- La reducere!
- -10%
Fitotensin 1 C27 63 cps Fares
Fitotensin 1 C27 63 cps Fares
Contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și reduce frecvența bătăilor inimii în stările de agitaţie, nelinişte, încordare şi stres.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 28 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 28 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,56 lei.
Fitotensin 1 C27 63 cps Fares
Contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și reduce frecvența bătăilor inimii în stările de agitaţie, nelinişte, încordare şi stres.
Beneficii:
-favorizează reducerea valorilor tensiunii arteriale prin efectul vasodilatator coronarian şi periferic
-susţine funcţionarea sănătoasă a inimii şi contribuie la optimizarea ritmului cardiac
-contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și reduce frecvența bătăilor inimii în stările de agitaţie, nelinişte, încordare şi stres
-menţine o tensiune arterială sănătoasă.
Compozitie/capsula:
-vâsc (Visci folium cum stipites) 72 mg
-frunze şi flori de păducel (Crataegi folium cum flore) 72 mg
-tarhon (Dracunculi herba) 72 mg
-extract uscat de păducel (Crataegi folium cum flore) standardizat în min. 0,3% vitexina şi 0,15% proantocianidine oligomerice 54 mg
-talpa gâştii (Leonuri herba) 54 mg
-usturoi (Allii sativi bulbus) 36 mg.
Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Administrare:
1 capsulă de 3 ori pe zi, între mese*. Dacă este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.
Durata curei: 3 luni.
*între mese înseamnă că administrarea să nu fie asociată cu alimentaţia, de aceea este optim să se facă la distanţă de minim o oră faţă de la ultima masă, şi o oră faţă de masa următoare. Aceasta presupune că produsul se poate administra dimineaţa, cu minim o oră înainte de masă, iar seara la minim o oră după masă.
Recomandăm cure alternative de câte 3 luni cu capsule FITOTENSIN 1-C27, urmate de capsule FITOTENSIN 2-C27A. Puteţi începe cura cu oricare dintre aceste 2 produse, respectând
alternanţa între ele de 3 luni.
Se recomandă controlul periodic al valorilor tensiunii arteriale!
Rolul componentelor:
Vâscul optimizează tensiunea arterială, realizează un efect vasodilatator şi susţine circulaţia sangvină, ajutând la menţinerea tensiunii sănătoase.
Păducelul numit şi „planta inimii” creşte forţa de contracţie a muşchiului cardiac (efect tonic cardiac), produce dilatarea vaselor de sânge, îmbunătăţind irigarea şi oxigenarea inimii, are efect de reducere a tensiunii arteriale şi a colesterolului, de echilibrare a ritmului cardiac, antioxidant, sedativ şi diuretic.
Tarhonul susţine funcţia rinichilor ajutând la eliminarea sării şi a apei prin urină.
Talpa gâştii susţine buna funcţionare a sistemului cardiovascular şi are efect calmant la nivelul sistemului nervos central.
Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante fiind menţionat în primul papirus egiptean consacrat plantelor medicinale, care datează din anul 1500 î.Hr. Studiile au demonstrat ştiinţific că usturoiul produce dilatarea vaselor de sânge contribuind la reducerea tensiunii arteriale, creşte forţa de contracţie a muşchiului cardiac, ajută la fluidificarea sângelui şi la reducerea colesterolului.
Atentionari:
Nu se recomandă copiilor sub 14 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Reduceţi cât mai mult posibil consumul de grăsimi saturate şi grăsimi „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), evitaţi consumul de sare şi de legume care conţin cantităţi mai mari de sodiu (ţelină, spanac), murături, ape minerale bogate în sodiu, reduceţi consumul de dulciuri, produse de patiserie, băuturi bogate în cofeină şi alcoolul.
Consumaţi legume sărace în sodiu şi celuloză (morcovi, dovlecei, fasole verde, salată verde, roşii, ardei), fructe (crude, coapte, compoturi), lactate slabe, pâine neagră veche de o zi, cereale (grâu, orez, hrişcă), peşte slab în cantităţi moderate. Puteţi mânca 2 ouă pe săptămână.Puteţi consuma, în cantităţi moderate, grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, in, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate.
Recomandăm consumul a 4-5 mese/zi, în cantităţi reduse. Urmăriţi eliminarea greutăţii în exces (obezitatea), evitaţi sedentarismul.
Dioscorides menţionează păducelul în lucrarea sa în primul secol D.H. Îl numeşte krátaios, cuvânt care se crede că derivă din grecescul krátys – „greu” sau „puternic” – făcând referire la lemnul său dur. O etimologie alternativă asociază numele cu kratos, însemnând „întotdeauna a fost aici”.
