- La reducere!
- -8%
GREEN SUGAR GELIFIANT CU AGAR-AGAR 340gr Remedia
GREEN SUGAR GELIFIANT CU AGAR-AGAR 340gr Remedia
Dulcețuri, gemuri și marmelade fără zahăr. Acum se pot prepara cu foarte mare ușurință în propria bucătărie, din toate fructele preferate, cu noul Green Sugar Gelifiant cu Agar-Agar, 100% natural.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 72 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 72 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,44 lei.
GREEN SUGAR GELIFIANT CU AGAR-AGAR 340gr Remedia
Dulcețuri, gemuri și marmelade fără zahăr. Acum se pot prepara cu foarte mare ușurință în propria bucătărie, din toate fructele preferate, cu noul Green Sugar Gelifiant cu Agar-Agar, 100% natural.
Agar-Agar-ul este un produs obținut din alge (fierte, apoi răcite, purificate, apoi uscate), este inodor și incolor și conține calciu, iod, fosfor și fier.
Acesta absoarbe glucoza și previne stocarea în organism a grăsimilor sau a zahărului în exces. Consumul de Agar-agar este recomandat și pentru controlul nivelului de colesterol din sânge, prin prevenirea asimilării grăsimilor.
Recomandări:
Green Sugar Gelifiant cu agar-agar este recomandat în prepararea dulcețurilor, gemurilor, marmeladelor din fructe. Conservarea și depozitarea borcanelor cu preparate se face prin aceeași metodă ca în cazul preparatelor tradiționale.
Este recomandat în dietele de slăbire și poate fi folosit de către persoanele diabetice sau cu fenilcetonurie, în cadrul unei alimentații echilibrate. De asemenea, poate fi consumat în perioada sarcinii și alăptării, precum și introdus în alimentația copiilor cu vârsta de peste doi ani.
Ingrediente:
Green Sugar (extract Stevia Rebaudiana max 2%, eritritol), Agar.
Fara materii prime modificate genetic. 100% natural!
Valoare energetica: 21,5kcal/100gr.
Mod de utilizare:
Fructele spălate, curățate, tăiate la dimensiunea dorită se pun la fiert împreună cu o lingură zeamă de lămâie si 200ml apă (dacă fructele nu sunt zemoase).
Se fierbe amestecul timp de 10 minute, sau până când fructele ajung la consistența dorită.
Se adaugă gelifiantul peste fructe și se amestecă până la dizolvare (maxim 10 minute).
Se toarnă în borcane curate și se sigilează.
După răcire, se depozitează în mediu uscat la temperatură de maxim 25°C. A se consuma
în maxim 10 zile după desigilare.
Pentru 1 kg de dulceață se folosesc 170 g de GREEN SUGAR GELIFIANT.
Sursa materiilor prime: UE si SUA
Rolul componentelor:
Agar-agar, numit și agar sau geloză, este un produs organic cu putere de gelifiere foarte mare, extras dintr-o serie de alge marine roșii (agarofite) din familiile Gelidiaceae (Gelidium) și Gracillariaceae (Gracilaria).
Descoperit în jurul anului 1660 în Japonia sub numele de kanten, a fost folosit în alimentație în locul gelatinei. Are în proporție de 70-80% polizaharide, respectiv agaroză și agaropectine, 10–20% apă și 1,5–4% substanțe minerale, și este comercializat sub formă de pulbere fină, aglutinat sub formă de granule, fulgi sau benzi membranoase (rezistente în stare umedă și friabile sub formă uscată).
Agarul este practic fără gust și fără culoare, și se dizolvă la cald (este insolubil în apă rece) în preparatele care conțin apă. Gelifierea are loc la temperaturi de 35-45°C la un pH optim de 5.4-5.7, dar procesul poate avea loc și la un pH de 3.5-10, în fucție de specia de alge din care este extras.
Gelurile obținute din agar sunt fragile și ușor opace. Lichefiază dacă sunt încălzite la temperaturi de peste 80°C, dar sunt termoreversibile, astfel încât putem gelifia și lichefia gelul în mod repetat, fără a-i reduce din calități. În funcție de cantitatea de agar folosită, se pot obține preparate cu texturi diferite, similare sucului concentrat, spumelor sau jeleurilor moi sau tari.
Agar-agarul se obtine astfel:
Prima dată algele numite agarophite sunt fierte, apoi se lasă să se răcească și se taie sub forma unor bare lungi. Se pun mai apoi pe paie de orez și sunt lăsate să înghețe pe durata iernii. Acest proces durează cel puțin zece zile. Când sunt complet uscate, barele sunt răzuite și se obțin în acest fel fulgii. Totul durează câteva luni de zile.
Există și agar-agar care se obține pe cale industrială, are aceleași proprietăți, dar nu este un produs natural.