• La reducere!
  • -24,90 lei
Formula VM 2000 60 tablete + Magneziu cu Vitamina B6 100 cpr Solgar, VITAMINE SI MINERALE
Formula VM 2000 60 tablete + Magneziu cu Vitamina B6 100 cpr Solgar, VITAMINE SI MINERALE

Formula VM 2000 60 tablete + Magneziu cu Vitamina B6 100 cpr Solgar

Formula VM 2000 60 tablete + Magneziu cu Vitamina B6 100 cpr Solgar
O formulă echilibrată cu putere ridicată, ce conține toate vitaminele necesare, minerale, aminoacizi, antioxidanți, enzime digestive, superalimente precum spirulina, plante ca ginsengul siberian, echinaceea, suma, năsturelul etc., fibre solubile în apă și bioflavonoide.
3375
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
212,76 lei 237,66 lei -24,90 lei


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 212 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 212 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 4,24 lei.


 
Formula VM 2000 60 tablete + Magneziu cu Vitamina B6 100 cpr Solgar
Multivitamine Formula VM 2000 60 tablete Solgar
O formulă echilibrată cu putere ridicată, ce conține toate vitaminele necesare, minerale, aminoacizi, antioxidanți, enzime digestive, superalimente precum spirulina, plante ca ginsengul siberian, echinaceea, suma, năsturelul etc., fibre solubile în apă și bioflavonoide.
Beneficii:
-Un sistem bogat în substanțe nutritive pentru secolul 21
-O formulă echilibrată cu putere ridicată, ce conține toate vitaminele necesare, minerale, aminoacizi, antioxidanți, enzime digestive, superalimente precum spirulina, plante ca ginsengul siberian, echinaceea, suma, năsturelul etc., fibre solubile în apă și bioflavonoide.
-VM-2000® este formula ideală pentru un nivel ridicat de sănătate și vitalitate, asigurând un complex echilibrat de vitamine B. Reduce stresul oxidativ, asigură energie și contribuie la absorbția micronutrienților.
-Produsul poate fi consumat de vegetarieni.
Compozitie:
-Vitamina C (sub formă de ascorbat de calciu) 150 mg
-Bază pudră din plante/substanțe nutritive (asigurând plante de alfalfa, extract de măceșe, bioflavonoide din citrice, rutină, ginseng siberian, rădăcină de Echinacea purpurea, rădăcină de suma, spirulină, dong quai, fibre de ovăz, pătrunjel, năsturel, complex de hesperidină, gumă guar) 130 mg
-Calciu (sub formă de bisglicinat, carbonat)
-Pudră de proteine izolate din soia 50 mg
-Vitamina E (200 UI, sub formă de succinat acid de d-alfa tocoferil) 67 mg
-Tiamină (vitamina B1, sub formă de mononitrat de tiamină) 50 mg
-Vitamina B6 (sub formă de clorhidrat de piridoxină) 50 mg
-Acid pantotenic (sub formă de D-pantotenat, calciu) 50 mg
-Riboflavină (vitamina B2) 50 mg
-Niacină (sub formă de nicotinamidă) 50 mg
-Inositol 50 mg
-Colină (sub formă de bitartrat) 20.5 mg
-Betacaroten din surse naturale (sub formă de prep.) 2.5 mg asigurând alte carotenoide 6.5 µg
-Magneziu (sub formă de oxid, bisglicinat) 16 mg
-Fier (sub formă de bisglicinat) 5 mg
-Bor (sub formă de borat de sodiu, acid citric) 0.5 mg
-Betaină HCl 12.5 mg
-Zinc (sub formă de oxid, bisglicinat) 7.5 mg
-Lecitină din soia 10 mg
-Mangan (sub formă de gluconat, bisglicinat) 1 mg
-Vitamina B12 (sub formă de cianocobalamină prep.) 50 µg
-Cupru (sub formă de gluconat, bisglicinat ) 750 µg
-D-biotină (sub formă de prep.) 50µg
-L-ornitină HCl 3 mg
-Vitamina D2 (400 UI, sub formă de ergocalciferol)5 µg
-Seleniu (sub formă de L-selenometionină) 12.5 µg
-L-glutation 2.5 mg
-Taurină 2.5 mg
-Acid folic (sub formă de acid pteroilmonoglutamic) (sub formă de prep.) 200 µg
-Iod (sub formă de iodură de potasiu prep.) 7.5 µg
-Crom (sub formă de picolinat, fără conținut de drojdie) 12.5 µg
