- La reducere!
- -10%
Digotide 30 cps Farmaclass
Digotide 30 capsule Farmaclass
Digotide conține prebiotice (fibre dietetice) și substanțe cu efect prebiotic (nucleotide) ce favorizează dezvoltarea microorganismelor
benefice din intestin, elimină toxinele din intestin, amplifică efectul peristaltic.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 39 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 39 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,78 lei.
Digotide 30 capsule Farmaclass
Digotide conține prebiotice (fibre dietetice) și substanțe cu efect prebiotic (nucleotide) ce favorizează dezvoltarea microorganismelor
benefice din intestin, elimină toxinele din intestin, amplifică efectul peristaltic.
Fibrele vegetale din guma Acacia au efect prebiotic dovedit.
Prebioticele ajută probioticele să se dezvolte și opresc dezvoltarea bacteriilor patogene.
Nucleotidele sunt componente esențiale ale AND și ARN fiind considerate cheia proceselor biochimice cum ar fi metabolismul celular.
Astfel în condiții de stres, de suprasolicitare fizică și psihică, sau în convalescență când organismul este slăbit, dieta cu nucleotide
devine indispensabilă.
La nivel intestinal nucleotidele determină creșterea mucoasei, creșterea producției de imunoglobulina A; au efect prebiotic.
Aceste efecte contribuie la menținerea integrității barieirei intestinale împotriva bacteriilor și pătrunderii toxinelor.
De asemenea studiile au arătat scăderea nivelului de cortizol după efort fizic intens, la persoane care au avut dieta îmbogățită cu nucleotide.
Digotide are o compoziție echilibrată în fibre dietetice și nucleotide ce ajută semnificativ procesul digestiv și menține sănătatea colonului.
Are efecte pozitive în asimilarea calciului și a altor minerale necesare de către organism; crește rezistența sistemului imunitar; asigură
funcționarea tractului digestiv și menține valoarea optimă a pH-ului intestinal.
Mențin integritatea barierei intestinale împotriva bacteriilor și a penetrării toxinelor.
Digotide restabilește funcția imună după efort fizic și intelectual intens.
Beneficii:
• Menține integritatea barierei intestinale;
• Îmbunătățește răspunsul imun;
• Este agent de refacere pentru dieta sportivilor;
• Scade riscul de apariție a afecțiunilor digestive,
cardiovasculare, ale colonului, ale pielii.
Ingrediente mg/cps
Fibre vegetale solubile din gumă de 240,0
Acacia Seyal (gumă acacia) min.
90% substanță activă
Nucleotide din Saccharomices 120,0
cerevisiae (drojdie de bere)
min. 60% substanță activă
Gelatină (capsula) 90,0
Recomandări:
Prin toate aceste efecte Digotide este recomandat pentru refacerea și menținerea florei intestinale, a unei digestii sănătoase, pentru întărirea sistemului imunitar.
De asemenea este recomandat persoanelor care depun eforturi fizice și intelectuale.
Administrare:
1 cps.x3/zi, administrate după mesele principale cu un pahar cu apă.
Prezentare:
cutie de carton cu 1 flacon cu 30 capsule, cu prospect.
Atentionări:
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
A se păstra la temperatura camerei, la loc uscat și ferit de lumina directă a soarelui.
Rolul componentelor:
Denumită şi drojdie de bere sau de panificaţie (Brewer’s Yeast, Levure de Boulangerie), S. boulardii este o tulpină de drojdie (specie de ciupercă unicelulară), descoperită prima dată în 1920 de biologul francez Henri Boulard pe când acesta era în sud-vestul Asiei. Scopul călătoriei sale era acela de a găsi o tulpină de drojdie care să fie în mod special rezistentă la căldură, şi astfel potrivită pentru producerea vinului. În timpul şederii francezului în Asia a luat naştere un focar de holeră, ocazie cu care acesta a notat faptul că pentru a combate diareea asociată bolii, oamenii locului mestecau coaja fructelor de Litchi chinensis şi de Garcinia mangostana sau o fierbeau şi consumau ceaiul. Biologul francez a reuşit să izoleze substanţa care combătea diareea descoperind faptul că aceasta este tocmai drojdia care se poate dezvolta şi la temperaturi de până la 98,6 grade Fahrenheit. Găsind că este o drojdie din genul Saccharomyces (drojdiile de bere) a denumit-o după sine şi în 1947 a vândut drepturile asupra ei companiei de farmaceutice Bicodex, care continuă să deţină acest patent.
