Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
L-Theanine 30 cps Solgar
L-Theanine 150mg 30 cps Solgar
L-Theanine este o componentă a ceaiului verde.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 152 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 152 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 3,04 lei.
L-Theanine 150mg 30 cps Solgar
L-Theanine este o componentă a ceaiului verde.
Beneficii:
-Această contribuie la relaxarea corpului fără a provoca o stare de somnolență și prezintă beneficii pentru sistemul nervos.
-Are abilitatea de a declanșa generarea undelor cerebrale alfa și de a reduce undele beta.
-Contribuie de asemenea la îmbunătățirea stării de spirit și la stabilitatea emoțională.
-Este deosebit de utilă în caz de anxietate, stres și iritabilitate.
-Produsul poate fi consumat de vegetarieni.
-Suplimentele alimentare Solgar au la baza numai materii prime de inalta calitate, 100% naturale.
-Nu utilizeaza niciodata ingrediente modificate genetic.
sunt urmate proceduri stricte de control al calitatii in toate etapele de productie.
-Sunt asigurate cele mai bune surse de materii prime prin testare si selectie.
-Fiecare produs este fabricat separat, in spatii izolate supravegheate strict pentru a asigura cel mai inalt nivel posibil de puritate si pentru a preveni contaminarea produselor.
sunt utilizate flacoane de sticla de culoarea chihlimbarului, pentru a pastra proprietatile si stabilitatea substantelor nutritive si a extractelor din plante.
-Toate verificarile produselor sunt efectuate in conformitate cu bunele practici de fabricatie pentru a se asigura excelenta calitatii.
dispunand de propriul Centru de Cercetare in Nutritie, contureaza evolutiile la nivelul industriei suplimentelor alimentare naturale.
fiecare produs Solgar este testat pentru puritate, stabilitate, perioada de eliberare si conformitate cu informatiile prevazute pe eticheta.
-Produsele Solgar nu contin zaharuri, sare, amidon, drojdie, porumb, soia, grau, gluten sau lactoza, putand fi consumate de vegani sau vegetarieni.
-Fiecare flacon care ajunge in mainile dumneavoastra incorporeaza toate cunostintele, atentia, si dragostea, cu care Solgar continua sa promoveze un nivel optim de sanatate, oferind suplimente alimentare din surse naturale si pure, dupa eliminarea unei liste lungi de alergeni, coloranti artificiali si arome utilizate cu regularitate.
-Materiale 100% ecologice si reciclabile de la capsula pana la ambalaj.
-Această contribuie la relaxarea corpului fără a provoca o stare de somnolență și prezintă beneficii pentru sistemul nervos.
-Are abilitatea de a declanșa generarea undelor cerebrale alfa și de a reduce undele beta.
-Contribuie de asemenea la îmbunătățirea stării de spirit și la stabilitatea emoțională.
-Este deosebit de utilă în caz de anxietate, stres și iritabilitate.
-Produsul poate fi consumat de vegetarieni.
-Suplimentele alimentare Solgar au la baza numai materii prime de inalta calitate, 100% naturale.
-Nu utilizeaza niciodata ingrediente modificate genetic.
sunt urmate proceduri stricte de control al calitatii in toate etapele de productie.
-Sunt asigurate cele mai bune surse de materii prime prin testare si selectie.
-Fiecare produs este fabricat separat, in spatii izolate supravegheate strict pentru a asigura cel mai inalt nivel posibil de puritate si pentru a preveni contaminarea produselor.
sunt utilizate flacoane de sticla de culoarea chihlimbarului, pentru a pastra proprietatile si stabilitatea substantelor nutritive si a extractelor din plante.
-Toate verificarile produselor sunt efectuate in conformitate cu bunele practici de fabricatie pentru a se asigura excelenta calitatii.
dispunand de propriul Centru de Cercetare in Nutritie, contureaza evolutiile la nivelul industriei suplimentelor alimentare naturale.
fiecare produs Solgar este testat pentru puritate, stabilitate, perioada de eliberare si conformitate cu informatiile prevazute pe eticheta.
-Produsele Solgar nu contin zaharuri, sare, amidon, drojdie, porumb, soia, grau, gluten sau lactoza, putand fi consumate de vegani sau vegetarieni.