Ingrediente: ascorbat de calciu; bază din pudră de plante [lucernă (Medicago sativa), măceșe (Rosa canina), bioflavonoide din citrice (Citrus sinensis), rutin (Dimorphandra mollis), ginseng siberian (Eleutherococcus senticosus), rădăcină de echinaceea (Echinacea purpurea), rădăcină de suma (Pfaffia paniculata), spirulina (Arthospira platensis), dong quai (Angelica sinensis), fibre de ovăz (Avena sativa), pătrunjel (Petroselinum crispum), năsturel (Nasturtium officinale), hesperidină, gumă guar (Cyamopsis tetragonoloba)]; agent de încarcare (celuloză microcristalină); izolat proteic din soia; gumă de celuloză; succinat acid de D-alfa-tocoferil; agenți antiaglomeranți (stearat de magneziu vegetal, dioxid de siliciu, acid stearic vegetal); mononitrat de tiamină, clorhidrat de piridoxina, pantotenat de calciu, riboflavină, nicotinamidă, inositol, calciu (sub formă de bisglicinat, carbonat), colină (sub formă de bitartrat); hidroxipropilmetilceluloză, agenți de glazurare (glicerină vegetală); magneziu (sub forma de oxid, bisglicinat); betaină HCl, lecitină din soia, zinc (sub formă de oxid, bisglicinat), fier (sub formă de bisglicinat), L-ornitină, beta-caroten din surse naturale (asigurând 6,5 μg de alte carotenoide), L-glutation, taurină, mangan (sub formă de gluconat, bisglicinat) , cupru (sub formă de gluconat, bisglicinat), bor (sub formă de borat de sodiu, acid citric), colorant (riboflavină), acid folic, iodură de potasiu, cianocobalamină, biotină, L- selenometionină, crom (sub formă de picolinat), ergocalciferol.
Nu conține zaharuri, amidon, drojdie, grâu, lactoză, conservanți, arome sau coloranți artificiali.
Administrare:
A se administra ca supliment alimentar pentru adulți, o jumatate (1/2) de comprimat pe zi, preferabil în timpul mesei.
Rolul componentelor:
Spirulina platensis (Spirulina) - este o sursa valoroasa de vitamine, minerale, aminoacizi esentiali, necesari organismului compensand prin bogatul sau continut in nutrienti naturali, deficientele datorate dietei zilnice. Algele contin fier natural care are efect antianemic in special pentru copii si batrani la care deficienta poate provoca perturbari asupra organismului. Spirulina scade nivelul seric al lipidelor totale si al colesterolului, scade glicemia la diabetici. Prin aportul de fibre vegetale, spirulina stimuleaza digestia, creste dinamica intestinala, contribuie la dezvoltarea florei intestinale si prin aceasta la reglarea digestiei. Administrata cu o jumatate de ora inainte de masa reduce pofta de mancare, ajutand la reducerea greutatii corporale, combate obezitatea. Datorita continutului crescut in iod, spirulina contribuie la functionarea optima a glandei tiroide, regland procesele metabolice si unele cazuri de hipofunctie tiroidiana. De asemenea, spirulina este suplimentul ideal pentru regimurile lacto-vegetariene sau alte regimuri restrictive, proteinele usor asimilabile asigurand tot necesarul de aminoacizi esentiali. Spirulina fortifica, creste rezistenta si stimuleaza sistemul de aparare al organismului, detoxifica, accelereaza procesul natural de purificare si eliminare a toxinelor.
Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie, una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, care a ajutat la producerea oxigenului timp de milioane de ani, astfel încât alte forme de viaţă să poată apărea. Caracterizată ca fiind un „superaliment“, spirulina este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului.
La început, spirulina se găsea în lacurile alcaline calde din Africa şi din America Centrală şi de Sud, fiind consumată, printre alte popoare, de către azteci, care i-au confirmat siguranţa alimentară şi efectele benefice asupra organismului timp de secole. Numele provine de la forma spiralată a algei, fiind specifică lacurilor cu apă dulce, deşi poate să fie întâlnită şi în izvoarele cu apă sărată.
