• La reducere!
  • -10%
Energotonic junior Vitamine 100ml PlantExtrakt, SIROPURI
Energotonic junior Vitamine 100ml PlantExtrakt, SIROPURI
Energotonic junior Vitamine 100ml PlantExtrakt, SIROPURI
Energotonic junior Vitamine 100ml PlantExtrakt, SIROPURI

Energotonic junior Vitamine 125ml PlantExtrakt

Energotonic junior Vitamine 100ml PlantExtrakt

Creștere armonioasă: țesut osos, dantură sănătoasă

Fortifiant în stări astenice

Îmbunătățirea rezistenței organismului

2625
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
41,98 lei 46,64 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 41 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 41 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,82 lei.


 

Energotonic junior Vitamine 100ml PlantExtrakt

Creștere armonioasă: țesut osos, dantură sănătoasă

Fortifiant în stări astenice

Îmbunătățirea rezistenței organismului

Conține:

  • extracte gemoterapice din muguri de Brad, Porumbar
  • siropuri naturale la rece, din fructe proaspete de Afin, Coacăz negru
  • extract din fructe de Măceș, vitamina C, zinc, complex de vitamine

Vitamine    Cantitatea          la Doza recomandată/zi           % DZR din doza adultului 

                100 g 100 ml 1-3 ani 4-8 ani 1-3 ani 4-8 ani

Vitamina A 2300 mcg 2530 mcg 253 mcg 379,5 mcg 32 48

Vitamina B1 2,72 mg 2,99 mg 0,300 mg 0,450 mg 27 40,5

Vitamina B2 3,40 mg 3,74 mg 0,374 mg 0,561 mg 26 39

Vitamina B5 6,8 mg 7,48 mg 0,748 mg 1,122 mg 12 18

Vitamina B6 3,4 mg 3,74 mg 0,374 mg 0,561 mg 26 39

Vitamina B12 6,8 mcg 7,48 mcg 0,748 mcg 1,122 mcg 30 45

Vitamina C 260 mg 286,2 mg 28,600mg 42,900 mg 36 54

Vitamina D 20,40 mcg 22,44 mcg 2,244 mcg 3,366 mcg 45 67,5

Vitamina E 2,30 mg 2,53 mg 0,253 mg 0,3795 mg 2 3

Zinc 25,8 mg 28,38mg 2,84mg 4,26 mg 28 42

Mențiuni de sănătate (recomandări principale):

Energotonic junior Vitamine este o combinație dintre extractele naturale gemoterapice și fitoterapice și un complex de vitamine esențiale. Contribuie la creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Extractul gemoterapic din muguri de Brad contribuie la dezvoltarea sistemului osos, inclusiv a unei danturi sănătoase. Apără organismul de microorganismele patogene și favorizează alimentația sănătoasă. Extractul gemoterapic din muguri de Porumbar ajută la o stare de bine fizic și aduce un plus de energie.

Coacăzul negru susține sănătatea tractului respirator. Afinul contribuie la apărarea naturală împotriva radicalilor liberi. Măceșul ajută la susținerea imunității organismului, fiind o sursă naturală de Vitamina C.

Complexul de vitamine contribuie la:

  • funcționarea normală a sistemului imunitar: A, C, D
  • creșterea absorbției fierului: C
  • metabolismul normal al fierului: A, B2
  • absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului: D;
  • menținerea sănătății sistemului osos: D
  • menținerea sănătății dinților: D
  • menținerea funcției normale a sistemului muscular: D
  • metabolismul energetic normal: B5, B6, B12, C
  • reducerea oboselii și extenuării: B2, B5, B6, B12, C
  • protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ: B2, C, E
  • funcționarea normală a sistemului nervos: B1, B2, B5, B6, B12, C
  • funcționarea normală a inimii: B1
  • formarea normală a globulelor roșii: B2, B6, B12

Zincul contribuie la:

  • menținerea sănătății sistemului osos
  • protejarea celulelor împotriva stesului oxidativ
  • sinteza normală de ADN
  • metabolismul normal al macronutrienților
  • metabolismul normal al vitaminei A

Energotonic junior Vitamine conține siropuri de Afin și Coacăz negru, cu gust bun, aromă și culoare naturale, îndrăgite de copii. Datorită formei lichide, se absoarbe optim, pentru instalarea efectului dorit.

Mod de utilizare:

Copii 1 - 3 ani: 5 ml sirop Energotonic junior Vitamine de 2 ori pe zi.

Copii 4 - 8 ani: 5 ml sirop Energotonic junior Vitamine de 3 ori pe zi.

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

A se agita înainte de administrare.

Caracteristicile ambalajului:

Produsul este ambalat în flacoane de sticlă brună de 125 ml, prevăzute cu dop cu protecție pentru copii și seringă dozatoare de 5 ml.

Rolul componentelor:
Bradul este o specie vegetală lemnoasă, foarte longevivă (trăieşte până la 700 de ani), care poate depăşi 50 m înălţime. În sol, dezvoltă o rădăcină puternică. Frunzele de brad sunt aciculare, cu o singură nervură, mai închis colorate pe faţă, dispuse liniar pe patru rânduri de-a lungul ramurii. Acele de brad au 2- 4 cm lungime, având vârful ştirbit. Frunzele de brad cad după 8-10 sau chiar 15 ani. Conurile bradului, sunt erecte, rămânând drepte şi la maturitate, cu o formă cilindrică şi sunt lungi de 10-20 cm, fiind verzi la început, apoi brun-roşietice.
În scopuri terapeutice se folosesc mugurii de brad care se formează primăvara în vârful crenguțelor și au o culoare deosebită, diferită de culoarea obișnuită a bradului, de verde crud. S-a mai dovedit că bradul alb are acțiune antiseptică, antiinflamatoare și imunostimulatoare asupra aparatului respirator. Efectele lui se simt în special la nivelul căilor aeriene superioare, de aceea se recomandă și în cazuri de rinofaringite recidivante, rinite și sinuzite. Mugurii de brad au un gust dulce-acrișor si sunt puternic aromați. Se pot administra zilnic, pe stomacul gol, cu un sfert de oră înainte de masă, câte cinci, șase muguri pentru reglarea poftei de mâncare, dezinfectarea gurii și împrospătarea respirației. Inhalațiile cu infuzie din muguri de brad desfundă căile respiratorii, activează circulația și redau strălucirea tenului.

