- La reducere!
- -10%
ENZI MANG MANGAN IONIC ORGANIC "ALCHEMY" 480ml AGHORAS
ENZI MANG MANGAN IONIC ORGANIC "ALCHEMY" 480ml AGHORAS
In mod normal, manganul poate fi gasit in cereale integrale, fructe, legume, ceai. Surse naturale bogate in mangan sunt nucile si semintele, germenii de grau si graul integral, legumele, ananasul.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 53 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 53 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,06 lei.
ENZI MANG MANGAN IONIC ORGANIC "ALCHEMY" 480ml AGHORAS
Mod de pastrare: Se va pastra in ambalajul original, intr-un loc uscat si racoros, ferit de lumina directa a soarelui. A nu se lasa la indemana copiilor sub 3 ani. Nu se va lasa recipientul deschis intre utilizari.
Doza zilnica: 2,5-5ml/zi, sau dupa sfatul medicului. A nu se depasi doza prescrisa. Produsul nu inlocuieste o alimentatie echilibrata.
2,5ml solutie contin: 1,875 mg mangan (92,71% din VNR). Cantitatea precizata este valabila pentru un adult cu greutatea de 70kg.Sugeram utilizarea unei lingurite (volum circa 2,5ml), sau a dopului flaconului. Capacitatea dopului flaconului, dupa indepartarea sigiliului, este de circa 7ml.
Compozitie: apa distilata, gluconat de mangan, 3g
Informatii suplimentare
Manganul este un element mineral esential tuturor formelor de viata. Va prezentam in continuare cateva dintre functiile sale cele mai importante:
- activeaza sistemul enzimatic implicat in metabolismul energetic si al proteinelor;
- este implicat in formarea tesuturilor conective si a oaselor si este esential in biosinteza colagenului, deoarece ajuta la producerea unor enzime cheie in acest proces, precum si in formarea factorilor coagulanti, fiind un cofactor important in sinteza mucopolizaharidelor, care sunt un constituent important in structurile osoase si cartilaginoase din organism;
- are rol in sinteza colesterolului si in actiunea insulinei in organism;
- intra in compozitia moleculelor antioxidante MnSOD (mangan superoxid dismutaza), unul dintre antioxidantii care neutralizeaza radicalii liberi si reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre deteriorarile produse de acesti radicali la nivel celular. Aceasta enzima este principalul antioxidant mitocondrial, fiind astfel foarte important in protectia acestor organite celulare;
- acest micronutrient activeaza mai multe enzime implicate in sinteza acizilor grasi si a colesterolului;
- activeaza enzimele responsabile pentru producerea ARN si ADN;
- aportul de mangan aduce beneficii sistemului imunitar si regelaza echilibrul de zaharuri din sange;
- manganul este totodata esential pentru incorporarea xilozei si a galactozei in glicoproteine;
- este implicat in transferul gruparilor energetice de tip fosfat prin intermediul enzimelor fosfotransferaze;
- in plante, manganul actioneaza in stransa legatura cu cuprul si zincul pentru producerea pe cale fotosintetica a oxigenului din apa.
In mod normal, manganul poate fi gasit in cereale integrale, fructe, legume, ceai. Surse naturale bogate in mangan sunt nucile si semintele, germenii de grau si graul integral, legumele, ananasul.
Cantitatea totala din corpul uman este de circa 10-20 mg, care este concentrata mai ales in ficat, sistemul osos, pancreas si creier. Nivele scazute de mangan, fie in sange, fie in tesuturi sunt asociate cu un numar de boli cronice. Dintre afectiunile asociate cu aceasta deficienta amintim:
- cresterea inceata a parului si unghiilor;
- pierderea in greutate;
- cresterea dificila;
- diminuarea functiei reproductive;
- anomaliile scheletale;
- toleranta scazuta la glucoza;
- metabolismul defectuos al lipidelor si carbohidratilor;
- dezordinile musculare;
- paraliziile;
- problemele de miscare si de echilibru, mai ales la copii.
In mod normal, lipsa de mangan din alimentatie este rara si de aceea nu este definita o doza zilnica necesara. Cantitatea uzuala de mangan consumata zilnic este cuprinsa intre 0,52 si 10,8 mg. Se recomanda a nu se depasi cantitatea de 11 mg/zi, datorita riscului aparitiei unor probleme neurologice. Manganul in exces este toxic, la fel ca orice alt mineral. In general, principala cale de supraexpunere este cea industriala, care genereaza asa-numitul “manganism”, o degenerare neurologica de tip Parkinson, cauzata de inhalarea in exces a vaporilor si a fumului cu continut ridicat de mangan.
Suplimentele alimentare pe baza de mangan sunt nerecomandate in cazul persoanelor cu probleme hepatice grave. Cateva minerale, precum calciul, fierul si, posibil, zincul, reduc absorbtia manganului in corp.
