HEALTHY VISION 27TABLETE Secom
HEALTHY VISION 27TABLETE Secom
Supliment alimentar Healthy Vision SoftMelts™, Childlife Essentials, 27 tablete masticabile, cu rol in sustinerea acuitatii vizuale si sanatatii ochiului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 139 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 139 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,78 lei.
HEALTHY VISION 27TABLETE Secom
Supliment alimentar Healthy Vision SoftMelts™, Childlife Essentials, 27 tablete masticabile, cu rol in sustinerea acuitatii vizuale si sanatatii ochiului
Formula sinergica pe baza de luteina, zeaxantina, extract de afin si vitamina A cu rol in sustinerea acuitatii vizuale si sanatatii ochiului prin efectele antioxidante.
Avantaje:
- contine luteina si zeaxantina in raport de 5:1, acesta fiind aportul sustinut de studiile clinice pentru mentinerea functiei vizuale normale
- forma de administrare facila, tablete masticabile, ambalate individual in blistere pentru pastrarea consistentei in timp
- gust placut de fructe de padure
- contine indulcitori naturali printre care stevie si xilitol
- nu contine gluten sau arome artificiale
Efecte si beneficii:
- Acuitatea vizuala reprezinta capacitatea ochiului de a distinge forma, dimensiunea si conturul obiectelor.
- Expunerea constanta la lumina si oxigen favorizeaza producerea de radicali liberi la nivelul retinei. Deteriorarea celulelor fotoreceptoare indusa de lumina este direct corelata cu lungimea de unda, tipul si timpul de expunere, dar si cu intensitatea luminii.
- In prezent expunerea la dispozitivele electronice este un obicei frecvent, iar efectele pe termen lung nu sunt inca bine definite. Deoarece sursele de radiatii de lumina albastra (spre exemplu, telefonul mobil, tableta, ecranul calculatorului) devin un subiect de ingrijorare pentru parinti, suplimentele pentru copii ar trebui sa ofere suport in mentinerea sanatatii sistemului vizual.
Mentinerea vederii normale si imbunatatirea acuitatii vizuale prin:
- suportul antioxidant in protectia celulelor fotoreceptoare: cele doua grupari hidroxil din structura chimica a luteinei si zeaxantinei sunt responsabile pentru neutralizarea speciilor reactive ale oxigenului
- sustinerea functionarii normale a retinei: capacitatea de filtrare optica a luteinei si zeaxantinei ofera protectie fotoreceptorilor
- sustinerea elasticitatii si permeabilitatii vaselor de sange de la nivelul retinei: ajuta in lupta impotriva efectului nociv al radicalilor liberi
- suportul acuitatii vizuale in conditii de lumina slaba
- favorizeaza cresterea densitatii optice a pigmentului macular
- vitamina A este un precursor al rodopsinei, pigment retinian important pentru vizibilitatea in conditii de lumina slaba, in special pe timp de noapte
- pastrarea unui nivel fiziologic de colagen la nivel ocular: favorizeaza biosinteza si stabilizarea fibrelor de colagen
Compozitie (Per 1 tableta)
- Afin 10 mg (Vaccinium myrtillus)(extract din fruct)
- Luteina 5 mg (din Craite [Tagetes erecta])(extract din floare)
- Zeaxantina 1 mg (din Craite [Tagetes erecta])(extract din floare)
- Vitamina A 200 mcg /666 UI (palmitat de retinil)
Mod de administrare:
copii de peste 1 an: 1 tableta/ zi, pentru copiii sub 3 ani, tableta se marunteste si se amesteca cu mancare sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
Rolul componentelor:
Primele menţiuni în scrierile europene despre efectele benefice ale afinului asupra sănătăţii datează aproximativ din anul 1100. Utilizarea acestuia pentru efectele sale asupra ochilor a fost cu adevărat răspândită mai ales pe teritoriul actual al Italiei, dar conform legendei, în timpul celui de-al doilea război mondial era consumat sistematic de piloţii flotei aeriene britanice, mai ales înaintea raidurilor nocturne. Amerindienii cunoşteau proprietăţile de conservant natural ale afinelor. Ei făceau o mâncare numită pemmican, care consta într-un amestec de afine cu carne uscată sau peşte uscat, făcute pastă iar aceasta le asigura oamenilor necesarul de proteine şi vitamine. De asemenea, conţin o mare cantitate de vitamina C. Iată de ce, expuşi riscului de a face scorbut, marinarii de odinioară duceau cu ei în lungile călătorii pe mare butoaie întregi de afine.
