FAVISOL -EMULSIE DUPA PLAJA 250 ml Favisan
FAVISOL -EMULSIE DUPA PLAJA 250 ml Favisan
Restabileşte nivelul corect al hidratării şi ajută la menţinerea, vreme mai îndelungată, a bronzului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 19 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 19 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,38 lei.
FAVISOL -EMULSIE DUPA PLAJA 250 ml Favisan
Cu gălbenele, germeni de grâu, miere.
Efecte: Restabileşte nivelul corect al hidratării şi ajută la menţinerea, vreme mai îndelungată, a bronzului. Mierea de albine, extractul de gălbenele şi germenii de grâu hidratează şi hrănesc pielea expusă la soare, evită uscarea, descuamarea, ridarea; calmează, tonifică şi catifelează pielea.
Recomandări: După expunerea îndelungată la soare, pielea se înroşeşte, apar usturimi, frisoane. Apelaţi, de urgenţă, la emulsia şi uleiul de plajă FAVISOL.
Mod de folosire: Se masează uşor tot corpul. Veţi simţi o senzaţie plăcută de răcoare şi confort termic. Reprezintă un adevărat balsam pentru pielea iritată. Este rezistent la apă.
Ingrediente: aqua, paraffinum liquidum, glycerolum, vaselinum album, stearinum, Calendulae flos, Triticum germinatum, cetaceum, TEA, alcoholum cetylstearylicum, aroma, kalii sorbas, mel, mentholum.
Rolul componentelor:
Denumirea ştiinţifică se datorează faptului că înfloreşte aproape tot anul, adică, în vechiul calendar roman, la toate calendele. În franceză, acestea poartă numele de „souci”, cu referire la culoarea plantei, derivat de la „floarea soarelui”. Potrivit unei legende engleze, Fecioarei Maria îi plăcea să-şi împletească în păr gălbenele; de aceea, în limba engleză, aceasta floare este numită „marigold”, însemnând „aurul Mariei”. Practicienii din secolul al XVII-lea o recomandă pentru „întărirea inimii” şi în tratarea variolei şi rujeolei.
Se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).
Au capacitatea de a ajuta organismul în lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice prin prezenţa saponozidelor şi uleiului volatil. Gălbenelele au acțiune cicatrizantă, emolientă și demulcentă datorită mucilagiilor, care formează geluri vâscoase, formând astfel un strat coloidal protector pentru mucoase și ţesuturi. Efectul cicatrizant al gălbenelelor se datorează carotenoidelor care asigură multiplicarea celulelor precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi.
Un studiu făcut asupra efectelor gălbenelelor asupra unui grup de pacienți cu probleme gastrice, mai exact ulcer gastroduodenal și gastrită hiperacidă; după tratamentul cu gălbenele, rezultatele au arătat dispariția nișei ulceroase la unii pacienți, aciditatea gastrică a scăzut foarte putin, ceea ce a condus la concluzia că gălbenelele acționează în aceste afecțiuni prin vindecarea epiteliului gastric, adică a acelui strat de protecție a stomacului care este lezat de boală. De asemenea se utilizează pentru vindecarea ulcerului bucal, la nivelul gâtului sau venos.
Grâul este cultivat mai ales ca aliment, dar şi ca plantă medicinală. Rădăcina grâului este lungă, frunzele sunt lineare, iar inflorescenţa este un spic compus.
Fructul grâului este o cariopsă de culoare brună şi formă ovală. Planta este cultivată şi creşte mai ales în zonele de câmpie şi stepă.
În scop fitoterapeutic se utilizează fructul (boabele).
Planta conţine: apă, lipide, proteine, glucide, fibre, săruri minerale, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, zinc, fosfor, cobalt, siliciu, iod, vitamina A, vitamina B, vitamina E, vitamina k, vitamina D, fermenţi.
Grâul are calităţi mineralizante, tonice, diuretice şi antiinflamatorii.
Sub formă de grâu încolţit, tărâţe de grâu sau grâu fier, se recomandă pentru boli hepatice, renale, boli gastrointestinale, hipovitaminoze, stări febrile, afectiuni cronice degenerative, dispepsie, acnee, tuse, afectiuni cardiace, obezitate, sterilitate şi afecţiuni endocrine.
Sub formă de cataplasmă, compresă, băi sau spălături locale, se recomandă pentru tratamentul impetigo, panariţiu, abcese cutanate, arsuri, eritem, eczeme, hemoroizi, erizipel, psoriazis, prurit, boli reumatice, inflamaţii cutanate, hemoroizi etc.
Consumul de grâu, sub orice formă, este nerecomandat persoanelor care suferă de enteropatii cu intoleranţă la gluten.