- La reducere!
- -10%
L-Arginine L-Ornithine 500/250 mg 50 capsule Solgar
L-Arginine L-Ornithine 500/250 mg 50 capsule Solgar
Folosită în general de atleți, combinația dintre L-arginină și L-ornitină contribuie la dezvoltarea musculară, la recuperare cât și la arderea grăsimilor.
Produsul poate fi consumat de vegetarieni.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 114 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 114 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,28 lei.
L-Arginine L-Ornithine 500/250 mg 50 capsule Solgar
Folosită în general de atleți, combinația dintre L-arginină și L-ornitină contribuie la dezvoltarea musculară, la recuperare cât și la arderea grăsimilor.
Produsul poate fi consumat de vegetarieni.
Administrare:
Se administrează ca supliment alimentar pentru adulți, o (1) capsulă vegetală pe zi cu suc sau apă, între mese, sau conform recomandării medicului sau farmacistului.
Fiecare capsulă vegetală asigură:
L-arginină (în formă liberă) 500mg
L-ornitină (sub formă de HCL) (în formă liberă) 250mg
Beneficiile L-Argininei
Arginina este un aminoacid esential, cunoscut mai ales pentru efectul detoxifiant asupra ficatului.
Dar lipsa argininei din organism determina o serie de tulburari surprinzatoare precum eruptiile cutanate, constipatia, lipsa libidoului si, in timp, caderea intregului sistem imunitar.
Acest lucru se intampla fiindca arginina este un aminoacid folosit de organism pentru formarea proteinelor si consolidarea apararii impotriva infectiilor.
Iata cateva din efectele benefice, mai putin cunoscute pe care le poti obtine cu ajutorul argininei.
-Normalizeaza tensiunea
Arginina este precursorul oxidului nitric care dilata, relaxeaza si mentine elasticitatea vaselor sanguine.
Prin urmare, are un efect pozitiv in reducerea tensiunii arteriale, inclusiv a hipertensiunii pulmonare si coronariene.
Acelasi efect pozitiv se observa si in cazul administrarii argininei la persoanele cu o circulatie perfierica deficitara, care au in permanenta senzatia de maini si de picoare reci si a manifestarilor din sindromul Raynaud.
Persoanele cu predispozitie la afectiuni cardiovasculare din cauza colesterolului marit pot beneficia si ele de efectul pozitiv al argininei.
Ea reduce nivelul colesterolului in hipercolesterolemii, previne trombozele (blocarea vaselor de sange cu cheaguri) si ateroscleroza (depunerile de colesterol pe artere), amelioreaza fluxul sanguin coronarian si periferic, dilata, relaxeaza si mentine elasticitatea vaselor sanguine. Mai mult, reduce din manifestarile neplacute ale tulburarilor cardiace precum angina pectorala si cardiopatia ischemica.
-Creste potenta barbatilor si ii ajuta pe diabetici
Pentru ca are efecte pozitive asupra sitemului circulator, in mod indirect, arginina ajuta si la cresterea performantelor sexuale ale barbatilor.
In egala masura, arginina stimuleaza productia de testosteron, hormon sexual masculin care are efect vasodilatator, stimuleaza circulatia sanguina si oxigenarea organelor sexuale.
Din aceste motive, arginina creste libidoul, ajuta la mentinerea erectiei si are un rol important chiar si in procesul spermatogeneze.
Mai exact, creste calitatea spermei deoarece 80% din lichidul seminal este arginina, iar un eventual deficit conduce la scaderea fertilitatii sau chiar la sterilitate.
Beneficiile L-Ornithinei
L-Ornitina este un aminoacid neesențial și este fabricat de organism.
Deoarece organismul poate produce ornitina, un deficit de acest aminoacid neesențial este rar si este abundent in alimente bogate in proteine, cum ar fi carne, pește, produse lactate și ouă.
L-ornitina este un aminoacid bazic și este important în formarea de uree.
Acesta este un aminoacid nonproteic ceea ce înseamnă că nu se produce în proteine.
Corpul il foloseste in biosinteza de L-arginin, L-prolina și poliamina.
L-ornitina este uneori folosita ca un supliment nutritiv pentru presupusa sa activitate anabolica, deși există puține dovezi pentru a sprijini acest lucru.
Cu toate acestea, există un derivat de L-ornitină numit ornitina alfa-ketoglutarat sau OKG care, în anumite condiții, pot avea actiuni imunomodulatoare și anticatabolice și / sau anabolice.
Suplimentarea cu L-ornitină atenueaza oboseala fizica la voluntarii sănătoși prin modularea metabolismului de lipide și aminoacizi.
S-au examinat efectele administrării de L-ornitină in oboseala fizica.
Într-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, 17 voluntari sanatosi au fost randomizati pentru L-ornitină (2000 mg / zi timp de 7 zile și 6000 mg / zi timp de 1 zi sub formă de clorhidrat de L-ornitină) sau placebo pentru 8 zile. S- constatat că administrarea orala de L-ornitina a promovat metabolismului lipidic și a activat ciclul de uree, iar corpii cetonici, acizii grași liberi și nivelul de amoniac din sânge au suferit o schimbare.
L-ornitina a atenuat semnificativ sentimentul subiectiv de oboseală (masurata prin scala vizuala analogica la postrecuperare), comparativ cu perioada postsarcina (p <.01). Mai mult decât atât, în subiecții de sex feminin, sentimentul subiectiv de oboseala a fost semnificativ mai mic comparativ cu grupul placebo (p <.05).
În testul de performanță fizică la subiecții de sex feminin, scăderea în viteza medie de maximum 10 secunde de pedalare de la 0,5 la 3.5 ore în grupul care a primit L-ornitină a fost mai mică decât cea din grupul placebo (p <.05).
Aceste rezultate sugereaza ca L-ornitina are un efect antioboseala prin creșterea eficienței consumului de energie și promovarea excreției de amoniac.
L-ornitina este un aminoacid liber și nu este bogat în carne sau pește, așa că este dificil să se obțină cantități de L-ornitină din mesele obisnuite care ar fi suficiente pentru a promova efectul antioboseala.
Se recomandă consumul de L-ornitina ca un supliment nutrițional, în cazuri de oboseală fizică.
L-Ornitina este cel mai puternic aminoacid studiat vreodată pentru stimularea producției și eliberarea hormonului de crestere uman de catre glanda pituitara. HGH este un rejuvenator puternic - utilizarea sa are potențialul de a inversa îmbătrânirea cu până la 10 - 20 de ani.
Studiile pe L-ornitina au demonstrat capacitatea de a regenera glanda timus, ficatul și țesutul cardiac, de a dezvolta musculatura, și capacitatea de a crește funcția sistemului imunitar.