S.boulardii şi binecunoscuta drojdie de bere S. cerevisiae, fiind membre ale aceluiaşi gen, sunt foarte asemănătoare dar diferă totuşi din punct de vedere genetic, metabolic şi fiziologic. Din punct de vedere cromozomial, S. boulardii este caracterizată de prezenţa unei gene alele specifice iar studii recente au arătat faptul că genomul acestei specii prezintă trisomie a cromozomului 9, numărul alterat de copii ale genelor contribuind probabil la o rată de creştere mai ridicată şi o mai bună supravieţuire în mediu acid.
Un număr limitat de dojdii au fost identificate ca şi candidaţi pentru o nouă abordare terapeutică datorită abilităţilor acestora de a se exprima ca antigen heterolog. S. boulardii este astzăzi pe larg utilizată în probleme de digestie şi ca probiotic. Probioticele, precum sunt definite de către Organizaţia pentru Agricultură şi Aliment a Naţiunilor Unite, sunt „microorganisme vii care, administrate în cantităţi adecvate, conferă gazdei un beneficiu pentru sănătate”. Un număr tot mai mare de potenţiale beneficii pentru sănătate sunt atribuite tratamentelor cu probiotice. Au fost identificate mai multe mecanisme de acţiune, atât în mod direct asupra organismului gazdă, cât şi asupra microorganismelor patogene, aceste mecanisme cuprinzând reglarea homeostaziei microflorei intestinale, interferenţa în abilitatea microorganismelor patogene de colonizare şi infectare a mucoaselor, modularea răspunsului imun sistemic şi local, stabilizarea funcţiei gastrointestinale de barieră şi inducerea activităţii enzimatice prin favorizarea proceselor de absorbţie şi nutriţie.
Studiile de farmacocinetică au arătat faptul că după administrarea orală de liofilizat de S. boulardii echilibrarea concentraţiilor acestuia în colon se atinge în trei zile, drojdia dispărând din materia fecală la 2-5 zile după întreruperea administrării. S. boulardii prezintă caracteristici speciale care permit microorganismului să tranziteze tractul gastro-intestinal şi să fie utilizat ca probiotic. Pe durata tranzitului, drojdia interacţionează cu microflora locală şi cu mucoasa intestinală. Mai mult, studiile experimentale au arătat faptul că S. boulardii induce o protecţie împotriva patogenilor enterici, modulează răspunsul imun al gazdei, reduce inflamaţiile şi secreţiile hidroelectrolitice, inhibă toxinele bacteriene şi îmbunătăţeşte funcţionarea unor factorii trofici precum membrana ciliară intestinală şi transportorii nutrienţilor.
Această drojdie nonpatogenică a fost prescrisă în ultimii 30 de ani pentru profilaxia şi tratamentul afecţiunilor diareice cauzate de bacterii. S. boulardii şi-a demonstrat atât experimental cât şi clinic eficienţa în afecţiuni gastrointestinale cu componentă inflamatorie predominantă. Există, de asemenea, din ce în ce mai multe dovezi asupra faptului că microflora gastrointestinală este un factor reglator major asupra sistemului imunitar nu doar la nivelul intestinului, dar şi la nivelul altor organe. De exemplu, atunci când organismul este afectat de o infecţie cu Escherichia coli, există în intestin o tendinţă de secretare a citokinei proinflamatorii cunoscută sub numele de interleukina 8. S. boulardii a arătat un efect benefic prevenind această secreţie, reducând astfel severitatea şi toxicitatea invaziei cu E. coli. S-a demonstrat faptul că efectul S. boulardii asupra E. coli nu este acela de a reduce numărul de bacterii aderente produse, ci de a reduce numărul bacteriilor intracelulare cu 50%.