Odată recoltată, este transformată într-o pastă densă, apoi este lăsată se se întărească, după care este pisată, ca în final să fie comercializată sub formă de capsule.
Chiar dacă unii reclamă gustul neplăcut, spirulina înglobează în proporţie de 60-70% proteine pure, adică mai mult decât poate să conţine carnea de vită sau de pui, ceea ce înseamnă că are toţi cei opt aminoacizi esenţiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina) care pot să menţină o stare de sănătate optimă.
Printre ceilalţi nutrienţi valoroşi pe care îi conţine se numără: acid gama-linoleic, care reduce colesterolul rău LDL (lipoproteine de joasă densitate n.r.) şi previne apariţia bolilor de cardiovasculare, ficocianina, substanţă care inhibă formarea cancerului de colon, un nivel de cinci ori mai mare de beta-caroten decât morcovii şi de 40 de ori mai mare decât spanacul, acid arahidonic, vitamina B12, fier, clorofilă şi acizi nucleici ARN şi ADN.
Pe lângă vitamina B12, spirulina mai conţine vitaminele D, E, K, calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc.
Spirulina are un conţinut ridicat de acid linoleic care ajută la formarea prostaglandinelor, cu rol în reglarea tensiunii arteriale, prevenirea şi ameliorarea diverselor procese inflamatorii; enzimele conţinute în spirulină accentuează vindecarea traumatismelor şi metabolismul pielii; clorofila are efect dezinfectant, regenerant; anumite substanţe conţinute în alge, cum este polioza diminuează efectele nocive ale radiaţiilor asupra celulelor, accelerează înmulţirea celulelor măduvei osoase şi cresc imunitatea organismului, are efect anticancerigen, antioxidant şi întârzie apariţi fenomenului de îmbătrânire.
Datorită conţinutului crescut în iod, spirulina contribuie la funcţionarea optimă a glandei tiroide, reglând procesele metabolice şi unele cazuri de hipofuncţie tiroidiană.
Algele conţin fier, de aceea reprezintă o sursă naturală de suplimentare a fierului în organism, în special pentru copii şi bătrâni la care deficienţa poate provoca perturbări asupra organismului, are efec antianemic
Spirulina regenerează prin bogatul său conţinut în nutrienţi naturali, compensează deficienţele datorate dietei zilnice, este o sursă valoroasă de aminoacizi esenţiali, necesari dezvoltării organismului aflat în perioada de creştere şi dezvoltare.
De asemenea, spirulina este suplimentul ideal pentru regimurile lacto-vegetariene, proteinele uşor asimilabile asigurând tot necesarul de aminoacizi esenţiali.
Administrată cu o jumătate de oră înainte de masă reduce pofta de mâncare, ajutând la reducerea greutăţii corporale, combate obezitatea.
În acelaşi tmp, spirulina fortifică, creşte rezistenţa şi stimulează sistemul de apărare al organismului , încetineşte creşterea şi înmulţirea bacteriilor, având efect bactericid, bacteriostatic, asigură profilaxia bolilor infecţioase, detoxifică, accelerează procesul natural de purificare şi eliminare a toxinelor.
Spirulina scade nivelul seric al lipidelor totale şi a colesterolului, scade glicemia la diabetici şi oferă protecţie împotriva acţiunii nocive a razelor soarelui.
Prin aportul de fibre vegetale, spirulina  stimulează digestia, creşte dinamica intestinală, contribuie la dezvoltarea florei intestinale ( Lactobacilus) şi prin aceasta la reglarea digestiei.
Spirulina are o mare putere de penetrare la nivelul pielii, având efect de calmare, regenerare, împrospătare, netezire a ridurilor, reducând porii dilataţi, eliminând petele şi iritaţiile pielii; folosirea periodică redă tinereţea şi prospeţimea tenului.
Cremele pe bază de spirulină sunt indicate pentru pielea sensibilă la vânt şi la frig - se aplică pe zonele expuse înainte de a ieşi afară.
Crema nu se dă în strat foarte gros, ci trebuie să fie lăsată să intre progresiv în piele, pentru ca principiile active din spirulină să îşi exercite efectul protector.