-Fiecare flacon care ajunge in mainile dumneavoastra incorporeaza toate cunostintele, atentia, si dragostea, cu care Solgar continua sa promoveze un nivel optim de sanatate, oferind suplimente alimentare din surse naturale si pure, dupa eliminarea unei liste lungi de alergeni, coloranti artificiali si arome utilizate cu regularitate.
-Materiale 100% ecologice si reciclabile de la capsula pana la ambalaj.
Compozitie:
L-teanină (Suntheanine®) (în formă liberă) 150mg.
L-teanină (Suntheanine®) (în formă liberă) 150mg.
Administrare:
Ca supliment alimentar pentru adulți, o (1) capsulă vegetală de două ori pe zi, între mese, sau conform recomandării medicului sau farmacistului.
Ca supliment alimentar pentru adulți, o (1) capsulă vegetală de două ori pe zi, între mese, sau conform recomandării medicului sau farmacistului.
Rolul componentelor:
L-theanina este un aminoacid prezent numai în planta de ceai și anumite ciuperci. Structura sa este similară cu cea a L-triptofanului, un precursor al neurotransmițătorului serotonină. L-theanina este responsabilă pentru unele dintre aromele caracteristice și efectele fizice pe care consumatorii de ceai se bucură. Mai multe beneficii pretinse de L-theanine au fost fundamentate prin studii științifice.
L-theanina reduce stresul și relaxează creierul prin creșterea activității undelor alfa. Undele alfa sunt cele care apar când sunteți treji, alertați și relaxați. Ele vă ajută să vă concentrați și să promovați creativitatea. L-teanina, care își exercită efectele de reducere a stresului fără a provoca somnolență, este, de asemenea, capabilă să traverseze bariera hemato-encefalică, un filtru de protecție care împiedică unii compuși să ajungă la creier, făcându-l o alternativă bună pentru anumite medicamente anti-anxietate, spune dr. Donald Colbert, autorul cărții "Stres mai puțin". Efectele de reducere a stresului necesită doze mai mari decât cele obținute din ceai; aproximativ 50 de miligrame, comparativ cu 20 de miligrame în ceasca medie de ceai negru.
L-theanina previne deteriorarea celulelor creierului prin blocarea suprasolicitării celulelor și protejează celulele creierului de a fi afectate atunci când nivelurile de oxigen sunt scăzute. De asemenea, promovează producerea de noi celule creierului prin stimularea eliberării unei proteine necesare pentru creșterea nervului. Un studiu publicat în numărul din iulie 2008 al revistei "Neurotoxicology" a constatat că L-theanina poate fi util în tratarea simptomelor bolii Parkinson. În studiul de laborator pe animale, celulele L-theanine protejate într-o zonă a creierului care produce dopamina - neurotransmițătorul implicat în boală. L-teanina a împiedicat celulele creierului să se deterioreze după expunerea la două pesticide: rotenone și dieldrin, substanțe chimice cunoscute ca fiind ridicate în creierul unor pacienți cu Parkinson. Sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma aceste rezultate preliminare.
Combinația de L-teanină și cafeină poate îmbunătăți vigilența și nivelul de energie, ajutând în același timp la evitarea deranjamentelor cauzate de cofeină. Realizează acest lucru, în parte, prin creșterea nivelului neurotransmițătorilor calmanți serotonină și GABA. Cercetătorii unui studiu publicat în numărul din decembrie 2010 al revistei Nutritional Neuroscience au constatat că o combinație de 97 miligrame de L-teanină și 40 de miligrame de cofeină a îmbunătățit atenția, concentrarea și exactitatea în timpul unui exercițiu mental exigent.
Efectele antioxidante ale L-theaninei oferă beneficii pentru sistemul cardiovascular prin prevenirea oxidării lipoproteinelor cu densitate scăzută sau a colesterolului LDL. Cercetătorii unui studiu asupra culturilor de țesut publicat în numărul din iulie 2012 al revistei "Journal of Biochemistry Nutritional" au constatat că L-theanina îmbunătățește sănătatea cardiovasculară prin promovarea producției de oxid nitric - compus care cauzează dilatarea vaselor de sânge - în căptușelile arterelor. În acest fel, L-theanina poate reduce tensiunea arterială și poate reduce riscul bolilor cardiovasculare. Sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma aceste rezultate preliminare.
