- La reducere!
- -10%
LANOLINA 100ml CETA
LANOLINA 100ml CETA
Lanolina are actiune emolienta, puternic hidratanta, reduce pierderea transepidermala a apei, netezeste pielea.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
LANOLINA 100ml CETA
Lanolina are actiune emolienta, puternic hidratanta, reduce pierderea transepidermala a apei, netezeste pielea.
Este recomandata pentru:
- pielea uscata,
- pielea crapata,
- pielea deteriorata,
- pielea afectata de factori externi.
Lanolina se poate folosi ca ingredient in produse cosmetice (crème, balsamuri, unguente), favorizand patrunderea in piele a ingredientelor active.
Ingrediente:
Lanolina (contine esteri ai acizilor grasi si ai alcoolilor grasi, obtinuti prin rafinarea grasimii de lana).
Mod de utilizare:
Aplicatii locale cu masaj usor.
Rolul componentelor:
Lanolină (din latin lāna „lână” și oleum „petrol”), numit și gălbenuș de lână, ceara de lână, sau grăsime de lână, este o ceară secretată de glande sebacee de lână-animale purtatoare. Lanolina folosită de oameni provine oile domestice rase care sunt crescute special pentru lână. Din punct de vedere istoric, multe farmacopee s-au referit la lanolină drept grăsime de lână (adepți lanae); cu toate acestea, deoarece lanolina lipsește gliceride (esteri de glicerol), nu este o grăsime adevărată. Lanolina constă în principal din sterol esteri în schimb. Lanolin impermeabilizare proprietatea ajută oile să vărsă apă din haine. Anumite rase de oi produc cantități mari de lanolină.
Rolul Lanolinei în natură este de a proteja lâna și pielea de climă și mediu; joacă, de asemenea, un rol în piele (integumental) igiena. Lanolina și derivații săi sunt folosiți în protecție, tratament și înfrumuseţare a pielii umane.
anolina și numeroasele sale derivații sunt utilizate pe scară largă atât în sectoarele de îngrijire personală (de exemplu, produse cosmetice de înaltă valoare, cosmetice pentru față, produse pentru buze), cât și în sectoarele de îngrijire a sănătății, cum ar fi linimentele topice. Lanolina se găsește, de asemenea, în lubrifianți, acoperiri anti-rugină, lustruire pantofi și alte produse comerciale.
Lanolina este un alergen relativ comun și este adesea înțeleasă greșit ca o alergie la lână. Cu toate acestea, alergia la un produs care conține lanolină este dificil de identificat și adesea alte produse care conțin lanolină pot fi bune pentru utilizare. Testarea patch-urilor se poate face dacă se suspectează o alergie la lanolină.
Este frecvent utilizat în tratamentul protector al pielii bebelușilor și pentru sfarcurile dureroase la mamele care alăptează.[12]
Lanolina este utilizată comercial în multe produse industriale, de la inoxidabil acoperiri la lubrifianți. Unii marinari folosesc lanolina pentru a crea suprafețe alunecoase elice și unelte de popa la care balani nu poate adera. Produse comerciale (de ex. Lanocote) care conțin până la 85% lanolină sunt utilizate pentru a preveni coroziunea în elementele de fixare marine, mai ales atunci când două metale diferite sunt în contact între ele și apă sărată. rezistenta la apa proprietățile îl fac valoros în multe aplicații ca unsoare lubrifiantă unde coroziune altfel ar fi o problemă.
7-Dehidrocolesterol din lanolină este utilizat ca materie primă pentru producere vitamina D3 prin iradiere cu lumină ultravioletă.
Jucători de baseball de multe ori îl folosește pentru a se înmuia și a sparge mănuși de baseball (crema de ras cu lanolină se folosește în mod popular pentru aceasta).
Lanolină lichidă anhidră, combinată cu parabeni, a fost folosit în încercări ca lacrimi artificiale a trata ochi uscat.
Lanolina anhidră este, de asemenea, utilizată ca lubrifiant pentru instrument de alamă reglarea diapozitivelor.
Lanolina poate fi, de asemenea, restaurată în de lână articole de îmbrăcăminte pentru a le face să respingă apa și murdăria, cum ar fi pentru scutec de pânză huse.
Lanolina este, de asemenea, utilizată în balsam de buze produse precum Carmex. Pentru unii oameni, poate irita buzele.
Lanolina este uneori folosită de oameni presiune continuă pozitivă a căilor respiratorii terapie pentru a reduce iritarea cu măști, în special măști de perne nazale care pot crea adesea pete dureroase în nările.
Lanolina este un aditiv popular pentru ceara de mustață, în special soiuri „extra-ferme”.
Lanolina este utilizată ca component lubrifiant primar în alama pe bază de aerosoli lubrifianți în procesul de reîncărcare a muniției. Se amestecă cald 1:12 cu foarte concentrat etanol (de obicei 99%), etanolul acționează ca un purtător care se evaporă rapid după aplicare, lăsând în urmă o peliculă fină de lanolină pentru a preveni apariția alamei în matrițele de redimensionare.
Lanolina, amestecată cu ingrediente precum ulei de picioare, ceară de albine și glicerol, este utilizat în diferite Piele tratamente, de exemplu în unele săpunuri de șa și în produsele de îngrijire a pielii.
Lanolina brută constituie aproximativ 5-25% din greutatea lânii proaspăt tunsă. Lana dintr-una Oile Merino va produce aproximativ 250–300 ml de grăsime de lână recuperabilă. Lanolina este extrasă prin spălarea lânii în apă fierbinte cu un detergent special pentru lână, care îndepărtează murdăria, grăsimea de lână (lanolina brută), suint (săruri sudoripare) și orice altceva lipit de lână. Grăsimea de lână este îndepărtată continuu în timpul acestui proces de spălare de centrifugă separatoare, care îl concentrează într-o substanță asemănătoare cu ceara topindu-se la aproximativ 38 ° C (100 ° F).
Valorificand propietatile curative ale plantelor medicinale traditionale romanesti, culese cu drag de pe insoritele dealuri din Ardeal, produsele noastre continua traditia vechilor leacuri sasesti. Esenta vindecatoare a plantelor este captata cu grija si este transpusa in calitatea unguentelor noastre, unele dintre cele mai apreciate de pe piata.