- La reducere!
- -5%
Extract din Mladite de Ienupar 50ml PlantExtrakt
Extract din Mladite de Ienupar 50ml PlantExtrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din mlădiţe proaspete de Ienupăr (Juniperus communis), prelucrate conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 37 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 37 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,74 lei.
Extract din Mladite de Ienupar 50ml PlantExtrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din mlădiţe proaspete de Ienupăr (Juniperus communis), prelucrate conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Beneficii:
-Nivele de acţiune: ficat, aparat urinar, aparat osteoarticular, tract gastro-intestinal, sistem vascular şi metabolism general.
-Extractul gemoterapic este obţinut din mlădiţe proaspete de Ienupăr (Juniperus communis), prelucrate conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
-Conţine alcool etilic de cereale 33 % vol.
-Plantă recoltată ecologic.
-Certificare ecologică EcoInspect Ro-008.
-Susţine funcţia de detoxifiere a ficatului.
-Susţine funcţiile rinichilor; ajută la eliminarea calculilor oxalo-calcici.
Administrare:
Adulţi şi copii peste 7 ani: în general, câte 2 ml, în puţină apă, de 2 ori pe zi, înainte de mese.
În caz de asociere cu alte gemopreparate, în general, 3 ml, în puţină apă, o dată pe zi, dimineaţa, înainte de masă.
Ca drenor hepato-renal, câte 2 ml, în puţină apă, de 3 ori pe zi, înainte de mese.
1 ml=aprox. 25 de picături
Durata administrării poate varia între 1-3 luni de zile. Se poate repeta administrarea după 1 sau 2 luni de pauză.
Atenţionări:
Contraindicat femeilor însărcinate şi celor care alăptează.
Rolul componentelor:
Primele utilizări ale ienupărului în scopuri medicinale au fost consemnate în urmă cu trei milenii, în zona muntoasă a Indiei, spre Tibet, unde era folosit contra bolilor pulmonare, dar și în ritualurile de purificare ori de alungare a spiritelor rele.
Ienupărul sau jneapănul, cum este cunoscut la noi, este un arbust conifer, răşinos, rezistent la ger şi secetă, fără pretenţii faţă de sol. Fructele sunt galbene şi conţin ulei volatil , zahăr invertit (cca. 30%), alte glucide, acizi organici (gliceric, acetic, malic, formic), răşini, săruri minerale, vitamina C, tanin, flavonoide, potasiu, calciu, un principiu amar. Uleiul de ienupăr, folosit din vremuri străvechi, este recunoscut şi astăzi pentru proprietăţile sale antiseptice, antireumatice, depurative, antispasmodice, astringente, diuretice şi tonice.
Studiile arată că fructele de ienupăr inhibă sinteza PG (prostaglandine), fapt care indică utilizarea acestuia pentru dureri artritice. Ienupărul este utilizat frecvent în tratamentul reumatismului, artritei, gutei şi a altor stări artritice asociate cu acumularea acidului uric. În aceste cazuri el contribuie la excreţia acidului uric pe cale renală. În mod evident extractele de ienupăr inhibă factorul activator trombocitar, care împiedică coagularea sângelui. De asemenea extractele din fructele de ienupăr au acţiune antioxidantă.
Cercetările pe animale indică pentru fructele de ienupăr, reducerea glucozei din sânge în diabetul provocat experimental, acest fapt nu s-a testat pe om. Ienupărul şi uleiul volatil se bucură de o îndelungată şi însemnată reputaţie de diuretic în medicina populară, fiind folosit în tratamentul unor tulburări renale şi vezicale.
În aplicări externe, uleiul esenţial diluat se infiltrează în piele, ajutând la calmarea durerilor musculare şi nevralgie. O inhalaţie de vapori, cu ulei volatil de ienupăr, poate fi utilizată în tratamentul bronşitelor şi infecţiilor pulmonare.
Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.