utilizarea de glucoză a organismului și în secreția de insulină.
În mei regăsim foarte multe minerale și vitamine benefice pentru corpul uman. Meiul câștigă tot mai multă popularitate printre adepții traiului sănătos, fiind un aliment delicios și hrănitor, care poate fi savurat atât pentru proprietățile sale nutritive, cât și pentru faptul că este o cereală fără gluten. Mulți dintre noi consideră meiul ca fiind ideal pentru hrănirea păsărilor și atât… Ei bine, meiul este deosebit de hrănitor și sănătos și pentru oameni, nu doar “pentru păsări”. Meiul face parte din punct de vedere tehnic din categoria semințelor și nu a cerealelor, însă din perspectivă culinară este încadrat la cereale.
Meiul este delicios, fiind recomandat atât pentru adulți cât și pentru copii. În varianta decorticată, meiul este recomandat chiar și pentru bebeluși încă din prima etapă a diversificării (de la 7 luni). Pentru bebeluși, meiul decorticat poate fi fiert în apă și amestecat ulterior cu lapte. Ori îl putem fierbe cu morcovi dulci și servi ca atare. Consistenţa meiului variază în funcție de metoda de gătit: acesta poate fi cremos ca piureul de cartofi sau pufos ca orezul. Meiul nu contine gluten și de aceea este o alternativă minunată la grâu și alte cereale pentru persoanele care sunt sensibile la gluten, pentru copiii cu fond alergic sau pentru bebeluși. Meiul este mai bogat în minerale și vitamine decât multe dintre cerealele obişnuite. Meiul nu este un aliment alergen şi nu conţine cantităţi măsurabile de oxalaţi sau de purine.
Deși ovăzul a fost pe larg mediatizat pentru virtuțile sale de protecție a inimii, meiul ar trebui să fie de asemenea inclus pe lista de opțiuni corecte pentru sănătatea inimii datorită faptului că este o sursă bună de magneziu. Studiile arată că magneziul poate reduce severitatea astmului și frecvența migrenelor. S-a arătat, de asemenea, că magneziul contribuie la reducerea tensiunii arteriale mari și reduce riscul de atac de cord, mai ales la persoanele cu ateroscleroză sau boli de inimă cauzate de diabetul zaharat.
Fosforul furnizat de meiul din alimentație joacă un rol important în structura fiecărei celule din organism. Pe lângă rolul său în formarea matricei minerale a oaselor, fosforul este o componentă esențială a numeroși alți compuși critici pentru viață, incluzând adenozinul trifosfat sau ATP, molecula care este moneda energiei corpului. Fosforul este o componentă importantă a acizilor nucleici în construirea de blocuri ale codului genetic. În plus, metabolismul lipidelor (grăsimile) se bazează pe fosfor în calitatea sa de component esențial al structurilor ce conțin lipide (cum ar fi membranele celulare și structuri ale sistemului nervos).
Meiul și alte cereale integrale reduc substanțial riscul de diabet de tip 2. Meiul și alte cereale integrale conțin magneziu, mineral care acţionează ca un co-factor pentru mai mult de 300 de enzime, inclusiv enzimele implicate în utilizarea de glucoză a organismului și în secreția de insulină.
Cercetările sugerează că un consum regulat de cereale integrale ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2. (van Dam RM , Hu FB, Diabetes Care). Consumul zilnic de produse lactate cu conţinut scăzut de grăsime a fost de asemenea de ajutor în scăderea riscului de diabet de tip 2 cu 13%. Alegeți așadar micul dejun din mei și alte cereale integrale cu lapte, presărat cu fructe uscate, nuci sau semințe.
Cercetătorii afirmă că fibrele insolubile reduc secreția acizilor biliari (cantități excesive contribuie la formarea calculilor biliari), cresc sensibilitatea la insulină şi reduc trigliceridele (grăsimile din sânge). Fibrele insolubile se află din belşug în mei, în toate cerealele integrale și în oleaginoase și coaja comestibilă a unor fructe și legume, inclusiv cea a roșiilor, castraveților, dovleceilor, merelor, a multor fructe de pădure şi a perelor. În plus, fasolea furnizează atât fibre insolubile cât şi solubile.