Unul din cele mai importante beneficii ale S. boulardii este acela de a controla forme variate de diaree. Studiile realizate au indicat faptul că utilizarea S. boulardii versus placebo a arătat eficienţă în reducerea formelor acute de diaree la copii şi la adulţi. Administrată concurent cu unele antibiotice S. boulardii a redus probabilitatea episoadelor adiţionale de colite pseudomembranoase la persoane care au experimentat această afecţiune. Chiar dacă scopul principal al antibioticelor este acela de a combate bacteriile ce cauzează infecţii în organism, ele pot produce efecte secundare nedorite precum diaree, dar şi crampe şi greţuri. Ca şi tratament preventiv, S. boulardii a arătat că reduce apariţia, durata şi frecvenţa acestor efecte secundare printre adulţi. O serie de studii au mai revelat faptul că S. boulardii a diminuat senficicativ motilitatea intestinală şi a îmbunătăţit consistenţa scaunelor la persoanele sindromul colonului iritabil cu predominantă diareică.
Pe lângă acestea, datele furnizate de studii mai recente au arătat că S. boulardii administrată sub formă de vaccin oral la persoane sănătoase interacţionează în mod limitat cu mucoasa intestinală acest lucru având implicaţii importante în viitorul utilizării acesteia ca agent profilactic şi ca vector terapeutic de administrare.
Guma arabică, cunoscută și sub denumirea de gumă acacia este un produs natural obținut din secreția (rașina) plantei de acacia (senegal și seyal).
Cel mai mare producător de E414 este Sudanul. Această țară realizează aproximativ 70-80% din producția mondială.
Cultura de acacia este pentru foarte mulți fermieri singura sursă de venit (se estimează că aproximativ cinci milioane de persoane din Sudan depind de producția de gumă arabică).
Guma arabică este un produs inodor și insipid ce conține glucide, acizi, calciu și alte minerale.
Componenta principală este arabina, sarea de calciu a polizaharidei acid arabic. Este foarte solubilă în apă și insolubilă în alcool.
Aceasta gumă este o sursă de fibre alimentare și poate diminua pofta de mancare, ceea ce poate conduce la scăderi în greutate.
Deși majoritatea fibrelor alimentare reduc nivelul de colesterol, cercetările nu au putut demonstra că guma arabică are un efect similar. În cazul testelor pe animale a fost observat un efect invers, iar în cazul oamenilor nu a avut efecte.
Există câteva dovezi care indică faptul că mestecând gumă de acacia timp de 10 minute, de cinci ori pe zi, se reduce placa dentară mai mult decât mestecând gumă de mestecat.
De asemenea, guma arabică este utilizată în preparate care reduc inflamația de la nivelul mucoaselor și țesuturilor. Astfel, este utilizată în siropuri de tuse, preparate cu acțiune asupra sistemului digestiv și produse pentru grăbirea vindecării.
În trecut era administrată intravenos pentru scăderea tensiunii arteriale dupa intervenții chirurgicale, însă s-a renunțat la această practică pentru că avea efecte secundare grave precum leziuni renale și hepatice și reacții alergice.
Astfel, este considerată un produs relativ sigur atunci cand este ingerată, însa uneori poate produce reacții alergice, balonare, greață, iritații.
A fost utilizată fără efecte adverse majore o cantitate zilnică de 30 de grame, timp de șase săptămâni.
Nu au fost efectuate teste care să evalueze efectele consumului de gumă arabică în timpul sarcinii și alăptării și astfel este recomandat să o evitați.
Portofoliul de produse FarmaClass se dezvolta continuu, concentrându-se pe mai multe linii de actiune, astfel încât cursul sau sa poata acoperi o gama larga de patologii, asigurând prevenirea bolilor si mentinerea unei stari ideale de sanatate a corpului uman.