Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
Fructoza 400g Sly
Fructoza 400g Sly Nutritia
Fructoza sau zaharul din fructe este un indulcitor ce se poate utiliza, asemenea zaharului, la prepararea prajiturilor, dulceturilor, jeleurilor, compoturilor, inghetatelor, sosurilor dulci sau a sucurilor, precum si pentru indulcirea fructelor proaspte.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 14 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 14 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,28 lei.
Fructoza 400g Sly Nutritia
Fructoza sau zaharul din fructe este un indulcitor ce se poate utiliza, asemenea zaharului, la prepararea prajiturilor, dulceturilor, jeleurilor, compoturilor, inghetatelor, sosurilor dulci sau a sucurilor, precum si pentru indulcirea fructelor proaspte.
Beneficii:
-Fructoza are valoare energetica egala cu cea a zaharului, adica 4 Kcal/g, dar o putere de indulcire de 1.5 - 1.8 mai mare decat a zaharului.
-De aceea aveti nevoie de aproximativ 40% mai putina fructoza decat zahar, pentru a obtine acelasi nivel de dulce.
-Datorita reducerii cantitatii utilizate reduceti astefel si numarul de calorii consumate.
-Deoarece fructoza caramelizeaza mai repede decat zaharul, produsele cu fructoza coapte, neceseita o temperatura mai scazuta, dar un timp mai lung decat in cazul produselor cu zahar.
-Prajiturile astfel obtinute isi mentin fragezimea timp mai indelungat.
-Fructoza are valoare energetica egala cu cea a zaharului, adica 4 Kcal/g, dar o putere de indulcire de 1.5 - 1.8 mai mare decat a zaharului.
-De aceea aveti nevoie de aproximativ 40% mai putina fructoza decat zahar, pentru a obtine acelasi nivel de dulce.
-Datorita reducerii cantitatii utilizate reduceti astefel si numarul de calorii consumate.
-Deoarece fructoza caramelizeaza mai repede decat zaharul, produsele cu fructoza coapte, neceseita o temperatura mai scazuta, dar un timp mai lung decat in cazul produselor cu zahar.
-Prajiturile astfel obtinute isi mentin fragezimea timp mai indelungat.
Administrare:
40% mai putina fructoza decat zahar pentru a obtine acelasi nivel de indulcire.
40% mai putina fructoza decat zahar pentru a obtine acelasi nivel de indulcire.
Atentionari:
Deoarece fructoza caramelizeaza mai repede decat zaharul, produsele cu fructoza, coapte, necesita o temperaturǎ de coacere mai scazuta, dar un timpul mai lung decat in cazul produselor cu zahar.
Prajiturile astfel obtinute isi mentin fragezimea timp mai indelungat.
Produsul este tolerat si de persoanele cu diabet zaharat echilibrat, in cadrul unui plan de regim, sub supravegherea medicului.
Produsul nu provine din materii prime modificate genetic.
Deoarece fructoza caramelizeaza mai repede decat zaharul, produsele cu fructoza, coapte, necesita o temperaturǎ de coacere mai scazuta, dar un timpul mai lung decat in cazul produselor cu zahar.
Prajiturile astfel obtinute isi mentin fragezimea timp mai indelungat.
Produsul este tolerat si de persoanele cu diabet zaharat echilibrat, in cadrul unui plan de regim, sub supravegherea medicului.
Produsul nu provine din materii prime modificate genetic.
Informatii nutritionale la 100 grame:
Valoare energetica 400 Kcal (1685 KJ)
Proteine: 0g
Hidrati de carbon 99,8g din care fructoză 99,8g
Grasimi 0g
Valoare energetica 400 Kcal (1685 KJ)
Proteine: 0g
Hidrati de carbon 99,8g din care fructoză 99,8g
Grasimi 0g
Rolul componentelor:
Fructoza este un carbohidrat simplu, cu aceeasi compozitie ca si glucoza, dar cu strucutra diferita. Deci aduce in organism tot atatea calorii la gram ca si glucoza si zaharul, dar are o putere de indulcire mai mare decat acestea.
Dupa absorbtie, fructoza este transformata in ficat in glucoza, lipide si acid lactic. In conditii de repaus, fructoza se transforma in glucoza in 3-6 ore de la ingestie in procent de circa 30-50%, procent variabil in functie de gradul de efort, starea de sanatate, sex si greutatea corporala. Metabolismul fructozei este diferit de cel al glucozei, patrunderea ei in ficat nefiind controlata de mecanisme reglatoare. Astfel se explica o parte din efectele nefavorabile ale cantitatilor crescute de fructoza.
Se considera ca un consum moderat de fructoza sub 50g/zi sau 10% din calorii nu are efecte negative asupra lipidelor, glicemiei si acidului uric, iar sub 100g/zi asupra greutatii corporale. Chiar daca fructoza se afla in fructe si in zahar si aparent poate fi consumata in siguranta, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Este o mare diferenta intre fructoza din fructe, unde este combinata cu fibre vegetale care ii incetinesc absorbtia si cea din siropul rafinat. Cantitatea de fructe nu se limiteaza datorita continutului de fructoza (la o concentratie de 7%, ar fi nevoie de circa 700g mere pentru a totaliza 50g fructoza); consumul de fructe trebuie sa fie ponderat sau limitat la diabetici sau la cei cu colon iritabil, sau alte probleme digestive. Trei portii de fructe pe zi, consumate in locul deserturilor dulci sau a sucurilor aduc numeroase beneficii organismului, cu minimalizarea potentialelor efecte negative ale consumului de fructoza.
Fructoza este un carbohidrat simplu, cu aceeasi compozitie ca si glucoza, dar cu strucutra diferita. Deci aduce in organism tot atatea calorii la gram ca si glucoza si zaharul, dar are o putere de indulcire mai mare decat acestea.
Dupa absorbtie, fructoza este transformata in ficat in glucoza, lipide si acid lactic. In conditii de repaus, fructoza se transforma in glucoza in 3-6 ore de la ingestie in procent de circa 30-50%, procent variabil in functie de gradul de efort, starea de sanatate, sex si greutatea corporala. Metabolismul fructozei este diferit de cel al glucozei, patrunderea ei in ficat nefiind controlata de mecanisme reglatoare. Astfel se explica o parte din efectele nefavorabile ale cantitatilor crescute de fructoza.
Se considera ca un consum moderat de fructoza sub 50g/zi sau 10% din calorii nu are efecte negative asupra lipidelor, glicemiei si acidului uric, iar sub 100g/zi asupra greutatii corporale. Chiar daca fructoza se afla in fructe si in zahar si aparent poate fi consumata in siguranta, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Este o mare diferenta intre fructoza din fructe, unde este combinata cu fibre vegetale care ii incetinesc absorbtia si cea din siropul rafinat. Cantitatea de fructe nu se limiteaza datorita continutului de fructoza (la o concentratie de 7%, ar fi nevoie de circa 700g mere pentru a totaliza 50g fructoza); consumul de fructe trebuie sa fie ponderat sau limitat la diabetici sau la cei cu colon iritabil, sau alte probleme digestive. Trei portii de fructe pe zi, consumate in locul deserturilor dulci sau a sucurilor aduc numeroase beneficii organismului, cu minimalizarea potentialelor efecte negative ale consumului de fructoza.
Nicio recenzie