Persoanele care folosesc contraceptive orale sau antacide este posibil sa aiba nevoie de un surplus de mangan, ce poate fi obtinut prin consumul de suplimente alimentare.
Rolul componentelor:
Argintul coloidal este o substanta pura complet naturala constand din conglomerate submicroscopice de argint, aflate in suspensie in apa pura ionizata datorita sarcinii electrice foarte mici asociata fiecarei particule. Argintul actioneaza asupra unei game largi de bacterii, fara nici un efect secundar sau deteriorare a celulelor corpului si ca poate stimula foarte mult cresterea tesuturilor vatamate. Argintul cunoaste astazi o gama larga de aplicatii in medicina. El este utilizat in mod curent ca dezinfectant cu spectru larg de uz medical, pentru dezinfectarea apei, este incorporat in cadrul consumabilelor medicale (catetere, sonde endotraheale), este folosit in stomatologie pentru implanturi dentare si este utilizat in cadrul bandajelor specializate si a unguentelor. In contextul aparitiei tulpinilor bacteriene multi-drog rezistente (bacterii care au dobandit rezistenta la o gama larga de antibiotice) si a unor cote ingrijoratoare ale antibiorezistentei in general, nanoparticulele de argint sunt cheia in lupta cu germenii. Argintul colidal prezinta avantajul ca nu are efecte secundare, asa cum se intampla in cazul antibioticelor, nu creeaza rezistenta si nu are doar proprietati bactericide, ci si antivirale. Relevanta in aceasta directie este cercetarea realizate de Humberto H. Lara (1 Department of Life Sciences, Winston-Salem State University, Winston Salem, NC, 27110, USA; Laboratorio de Inmunología y Virología, Departamento de Microbiología e Inmunología, Universidad Autonoma de Nuevo Leon, San Nicolas de los Garza, Nuevo Leon, Mexico). Lucrarile sale atesta efectul bactericid cu spectru larg al nanoparticuleleor de argint, chiar si in cazul tulpinilor cu antibio-rezistenta multipla (World Journal of Microbiology and Biotechnology April 2010, Volume 26, Issue 4, pp 615-621, “Bactericidal effect of silver nanoparticles against multidrug-resistant bacteria”). Studiile realizate de Lara si echipa sa au reusit sa evidentieze si un foarte valoros efect anti-viral al nanoparticulelor de argint, munca sa concentrandu-se in special pe efectul nanoparticulelor de argint asupra virusului HIV. (“Mode of antiviral action of silver nanoparticles against HIV-1”, J Nanobiotechnology. 2010; 8:1, Published online 2010 January 20. doi: 10.1186/1477-3155-8-1, PMCID: PMC2818642).
Argintul colidal, spre deosebire de sarurile de argint si de produsele obtinute in casa, este realizat din nanoparticule de argint cu dimensiuni foarte mici (un nanometru este de un million de ori mai mic decat un milimetru) si prezinta proprietati distincte fata de cele ilustrate de ionii de argint, livrati sub forma sarurilor de argint. Putem vorbi de particule de argint in solutie, cand dimensiunea acestora este chiar mai mica de un nanometru, si de starea coloidala, atunci cand particulele dispersate in lichid au dimensiuni cuprinse intre unul si o mie de nanometri. Nanoparticulele de argint in stare coloidala prezinta avantajul unui foarte bun profil de siguranta, atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator, precum si proprietati antiinfectioase deosebite. De cele mai multe ori persista confuzia intre sarurile de argint, care livreaza argint ionic si coloizii de argint. In esenta, procesul de obtinere a nanoparticulelor are la baza electroliza in apa deionizata, utilizand un electrod de argint. Procesul este insa mult mai complex si implica etape suplimentare de standardizare si stabilizare a argintului coloidal. De aceea, suplimentele alimentare pe baza de argint colidal se obtin doar in fabrici certificate, la standarde farmaceutice si, in niciun caz, cu dispozitive improvizate acasa. De asemenea, studiile arata ca argintul coloidal la dimensiuni nano se elimina din organism pe cale hepatica si renala, daca este administrat in mod echilibrat. Nanoparticulele de argint au biodisponibilitate superioara si se elimina din organism doar dupa ce si-au indeplinit efectul antiviral si antibacterian. Nanoparticulele de argint in stare coloidala prezinta avantajul unui foarte bun profil de siguranta, atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator, si are proprietati antiinfectioase deosebite. Modul de actiune al argintului coloidal este foarte eficient si foarte simplu: prezent langa un virus, o ciuperca sau langa o bacterie patogena, inactiveaza enzimele pe care aceste corpuri agresoare le folosesc pentru a putea respira in interiorul corpului nostru. De aceea, in scurt timp, patogenii “se sufoca” si mor, apoi sunt eliminati din organism de sistemul imunitar cu ajutorul sistemului de drenare limfatica. Un fapt pozitiv este acela ca argintul coloidal actioneaza doar asupra patogenilor, bacteriile prietenoase sau bune din organism nu au de suferit si nici celulele organismului nostru fiindca au un alt sistem de metabolizare a oxigenului. Cu alte cuvinte, are efect antibiotic, dar fara niciun efect secundar. Mai mult, organismele patogene nu dezvolta rezistenta la argintul coloidal, acesta putand fi considerat un sistem imunitar secundar.
