- La reducere!
- -15%
Glucozamina-Acid Hialuronic-Condroitina-MSM 60 tablete Solgar
Glucozamina-Acid Hialuronic-Condroitina-MSM 60 tablete Solgar
Atât glucozamina cât și condroitina reprezintă surse ale elementelor structurale esențiale denumite glucozaminoglicani, necesare pentru sănătatea cartilajelor, asigurarea mobilității, a potențialului de mișcare, a flexibilității, cât și pentru reducerea tensiunii din încheieturi, provocate ocazional de exerciții sau activitate fizică.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 227 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 227 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 4,54 lei.
Glucozamina-Acid Hialuronic-Condroitina-MSM 60 tablete Solgar
Atât glucozamina cât și condroitina reprezintă surse ale elementelor structurale esențiale denumite glucozaminoglicani, necesare pentru sănătatea cartilajelor, asigurarea mobilității, a potențialului de mișcare, a flexibilității, cât și pentru reducerea tensiunii din încheieturi, provocate ocazional de exerciții sau activitate fizică.
Beneficii:
-contine o doza optima de glucozamina, condroitina si acid hialuronic,
–stimuleaza productia sinoviala de acid hialuronic, sinteza colagenului, condrocitelor si proteoglicanilor
–inhiba enzimele distructive ale articulatiilor
–protejeaza articulatiile impotriva actiunii nocive ale antiinflamatoarelor nesteroidiene
–imbunatateste circulatia sangvina la nivel articular
–reduce inflamatiile si procesele autoimune care determina degradarea cartilajelor
-protejarea articulatiilor impotriva degradarilor provocate de unele enzime (ex.: colagenaze), antiinflamatoare de sinteza, corticoterapice, actiunea radicalilor liberi, procese autoimune, entorse, luxatii, sport de performanta, munca fizica, solicitanta (reduc cantitatea de proteoglicani din articulatii):
-favorizeaza sinteza principalilor constituenti ai cartilajelor articulare: colagen, condrocite si proteoglicani alcatuiti din acid hialuronic si glicozaminoglicani
-mentine lubrifierea articulatiei (acidul hialuronic asigură vascozitatea lichidului sinovial)
Compozitie/tableta:
-Hidroclorură de glucozamină fără conținut de crustacee 500 mg
-Sodiu din sulfat de condroitină 400 mg
-MSM (sub formă de metilsulfonilmetan) 500 mg
-Extract de Colagen BioCell tip II® 100 mg, ce asigură:
Colagen hidrolizat tip II 60 mg,
Sulfat de condroitină 20 mg,
Acid hialuronic 10 mg.
Administrare:
A se administra ca supliment alimentar pentru adulți, trei (3) tablete pe zi, preferabil în timpul mesei.
Rolul componentelor:
Glucozamina si condroitina sunt parte integranta a cartilajului normal.Cartilajul se comporta ca un tampon intre oasele ce formeaza o articulatie.
Glucozamanina, denumita si citosamina, este o substanta naturala ce se gaseste in cochilia scoicilor.
Este disponibila sub diferite forme precum clorura de glucozamina, N-acetil-glucozamina (NAG) si sulfatul de glucozamina care este o sare a glucozaminei. Glucozamina este, de asemenea, disponibila sub forme suntetice. Organismul absoarbe bine glucozamina.
Condroitina se gaseste, de asemenea, sub forma naturala in cartilajul de rechin sau bovine sau sub forma sintetica. Condroitina este, de asemenea, intalnita sub forma de sulfatul de condroitina, acidul condroitin-sulfuric sau consurid.
Sulfatul de condroitina este o combinatie a condroitinei cu saruri minerale. Glucozamina si condroitina sunt disponibile sub forma de tablete, capsule, pudra sau sub forma lichida si se administreaza impreuna sau cu alte suplimente nutritive. Glucozamina poate fi administrata separat ca un supliment nutritiv pentru articulatii.
Sulfatii de glucozamina si condroitina sunt administrati pacientilor cu osteoartrite pentru reducerea durerilor articulare. Condroitina este studiata si pentru folosirea ei ca medicatie anticoagulanta (impiedica formarea cheagurilor de sange).
