Evening Primrose + Vitamina E 90 capsule Rotta Natura
Evening Primrose + Vitamina E 90 capsule Rotta Natura
Uleiul de Evening Primrose este o importanta sursa de acizi grasi nesaturati (linoleic si gama-linoleic), avand efecte deosebite in reglarea sistemului hormonal feminin.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 41 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 41 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,82 lei.
Evening Primrose + Vitamina E 90 capsule Rotta Natura
Beneficii:
Uleiul de Evening Primrose este o importanta sursa de acizi grasi nesaturati (linoleic si gama-linoleic), avand efecte deosebite in reglarea sistemului hormonal feminin. Este util ca adjuvant in prevenirea sau diminuarea dezechilibrelor hormonale indiferent de varsta. De asemenea, susține stimularea arderii grăsimilor, ajutand astfel in curele de slabire.
Vitamina E este un puternic antioxidant si intervine in buna functionare a aparatului genital feminin. Aceasta este considerata vitamina fertilitatii.
Are efecte benefice in imbunatatirea calitatii parului si unghiilor, dar si a activitatii sistemului nervos.
Efecte:
-contribuie la menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului din sânge
-este implicat în menținerea balanței hormonale la femei, inclusiv în perioada premenstruală
-menține sănătatea pielii, integritatea și elasticitatea acesteia
-conferă un aspect sănătos părului și unghiilor
-contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ
Compozitie:
-Ulei din semințe de Luminița nopții cu minim 10% GLA/ acid gamma-linolenic – 500 mg.;
-Vitamina E 10 mg. (eq. 83% DZR)
Recomandat ca adjuvant în:
-dereglări hormonale
-infertilitate
-ovare polichistice
-dereglări menstruale
-nivel mărit de colesterlol
Atentionari:
Contraindicat persoanelor cu afecțiuni neurologice și psihice grave(epilepsie, schizofrenie, manii) precum și acelora cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Poate interacționa cu produse anticoagulante și psihotrope la administrarea concomitentă.
Rolul componentelor:
Evening Primrose sau Luminita de seara face parte din familia Onagraceae. Este originara din Mexic si America Centrala, de unde s-a extins si in America de Sud si Nord. Este o specie bianuala care infloreste in cel de-al doilea an, in general in lunile mai-iunie, iar florile sunt galbene, se deshid seara si se ofilesc a doua zi.
Evening Primrose este o planta cu numeroase beneficii. In primul rand este o planta cu valoare alimentara. Radacinile tinere si frunzele se consuma in salate si au un gust usor piperat.
In scopuri terapeutice se foloseste uleiul de Evening Primrose care are un continut ridicat de acid linoleic, acid gama linoleic, fitosteroli, tocoferoli, triptofan, calciu, magneziu, potasiu si multi alti compusi cu actiune benefica asupra organismului uman.
In prezent se foloseste pentru tratarea si ameliorarea diferitelor afectiuni.
Are efect antiinflamator si este benefic in afectiunile reumatice. Datorita continutului de acid gama linoleic (acid gras esential);
Amelioreaza durerile de la nivelul articulatiilor.
Are efect benefic in dureri menstruale si menopauza. Femeile sufera de sindrom premenstrual datorita unor blocaje metabolice care impiedica organismul sa produca acid gama linoleic. Acest deficit este corelat cu simptomele premenstruale (tensiune la nivelul sanilor, acnee, lipsa de energie, dureri de spate). Datorita continutului crescut de acid gama linoleic, uleiul de Evening Primrose amelioreaza toate aceste simptome.
Are proprietati aniteczematoase. Luminita de seara se poate folosi atat intern cat si extern (aplicatii locale cu infuzie de Luminita de seara).
Ajuta la tratarea acneei. Datorita continutului sau de acizi grasi, uleiul de Evening Primrose subtiaza sebumul secretat prevenind astfel astuparea porilor cu acesta.
Aduce beneficii in boala Alzheimer. Acest lucru este posibil datorita continutului sau in fenilalanina. Fenilalanina este un aminoacid esential cu importante proprietati de mediere a transmiterii impulsurilor nervoase, motiv pentru care imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.
Combate infertilitatea la femei.
Mentine un nivel scazut de colesterol datorita continutului crescut de acizi grasi de tip Omega 6 care scad colesterolul rau si trigliceridele si cresc colesterolul bun.
