Detoxirem 10 plicuri Laboratoarele Remedia
Detoxirem 10 plicuri Laboratoarele Remedia
Este un supliment alimentar cu o compoziţie complexă din: vitamine, minerale, aminoacizi, extracte standardizate din plante, care contribuie la detoxifierea organismului, la menținerea sănătății celulei hepatice și la funcționarea normală a ficatului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 31 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 31 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,62 lei.
Detoxirem 10 plicuri Laboratoarele Remedia
Este un supliment alimentar cu o compoziţie complexă din: vitamine, minerale, aminoacizi, extracte standardizate din plante, care contribuie la detoxifierea organismului, la menținerea sănătății celulei hepatice și la funcționarea normală a ficatului.
Contribuie la:
-detoxifierea organismului,
-menţinerea sănătăţii celulei hepatice,
-funcţionarea normală a ficatului.
Compozitie/plic:
-Izomalt (agent de încărcare),
-acid citric anhidru
-premix de vitamine, minerale şi Coenzima Q10 (în bază de maltodextrină): Vitamina C / Acid ascorbic, Magneziu / Sulfat de magneziu, Niacină, Vitamina E, Acid pantothenic / Pantotenat de calciu, Zinc / Sulfat de zinc, Vitamina B6 / Clorhidrat de piridoxină, Vitamina B1 / Clorhidrat de tiamină, Fier / Sulfat feros, Coenzima Q10, Beta-Caroten, Mangan / Sulfat de mangan monohidrat, Vitamina B12/ Riboflavina, Cupru/ Sulfat de cupru anhidru, Acid folic, Vitamina A (acetat), Seleniu / Selenit de sodiu, Biotin, Molibden / Molibdat de sodiu, Crom / Clorură de crom hexahidrată, Vitamina D3 / Colecalciferol, Vitamina B12 / Ciancobalamină, citrat de sodiu (corector de aciditate) , DHAid™ 10% (pudră din microalge din specia Ulkenia
într-o matrice din cazeinat din lapte, sucraloză, amidon din porumb,
palmitat de ascorbil, ascorbat de calciu, lecitină din soia, extract din soia bogat în tocoferoli,fosfat tricalcic), cu un conţinut de cel puţin 40% DHA din totalul de acizi graşi, Complex de silibină- fosfolipide din extract hidroalcoolic uscat 35:1 din fructe de Armurariu (Silybum marianum) cu un conţinut de 15 % silibină – 75mg, extract hidroalcoolic uscat 4:1 din rădăcină de Sfeclă-roşie (Beta vulgaris var. rubra) – 75mg, extract hidroalcoolic uscat 4:1 din rădăcină de Ridiche-neagră (Raphanus sativus var. niger) – 70mg,Epikuron (cu un conţinut de 24% Fosfatidilcolină) – 50mg, L-Arginină, Acid alfa-cetoglutaric, Acid alfa-lipoic, Glicină, Inozitol, L-cisteină, Clorhidrat de L-ornitină, L-Metionină, Aromă de căpşuni (agent de aromatizare), extract uscat din frunze de Stevie (Stevia rebaudiana) cu 90% total steviozide (îndulcitor natural), extract hidroalcoolic uscat frunze de Anghinare (Cynara scolymus) cu un conţinut de 2,5% cinarină – 30mg, extract hidroalcoolic uscat (maltodextrină, dioxid de siliciu) din fructe de Afin american, cu 40% proantocianidine – 25mg, L-carnitină , Clorhidrat de L-Lizină, N-acetil-L-cisteină, Taurină, pulbere din rădăcină de Păpădie
25mg, extract hidroalcoolic uscat rădăcină de Brusture (Arctium lappa) – 25mg,L-Glutation redus.
Administrare:
Câte 1 plic de 2 ori pe zi, după masă.
Pulberea se dizolvă în 200 ml apă şi se bea imediat.
Beneficii:
Ficatul este considerat „laboratorul organismului” având un rol important în menţinerea sănătăţii acestuia.
Acest organ vital îndeplinește multiple funcţii: de depozit, de regenerare, homeostazie, circulatorie precum şi funcţii legate de
metabolismul intermediar.Intervine în procesele de digestie şi absorbţie intestinală prin produsul său de secreţie, bila.