Fenolii, antioxidanți puternici care lucrează în mai multe moduri pentru a preveni boala, sunt o clasă importantă de fitonutrienți, care a fost studiată pe larg. Incluse în această categorie largă sunt compuși precum quercetina, curcumina, acidul elagic, catechine si multe altele care apar frecvent în știrile referitoare la sănătate.
Alți fitonutrienți speciali ce se găsesc abundent în cerealele integrale – inclusiv în mei – sunt lignanii (aceștia se găsesc și în nuci, semințe si fructele de pădure). Legumele, fructele și anumite băuturi cum ar fi cafeaua, ceaiul si vinul conțin de asemenea lignani.
Deoarece consumul de produse din cereale integrale și fibre alimentare s-a dovedit că reduce riscul de hipertensiune arterială și infarct miocardic, cercetătorii de la Harvard au decis să analizeze efectele consumului de cereale integrale asupra riscului de insuficiență cardiacă şi au urmărit 21.376 de participanți la un Studiu de Sănătate al Medicilor pe o perioadă de 19.6 ani. După ajustarea factorilor de confuzie (vârsta, fumatul, consumul de alcool, consumul de legume, folosirea vitaminelor, exercițiile fizice și antecedente de boli de inimă), cercetătorii de la Harvard au descoperit că bărbaţii care au mâncat zilnic un castron cu cereale integrale (dar nu rafinate ) au avut un risc cu 29 % mai mic de insuficienţă cardiacă. Consumarea unei porţii de cereale integrale, cum ar fi meiul, de cel puțin 6 ori pe săptămână este o idee deosebit de bună și pentru femeile în postmenopauză cu nivel ridicat de colesterol, hipertensiune arterială mare sau alte semne de boli cardiovasculare (BCV).
În multe studii, consumul de cereale integrale, cum ar fi meiul, a fost legat de protecția împotriva aterosclerozei, accidentelor vasculare cerebrale ischemice, diabetului, rezistenţei la insulină, obezitate și moarte prematură. Cerealele integrale îmbunătățesc sensibilitatea la insulină prin scăderea indicelui glicemic al meselor crescând în acelaşi timp conținutul de fibre benefice, magneziu și vitamina E. Ca parte a unei alimentații sănătoase, cerealele integrale, precum meiul, pot reduce în mod semnificativ riscul de boli cardiovasculare, obezitate și diabetul de tip 2.
Deoarece consumul de produse din cereale integrale și fibre alimentare s-a dovedit că reduce riscul de hipertensiune arterială și infarct miocardic, cercetătorii de la Harvard au decis să analizeze efectele consumului de cereale integrale asupra riscului de insuficiență cardiacă şi au urmărit 21.376 de participanți la un Studiu de Sănătate al Medicilor pe o perioadă de 19.6 ani. După ajustarea factorilor de confuzie (vârsta, fumatul, consumul de alcool, consumul de legume, folosirea vitaminelor, exercițiile fizice și antecedente de boli de inimă), cercetătorii de la Harvard au descoperit că bărbaţii care au mâncat zilnic un castron cu cereale integrale (dar nu rafinate ) au avut un risc cu 29 % mai mic de insuficienţă cardiacă. Consumarea unei porţii de cereale integrale, cum ar fi meiul, de cel puțin 6 ori pe săptămână este o idee deosebit de bună și pentru femeile în postmenopauză cu nivel ridicat de colesterol, hipertensiune arterială mare sau alte semne de boli cardiovasculare (BCV).
În multe studii, consumul de cereale integrale, cum ar fi meiul, a fost legat de protecția împotriva aterosclerozei, accidentelor vasculare cerebrale ischemice, diabetului, rezistenţei la insulină, obezitate și moarte prematură. Cerealele integrale îmbunătățesc sensibilitatea la insulină prin scăderea indicelui glicemic al meselor crescând în acelaşi timp conținutul de fibre benefice, magneziu și vitamina E. Ca parte a unei alimentații sănătoase, cerealele integrale, precum meiul, pot reduce în mod semnificativ riscul de boli cardiovasculare, obezitate și diabetul de tip 2.
Nicio recenzie