De asemenea, cremele cu spirulină sunt recomandate pentru pielea îmbătrânită prematur . Tratamentul se face de 2-4 ori pe săptămână, după ce am facut în prealabil un duş cald (nu trebuie să dureze foarte mult), pentru a fi îndepărtate celulele moarte, asa încât spirulina să îşi poată face efectul. Crema cu spirulina elasticizează pielea şi accelerează procesele de regenerare la acest nivel.
Ginsengul siberian aparține familiei Araliaceae, fiind o rudă îndepărtată a ginsengului asiatic, Panax ginseng. Arbust deciduu, înalt de până la 3 m, nativ în regiunea taigalei Estului îndepărtat (partea de sud-est a Rusiei, nordul Chinei). De la ginsengul siberian folosim rizomii şi rădăcinile, care se recoltează primăvara devreme sau toamna la afârşitul perioadei de vegetaţie.
Plantele din genul Ginseng sunt printre cele mai vchi şi mai preţuite plante folosite în fitoterapie. Utilizarea lor în medicina chineză merge în urmă cu până la 4000 de ani. În poporul chinez există de foarte multă vreme credinţa că ginsengul (aici fiind vorba de cel asiatic, Panax ginseng) creşte longevitatea, îmbunătăţeşte sănătatea, memoria şi pofta de mâncare.
Ginsengul siberian are o poveste diferită, istoria recentă începând în 1855 când doi  oameni de ştiință ruşi au călătorit din St. Petersburg înspre regiunea Ussuri din Rusia, de-a lungul râului Amur. În această regiune unul din ei a boservat o vastă zonă vegetată de acest arbust cu frunze asemănătoare castanului şi cu lăstari semănând cu ginsengul asiatic şi, nefiind capabili să identifice planta, cei doi oameni de ştiinţă au luat un exeplar cu ei înapoi la St. Petersburg pentru a o clasifica. Astfel, planta a primit denumirea Eleuthero, însemnând arbust-fără-fructe, şi denumirea specifică de senticosus, care tradusă din latină înseamnă spinos. Abia la mijlocul secolului XX a fost redescoperit, când oamenii de ştiinţă ruşi au început investigațiile ştiinţifice asupra substanţelor plantei care ”produc o rezistenţă nespecifică a organismului”. Aceste substanţe au fost denumite adaptogeni.
În occident, cercetările asupra substanţelor adaptogene au început cu Panax, acesta fiind cel mai cunoscut şi utilizat până atunci. Dar, din cauza costurilor ridicate pe care le impunea procurarea plantei, cercetătorii au căutat alternative printre speciile genului, iar cel mai promițător s-a dovedit a fi ginsengul siberian, iar începând din anii 1950 s-au realizat numeroase studii asupra efectelor acestei plante, fiind evaluată şi utilizarea sa tradiţională.
În medicina tradiţională chineză este denumit “Ci-wu-jia”. Duke (1985) a raportat faptul că planta a fost folosită în oraşul Harbin din Nord-Estul Chinei ca remediu popular pentru bronşită, afecţiuni cardiace, şi reumatism, utilizarea regulată a plantei fiind pentru a revigora organismul, a îmbunătăţi starea generală de sănătate, a îmbunătăţi memoria, pofta de mâncare, pentru creşterea longevităţii, în fond servind ca medicament preventiv şi tonic general. În Taiwan era folosit în medicina populară la pacienţi cu hepatite şi cancer.
Referinţele bibliografice, mergând până în 1960, relevă faptul că ginsengul siberian a fost utilizat medicinal şi în restul lumii timp de decade – are utilizare medicinală în Franţa fiind cuprins în Farmacopeea Franceză 10, în Germania, în Rusia, în Regatul Unit fiind cuprins de asemenea în British Herbal Pharmacopoeia, în china în Farmacopeea Republicii Populare Chineze 2005. De la publicarea primului articol în 1960, au mai apărut peste 1000 de articole despre Eleutherococcus.  Preparate din ginsengul siberian au fost utilizate în scop medicinal în Germania dinainte de 1978, când a fost notificat de către autoritatea germană primul produs medicinal. Acum este pe larg comercializat în farmacii, sau în magazinele naturiste ca şi supliment alimentar, în Statele Unite şi Europa.
