LACTOFERIN IMUNO 30CPR DACIA PLANT
LACTOFERIN IMUNO 30CPR DACIA PLANT
O formula 100% naturala, cu 250 MG LACTOFERINA, vitamina C, echinacea si uleiuri esentiale de citrice, recomandata pentru intarirea sistemului imunitar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 119 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 119 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,38 lei.
LACTOFERIN IMUNO 30CPR DACIA PLANT
O formula 100% naturala, cu 250 MG LACTOFERINA, vitamina C, echinacea si uleiuri esentiale de citrice, recomandata pentru intarirea sistemului imunitar.
LACTOFERINA este o proteina regasita in lapte, ingredient esential pentru imunitatea noastra. Aceasta ajuta la absorbtia fierului in intestin si la furnizarea acestuia celulelor.
LACTOFERINA impiedica atasarea de celula a virusurilor si patrunderea acestora in celule si chiar replicarea virala dupa ce virusul a patruns in celula.
Mod de administrare: 1 comprimat pe zi.
Contraindicatii: Intoleranta la lactoza sau la oricare dintre componentele produsului.
Contribuie la
Recomandari:
- contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar
- contribuie la apararea naturala impotriva radicalilor liberi
Actiuni:
- imunostimulatoare
- antioxidanta
Indicatii:
- Profilactic, pentru intarirea sistemului imunitar si apararea naturala impotriva radicalilor liberi.
Ingrediente
Proferrin - extract uscat cu 95% lactoferina (250 mg); amla (Emblica officinalis) - extract 12:1 cu 17% vitamina C din fructe (200 mg); echinacea (Echinacea purpurea) - extract 5:1 cu 4% polifenoli din tulpini și radacină (100 mg); ulei esential de lamaie (Citrus limonum)(1 mg); ulei esential de portocal-dulce (Citrus sinensis)(1 mg); agent de incarcare: celuloza microcristalina; agenti antiaglomeranti: dioxid de siliciu coloidal, saruri de magneziu ale acizilor grasi vegetali.
Doza zilnica furnizata este de 34 mg de vitamina C (42,5% din VNR*). VNR* Valoarea Nutritionala de Referinta conform Regulamentului 1169/2011
Rolul componentelor:
Lactoferina este o proteină conţinută în mare procent în laptele natural. În cel pasteurizat, lipseşte cu desăvîrşire. Cercetările ultimilor 40 de ani urmăresc să obţină un lapte pasteurizat, dar cu lactoferină, lucru care se credea imposibil, atîta timp cît lactoferina se distruge la temperaturi de 60 de grade Celsius. De ce merită atîta atenţie această glicoproteină? Pentru proprietăţile ei terapeutice unice: leagă moleculele de fier, acţionează împotriva infecţiilor, sporeşte imunitatea, energizează întreg organismul.
Lactoferina este o glicoproteina, identificata la nivelul secretiilor glandelor exocrine si in granulatiile specifice ale neutrofilelor. Dupa degranulare, neutrofilele devin principala sursa de lactoferina din plasma sangvina. Lactoferina poseda numeroase functii biologice avand rol in metabolismul fierului, proliferarea si diferentierea celulara, proprietati antibacteriene, antivirale si antiparazitare.
apacitatea lactoferinei de a lega fierul este de doua ori mai mare decat cea a transferinei, ce poate servi in unele cazuri drept un donor al ionilor de Fe3+ pentru lactoferina. Molecula de lactoferina se poate lega in acelasi timp de doi ioni de Fe3+, ion ce va permite eventuala legare a ionului de carbonat la molecula de lactoferina. (Baker, 1994). Chiar daca aceasta legatura poate rezista la un pH de pana la 4, saturatia nu poate depasii per total 10%. In functie de nivelul saturatiei de fier exista trei forme de lactoferina: apolactoferina (forma fara fier), forma monoferica (este legata de un singur ion de Fe3+) si hololactoferina (forma cea mai completa cu doi ioni de Fe3+). (Jameson et al., 1998) Legarea fierului de lactoferina se realizeza cu ajutorul urmatorilor aminoacizi: histidina, tirozina si acidul aspartic. In afara de fier, lactoferina este capabila de a lega numerosi alti compusi precum: lipopolizaharide, heparina, glicozaminoglicani, ADN sau alti ioni metalici precum Al3+, Ga3+, Mn3+, Co3+, Cu2+, Zn2+ etc.
Lactoferina este prezentă în mici cantităţi, în stare naturală, în secreţiile nazale, plasmă, lichidul seminal, urină, lichid amniotic, sudoare, lichid cefalorahidian, mucus vaginal şi lacrimi. Dar, mai ales, lactoferina e în laptele crud de vacă. Bineînţeles, e prezent din abundenţă în colostrumul uman (6 mg/ml), dar scade în timpul primei săptămîni de lactaţie, pînă la aproximativ 0,8 mg/ml în laptele matur. Mai găsim lactoferină în cantităţi mari şi în zer.
Lactoferina este considerată cel mai puternic antioxidant cunoscut, care poate reduce cu pînă la 48% mai mult decît alţi antioxidanţi nivelul hidroperoxizilor, adică al radicalilor liberi. Menţine constant colesterolul bun în organism. Cuplarea lactoferinei pe receptorii durerii, potenţează efectele morfinei în fazele terminale ale proceselor neoplazice. Se fac cercetări intensive legate de activitatea lactoferinei în inhibarea dezvoltării celulelor tumorale, succese importante înregistrîndu-se în cancerul de intestin şi cel de sîn. Dar mecanismul acţiunii lactoferinei este mult mai complex, avînd rol şi în menţinerea unui pH gastric şi intestinal în limite fiziologice.
Prin administrarea de lactoferină, se produce o incredibilă normalizare a anemiei, cu 52% mai mult decît orice lapte cu conţinut ridicat de fier. Proteina normalizează absorbţia corectă a fierului. Lactoferina leagă moleculele de fier, neutralizîndu-i toxicitatea în acelaşi timp şi captînd ionii de fier în exces. Reglînd metabolismul fierului, ajută în diminuarea durerilor în artrite (leagă fierul liber din lichidul sinovial al articulaţiilor). Lactoferina creşte şi nivelul de oxigen celular prin eliberarea ionilor de fier din măduva osoasă hematogenă.