Există mai multe legende ale ceaiului verde. Potrivit legendei indiene, Gautama Buddha, cel care a răspândit învăţăturile lui Budha, în anul 520 Î.H. plecat să ducă budhismul din India în China, a promis să mediteze nouă ani. Dar, în timpul meditaţiei a adormit. Trezindu-se, a fost atât de supărat încât, pentru a nu mai adormi, şi-a tăiat pleoapele ochilor şi le-a aruncat pe pământ. Pe locul unde au căzut, a răsărit o nouă plantă, şi, ca pentru a-i onora sacrificiul, planta servit ulterior altor discipoli pentru a-şi menţine starea de veghe în timpul meditaţiilor.
Astăzi se ştie că ceaiul verde este cea mai consumată băutură din lume, după apă. Este cel mai mult utilizat în Asia, în special în Japonia şi China.
Folosit prima dată în timpul dinastiei Song (960-1270), pulberea fină din frunzele de ceai, denumită nămol de ceai, nu mai este populară în China dar este încă pe larg utilizată în Japonia. Cultivarea ceaiului verde în Japonia a început din secolul XI de către călugării budişti care au dezvoltat de asemenea şi metode de procesare şi preparare a pulberii din frunze, denumită „macha”. În japoneza cha înseamnă ceai, iar ma înseamnă pulbere.
Medicina chineză foloseşte frunzele de ceai verde pentru tratarea migrenelor, stărilor de greaţă, diareei cauzată de malarie şi a problemelor digestive; sunt folosite de asemenea pentru prevenirea cancerului.
În India, preparatele din ceai verde sunt folosite tradiţional în diaree, inapetenţă, stările de sete intensă, migrene, dureri cardiace, febră şi oboseală.
A fost introdus în Europa ca băutură de către compania olandeză India de Est în jurul anului 1610. Ceaiul iniţial importat în Europa a fost sub formă de ceai verde. Şi nu după multă vreme, au început să-i fie apreciate şi proprietăţile curative, fiind inclus în multe cărţi medicale de epocă: în Culpeper’s Complete Herbal (1880) ca diuretic, stomahic şi util în dureri de cap, acţiunea stimulentă asupra sistemului nervos fiind considerată un efect secundar; se preciza că infuzia concentrată este prejudiciabilă pentru „nervii slabi” dar salutară pentru dorerile de cap acute şi stările de mahmureală; în ‘Precis de Matiere Medicale’ a fost prezentat ca singura plantă importantă din punct de vedere medical din familia Camelliaceae, fiind incluse şi detalii pentru preparare şi surse ale ceaiului, iar ca indicaţii terapeutice – utilizare externă ca soluţie astringentă iar internă ca tonic şi digestiv, diuretic mediu în artrite, diaforetic şi stimulent general. Mai era recomandat pentru dureri de cap nevralgice.
În prezent cel mai mult ceaiul verde este folosit în probleme stomacale, migrene, simptome de oboseală, vomă şi diaree, şi nu în ultimul rând ca stimulent, şi în curele de slăbire.
Datorită conţinutului de cafeină frunzele de ceai verde prezintă efect stimulent central, antidepresiv şi diuretic. S-au reportat de asemenea efecte inotropic pozitiv, astringent, stimulent al secreţiei acide gastrice, de glicoliză şi lipoliză, fiind astfel incluse în palmaresul său proprietăţi hipocolesterolemiante şi hipoglicemiante. Frunzele de ceai verde sunt utile în stimularea apetitului, în stări de sete, ca diaforetice, diuretice, detergente şi resolvente.
Taninurile prezente în frunzele de ceai îi conferă proprietăţile astringente. Catecholii ajută la îmbunătăţirea funcţionării capilarelor şi altor vase sangvine mici.
Mai sunt utile în poliomielită, reumatism şi infecţii respiratorii, pentru reducerea efectelor expunerii la radiaţii, ca şi în prevenirea cariilor dentare, şi sunt cunoscute bineînţeles pentru efectul lor antioxidant.
Astăzi se ştie că ceaiul verde este cea mai consumată băutură din lume, după apă. Este cel mai mult utilizat în Asia, în special în Japonia şi China.