S-au realizat numeroase studii farmacologice şi clinice, precum şi recenzii publicate în jurnalele medicale şi farma, începând încă din 1957. În 1962 în fosta URSS a fost aprobat de către Comitetul Farmacologic un extract din plantă pentru utilizare clinică sub indicaţia de „stimulent”. În 1966 a fost recomandat în programul sovietic spaţial, iar în 1968 a fost publicată prima carte pe subiectul „Eleutherococcus”.  După aceasta, rezultatele obţinute în studiile realizate în Rusia, au fost verificate de către cercetătorii din lumea întreagă.
În Rusia a fost utilizat de asemenea în spitale în secţiile de oncologie pentru a creşte toleranţa pacienţilor la efectele adverse ale chimio- şi radioterapiei.
În prezent utilizarea ginsengului siberian este pe larg recunoscută: ca şi tonic în cazul stărilor de oboseală de epuizare fizică, şi senzaţiilor de slăbiciune şi pierdere a concentrării; ca şi profilactic şi tonic revigorant pentru îmbunătăţirea stării psihice şi mentale în astenia funcţională, ca întăritor, în stări de convalescenţă; ca adaptogen, pentru a creşte rezistenţa organismului în cazul expunerii la factori stresanţi precum temperaturile ridicate sau scăzute, epuizare fizică, visusuri, bacterii, produse chimice, condiţii de muncă extreme, poluare chimică sau fonică.
Acidul folic mai este cunoscut si sub denumirea de acid pteroyl-L-glutamic si se incadreaza in randul vitaminelor hidrosolubile din grupul B. Aceasta vitamina trebuie sa fie transformata la nivel hepatic in acid dihidrofolic, ulterior este folosita in organism. Corpul uman nu poate sintetiza folat (echivalentul natural al acidului folic), din aceasta cauza este necesar ca dieta zilnica sa cuprinda aceasta vitamina.
Acidul folic este o vitamină solubilă în apă (hidrosolubilă) a cărei origine vine de la cuvântul latin „folium“ („frunză“), întrucât prima dată a fost obţinut, în condiţii de laborator, din frunze de spanac. Vitamina se distruge uşor în procesul pregătirii alimentelor, mari cantităţi pierzându-se în timpul prelucrării şi conservării legumelor şi măcinării grâului. Acesta se găseşte în mod natural în drojdia de bere, în ficat, în frunzele zarzavaturilor.
Acidul folic şi grupul de compuşi înrudiţi, cunoscut sub denumirea generică de vitamina B6, servesc drept coenzime în reacţiile chimice implicate în biosinteza proteinei şi necesare pentru producerea normală a celulelor roşii ale sângelui şi pentru înmulţirea celulelor.
Deci, această vitamină este extrem de necesară organismului pentru producerea celulelor noi: celulele pielii, celulele părului, celulele albe imune ale sângelui, celulele roşii ale sângelui etc. Dar acidul folic participă şi la eliminarea grăsimii depuse în ficat şi la transformarea unui aminoacid în altul în vederea resintezei proteinelor organismului, întrucât aminoacizii sunt doar părţi componente ale altor structuri.
Orice femeie aflată la vârsta fertilă ar trebui să ia suplimente cu acid folic, mai ales în cazul în care îşi doreşte să devină mamă. Specialiştii susţin că această substanţă este deosebit de importantă pentru dezvoltarea normală a bebeluşilor, iar administrarea încă dinainte de a rămâne însărcinată este chiar mai importantă decât în primele luni de sarcină.
Acidul folic este o formă a vitaminei B9, ce are un rol extrem de important în formarea celulelor, şi mai ales a celor roşii. Atunci când nu este prezent în cantitate suficientă în dieta zilnică, se poate ajunge la anemie şi alte probleme. Pentru femeile însărcinate însă este şi mai important, întrucât previne defectele congenitale la bebeluşi, cum ar fi spina bifida şi alt defect de tub neural, malformaţii faciale precum buza de iepure sau gura de lup.
