FAVISVELT 70 capsule Favisan
FAVISVELT 70 capsule Favisan
Suport pentru purificarea sângelui, contribuie la o diureză normală, menține normală funcția laxativă a colonului, favorizează transpirația.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 26 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 26 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,52 lei.
FAVISVELT 70 capsule Favisan
Ingrediente/capsulă: 1 capsulă (0,2 g) conține: crușin (Frangulae Cortex), soc (Sambuci flos), mesteacăn (Betulae folium), păpădie (Taraxaci herba), troscot (Polygoni avicularis herba), lavandă (Lavandulae herba), sânziene (Galium herba), țelină (Apii graveolentidis radix), fenicul (Foeniculi fructus), ienupăr (Juniperi fructus), mentă (Mentha herba), cimbrișor (Serpylli herba), sunătoare (Hyperici herba), coada șoricelului (Millefolii flos), mărar (Anethi herba), hamei (Lupuli strobuli), urzică (Urticae herba), splinuță (Solidago herba).
Efecte: este un produs natural, cu proprietăți de stimulare a tuturor funcțiilor excretorii. Suport pentru purificarea sângelui, contribuie la o diureză normală, menține normală funcția laxativă a colonului, favorizează transpirația.
Recomandări: ca adjuvant în obezitate, în curele de slăbire
Mod de utilizare: ca supliment alimentar.
Doza zilnică recomandată:
– persoanele sub 70 kg: 4-6 capsule, în doză unică, seara, cu un pahar cu apă, timp de 14 zile;
– persoanele peste 70 kg, se iau 8 capsule, , în doză unică, seara, cu un pahar cu apă, timp de 14 zile.
Se pot face 3-4 serii de tratament/an.
Contraindicații: nu se administrează în sarcină și alăptare.
Prezentare: flacon cu 70 capsule
Conservare: 15-25 grade C ferit de lumină și umiditate
Rolul componentelor:
Crușinul este o plantă medicinală, ale cărei proprietăți purgative ale se cunosc încă din secolul XIV-lea, când pentru prima oară este citat de către italianul Pietro Crescenzi. Acesta era recomandat în stările de constipație pentru efectul de reglare a scaunului în cazurile când intestinul gros devine „leneș”.
Este un arbust indigen, cu o scoarță netedă, lucioasă. Frunzele sunt alterne, eliptice iar florile sunt mici, unisexuate, de culoare alb-verzui. Fructul este o drupă verde, care la maturitate devine purpuriu închis sau neagră-violet. Înflorește în prioada mai-iunie.Crusinul poate fi întâlnit în diferite regiuni ale țării, prin lunci, la margina pădurilor și în crânguri. În unele locuri este numit crasci, lemn-câinesc, patachina.
Frunzele dar mai ales scoarța de crușin exercită acțiuni purgative și laxative, provoacaă eliminarea conținutului tubului digestiv, efect coleretic și colagog asupra bilei mărindu-i secreția, proprietăți vermifuge și au o acțiune relaxantă asupra musculaturii intestinale. Aceste proprietăți sunt determinate de compușii activi din crușin și anume de derivații antrachinonici glicozidați, mucilagii, oze, sitosterol. Fructele au acțiune protectoare, regenerantă și antioxidantă, fiind bogate în vitamine, minerale și acizi grași. Crușinul este indicat în tratamentul contra hemoroizilor, stărilor obstructive ale tractului biliar, precum și pentru detoxifierea sângelui în stările toxice asociate afecțiunilor digestive și intestinale. Extern, crușinul poate fi utilizat, sub formă de decoct, ca apă de gură pentru afecțiunilr gingiilor și infecții ale gurii și pentru infestări ale sclapului.
Administrarea pe o perioadă îndelungată de timp a preparatelor cu crușin determină pierderi masive de apă și electroliți iar supradozarea produsului cât și consumul de fructe poate determina iritația mucoasei gastrice, colică, diaree hemoragică. Este contraindicat femeilor însărcinate deoarece poate provoca un avort cât și femeilor care alăptează datorită colicilor și diareei ce pot sa apară la sugari.
Socul este un arbust de 4-5 m, cu tulpina şi ramurile acoperite de o scoarţă cenuşiu-verzuie, având în interior o maduvă albă. Florile sunt de culoare albă, plăcut mirositoare iar fructele sunt mici, de culoare neagră, lucioase. Înfloreşte în lunile mai-iunie.
De peste 4000 de ani fitoterapeuţii s-au bazat pe florile de soc pentru a trata astmul şi alergiile. Azi mulţi doctori și oameni de știință redescoperă secretele acestei plante şi efectele sale benefice asupra organismului. În mod tradiţional este folosită pentru curele de detoxifiere a organismului. De asemenea, florile de soc pot ajuta la întărirea sistemului imunitar prin curăţarea ganglionilor limfatici.
Principiile active din florile de soc reduc inflamația căilor respiratorii, ajută la eliminarea secrețiilor în exces și măresc rezistența organismului în fața infecțiilor.
Socul conține flavonoide, componente responsabile de efectul diaforetic, de eliminare a toxinelor cu favorizarea eliminării acestora prin transpirație iar împreună cu acizii fenolici şi sărurile de K din compoziţie, socul prezintă şi un efect diuretic.Mucilagiile din florile de soc determină o acțiune emolientă asupra mucoaselor şi ţesuturilor iritate şi au un efect laxativ prin stimularea peristaltismului intestinal.
Studii recente au arătat faptul că extractul de soc prezintă acțiune antimicrobiană pe coci, atât gram pozitivi cât și gram negativi și de asemenea au efect eficient împotriva virusurilor de tip Influenzae.