Studiile arata ca sulfatii de glucozamina si condroitina pot diminua durerea din osteoartrite si imbunatati performantele articulatiei. Unele studii demonstraza ca glucozamina este la fel de eficace ca ibuprofenul in diminuarea durerii articulare din osteoartrite, in special pentru articulatia genunchiului dar cu mai putine efecte adverse.
Cercetarile continua in prezent pentru a demonstra daca condroitina si glucozamina refac si cartilajul dar pana in prezent nu exista date care sa sugereze acest fapt.
MSM este prescurtarea pentru Metil Sulfonil Metan, o formă organică a sulfului. MSM aduce numeroase beneficii sănătății, fiind esențial în buna funcționare a organismului.
Formula chimică pentru MSM este CH3SO2CH3. Aceasta este forma sub care se găsește sulful în natură în toate organismele vii, în care este biologic activ.
Sulful biologic activ are proprietăți preventive și terapeutice. Proprietățile medicinale ale sulfului biologic sunt profunde și se bazează, totodată, pe principii evidente. Datorită acestor caracteristici, descoperirea rolului sulfului biologic în sănătate, precum și a procesului care a făcut posibilă prescrierea acestuia sub forma unor suplimente, sunt în general considerate printre cele mai mari progrese în medicina ortomoleculară din a doua jumătate a acestui secol.
MSM este necesar producerii de colagen. Atât pielea fără fermitate și ridată, cât și cea uscată și crăpată apar din cauza lipsei de colagen. MSM funcționează împreună cu vitamina C pentru a construi țesuturi noi și sănătoase. MSM poate normaliza formarea de colagen și îmbunătăți vizibil sănătatea pielii.
Cercetările au arătat că MSM este foarte eficient în îmbunătățirea flexibilității articulațiilor. În plus, ajută la flexibilitatea pielii și țesutului muscular. Acest lucru duce la o creștere a flexibilității generale datorită redării „suculenței” țesuturilor respective.
Unul dintre cele mai importante trăsături ale MSM este acela că face celulele mai permeabile. Acest lucru înseamnă că permite ca toxinele și resturile metabolice să fie eliminate ușor din celule, în vreme ce nutrienții esențiali și apa pot pătrunde în interior. Dizolvă fosfatul de calciu, așadar deține o abilitate remarcabilă de a descompune calciul dăunător, sursa bolilor degenerative.
Acidul hyaluronic este o componenta a tesutului conjunctiv care are rolul de a amortiza si lubrifia. Acidul hialuronic se gaseste in tot organismul in cantitati mari, inclusiv in multe dintre locurile afectate de unele dintre bolile ereditare ale tesutului conjunctiv (articulatii, valve cardiace, ochi).
In tulburarile tesutului conjunctiv sunt deseori intalnite anomalii ale acidului hialuronic. Interesant este ca exista anormalii biochimice la majoritatea indivizilor care sufera de conditii care implica tesuturile conjunctive, cum ar fi prolapsul de valva mitrala, osteoartritele si keratoconus.
Acidul hialurnioc este prezent in mod natural in toate organismele vii si este o componenta universala a spatiilor dintre celulele tesuturilor corpului.
Sus
Acidul hialuronic a fost descoperit in 1934, fiind un compus principal al organismului cu rol in retinerea apei in tesutul conjunctiv, piele si organe. Acesta este o componenta a colagenului si poate fi derivat si concentrat din colagen.
Acidul hialuronic este totusi creat si degradat mult mai repede in organism decat majoritatea compusilor. Pe masura inaintarii in varsta scade capacitatea corpului de a produce acid hialuronic. Procesul imbatranirii este strans legat de aceasta deficienta a acidului hialuronic.
De ani de zile, medicii au folosit o forma injectabila de acid hialuronic in timpul interventiei chirurgicale pentru tratamentul ochilor si articulatiilor dureroase (in mod normal, lichidul sinovial are o concentratie ridicata de acid hialuronic, dar in anumite boli aceasta scade si apare durerea articulatiilor).
In prezent, cercetatorii au dovedit ca administrarea pe cale orala a acidului hialuronic este mult mai eficienta pentru mentinerea sanatatii pielii, ochiilor si articulatiilor. In plus, acidul hialuronic ajuta la reversibilitatea intregului sistem degenerativ sau a imbatranirii.
Acidul hialuronic ofera articulatiilor contribuie la lubrifierea si la mentinerea functiei normale, de amortizare, a articulatiilor.