Dacă ceva nu este în regulă, anomaliile menţionate se formează în primele săptămâni de sarcină, când femeia de multe ori nici nu bănuieşte că urmează să devină mămică. Specialiştii avertizează că organismul nostru nu este capabil să stocheze acidul folic de la o zi la alta, astfel că avem nevoie de o alimentaţie zilnică extrem de bogată în această substanţă sau, mai simplu, să ne asigurăm doza zilnică necesară din suplimente sub formă de tablete sau capsule. Iată de ce este importantă administrarea acidului folic tuturor femeilor în perioada fertilă.
Angelica sinensis, plantă aparţinând familiei Umbeliferae, nativă în China, Japonia şi Corea, creşte la altitudini mari în zonele muntoase, reci şi umede din aceste ţări; plantă perenă, aromată, cu tulpini cu nuanţe purpurii, netede, şi flori albe grupate în inflorescenţe umbelate; fructele aripate apar în perioada iulie-august. În medicină sunt folosite rădăcinile, galbene-maronii, ramificate, colectate de la plantele care au atins maturitatea, după trei ani.
Angelica sinensis este un remediu tradiţional în China, Corea şi Japonia.
O legendă veche povesteşte despre un tânăr chinez care îşi iubea proaspăta soţie, dar a fost nevoit să plece spre munte pentru a-şi dovedi onoarea faţă de un vecin care l-a batjocorit. A căzut de acord cu soţia sa că dacă nu se întoarce în trei ani aceasta îl poate considera pierdut şi se va putea recăsători dacă va dori. Au trecut trei ani fără ca tânărul să se întoarcă, dar curând acesta a revenit găsind tânăra femeie recăsătorită; amândoi au avut inima sfâşiată, femeia devenind foarte bolnavă şi slăbită; tânărul i-a dat atunci o rădăcină necunoscută pe care a adus-o cu el din munţi, iar tânăra s-a însănătoşit grabnic. Oamenii din sat au denumit planta dang-gui, în onoarea poveştii romantice a celor doi, dang însemnând trebuie iar gui înseamnă întoarcere. Conform afirmaţiilor lui H. Y. Hsu, din a sa Oriental Materia Medica, dang-gui, în context medicinal tradiţional, ajută la armonizarea energiei vitale şi hrăneşte sângele readucându-l la o funcţionare adecvată.
Unii medici susţin că Angelica sinensis este, chiar şi astăzi, cea mai utilizată plantă medicinală în China, mai frecvent şi în cantităţi mai mari chiar decât ginsengul şi lemnul dulce.  Este utilizată ca tonic în special în tratamentul problemelor aparatului reproducător al femeilor, precum dismenoreea, amenoreea, menoragie, metoragie, menstruaţii neregulate, simptome ce însoţesc menopauza precum durerile de cap, bufeuri şi altele, infertilitate sau disfuncţii sexuale. De aceea este uneori denumită ginsengul femeilor. Acţiunile generale, principale ale plantei sunt: ca tonic pentru uter, ficat, digestie, pentru organism ca întreg, antispasmodică, antiinflamatoare, aromatică, antianemică, sedativă, emenagogă, carminativă, antipiretică, inhibă agregarea plachetară, normalizează tensiunea arterială, este cardiotonică, antiaritmică, uşor laxativă, diaforetică, pectorală, fitoestrogenă, stimulentă, indicată în special în infertilitate, disfuncţii sexuale, menopauză.
În Farmacopeea Republicii Populare Chineze din 1963, acţiunile şi indicaţiile erau următoarele: îmbogăţeşte sângele, activează circulaţia sangvină şi relaxează intestinele, indicată în anemie cu ameţeli şi palpitaţii, probleme menstruale, amenoree, dismenoree, constipaţie, leziuni traumatice, abcese, arsuri şi răni. În ediţia din 1977 mai apar indicaţii pentru reglarea menstruaţiei, calmarea durerilor abdominale şi în artralgii reumatice.
Primul raport al utilizării plantei în medicina Europeană a apărut într-o publicaţie a Dr. Arthur Mueller în 1899, care cita un produs Merck denumit Eumenol şi care conţinea un extract din Angelica sinensis. Există mai multe date asupra acestui produs, el apărând şi în Rapoartele Anuale Merck între 1899 şi 1912, precum şi în Extra Farmacopeea Ediţia a XVI-a, vol I (Martindale and Westcott, 1915). Se preciza că „exercită o influenţă favorabilă asupra problemelor menstruale chiar şi după trei luni”. Există date istorice indicând utilizarea largă a plantei pe continentul European în Germania, Cehia, Polonia, ultimul produs doar pe bază de angelică fiind autorizat în anii 1939-1946 în Suedia. Ulterior a mai apărut doar în combinaţii.
Rădăcina de Angelica sinensis conţine cumarine, ulei volatil, fitosteroli, acid ferulic, sucroză, caroten, vitamina B12, polizaharide cu activitate biologică.
Alte beneficii ale utilizării sale mai sunt: tonic sangvin, în probleme cardiovasculare precum circulaţia slabă la nivelul abdomenului şi al membrelor inferioare, anemie, aterioscleroză; este considerată benefică şi în alte afecţiuni precum hepatita cronică, ciroza, digestia slabă, constipaţia, vitalitate scăzută, migrene, dureri de cap, artrite.
Vitamina B6, cunoscută şi sub numele de piridoxină, face parte din complexul de vitamine B şi are un rol important în formarea hemoglobinei, în metabolismul aminoacizilor, proteinelor, glucidelor şi lipidelor (îndeosebi al acizilor graşi esenţiali), fiind şi stimulent muscular; are influenţă benefică asupra pielii, precum şi în procesul de creştere.
De asemenea, piridoxina poate ajută în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, ameliorează simptomele sindromului premenstrual, depresiei, artritei, elimină senzaţia de greţuri matinale în cazul femeilor însărcinate şi previne instalarea afecţiunilor oculare cauzate de înaintarea în vârstă.
Deficitul de vitamina B6 se manifestă prin: slăbiciune musculară, anemie, insomnie, căderea părului, oboseală, piele uscată., pierdere în greutate, tulburări neurologice, inflamaţii ale limbii.
Excesul de vitamina B6 este extrem de rar, însă poate apărea în cazul administrării unor doze ridicate, peste limita recomandată, pe o perioadă îndelungată de timp, caz în care persoana se poate confrunta cu fotosensibilitate, arsuri stomacale, greaţă, tulburări sensitive şi motorii.
Cele mai bune surse naturale de vitamina B6 sunt: drojdia de bere, cerealele integrale, bananele, somonul, spanacul, gălbenuşul de ou crud, seminţele de floarea-soarelui, avocado.

Magneziu cu B6 100 tablete Solgar

Magneziu îmbogățit cu vitamina B6, ce susține funcțiile psihologice și nervoase normale și atenuează crampele.

Beneficii:
Este ideal pentru sindromul premenstrual, în caz de crampe, iritabilitate și migrene.

Administrare:
Produsul poate fi consumat de vegetarieni.
A se administra ca supliment alimentar pentru adulți, trei (3) tablete pe zi, preferabil în timpul mesei.

Compozitie/3 tablete:
Magneziu (sub formă de oxid) 400mg
Vitamina B6 (sub formă de piridoxină HCl) 25mg

Ingrediente/tableta:
-agenți de îngroșare (fosfat dicalcic, celuloză microcristalină),
-magneziu (oxid),
-agenți antiaglomeranți (stearat de magneziu vegetal, acid stearic vegetal),
-agent de glazurare (hidroxipropilmetilceluloză, glicerină vegetală),
-gumă de celuloză,
-vitamina Β6 (sub formă de piridoxină HCl),
-colorant natural (dioxid de titan).

Nu conține zaharuri, amidon, drojdie, grâu, soia, gluten sau lactoză, iar formula nu utilizează conservanți, arome sau coloranți artificiali. Produsul poate fi consumat de vegetarieni.

Ambalaj: 100 tablete

Rolul componentelor:
Magneziul
participă la procesul de digestie căci bazându-se pe el, organismul mistuie în mod eficient alimentele. Atunci când este insuficient, ne confruntăm cu disconfort abdominal, balonare şi alte probleme. Magneziul are rol de coenzimă de-a lungul tractului digestiv, ceea ce înseamnă că pe lângă misturirea mistuirea alimentelor ajută şi la absorbirea nutrienţilor în organism. De asemenea, stimulează producţia de acid hidrocloric în stomac şi a bilei la nivelul ficatului.
