FAINA DIN KONJAC 100GR NO SUGAR SHOP
FAINA DIN KONJAC 100GR NO SUGAR SHOP
Konjac este o rădăcină comestibilă a unui arbore asiatic cu același nume. Este un aliment fără gluten, 100% natural si nu provoaca alergii. Aproape că nu are calorii și absoarbe până la 100 de ori greutatea sa în apă (de 70 de ori mai mult decât tărâțele de ovăz). Konjac este, așadar, un aliment ideal care ne satură fără să ne aducă prea multe calorii!
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 29 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 29 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,58 lei.
FAINA DIN KONJAC 100GR NO SUGAR SHOP
Konjac este o rădăcină comestibilă a unui arbore asiatic cu același nume. Este un aliment fără gluten, 100% natural si nu provoaca alergii. Aproape că nu are calorii și absoarbe până la 100 de ori greutatea sa în apă (de 70 de ori mai mult decât tărâțele de ovăz). Konjac este, așadar, un aliment ideal care ne satură fără să ne aducă prea multe calorii!
În plus față de senzația de sațietate, konjac nu influenteaza glicemia și colesterolul pentru că fibrele glucomanan absorb apa în mod eficient în tractul digestiv și scad absorbția de carbohidrați. Puteți cumpăra rădăcina konjac sub formă de supliment alimentar, tăiței Konjac si altele, sau faina cu extrem de puține calorii.Puteți pierde aproape 6 kilograme în opt săptămâni dacă includeți konjac în alimentația zilnică.
Faina de Konjac este ideala pentru ingrosarea diverselor sosuri, budinci, preparate gelatinoase, pentru imbunatatirea texturii aluatului de paine, dar si pentru prajiturile din faina de seminte.
100 gr de faina de Konjac pot ingrosa aproximativ 25-30 l de lichid.
Mod de utilizare:
- In prepararea mâncărurilor cu sos scăzut: la 500-700ml se foloseste o linguriță rasă de făină.
- In prepararea budincilor: la 500 ml de apa/lapte se adauga 1 lingurița si jumatate rasa de făină.
- In prepararea aluaturilor diverse se utilizeaza 1 linguriță de făină de Konjac.
Este recomandat ca, inainte de a fi adaugata peste preparatul cald, faina de Konjac sa fie amestecata cu un ingredient dur (sare grunjoasa, indulcitor etc).
Pentru îngrosarea la rece se procedează intr-o maniera similara, insa timpul de actiune trebuie sa varieze intre 20-40 minute.
Faina de Konjac NU contine GLUTEN, nu are gust si miros si poate fi inclusa in orice dieta.
Ingrediente: 100% faina de konjac
Declaratie nutritionala per 100 gr:
- Valoare energetica 187 kcal
- Proteine 0.91 gr
- Lipide 0.52 gr
- din care acizi grasi saturati 0.11 gr
- Amidon 3.38 gr
- Carbohidrati 3.38 gr
- din care zaharuri <0.03 gr
- Fibre
- 82.79 gr
- Sodiu 0.01 gr
Rolul componentelor:
Konjac este o plantă străveche ce crește în anumite părți din Asia. Este o plantă perenă și are un rizom tuberculos în formă de sferă, foarte mare.
În Asia, în special în Japonia, konjacul este folosit în foarte multe mâncăruri tradiționale. În Europa începe să fie tot mai cunoscut, cele mai utilizate forme în care se găsește fiind făina și pastele.
Produsele alimentare sunt obținute din rădăcină, fiind cea mai valoroasă parte a plantei datorită abundenței în fibre. Rădăcina conține glucomannan, o substanță care are capacitatea de a absorbi de până la o sută de ori volumul său în apă. De asemenea, este și bogată în fibre.
În primul rând, când consumați konjac, este esențial să beți multă apă, atât înainte, în timpul, cât și după consum. Acesta are nevoie de apă pentru a-și activa proprietățile. De asemenea, consumul apei ajută la limitarea riscului de obstrucție a tractului digestiv.
Utilizările konjacului sunt destul de diverse, mai ales în lumea culinară. Indiferent de forma sa, konjacul este gătit în apă clocotită. Tăițeii konjac și alte produse trebuie clătite bine înainte de utilizare.
Făina de konjac nu funcționează ca substitut al făinii de grâu, putând fi adăugată în amestecuri de făină pentru prepararea produselor de panificație.
Principala ei folosință este dată de rolul de gelifiant și agent de îngroșare în sosuri, budinci, supe creme. Aceasta se amestecă cu niște lichid rece, după care se toarnă în preparat, amestecând conștiincios.
Pastele pot avea un ușor miros de pește la deschiderea ambalajului. Se clătesc într-o sită înainte de folosire.
Pastele nu au gust, însă absorb foarte ușor aroma de condimente adăugate și alte ingrediente. Pe lângă senzația de sațietate și numărul foarte scăzut de calorii pe care îl au, acestea se și prepară foarte repede.
Pastele se găsesc sub diferite forme precum tăiței, spaghete, tagliatele, penne, etc.
Orezul konjac este, de asemenea, foarte rapid de preparat, sărac în calorii și sățios, fiind potrivit pentru orice dietă.
De asemenea, konjacul se găsește și sub formă de suplimente alimentare.
Nu uitați că ceea ce mâncați determină în mare măsură sănătatea voastră. Asigurați-vă că veți consuma konjac în proporții rezonabile și cu multă apă. Și, ca întotdeauna, favorizați o dietă sănătoasă și echilibrată, însoțită de activitate fizică regulată.
Magazin Online dedicat persoanelor afectate de diabet si celor care vor sa adopte un stil de viata sanatos, fara zahar!