Rolul componentelor:
Anghinarea (Cynara scolymus) îmbunătăţeşte funcţiile ficatului, având rol detoxifiant, normalizează valorile colesterolului, este un bun diuretic şi reduce efectele nocive ale alcoolului.
Păpădia (Taraxacum officinale) prin substanţele bioactive pe care le conţine menţine secreţia biliară, este tonic pentru ficat, ajută la buna funcţionare a tranzitului intestinal şi a rinichilor.
Rădăcina de Brusture (Arctium lappa) conţine uleiuri esenţiale, inulină, derivaţi ai acidului cafeic, triterpene, fitosteroli, taninuri, vitamine din complexul B. Are efect diuretic, purifică sângele şi protejează ficatul.
Ridichea neagră (Raphanus sativus var. niger) ajută la eliminarea pe cale naturală a deşeurilor metabolice şi la funcţionarea normală a stomacului, vezicii biliare, ficatului, putând fi folosită în curele de slăbire.
Armurariul (Sylibum marianum) este o plantă cunoscută de peste 2000 de ani pentru efectul de protecţie şi regenerare a ficatului. Silimarina ajută la protejarea membranelor celulare de la nivelul celulelor hepatice, împotriva substanţelor hepato-toxice (alcool, substanţe chimice toxice, metale grele, tetraclorură de carbon, radicali liberi). Silimarina intervine în producerea enzimelor implicate în sinteza de proteine, susţinând procesele de regenerare a celulelor lezate şi de producerea de noi celule hepatice.
Sfecla-roşie (Beta vulgaris var. rubra) conţine: vitaminele A, C, B1, B6, acid folic, precum şi calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, potasiu, mangan, zaharoză, alte oligozaharide şi polizaharide, aminoacizi etc. Îmbunătăţeşte metabolismul şi are efect asupra ficatului. Este cunoscută şi folosită şi pentru proprietăţile sale benefice asupra unor tulburări digestive (reface flora intestinală), renală, pulmonară hepatică (regenerează celula hepatică).
Afinul-american (Vaccinium macrocarpon) este o plantă perenă cu fructe de culoare roşie. Fructele au în compoziţie proantocianidine, acizi organici, pectine, taninuri, vitamine în proporţii ridicate. Dintre substanţele minerale, în cel mai mare procent apare potasiul, dar conţine şi calciu, fier, magneziu, mangan, zinc, sulf şi fosfor. Proantocianidinele sunt compuşi bioactivi care contribuie la păstrarea sănătăţii, protejând organismul împotriva distrugerii celulelor. Efectul este datorat conţinutului ridicat în potasiu şi pigmentului cu efect vasoprotector care ajută la protejarea vaselor sanguine.
DHA (acid docosahexaenoic) este obţinut printr-un proces de fermentare unic, din microalge din specia Ulkenia. DHA este eficient pentru sănătatea cardiovasculară şi mentală şi pentru funcţia vizuală, pentru femeile însărcinate şi cele care alăptează, pentru vegetarieni.
Vitamina A contribuie la metabolismul normal al fierului, la procesul de diferenţiere celulară, la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la menţinerea vederii normale şi a sănătăţii pielii.
Vitamina E (Tocoferol), denumită şi “vitamina sănătăţii” contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Vitamina C (Acidul ascorbic) contribuie la menţinerea funcţionării normale a sistemului imunitar, la formarea colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a ligamentelor, a pielii şi a sistemului osos.
Vitamina D3 (Colecalciferol) contribuie la absorbţia/utilizarea normală a calciului şi fosforului, la menţinerea sănătăţii sistemului osos, a funcţiei normale a sistemului muscular, a sănătăţii dinţilor, la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi participă la procesul de diviziune celulară.
Vitaminele B1, B3, B6, B8, B12 contribuie la metabolismul energetic normal, la funcţionarea normală a sistemului nervos, la menţinerea sănătăţii psihice.
Vitaminele B2, B3, B6, B9, B12 contribuie la reducerea oboselii şi extenuării.
Vitaminele B6, B9, B12 contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar.
Vitaminele B9 şi B12 contribuie la procesul de diviziune celulară.
Vitamina B1 (Tiamina) contribuie la funcţionarea normală a inimii.
Vitamina B2 (Riboflavina) contribuie la metabolismul energetic normal, la funcţionarea normală a sistemului nervos.
Vitamina B3 (Niacina) contribuie la menţinerea sănătăţii membranelor mucoase, a sănătăţii pielii.
Vitamina B5 (Acid pantotenic) contribuie la metabolismul energetic normal, la sinteza şi metabolizarea normală a hormonilor steroizi, a vitaminei D şi a unor neurotransmiţători şi la menţinerea performanţei mentale normale.
Vitamina B5, cunoscută şi sub denumirile de acid pantotenic, “vitamina antistres” şi „elixirul tinereţii”, pe lângă faptul că joacă un rol important în descompunerea grăsimilor şi a carbohidraţilor pentru producerea de energie, grăbeşte vindecarea rănilor şi operaţiilor chirugicale, fiind extrem de eficientă în cazurile de acnee, luptă împotriva artritei reumatoide şi ameliorează simptomele acestei afectiuni, reduce durerile articulare şi inflamaţiile, reduce depresia şi anxietatea şi menţine sănătatea sistemului nervos, previne îmbătrânirea prematură, reduce pigmentarea tenului şi apariţia ridurilor, reduce oboseala şi slăbiciunea organismului, previne apariţia mătreţii şi a candidozei.
Deficitul de vitamina B5 se manifestă rareori deoarece această vitamină se regăseşte în multe alimente, însă atunci când nu există un aport suficient, pot exista simptome precum stările de oboseală, insomnia, căderea părului, greaţă, contracţii musculare, depresie, dureri de cap.
Excesul de vitamina B5 ar putea duce la apariţia diareei, sensibilitate dentară şi risc crescut de sângerare.
Doza zilnică recomandată de vitamina B5 este de 3 până la 8 miligrame pe zi pentru copii, de 10 miligrame pentru adolescenţi şi pentru adulţi.
Cele mai bune surse de vitamina B5 sunt: drojdia de bere, ficat, alone, ciuperci, ovăz, germeni de grâu, broccoli, orez brun, ardei iuţi, avocado, conopidă.
Vitamina B6 (Piridoxina) contribuie la sinteza normală a cisteinei, la metabolismul normal al homocisteinei, al proteinelor şi glicogenilor, la formarea normală a globulelor roşii şi la reglarea activităţii hormonale.
Vitamina B8 (Biotina) contribuie la metabolismul normal al macronutrienţilor, la menţinerea sănătăţii părului şi a pielii.
Vitamina B9 (Acidul folic) contribuie la creşterea ţesutului matern în timpul sarcinii, la sinteza normală a aminoacizilor, la buna funcţionare a hematopoiezei, la metabolismul normal al homocisteinei, la menţinerea sănătăţii psihice.
Inozitolul acționează împreună cu celelalte componente ale grupului de vitamine B, inclusiv cu biotina şi colina, în direcţia împiedicării agregării grăsimilor în ficat.
Zincul contribuie la metabolismul acido-bazic normal, la metabolismul normal al macronutrienţilor, al acizilor graşi şi al vitaminei A, la sinteza normală a proteinelor şi a ADN-ului.
Fierul contribuie la metabolismul energetic normal, la formarea normală a globulelor roşii şi a hemoglobinei, la transportul normal al oxigenului în corp, la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi în procesul de diviziune celulară.
Manganul contribuie la metabolismul energetic normal, la formarea normală a ţesuturilor conjunctive şi la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Cuprul contribuie la metabolismul energetic normal, la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi la protejarea constituenţilor celulari împotriva stresului oxidativ.
Seleniul contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la funcţionarea normală a glandei tiroide şi la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Molibdenul contribuie la metabolismul normal al aminoacizilor care conţin sulf.
Cromul contribuie la metabolismul normal al macronutrienţilor şi la menţinerea concentraţiilor normale ale glucozei în sânge.
Coenzima Q 10 este un antioxidant mai puternic decât vitamina E şi participă activ în sistemul energetic şi respirator al fiecărei celule, contribuind la rezistenţa organismului în ansamblu şi la protejarea arterelor prin asigurarea menţinerii presiunii arteriale normale.
Fosfatidilcolina este o substanţă vitală pentru celulele organismului. Contribuie la menţinerea funcţiei normale a ficatului, centrul de detoxifiere al organismului.
Arginina este un aminoacid esenţial care ajută la detoxifierea ficatului, stimulează secreţia hormonului de creştere, a insulinei, a glucagonului (reglând funcţia pancreasului), menţine funcţionarea normală a sistemului imunitar, asigură neutralizarea şi eliminarea amoniacului din organism, influenţează spermatogeneza şi, împreună cu L-Ornitina, asigură creşterea masei musculare.
Cisteina are acţiune antioxidantă, creşte capacitatea de apărare a ficatului faţă de acţiunea nocivă a unor radiaţii, a diverşilor poluanţi (alcool, tutun, metale grele). În asociere cu arginina, asigură detoxifierea ficatului.
Ornitina, în asociere cu arginina, protejează ficatul de acţiunea toxică a medicamentelor, alcoolului şi a altor toxine, contribuie la eliminarea amoniacului format în organism, scade nivelul de uree din sânge şi ajută la cicatrizarea ţesuturilor.
Metionina este un derivat al homocisteinei, care neutralizează metaboliţii toxici din organism, contribuind la funcţionarea normală a celulei hepatice, reduce acumularea de metale grele, reduce nivelul de trigliceride şi de colesterol. Împreună cu inozitolul şi colina, reduce acumularea şi depozitele de grăsimi la nivel hepatic, îmbunătăţeşte metabolismul energetic al celulei musculare care susţine producţia de creatină.
Acidul alfa cetoglutaric neutralizează metaboliţii toxici din organism şi ajută la detoxifierea ficatului.
Lizina este un aminoacid esenţial care participă la formarea tuturor proteinelor. Reduce apariţia şi progresia demineralizării osoase (ajută la reglarea metabolismului calciului), stimulează refacerea ţesuturilor (oase, piele, tendoane, cartilaje, muşchi) cauzate de intervenţii chirurgicale, arsuri, inflamaţii articulare, îmbunătăţeşte metabolismul lipidic, menţine constant numărul de leucocite, eritrocite şi hemoglobină în sânge.
N-acetil L-cisteina (NAC), este derivatul N-acetil al aminoacidului natural, L-cisteina. Acetilcisteina are efecte cito-protectoare (protejează celulele), antioxidante, participă la sinteza hepatică a glutationului. De asemenea, este detoxifiant şi protector hepatic.
Carnitina este un aminoacid necesar pentru metabolizarea grăsimilor şi, prin aceasta, asigură buna desfăşurare a proceselor metabolice în ficat.
Glutationul redus, forma cea mai activă biologic, numit şi „proteina vieţii” este o proteină de dimensiuni reduse, prezentă în aproape toate celulele organismului, care are rol puternic antioxidant şi de eliminare a toxinelor. Îmbunătăţeşte şi menţine capacitatea de detoxifiere a ficatului.
Acidul alfa lipoic este necesar organismului, pentru ca acesta să producă energie şi să îşi îndeplinească funcţiile în mod normal. Detoxifiant şi antioxidant hepatic, reface membrana celulara afectată şi elimină metalele grele care afectează ficatul. Potenţează efectul vitaminelor antioxidante şi al Coenzimei Q10.
Glicina este unul din cei 20 de aminoacizi proteinogeni și intră în structura glutationului.
Taurina este un aminoacid esenţial care se găseşte în proporţii mari, faţă de restul aminoacizilor, în creier, inimă, colecist şi rinichi. Taurina joacă un rol foarte important în funcţionarea optimă a acestor organe.
Atentionari:
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.
Produs destinat exclusiv adulţilor.
În cazul unor afecţiuni cronice sau al urmării unui tratament de lungă durată, cereţi sfatul medicului sau farmacistului înaintea administrării suplimentului.
Nu este recomandat persoanelor alergice la plante din familia Asteraceae sau la oricare dintre componentele produsului.
Contraindicat copiilor, femeilor însărcinate (în primul trimestru), precum şi în caz de chist ovarian, endometrită, ciroză decompensată.
A se administra cu prudenţă femeilor care alăptează şi persoanelor hipoglicemice/diabetice.
A nu se administra concomitent cu contraceptive orale sau cu unele
medicamente antiinfectioase (de ex. Metronidazol).
Nu este recomandat persoanelor predispuse la blocaj biliar, litiază biliară.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original, ferit de umiditate şi lumină.