- La reducere!
- -10%
Drojdie de Bere cu Vitamina B12 250 tb Solgar
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 67 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 67 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,34 lei.
-Produsul poate fi consumat de vegetarieni.
-Nu conține zaharuri, amidon, soia, lactoză, conservanți, arome sau coloranți artificiali.
-O drojdie de bere primară (Saccharomyces cerevisiae), complet naturală, ce reprezintă o sursă de aminoacizi, vitaminele din complexul B și minerale.
-Sursă: majoritatea drojdiilor de bere sunt obținute din procesul de fermentație al berii.
-O astfel de fermentație presupune utilizarea de cereale (precum orezul sau grâul), malț, drojdie activă și flori uscate de hamei. -Adăugarea de hamei în procesul de fermentație conferă berii aroma sa caracteristică, însă determină și gustul amar al drojdiei de bere uscate obținute ca produs secundar.
-Pulbere din drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) 500 mg;
-acid stearic vegetal,
-dioxid de siliciu (agenți antiaglomeranți),
-vitamina Β12 (sub formă de cianocobalamină 1%) 0,833 μg (33 % VNR).
Produsul poate fi consumat de vegetarieni.
Ca supliment alimentar pentru adulți, intre una(1) si șase (6) tablete pe zi, preferabil în timpul mesei.
Daca sunteti insarcinata, alaptati, va aflati sub tratament medicamentos sau suferiti de o conditie medicala, consultati medicul sau farmacistul inainte de a administra acest produs.
Rolul componentelor:
Datele din literatura de specialitate au scos in evidenta ca, drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae) prin continutul in proteine, aminoacizi esentiali, vitamine solubile in apa (tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, vitamina B12 si piridoxina), enzime este o sursa bogata de saruri minerale (continut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor), substante nutritive (lipide, glucide) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (seleniu, crom). Drojdia de bere constituie un nutrient complex - un regenerator al metabolismului ce poate fi recomandata la toate varstele pentru efectele sale benefice asupra sanatatii (Anghel si colab., 1991; Hegoczki si colab., 1997; The History of Bread Yeast, British Broadcast Corporation, 2006; Moyad M.A., 2008; Feldmann Horst, 2010;).
Lucerna (Medicago sativa) este o sursa naturala bogata in vitamine, saruri minerale, microelemente, o gama larga de aminoacizi, proteine usor asimilabile, carotenoizi, flavonoide, izoflavone, fitoestrogeni, enzime, fibre etc. (Barnes D.K., C.C. Sheaffer, 1995) care furnizeaza fitonutrientii necesari organismului uman pentru completarea si normalizarea dietelor dezechilibrate (Jurzysta M., Waller G. R., 1996; Elakovich S.D., Hampton J.M., 1984).
Topinamburul (Helianthus tuberosus) datorita continutului in proteine, vitamine, saruri minerale (in special, siliciu organic) si inulina (polizaharid cu functie prebiotica importanta), atat in tuberculi cat si in frunze, favorizeaza detoxifierea generala a organismului prin intensificarea eliminarii de toxine si metale grele, precum si stimularea dezvoltarii microorganismelor specifice florei normale, utile la nivelul intestinului gros.(Flamm G., Glinsmann W., Kritchevsky D., Prosky L., Roberfroid M., 2001; Puangbut si colab., 2012).
Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent. Desi este hidrosolubila, B12 se acumuleaza totusi, intr-o masura oarecare, in ficat, rinichi, plamani si splina. Cantitatea de vitamina ramasa nu este importanta si nu poate avea un efect toxic.
Vitamina B12 se gaseste cu precadere in produsele de origine animala:
Pentru vegetarieni, alegerea perfecta sunt cerealele fortificante pentru micul dejun.
Cantitatea zilnic necesara pentru un adult este de 2,4 mcg vitamina B12 pe zi.
Cand sistemul digestiv este inapt sa absoarba aceasta vitamina, apare un deficit, iar un regim alimentar inadecvat - tipic mai ales pentru vegetarienii convinsi, care nu consuma nici produse lactate si nici oua, poate genera carente de vitamina B12. De asemenea, persoanele in varsta sunt predispuse la deficitul mentionat.
Simptomele comune asociate cu deficienta de vitamina B12 pot include constipatie, pierderi de memorie, dificultati in mersul pe jos sau cand faci miscare, anemie, tulburari ale starii de spirit, amorteala, inflamarea limbii, dezorientare, deteriorarea tecii de mielina si dementa.
O cantitate insuficienta de vitamina B12 ar permite eliminarea unei substante numita homocistina care, atunci cand depaseste un anumit nivel, devine nociva pentru celulele cerebrale.
In acelasi timp, pe baza proprietatii sale procoagulante, care reprezinta un pericol pentru peretii arterelor, homocistina ar putea fi legata si de maladiile cardiovasculare.
Vitamina B12 este indispensabila pentru crestere. Femeile insarcinate sau cele care alapteaza au nevoie de extra portii de vitamina B12, la fel ca si de toate celelalte sunstante nutritive esentiale. Acestea trec in planceta in timpul sarcinii si contribuie la dezvoltarea copilului. Si sugarii hraniti de la pieptul mamei au nevoie sa primeasca acesti nutrienti.
Lipsa lor poate provoca importante probleme pentru sanatatea celor mici.