- La reducere!
- -5%
GARLIC 500MG 60CPS - Secom
GARLIC 500MG 60CPS - Secom
Extract standardizat din bulbi de Usturoi pentru imbunatatirea sanatatii cardiovasculare, gastrointestinale, respiratorii si imunitare.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 86 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 86 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,72 lei.
GARLIC 500MG 60CPS - Secom
Extract standardizat din bulbi de Usturoi pentru imbunatatirea sanatatii cardiovasculare, gastrointestinale, respiratorii si imunitare.
Beneficii:
-Sustinerea activitatii normale a sistemului cardiovascular
-Scaderea sintezei LDL-colesterolului si a colesterolului total la nivel hepatic
-Protejarea arterelor prin reducerea rigidizarii vasculare si favorizarea stabilizarii placii de colesterol
-Reducerea riscului de formare a trombilor intravasculari
-Mentinerea valorilor normale ale presiunii arteriale
-Imbunatatirea sanatatii hepatice
-Activarea enzimelor implicate in detoxifierea hepatica
-Protectia ficatului impotriva acumularii de grasimi - efect lipotropic
-Fluidificarea si eliminarea secretiilor bronsice
-Imbunatatirea raspunsului imunitar si a diviziunii celulare
-Protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ indus de radicalii liberi de oxigen si azot
Compozitie/capsula:
Usturoi 500 mg
(Allium sativum)(extract standardizat din bulbi, garantat 6mg [1.2%] alicina-potential de eliberare)
Administrare:
Cate 1 capsula/zi la masa cu 200ml de apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Rolul componentelor:
Usturoiul a fost cultivat din timpurile vechi fiind astfel destul de greu de precizat originea sa. Cei mai mulți consideră că usturoiul provine din Asia.
Conform mărturiilor rămase, usturoiul a fost utilizat și de egipteni. Romanii și grecii care-l utilizau în alimentație și medicină l-au numit „trandafirul urât mirositor”. O veche legendă arabă spune că usturoiul a crescut prima dată pe urma lăsată de diavol când a părăsit Edenul. De aici probabil și asocierea lui ulterior, în folclor, cu arma care ține la distanță vampirii și spiritele rele. În prezent, mult mai mult ca în trecut, usturoiul este utilizat intensiv atât în alimentație cât și în medicina tradițională.
Usturoiul crește până la 60-90 cm înălțime. Are frunze lungi, plate și flori albe. Ceea ce este denumit ”căpățână de usturoi” este, în termeni botanici, un bulb, adică o structură subterană derivată dintr-un ciorchine de frunze. Frunzele de usturoi sunt folosite îndeobște atunci când planta este tânără, doar proaspete.
În ceea ce privește terapia naturală cu usturoi acesta este utilizat ca antiseptic, antibacterian, stimulator digestiv, cu proprietăți de eliminare a paraziților intestinali. Are efecte hipotensoare (bisulfura de alil- vasodilatatoare a arterelor și al capilarelor), hipolipemiantă, hipocolesterolemiantă (inhibarea sintezei de colesterol la nivel hepatic și eliminarea sărurilor biliare prin materia fecală), antisclerotică, antireumatismală, antiagregant plachetară (conține compuși sulfurați- alicina), antispasmodică. Usturoiul este un reechilibrant glandular cu proprietăți stomahice și carminative și este considerat „un antibiotic natural” deoarece nu distruge flora protectivă a organismului. Usturoiul este o sursă de seleniu, necesar răspunsului imun al organismului și care devine un antioxidant puternic în combinație cu vitamina E. Unele studii precizează că usturoiul este indicat ca adjuvant în terapiile diverselor cancere precum cancerul de prostata, de sân, de stomac sau de colon.
În timpul sezonului rece adăugaţi din belşug usturoi în supe, sosuri sau alte mâncăruri.