Indienii foloseau afinele şi ca medicament, amestecându-le cu făină de porumb şi punând cataplasme pe răni pentru a preveni infectarea sângelui.
Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.
Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.
Luteina este un pigment galben care se găseşte în galbenuşul de ou, în unele alge şi plante şi în celulele folosensibile din fundul ochiului. Ajută la menţinerea unei vederi sănătoase. Consumul crescut de luteină scade riscul degerescenţei maculare, cauza principală a orbirii vârstnicilor
Luteina (şi izomerul său chimic zeaxantina) este un membru al familiei carotenoidelor. Conferă culoare galbenă fructelor şi legumelor, cum ar fi mango, papaya, porumbul dulce şi roşiile. Cu toate acestea, cantităţile cele mai mari de luteinase găsesc în legumele verzi, precum varza, spanacul şi napii, broccoli, varza de Bruxelles, fasolea, prazul, şi anumite tipuri de lăptuci şi salate, mai cu seama , sunt şi ele surse dietetice bune. Cu cât leguma este mai verde, cu atât conţine mai multă luteină. Iar legumele crude sunt o sursă mai bună decât cele fierte.
Luteina este un antioxidant. Asta înseamnă că are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi nocivi (substanţe produse de poluare, radiaţii, mâncare prăjită şi arsă, lumina soarelui şi combustie) care pot intra în corp. Aceşti radicali liberi pot deteriora celulele şi accelera îmbătrânirea. La un moment dat, se credea că toţi antioxidanţii slujesc aceluiaşi scop, dar s-a demonstrat că ei au funcţii specifice.
Se consideră că aceasta joacă un rol important în menţinerea unei vederi sănătoase, pentru că este pigmentul principal care se găseşte în zona de sensibilitate vizuală maximă. Pe măsură ce îmbatrânim, celule cu pigment retinal devin mai puţin eficiente, retina degenerează şi vederea centrală se pierde treptat. Acest proces este cunoscut ca degenerescenta maculară legată de vărstă (DMLV).
Una dintre cauzele degenerescenţei maculare este deteriorarea produsă de radicalii liberi în lumina soarelui. Luteina poate proteja macula, actionand ca un filtru optic pentru lumina soarelui şi ca un antioxidant pentru a absorbi radicalii liberi. Luteina poate juca un rol şi în menţinerea imunităţii.Studiile ştiinţifice au constatat în general un risc crescut de degenerescenţă maculară la un nivel scăzut de luteină în dieta sau în sânge, însa nu avem înca la dispoziţie dovezi concludente ca un consum mai ridicat ar reduce incidenţa DMLV sau ar ajuta la tratarea ei. Câteva studii mici au furnizat nişte rezultate încurajatoare. Un studiu american recent a stabilit că suplimentarea cu luteină şi alţi antioxidanţi la persoanele cu o DMLV incipienţă a avut un efect benefic asupra funcţiei maculare. Iar un alt experiment publicat în Optometry arătat că o doză zilnică de 10 mg de luteină, luată singură sau cu alte suplimente antioxidante, a îmbunătăţit funcţia vizuala la 90 de pacienţi cu DMLV atrope într-un interval de 12 luni.
Cercetările referitoare la rolul luteinei în prevenirea cataractei nu au fost până acum încurajatoare. Suplimentele cu luteină au îmbunătăţit însă acuitatea vizuală şi sensibilitatea la lumină puternică (fotofobia) la persoanele cu cataractă.
În aşteptarea rezultatelor unor viitoare cercetări, este important de respectat o dietă bogată în legume cu frunze verzi, care ar trebui să ofere cantităţi mari de luteină. Dacă nu vă plac legumele crude, s-ar putea ca dieta dvs. să fie deficitară în acest nutrient.