Suplimentele alimentare cu argint coloidal, fabricate de producatori certificati, din materie prima standardizata si certificata conform standardelor impuse de legislatia americana cGMP si FDA, au efect antibacterian si antiviral dovedit, fara sa prezinte efecte adverse. Desi au fost intens mediatizate unele cazuri de albastrire a tesuturilor ca urmare a ingerarii argintului, acest lucru este izolat si strict legat de cazurile in care s-au folosit remedii obtinute domestic, in gospodarie, cu scopul automedicatiei. Cazul americanului Paul Karason, care si-a fabricat singur argintul coloidal este un exemplu clar de folosire improprie si abuziva a unei forme de argint necertificat, nestandardizat si impropriu calitativ. Acesta si-a fabricat asa-zisul argint coloidal folosind apa distilata, sare si argint pentru a-si rezolva mai multe probleme de sanatate. Formele de „argint colidal” fabricate acasa, nu sunt echivalente cu argintul coloidal din suplimentele alimentare, care respecta normele in vigoare. Colorarea in albastru a tesuturilor ca urmare a consumarii unor forme de argint necertificate sau insuficient cercetate, precum si ca urmare a abuzului in utilizare poarta numele de argirie. Argiria nu este o boala sistemica si, in afara de modificarile de ordin estetic, si implicit de impactul in plan psihologic al acestor modificari, nu sunt documentate alte efecte negative asupra starii de sanatate. Totusi, prin faptul ca schimba culoarea tesuturilor argiria este considerata mutilanta. In aceste conditii este abolut necesara administrarea unor suplimente cu argint colidal sigure, conform prospectului produsului si a indicatiilor consultantilor de specialitate. Trebuie mentionat si faptul ca argiria se produce doar in conditiile unui aport excesiv de argint care depaseste capacitatea organismului de a-l elimina. Mai exact, survine in conditiile unor dezechilibre hepatice si renale, cai prin care organismul sanatos elimina argintul din organism. Organizatia Mondiala a Sanatatii exprima o pozitie oficiala privind profilul de siguranta al argintului, raportat la apa de baut (Guidelines for drinking-water quality, 2nd ed. Vol. 2. “Health criteria and other supporting information.”World Health Organization, Geneva, 1996) si concluzioneaza ca un aport de 10g de argint pe parcursul vietii unui om este incadrabil in categoria NOAEL (no observable adverse effects level), sau cu alte cuvinte aceasta doza este sigura si nu este incriminata in aparitia vreunui efect advers. Acelasi statut al profilului de siguranta pentru argint este precizat si in studiul “Silver in drinking-water. Background document for WHO Guidelines for drinking-water quality.”, Geneva, World Health Organisation. Realizand un calcul simplu, concluzionam ca in conformitate cu pozitia OMS, la o durata de viata de 70 de ani, ar fi ncesear ca o persoana sa consume zilnic aproximativ 391 de microcentrigrame de argint, pentru a atinge doza care reprezinta pragul de siguranta (doza fara efecte adverse observabile).
Cuprul este privit ca un antioxidant deoarece ajută la prevenirea distrugerii celulelor din cauza radicalilor liberi. Întărește sistemul imunitar, reduce riscul dezvoltării bolilor și ajută accelerarea procesului de recuperare.
Necesar în formarea vaselor noi de sânge, cuprul are proprietăți antiinflamatoare, de aceea joacă un rol esențial în menținerea sănătății cardiovasculare. Totodată, poate fi de folos la echilibrarea nivelului colesterolului.
Cuprul ajută la regenerarea oaselor și conform studiilor ar ajuta la prevenirea uneia dintre cele mai frecvente afecțiuni osoase- osteroporoza.
Folosit pentru proprietățile sale antiinflamatoare, cuprul este utilizat pentru calmarea durerilor produse din cauza artritei. Purtarea brățărilor din cupru folosită ca metodă de tratament de către pacienții care suferă de artrită s-a dovedit a fi benefică, cu toate că momentan nu există multe dovezi în acest sens.
În urma studiilor s-a descoperit că acest metal poate distruge și inhiba totodată răspândirea bacteriilor, precum E.coli. Datorită proprietăților sale antibacteriene, cuprul este folosit și pentru purificarea apei.
Cuprul poate ajuta la prevenirea apariției sclerozei în plăci, afecțiune care inhibă funcțiile creierului și care contribuie la formarea bolii Alzheimer.
Aghoras Invent sunt prezenti pe piata cu o selectie de produse pe baza de argint si aur coloidal pentru tratarea diverselor afectiuni dermatologice, cresterea imunitatii si intarirea memoriei si a sistemului nervos.