Mentine sanatatea unghiilor si a parului. Acizii grasi hranesc scalpul si impiedica ruperea unghiilor.
Are efect antidepresiv.
Alaturi de Calciu si Omega 3 are efecte benefice in osteoporoza.
Are proprietati antiulceroase. Studiile au aratat ca uleiul de Evening Primrose inhiba semnificativ degradarea mucoasei gastrice.
Are efect benefic in sindromul de colon iritabil. Uleiul de Luminita de seara protejeaza invelisul intestinal.
Vitamina E mai este numita şi vitamina fertilităţii, datorită rolului pe care îl are în procesul fertilităţii, vitamina E face parte dintre substanţele cu o importantă acţiune antioxidantă.Datorită acţiunilor sale ca antioxidant, vitamina E se recomandă în tratarea a numeroase boli: scăderea imunităţii, lupus eritematos diseminat, afecţiuni cardiovasculare, Zona Zoster, hemoroizi, ulcer gastric, litiază biliară, dismenoree, fibrom uterin, astm bronşic, ascită şi altele. Prin acţiunea sa puternic antioxidantă vitamina E este utilă şi în tratamentul epilepsiei.
Vitamina E reduce considerabil riscul apariţiei cataractei, a unor forme de cancer (gastrointestinal, pulmonar), asigură protecţia organismului împotriva dioxidului de azot (smogul), a radiaţiilor, chimioterapicelor şi a fumului de ţigară.
Vitamina E măreşte fecunditatea. Ea intervine în procesul fertilităţii, stimulând la bărbaţi formarea spermatozoizilorşi asigurând buna desfăşurarea a sarcinii la femei.
Aportul corespunzător de vitamina E scade de patru ori riscul apariţiei bolii Parkinson. La bolnavii deja afectaţi de această maladie, aportul alimentar crescut de vitamina E încetineşte procesul de degradare a neuronilor şi evoluţia bolii.
Deficitul de vitamina E determină anemie hemolitică (datorită fragilităţii crescute a eritrocitelor şi scăderii duratei de viaţă a acestora), afecţiuni neurologice cu evoluţie lent progresivă, caracterizate prin ataxie, areflexie, pierderea sensibilităţii proprioceptive şi vibratorii (neuropatii motorii şi senzoriale reversibile), distrofii musculare, creşterea cantităţii de colesterol în ser şi în muşchi, precum şi instalarea aterosclerozei.
Carenţa de vitamina E se întâlneşte mai des la bătrâni şi la malnutriţi cu diferite boli cronice, sindromul ameliorându-se la tratamentul parenteral cu vitamina E.
Carenţele de vitamina E pot apărea în caz de afecţiuni hepatice, renale, anumite tipuri de cancer etc şi se manifestă prin: anemie, acne, greaţă, afecţiuni cardiovasculare, hepatice şi gastrointestinale, diaree, impotenţă sexuală, leziuni ale aparatului genital feminin şi masculine, oboseală musculară şi scăderea masei musculare, mers instabil, pierderea reflexelor.
Excesul de vitamina E apare la doze farmaceutice foarte mari (300-800 mg/zi), putând conduce la oligospermie, azoospermie în cazul bărbaţilor, iar la femei involuţie ovariană şi tulburări ale ciclului menstrual. De asemenea, administrarea excesivă de vitamina E scade absorbţia de vitamina K şi creşte astfel riscul producerii de hemoragii.
Necesarul zilnic de vitamina E este direct proporţional cu vârsta şi cantitatea de acizi polinesaturaţi din alimentele consumate, putând fi asigurat în general de o dietă echilibrată. Bătrânii, femeile însărcinate şi cele care alăpteaza au nevoie de un aport suplimentar de vitamina E.
Nou-născuţilor trebuie să li se administreze tocoferol până la apariţia propriei flore intestinale, deoarece laptele matern este sărac în această vitamină.
Doza recomandată zilnică pentru femei este de 8-10 mg pe zi şi 11-12 mg în perioada de alăptare iar pentru bărbaţi este de 10 mg pe zi
Cele mai bogate surse naturale de vitamina E se pot găsi în: germeni de grâu, uleiuri vegetale şi margarină, avocado, produse din cereale integrale, gălbenuş de ou, fructe cu coaja lemnoasă (nuci, arahide, alune, migdale), ficat, unt de arahide.