Magneziul este al patrulea în clasamentul celor mai importante minerale din organismul uman, prin urmare participă la mai bine de 300 de procese metabolice între care cel care reglează nivelul zahărului din sânge. Carenţa de magneziu este asociată cu rezistenţa la insulină, simptom care duce la diabet şi alte boli cronice.
Magneziul asigură sănătatea inimii, întrucât participă la distribuirea eficientă a potasiului, calciului şi a altor nutrienţi la nivel celular. Potrivit unui studiu din 2006, apărut în publicaţia Modern Nutrition in Health and Disease, toţi aceşti nutrienţi favorizează sănătatea nervoasă, musculară şi un ritm cardiac normal.
 Datorită capacităţii de detoxifiere, magneziul este considerat un adevărat purificator pentru organism. Metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale sunt neutralizate şi eliminate mai uşor dacă nivelul de magneziu este în limite normale.
Nu doar calciul, dar şi magneziul participă la buna funcţionare a sistemului osos. Ba mai mult decâ atât, se pare că magneziul este chiar mai important decât calciul pentru oase, în condiţiile în care jumătate din întreaga cantitate de magneziu din organism este stocată chiar în oase. Împreună cu calciul şi cu vitamina D, magneziul fortifică sistemul osos.
 Datorită capacităţii de detoxifiere, magneziul este considerat un adevărat purificator pentru organism. Metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurător sau din alimentele nesănătoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne pătrund în corp şi ne atacă organele vitale sunt neutralizate şi eliminate mai uşor dacă nivelul de magneziu este în limite normale.
O rezervă suficientă de magneziu poate scădea riscul de cancer. Potrivit unui studiu publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, cu fiecare 100 mg de magneziu pe care le integrăm zilnic în alimentaţie ne putem reduce riscul de cancer colorectal cu 13 procente.

Vitamina B6, cunoscută şi sub numele de piridoxină, face parte din complexul de vitamine B şi are un rol important în formarea hemoglobinei, în metabolismul aminoacizilor, proteinelor, glucidelor şi lipidelor (îndeosebi al acizilor graşi esenţiali), fiind şi stimulent muscular; are influenţă benefică asupra pielii, precum şi în procesul de creştere.
De asemenea, piridoxina poate ajută în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, ameliorează simptomele sindromului premenstrual, depresiei, artritei, elimină senzaţia de greţuri matinale în cazul femeilor însărcinate şi previne instalarea afecţiunilor oculare cauzate de înaintarea în vârstă.
Deficitul de vitamina B6 se manifestă prin: slăbiciune musculară, anemie, insomnie, căderea părului, oboseală, piele uscată., pierdere în greutate, tulburări neurologice, inflamaţii ale limbii.
Excesul de vitamina B6 este extrem de rar, însă poate apărea în cazul administrării unor doze ridicate, peste limita recomandată, pe o perioadă îndelungată de timp, caz în care persoana se poate confrunta cu fotosensibilitate, arsuri stomacale, greaţă, tulburări sensitive şi motorii.
Cele mai bune surse naturale de vitamina B6 sunt: drojdia de bere, cerealele integrale, bananele, somonul, spanacul, gălbenuşul de ou crud, seminţele de floarea-soarelui, avocado.
Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
60 tablete + 100 comprimate
Forma de prezentare
Flacon
În cei 68 de ani de tradiţie în producţia suplimentelor alimentare, viziunea şi obiectivele companiei au rămas aceleaşi, Solgar fiind recunoscut la nivel mondial pentru calitatea și eficiența produselor sale, dar și pentru întrunirea standardelor speciale de cercetare și controlul calității.
Produsele Solgar sunt dezvoltate de specialişti, pe baza unor formule ştiinţifice avansate, corespunzătoare celor mai recente cercetări şi tehnologii. Solgar are un standard de excelență pe care îl respectă constant, prin faptul că deține cele mai înalte norme de calitate, testând întreaga gamă de produse în fiecare etapă a procesului de fabricație, de la stadiul de materie primă până la produsul finit. Suplimentele alimentare Solgar conţin materii prime 100% naturale, de calitate ridicată. Aproape niciunul dintre produsele Solgar nu conţin zahăr, sare, amidon, drojdie, gluten sau lactoză şi nu conţin conservanţi, coloranţi sau arome artificiale. Ele pot fi consumate și de către vegani şi vegetarieni.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare