FAVIBEAUTY - ULEI HIDRATANT DE BAIE SI CORP cu Ginkgo biloba 300 ml Favisan
FAVIBEAUTY - ULEI HIDRATANT DE BAIE SI CORP cu Ginkgo biloba 300 ml Favisan
Ulei cu extract de Ginkgo Biloba, ideal pentru a fi folosit atat prin adaugare in apa de baie cat si prin aplicarea directa pe piele, avand excelente proprietati de hidratare, emoliere si calmare a epidermei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
FAVIBEAUTY - ULEI HIDRATANT DE BAIE SI CORP cu Ginkgo biloba 300 ml Favisan
Ulei cu extract de Ginkgo Biloba, ideal pentru a fi folosit atat prin adaugare in apa de baie cat si prin aplicarea directa pe piele, avand excelente proprietati de hidratare, emoliere si calmare a epidermei.
Se disperseaza perfect in apa pentru a asigura o curatare eficienta, ajuta la restabilirea si mentinerea filmului hidrolipidic natural, are efect relaxant si dermoreparator, indeparteaza petele, sustine tonusul muscular si protejeaza pielea pe termen lung, oxigenand-o si lasand-o elastica, supla si catifelata.
Ingrediente: extract de Ginkgo Biloba, glicerina
Aplicare: se adauga in cada de baie, sub jet de apa, 10-50 ml de produs. Alternativ, se poate aplica direct pe piele prin masaj usor pentru un plus de hidratare si protectie.
Beneficiu: Hidratare.
Cantitate: 300 ml.
Rolul componentelor:
Orginile acestui arbore ne îndreaptă spre o epocă, care este greu se stabilit cu exactitate. Unii oameni de ştiinţă îi atribuie acestui copac o vechime de 300 milioane de ani.Conform legendei, strămoşii arborelui Ginkgo au ocupat pe o suprafaţă mare pământul încă înainte de apariţia saurienilor. O mare parte de specii de Ginkgo s-a retras spre Asia de est încă din cretacic. Aici cunoscutul arbore de Ginkgo a reuşit să suprvieţuiască epocii glaciare. Biloba este un cuvânt compus, format din latinescul bis care înseamnă doi și loba care înseamnă lob, cu referire la forma divizată, crestată a frunzei. Se spun multe legende şi despre calităţile sale curative. Predecesorul din domeniul medical a fost China, unde începând din secolul al 11-lea au fost folosite în scopuri curative scoarţa, frunzele şi fructele acestui arbore.
Este un arbore care poate ajunge la înălțimea de 30m, cu coroana bogat ramificată. Frunzele sunt pețiolate, mari, cu neervuri ramificate. Florile sunt unisexuate iar frutul este fals, asemănător cu o drupă de culoare galbenă acoperit cu un strat ceros (pruină).
În scop terapeutic se folosesc frunzele (Ginkgo folium) iar în anii ’60 savanţii germani au descoperit că extractul de frunze obţinut prin metode speciale ajută la combaterea insuficienţei irigaţiei sangvine. Astăzi fiecare al 3-lea medicament de tratare a insufucienţei irigaţiei sangvine este un preparat bazat pe extract de arbore Ginkgo. Produsul vegetal este un vasoreglator al capilarelor, ameliorează irigația tisulară, activează metabolismul celular la nivel cerebral și stimulează circulația sanguină cerebrală. Datorită unei compoziții chimice complexe, formată din flsvonoide, sescviterpene, ginkgolide, biflavone, taninuri și aminoacizi, frunzele de ginkgo biloba au proprietăți antioxidante puternice și luptă împotriva radicalilor liberi ce produc daune la nivelul organismului precum îmbătrînirea prematură, modificarea membranelor celulare și a structurii ADN. Produsele pe baza de Ginkgo nu trebuie sa lipsească din dieta de întreținere a persoanelor de vârsta a doua și a treia. Studiile clinice au demonstrat că o doză zilnică de extracte preparate din frunzele plantei în cantitate de 120-240 mg îmbunătățește simptomele asociate de insuficiența cerebrală, ca pierderea memoriei, stările depresive, acufenele. Prin metoda “dublu-orb” (doze de 150 mg luate 12 săptămâni zilnic), au fost demonstrate avantajele pe care le au produsele pe bază de extracte din frunzele de Ginkgo. Alte studii clinice au ajuns la concluzia că preparatele din această specie sunt foarte utile în stadiul incipient al bolii Alzheimer, întârziind dezvoltarea demenței senile.
Ginkgo se administrează sub formă de infuzie, tinctură, tablete, extracte (solide, lichide, standardizate- Egb 761) și nu prezintă interacțiuni sau contraindicații.