Folosit prima dată în timpul dinastiei Song (960-1270), pulberea fină din frunzele de ceai, denumită nămol de ceai, nu mai este populară în China dar este încă pe larg utilizată în Japonia. Cultivarea ceaiului verde în Japonia a început din secolul XI de către călugării budişti care au dezvoltat de asemenea şi metode de procesare şi preparare a pulberii din frunze, denumită „macha”. În japoneza cha înseamnă ceai, iar ma înseamnă pulbere.
Medicina chineză foloseşte frunzele de ceai verde pentru tratarea migrenelor, stărilor de greaţă, diareei cauzată de malarie şi a problemelor digestive; sunt folosite de asemenea pentru prevenirea cancerului.
În India, preparatele din ceai verde sunt folosite tradiţional în diaree, inapetenţă, stările de sete intensă, migrene, dureri cardiace, febră şi oboseală.
A fost introdus în Europa ca băutură de către compania olandeză India de Est în jurul anului 1610. Ceaiul iniţial importat în Europa a fost sub formă de ceai verde. Şi nu după multă vreme, au început să-i fie apreciate şi proprietăţile curative, fiind inclus în multe cărţi medicale de epocă: în Culpeper’s Complete Herbal (1880) ca diuretic, stomahic şi util în dureri de cap, acţiunea stimulentă asupra sistemului nervos fiind considerată un efect secundar; se preciza că infuzia concentrată este prejudiciabilă pentru „nervii slabi” dar salutară pentru dorerile de cap acute şi stările de mahmureală; în ‘Precis de Matiere Medicale’ a fost prezentat ca singura plantă importantă din punct de vedere medical din familia Camelliaceae, fiind incluse şi detalii pentru preparare şi surse ale ceaiului, iar ca indicaţii terapeutice – utilizare externă ca soluţie astringentă iar internă ca tonic şi digestiv, diuretic mediu în artrite, diaforetic şi stimulent general. Mai era recomandat pentru dureri de cap nevralgice.
În prezent cel mai mult ceaiul verde este folosit în probleme stomacale, migrene, simptome de oboseală, vomă şi diaree, şi nu în ultimul rând ca stimulent, şi în curele de slăbire.
Datorită conţinutului de cafeină frunzele de ceai verde prezintă efect stimulent central, antidepresiv şi diuretic. S-au reportat de asemenea efecte inotropic pozitiv, astringent, stimulent al secreţiei acide gastrice, de glicoliză şi lipoliză, fiind astfel incluse în palmaresul său proprietăţi hipocolesterolemiante şi hipoglicemiante. Frunzele de ceai verde sunt utile în stimularea apetitului, în stări de sete, ca diaforetice, diuretice, detergente şi resolvente.
Taninurile prezente în frunzele de ceai îi conferă proprietăţile astringente. Catecholii ajută la îmbunătăţirea funcţionării capilarelor şi altor vase sangvine mici.
Mai sunt utile în poliomielită, reumatism şi infecţii respiratorii, pentru reducerea efectelor expunerii la radiaţii, ca şi în prevenirea cariilor dentare, şi sunt cunoscute bineînţeles pentru efectul lor antioxidant.
În cei 68 de ani de tradiţie în producţia suplimentelor alimentare, viziunea şi obiectivele companiei au rămas aceleaşi, Solgar fiind recunoscut la nivel mondial pentru calitatea și eficiența produselor sale, dar și pentru întrunirea standardelor speciale de cercetare și controlul calității.
Produsele Solgar sunt dezvoltate de specialişti, pe baza unor formule ştiinţifice avansate, corespunzătoare celor mai recente cercetări şi tehnologii. Solgar are un standard de excelență pe care îl respectă constant, prin faptul că deține cele mai înalte norme de calitate, testând întreaga gamă de produse în fiecare etapă a procesului de fabricație, de la stadiul de materie primă până la produsul finit. Suplimentele alimentare Solgar conţin materii prime 100% naturale, de calitate ridicată. Aproape niciunul dintre produsele Solgar nu conţin zahăr, sare, amidon, drojdie, gluten sau lactoză şi nu conţin conservanţi, coloranţi sau arome artificiale. Ele pot fi consumate și de către vegani şi vegetarieni.
Nicio recenzie