În secolul III Î.H., Theophrastus, îl denumeşte „kunosbatos”, ceea ce a dus la introducerea sa în cărţile medievale de profil (Lonicerus) sub numele de Cynosbatus Theophrasti. Specia denumită monogyna înseamnă monostylus (cu o singură sămânţă).
Teutonii utilizau fructele ca aliment.
Cărţile din Evul Mediu recomandau păducelul pentru colici stomacale şi diaree. Prima sa menţiune privind efectele cadriace a fost făcută de Quercetanus, medicul personal al regelui Henric al IV-lea al Franţei, care a născocit un sirop anti-îmbătrânire din plantă.
Un medic irlandez – Green – a determinat răspândirea reputaţiei sale de medicament pentru inimă în a doua jumătate a secolului XIX; de atunci şi-a menţinut o poziţie fermă în repertoriul fitoterapiei.
Acţiunile sale farmacologice se datorează conţinutului în compuşi fenolici, în special flavonoide cărora li se atribuie multe din proprietăţile plantei.
Păducelul (atât fructele, cât şi frunzele cu flori) produce o tonifiere a cordului şi o scădere a presiunii sangvine, restabilind pulsul şi echilibrul între presiunea sângelui şi activitatea muşchiului cardiac. Efectele sale la nivel cardiovascular, multe dintre ele dovedite ştiinţific, se consideră a fi rezultatul activităţii inotropice, a abilităţii de a creşte integritatea vaselor sangvine şi îmbunătăţirea fluxului sangvin coronarian, şi efectelor pozitive asupra utilizării oxigenului.
Este utilizat tradiţional ca tonic cardiac iar utilizările sale curente, ca suport pentru funcţiile cardiace şi circulatorii, includ tratamentul anginei, hipertensiunii, aritmiilor şi insuficienţei cardiace cronice NYHA II.
Ultimele cercetări au evidenţiat şi activitatea antioxidantă a preparatelor din păducel.
Ca plantă medicinală, vâscul este bine cunoscut din antichitate, Plinius vorbind despre un vâsc folosit contra epilepsiei; Albert cel Mare îl arată ca leac contra ciumei. În mitologia greacă era asociat cu lumea subpământeană; aici,”creanga sacră” reprezenta cheia cu care un muritor în viaţă ar putea intra în lumea de dincolo şi reveni înapoi în lumea celor vii nevătămat, aşa cum spune povestea lui Aeneas. Druizii utilizau planta ca afrodisiac, iar în legendele scandinave simboliza pacea şi iubirea. Se credea că vâscul îndepărtează tot răul, spiritele rele şi vrăjile, fiind purtat uneori ca amuletă protectoare. Mai exista credinţa că vâscul dăruieşte fertilitate şi abundenţă. În Europa este strâns asociat cu sărbătoarea Crăciunului, fiind foarte căutat şi utilizat ca decor, existând o străveche tradiţie a sărutului sub buchetul din vâsc.
La noi în ţară, medicina ştiinţifică a secolului trecut constata că vâscul influenţează în mod deosebit circulaţia sângelui scoborând tensiunea şi rărind pulsul, acest fenomen având loc la foarte scurt timp de la administrarea extractului de vâsc. În cazurile de arterioscleroză sau în tulburările funcţionale renale, atunci când exista o tensiune mare a sângelui cu dureri de cap, nesiguranţă în mers, alterarea atenţiei şi judecăţei în urma întrebuinţării mai îndelungate a unui preparat de vâsc se observa cum tensiunea scădea treptat şi fenomenele morbide dispăreau, bolnavul recăpătându-şi sănătatea.
După observaţiile a diverşi cercetători colina din vâsc influenţa schimburile hormonale având astfel impact asupra funcţionării sistemului vascular. S-a constatat că durerile de cap, congestiile cerebrale şi stările de ameţeală cedau la o mai lungă întrebuinţare a vâscului; în hemoptizii întrebuinţarea acestei plante aducea un efect aproape momentan datorită scăderii aproape instantanee a presiunii arteriale.
Medicina populară românească cunoştea faptul că ceaiul de vâsc opreşte toate sângerările şi îl dădea asociat cu traista ciobanului ori cu coada calului; pulberea de vâsc era considerată un puternic vermifug pentru copii. Unii medici ai vremii mai recomandau vâscul contra isteriei, convulsiilor, epilepsiei, ameţelilor etc.
În prezent, preparatele din vâsc sunt foarte utilizate în ţările vorbitoare de limbă germană ca metode complementare şi alternative în tratamentul adjuvant al cancerului.
Componentele farmacologic active din vâsc sunt considerate în principal lectinele şi viscotoxinele; pe lângă acestea mai conţine saponine triterpenice, aminoacizi, amine.
Din investigaţiile preclinice s-au putut deduce dovezi experimentale asupra efectului de reducere a presiunii sangvine.