Coacăzul negru crește sub formă de tufe de 1 – 2 m înălțime. Florile sunt păroase, de culoare verde-roșcat iar frunzele de culoare verde închis pe fața superoară și verde deschis pe fața inferioară. Fructele acestei plante, de tip bacă, sunt grupate în ciorchini și sunt boabe zemoase sferice cu gust acrișor, de culoare închisă, care au un diametru de 6 – 11 mm, fiecare fruct conținând mai multe semințe. Frunzele, se recoltează în luna iulie, după recoltarea fructelor sau concomitent cu recoltarea fructelor, totul se usucă la umbră în strat subțire.
Pentru uzul medicinal se folosesc frunzele (Ribi nigri folium), fructele (Ribi nigri fructus) și mugurii (Ribi nigri gemini). Fructele au acțiune tonică generală, vitaminizantă, remineralizantă, fiind recomandate și în cazurile de surmenaj, în stările anemice, în cazurile de deficit de fier, fiind bogate în taninuri, antoacini proteine și săruri minerale (Ca, Mg, Fe, P) Conțin o cantitate de 3-4 ori mai mare de vitamina C decât portocalele și lămâile. Se utilizează și în afecțiunile gastrointestinale, hepatobiliare și cardiovasculare. Fitocomplexul taninuri-antociani-vitamine are efect în tratamentul unor afecțiuni ale mucoasei bucale. Frunzele sunt utilizate în medicina naturistă ca diuretic, datorită flavonoidelor din compoziție, în afecțiuni cardiace, reumatism, gută dar sunt contraindicate în tratamentul edemelor cauzate de insuficiența cardiacă sau renală. Medicinal, coacăzul negru se utilizează sub formă de infuzie, decoct, macerat glicerinat, tinctură sau pulbere.
Coacăzul negru este cunoscut ca plantă de cultură în Europa din secolul al XVI-lea. Înafară de uzul medicinal, fructele lui, sunt folosite la prepararea de sucuri, siropuri, jeleuri sau marmeladă. Siropul de coacăze negre este, după părerea părintelui medicinei naturiste, preotul Sebastian Kneipp, un elixir de sănătate pentru gât şi căile respiratorii superioare. Un vechi proverb german spune despre sucul de coacăze negre că este sănătos ca sângele de urs. În parfumerie, se folosește un extract din florile de coacăz negru.

Primele menţiuni în scrierile europene despre efectele benefice ale afinului asupra sănătăţii datează aproximativ din anul 1100. Utilizarea acestuia pentru efectele sale asupra ochilor a fost cu adevărat răspândită mai ales pe teritoriul actual al Italiei, dar conform legendei, în timpul celui de-al doilea război mondial era consumat sistematic de piloţii flotei aeriene britanice, mai ales înaintea raidurilor nocturne. Amerindienii cunoşteau proprietăţile de conservant natural ale afinelor. Ei făceau o mâncare numită pemmican, care consta într-un amestec de afine cu carne uscată sau peşte uscat, făcute pastă iar aceasta le asigura oamenilor necesarul de proteine şi vitamine. De asemenea, conţin o mare cantitate de vitamina C. Iată de ce, expuşi riscului de a face scorbut, marinarii de odinioară duceau cu ei în lungile călătorii pe mare butoaie întregi de afine.
Indienii foloseau afinele şi ca medicament, amestecându-le cu făină de porumb şi punând cataplasme pe răni pentru a preveni infectarea sângelui.
Afinul este un subarbust stufos, rămuros, cu frunze mici, ovale, iar fructul este numit afină și reprezintă o bacă de culoare albastru-închisă, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor. Înflorește în lunile mai-iunie.
Frunzele și fructele de afin conțin compuși antioxidanți ce pot preveni afecțiunile cardiovasculare sau agravarea acestora. Pe lângă vitamina C, fructele mai conțin antocianozide, împreună cu hiperozidă și quercetrin (flavonoide). Sinergismul acestor compuși generează efecte benefice asupra sănătății organismului. Antioxidanții previn formarea radicalilor liberi și daunele asupra celulelor în cazul oxidării, daune ce conduc la formarea celuleor canceroase. Antocianii ajută de asemenea la creșterea rezistenței pereților vaselor de sânge și cresc fluxul de circulare al sângelui, evitând astfel și agregarea plachetelor sanguine. Extractul din frunză de afin protejează vasele împotriva aterosclerozei prin scăderea nivelului LDL colesterol (colesterol rău), factor major în formarea plăgilor de aterom. Cercetări recente au demonstrat că extractele din fructe și din frunze prezintă beneficii terapeutice printre care și efectul de inhibare al histaminei de către fructele de afin, mecanism atribuit abilității crescute a afinului în vindecarea rănilor și a ulcerului gastrointestinal. Acest mecanism se datorează unor taninuri catehice, compuși cu acțiune astringentă și antiinflamatoare. Studii pe extractul de frunză de afin arată ca această plantă est eficientă împotriva unor germeni precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
100ml
Forma de prezentare
Flacon

Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare