DOLORGIET GEL ANALGEZIC 130 ml Zdrovit
DOLORGIET GEL ANALGEZIC 130 ml Zdrovit
Utilizat conform instrucțiunilor, gelul analgezic DOLORGIET conferă exact ce corpul nostru are nevoie pentru ameliorarea durerilor musculare și recăpătarea mobilității, pentru a fi activi întreaga zi.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 72 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 72 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,44 lei.
DOLORGIET GEL ANALGEZIC 130 ml Zdrovit
Utilizat conform instrucțiunilor, gelul analgezic DOLORGIET conferă exact ce corpul nostru are nevoie pentru ameliorarea durerilor musculare și recăpătarea mobilității, pentru a fi activi întreaga zi.
ACȚIUNE
DOLORGIET este un gel răcoritor pentru uz extern, utilizat pentru tratamentul de susținere în cazul durerilor musculare și articulare acute, în special în cazul contuziilor, întinderilor, entorselor și suprasolicitării musculare.
Ușor de utilizat și eficient în același timp:
Analgezic, antiinflamator și decongestionant
Ingrediente din plante cu tradiție îndelungată
Pătrunde rapid în piele
Efect răcoritor
INGREDIENTE:
Extract de arnică
Arnica are o lungă tradiție ca plantă medicinală, fiind apreciate efectele antiinflamatorii și decongestionante ale ingredientelor active conținute în flori (lactone sesquiterpenice, flavonoide, uleiuri esențiale, taninuri). De asemenea, extractul este recunoscut pentru acțiunea de ameliorare a traumatismelor și durerilor musculare sau articulare. Are efect analgezic, reparator și calmant al sistemului muscular.
Ulei de jneapăn
Jneapănul sau pinul pitic este foarte apreciat pentru propritetățile lui terapeutice. Acesta conține vitamina C, minerale, taninuri și uleiuri volatile ce ajută la ameliorarea durerilor reumatice, musculare și articulare.
Uleiul de rozmarin
Este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale, cu proprietăți de calmare a durerilor musculare, reumatice și stimulare a circulației periferice.
Uleiul de salvie
Este un ulei esențial cu o valoare terapeutică recunoscută, are proprietăți calmante asupra durerilor musculare și articulare.
MOD DE UTILIZARE:
Produsul se utilizează doar extern! În funcție de necesități, se aplică 1-2 cm de gel, de maximum 3 ori pe zi, pe regiunea corporală afectată de dureri și se masează pentru a asigura pătrunderea în piele. Gelul poate fi aplicat și în cadrul unui masaj la nivelul regiunii afectate.
Rolul componentelor:
Arnica este o plantă perenă de munte din familia Asteraceae (Compositae), ce vegetează exclusiv în flora spontană, cu rizom cilindric, oblic, cu o rozetă bazală de frunze, o tulpină simplă, cu număr redus de frunze, cele bazale ovat-eliptice cu peri scurţi şi aspri, iar cele tulpinale mai mici, 2-3 perechi opuse. Inflorescenţele sunt galbene, mari, cu diametrul de 4-8 cm, situate terminal; fructele sunt achene cu papus aspru. Se recomandă în scop medicinal recoltarea florilor, care se face împreună cu receptaculul, în iunie şi iulie; recoltarea trebuie să se facă doar de la o parte din plante, pentru a nu se produce restrângerea arealului.
Plantă medicinală cunoscută şi utilizată încă din anii 1500 şi încă populară şi astăzi. Un efect de vindecare a rănilor a fost atribuit arnicii în manualul lui Tabernaemontanus (medic şi botanist, părintele botanicii în Germania) în 1613. În timpul Evului Mediu, arnica a fost folosită ca remediu natural pentru multe afecţiuni precum hematoame, răni, varice, flebite, gută, reumatism, indigestie şi în boli cardiovasculare; în Germania, arnica este folosită din 1957 ca remediu în diferite probleme precum: răni, hematoame, dizlocaţii articulare, entorse, contuzii, edeme cauzate de fracturi, pentru tratamentul sistematic al problemelor musculare şi articulare asociate reumatismului, împotriva furunculozei, a inflamaţiilor cauzate de muşcăturile de insecte şi flebite superficiale, şi pentru tratamentul inflamaţiilor mucoasei orale şi a gâtului asociate gingivitei şi ulcerului aftos.
Medical, la noi în ţară s-au întrebuinţat atât rădăcina, cât şi frunzele şi florile. Medicina românească de la mijlocul secolului trecut menţionează ca efecte ale plantei stimularea sistemul nervos şi a sistemului vascular; circulaţia şi respiraţia devin mai active; se favorizează eliminarea urinei şi a sudoarei. Se mai observă o acţiune hemostatică în hemoragii, deci o indicaţie a plantei în stările apopleptice, în epistaxis (scurgere de sânge din nas), în hemoptizii, urinare cu sânge etc.
Arnica era considerată o plantă foarte activă, acţiunea sa stimulentă fiind din cele mai puternice. Nervii, mucoasa stomacală şi cea intestinală sunt indeosebi stimulaţi; de asemenea întregul sistem glandular şi limfo-ganglionar, precum şi rinichii; în plus, scaunele prea frecvente sunt normalizate. Extern, florile, planta întreagă şi rădăcinile sunt utilizate în comprese pe rănile inflamate, iar intern combat hemoragiile şi stările febrile.
Medicina populară românească a apreciat întotdeauna puterea vindecătoare a arnicii, utilizată mai ales sub formă de tinctură, în special în vindecarea rănilor. În general, în prezent se recomandă în principal utilizarea externă a plantei; intern are efect ocitocic, vasoconstrictor, antiaterosclerotic, dar la persoanele sensibile chiar şi la administrare externă se pot produce iritaţii locale.
Preparatele homeopate s-au arătat a fi imunostimulente. Florile de arnică conţin ulei esenţial în compoziţia căruia intră în special lactone sescviterpenice care apar adesea sub forma derivaţilor esterici. Pe lângă compuşii uleiului esenţial se mai numără flavonoide, hidroxicumarine, şi acizi fenil acrilici. Utilizarea medicinală a arnicii a determinat efectuarea unor cercetări extensive, deferite sescviterpene fiind izolate încă din 1953, constituenţii cei mai relevanţi din această grupă fiind consideraţi helenalina şi 11,13-dihidrohelenanina precum şi derivaţii acestora.
Rozmarinul este un arbust care creşte în toată Europa, dar s-a adaptat mai bine zonelor litoralului mediteranean. Aceasta se vede şi în numele său care provine din două cuvinte latine: ros+marinus care înseamnă roua mării. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Franţa s-a menţinut până în secolul XX.
Frunzele conţin ulei esenţial (1-2%) în care componenţii principali sunt camfenul, borneolul camforul, acidul rosmarinic, şi mai conţine flavone, taninuri, principii amare.
Medicina românească din secolului XX constata pentru uleiul esenţial de rozmarin o puternică acţiune stimulentă, o sporire a diurezei în doze mici, şi o stimulare a reflexelor, iar în doze mari atenuarea reflexelor. Se mai observa o sporire a activităţii intestinale. În bolile de ficat medicii vremii au obţinut cu ceaiul din plantă rezultate bune în bolile de ficat, observându-se şi o oarecare stimulare a diurezei, o stimulare a circulaţiei sangvine cu ridicarea presiunii şi redresarea pulsului. În plus, au mai observat o tonifiere a cordului, o cedare a hidropiziilor şi o diureză fără lezarea epiteliului renal prin iritare. Ceaiul de rozmarin era şi mai este utilizat ca tratament naturist în bolile de stomac şi intestine, în special asociat cu feniculul.
Medicina populară românească foloseşte rozmarinul ca remediu natural în toate aceste afecţiuni, şi pentru stimularea apetitului, boli de inimă, reumatism, dureri de cap, şi extern pentru vindecarea rănilor şi diverselor erupţii ale pielii, chelie.
Este utilizat în produsele naturiste ca tonic amar, coleretic, aromatic, condiment, fiind indicat în afecţiuni gastro-intestinale, hepatice, reumatism. Se mai indică utilizarea uleiului volatil în băile tonice, creme pentru frecţii în reumatism precum şi vinuri tonice cu rozmarin.
Sunt studii care susţin şi un efect antioxidant al compuşilor polifenolici ai rozmarinului, şi potenţiale efecte de prevenire şi tratare a astmului bronşic.