- La reducere!
- -10%
Anason Stelat 20g Herbavit
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 7 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 7 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,14 lei.
-Deşi nu seamănă şi nu este acelasi ca anasonul, anasonul stelat poartă acelaşi nume, deoarece au mirosuri asemănătoare.
-Anasonul stelat are însă un gust mai puternic, ascuţit şi profund, este dulce la gust şi plăcut, puţin picant.
-Nu se foloseşte în cantităţi mari.
-Se simte bine în prezenţa altor condimente puternice cum sunt ghimbirul, scorţişoara sau cuişoarele.
-Adjuvant al digestiei, măreşte imunitatea, luptă împtriva gripelor.
-Anasonul stelat este folosit în occident în special la deserturi, condimentarea ceaiurilor sau a prăjiturilor, sau ca substitut al anasonului în vinul viert.
Produs 100% natural
Compozitie:
Anason stelat
Valori nutriționale /100g produs
-Valoare energetică 442.78kcal,
-carbohidrați 50.02g, proteine17.60g,
-grăsimi 15.90g,
-fibre 14.60g,
-sodiu 16mg
Fructele de anason stelat se pot adăuga întregi direct în oala cu mâncare sau pot fi folosite măcinate,pentru condimentarea salatelor, sosurilor sau a altor preparate culinare
Rolul componentelor:
Anasonul stelat este un arboraş sempervirescent din familia Illiciaceae, indigen în sud-estul Chinei, vegetând frecvent pe versanţii muntoşi din regiunea Yunnan. Arbustul atinge înălţimea de 2,5-3,5 m şi prezintă frunze întregi, lanceolate, transparent-punctate; florile multipetale de culoare galben-verzuie, produc fructe în formă stelată cu 5-10 braţe radiale în formă de bărcuţă, de culoare maronie, cu seminţele maronii lucioase.
Nu trebuie confundat cu anasonul stelat japonez care este foarte toxic (Illicium anisatum L.) sau cu anasonul stelat otrăvitor (Illicium lanceolatum A. C. Smith) care conţine numeroase sescviterpene neurotoxice.
Cunoscut ca anason stelat în limba română, engleză (star anise), bunga lawang în Malay şi Indoneziană, stemanis în Germană, şi ba chio în Chineză.
Plantă cunoscută în tradiţia medicală chineză, din Caraibe şi America Latină sub formă de infuzie pentru tratarea colicilor la copii. Uneori fructul proaspăt era mestecat pentru a ajuta digestia şi pentru a împrospăta respiraţia. Utilizarea tradiţională a anasonului stelat în regiunile Asiei şi Americii de Nord înregistrează cel puţin 10 tipuri de afecţiuni diferite, precum reumatismul, lumbago, indigestia şi alte tulburări digestive (colicile), durerile abdominale şi, de asemenea, tusea, datorită efectelor sale antibacteriene, carminative, diuretice, odontalgice, stimulente şi stomahice. Fructul de anason stelat realizează un efect antibacterian similar cu al penicilinei.
Fructele de anason stelat conţin numeroşi compuşi volatili, sescviterpene de tipul seco-prezizaane, fenilpropanoide, lignane, flavonoide, fenoli şi alţi constituenţi, fiind o sursă importantă de acid shikimic, un ingredient principal în produsul antigripal Tamiflu. Unii constituenţi sunt produşi secundari de metabolism, şi sunt consideraţi direct responsabili pentru activitatea antioxidantă, antimicrobiană, antifungică şi anticancer a fructelor. Unii autori au raportat relativ la un grup de flavonoide un mare număr de activităţi biologice precum cea antioxidantă, antiinflamatoare, antimicrobiană, anticancer şi antialergică.
Studiile moderne de farmacologie au demonstrat că extractul crud şi compuşii activi din fructe realizează numeroase acţiuni farmacologice, având în special acţiune antimicrobiană, antioxidantă, insecticidală, analgezică, sedativă.
Fructul mai este întrebuinţat în bucătărie şi ca aromatizant în produse de patiserie, bomboane, gumă de mestecat, ceaiuri. Este unul din ingredientele utilizate la realizarea pulberii din cinci condimente tradiţionale în arta culinară chineză şi vietnameză. Uleiul esenţial este folosit la aromatizarea lichiorurilor, a băuturilor uşoare şi produselor de patiserie.