LAPTE (BIO) DIN QUINOA 1L - My Bio Natur
LAPTE (BIO) DIN QUINOA 1L - My Bio Natur
Alternativa la lapte, fara colesterol, fara gluten, 100% vegetal, obtinut din cereale ecologice.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 17 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 17 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,34 lei.
LAPTE (BIO) DIN QUINOA 1L - My Bio Natur
Alternativa la lapte, fara colesterol, fara gluten, 100% vegetal, obtinut din cereale ecologice.
Compozitie:
Apa, quinoa (8%), orez italian (7%), ulei de floarea soarelui si ulei de sofranel (presate la rece), sare de mare.
Quinoa este o planta din familia Chenopidacee, considerata in mod eronat o cereala datorita aspectului si modului de preparare. In realitate se inrudeste cu spanacul insa aduce organismului toate beneficiile cerealelor integrale si inca altele in plus.
Cultura de quinoa provine din America de Sud (Peru, Bolivia, Ecuador, Columbia), unde a constituit timp de o lunga perioada una dintre cele mai importante sursa de hrana a populatiei indigene.
Desi din aceasta planta se pot consuma si frunzele (gatite, ele au un gust asemanator cu al spanacului, ruda sa indepartata), de o mai larga raspandire in gastronomie se bucura semintele de quinoa, care nu au doar un gust foarte placut, ci si o valoare nutritiva ridicata.
Semintele de quinoa sunt mici, si tari atunci cand sunt crude, dar infloresc prin fierbere asemanator grului sau orezului.
Quinoa are un strat natural, numit saponină, care poate avea gust de săpun. Din fericire, este uşor să scăpăm de acest aspect prin clătirea cu apă. Quinoa cumpărată din magazine este, de cele mai multe ori, deja clătită, dar nu strică să mai repetăm şi procesul acasă. Unele cărţi de gătit recomandă chiar lăsarea quinoa la înmuiat.
Exista in lume peste 120 de tipuri principale de quinoa, dar cele mai cunoscute si comercializate sunt quinoa alba, neagra si rosie.
Quinoa face parte din categoria asa numitelor alimente veggies si este consumata cu mare placere de catre vegetarieni. Dincolo de placerea consumului, data de consistenta sa pufoasa si de gustul special, care aduce intrucatva cu nuca (sau susanul, dupa unele pareri), vegetarienii au ocazia de a-si asigura, prin consumarea semintelor de quinoa, doza zilnica necesara de proteine, proteine pe care persoanele cu o alimentatie clasica si le iau din carne.
Quinoa poate fi integrata in alimentatia copiilor mici si bebelusilor de la varsta de 8 luni. Experienta mamelor a aratat faptul ca este bine tolerata de organismul micutului chiar si inainte de aceasta varsta, mai ales datorita absentei glutenului, dar, pentru ca fiecare copil este special, cel mai bine ar fi sa te consulti cu medicul pediatru inainte de a o pregati pentru copilul tau. In ceea ce priveste gatitul, nu este neaparat necesar sa cauti retete cu quinoa speciale pentru bebe, ci pur si simplu sa pregatesti o reteta obisnuita cu orez, numai ca in locul acestuia, vei pune quinoa.
Semintele de quinoa nu au foarte multe contraindicatii, in situatia in care sunt consumate in cantitati normale si clatite bine inainte de preparare, pentru inlaturarea completa a saponinei care nu doar are un gust amar, dar, in unele cazuri irita stomacul mai sensibil.
O atentie suplimentara este necesara in cazul consumului regulat de quinoa in cazul persoanelor care urmeaza un tratament cu medicamente pentru scaderea trigliceridelor, intrucat semintele acestea au, la randul lor, capacitatea de scadere triglicemica.
Alimentele BIO procesate raman vitale daca sunt obtinute prin tehnici care pastreaza toate elementele nutritive si ne permit sa regasim, intacte chiar si unele componente minore cu incredibile proprietati protective.
Agricultura ecologica nu iroseste resursele solului sau pe cele forestiere si, de aceea, este un model de agricultura durabil, iar a adopta un stil de viata in care consumul de produse BIO sa ocupe un rol central, inseamna a avea grija de noi, de mediul inconjurator si de generatiile viitoare.