• La reducere!
  • -12%
Curcumin Phytosome  Secom
Curcumin Phytosome  Secom, Sistemul nervos
Curcumin Phytosome  Secom
Curcumin Phytosome  Secom, Sistemul nervos

Curcumin Phytosome Secom

Curcumin Phytosome 500mg 60 capsule Jarrow Formulas
Antioxidant cu biodisponibilitate ridicata.

163
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
210,47 lei 239,17 lei -12%


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 210 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 210 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 4,20 lei.


 

Curcumin Phytosome 500mg 60 capsule Jarrow Formulas
Antioxidant cu biodisponibilitate ridicata.

Avantaje
contine Complex Phytosome Meriva® (18-22% cucurminoide) obtinut printr-o tehnologie brevetata de firma Indena SpA - SUA, 500mg/capsula
Curcumin Phytosome Meriva® este rezultatul unui proces complex de legare la nivel molecular a extractului standardizat de Curcumin cu fosfatidilcolina, o componenta a membranelor celulare
asigura o absorbtie si o biodisponibilitate a curcuminoidelor de aproximativ 30 de ori mai mare fata de amestecul simplu de curcuminoide*
asigura o absorbtie de 50 pana la 60 de ori mai mare pentru desmetoxicurcumin (DMC) si bisdesmetoxicurcumin (BDMC), componentele bioactive din curcumin*
eficienta si siguranta sustinute de studii clinice
are certificat GRAS (produs general recunoscut ca fiind sigur pentru utilizare ca ingredient in suplimente alimentare)
sub forma de capsule vegetale, ce pot fi administrate si in dietele vegetariene/vegane * Marczylo, Timothy H., et al. "Compararea biodisponibilitatii Curcuminului cu cea a Curcuminului legat la nivel molecular cu fosfatidilcolina." Cancer chemotherapy and pharmacology 60.2 (2007): 171-177.

Efecte si beneficii
procesul de diviziune celulara normala (1,2,3):» reglarea unor procese de crestere, diferentiere, proliferare, invazie si moarte a celulelor cu multiplicare anormala: reducerea actiunii factorului de transcriptie nucleara NF-kB (factor nuclear kappa) si ale kinazelor MAP (protein kinase activate de mitogeni), ce regleaza expresia unor gene implicate in moartea celulara programata (ex.: p53, Bax), in metabolismul energetic celular, in formarea de vase de sange noi (ex.: ciclina D1, protein-kinaza mTOR, factorul de inducere a hipoxiei HIF-1a, metaloproteinazele MMP-9, factorii de crestere epidermica EGFR, a endoteliului vascular VEGF, insulinic 1 IGF-1 si a fibroblastelor bFGF, receptorul activat de proliferatorul peroxizomilor PPAR-γ, moleculele de adeziune intercelulara ICAM1)
echilibrarea sistemului imunitar (4):» reducerea multiplicarii si actiunii bacteriilor si a virusurilor care au capacitate de a modifica structura ADN-ului si ARN-ului celular (ex.: la nivel hepatic si al epiteliului colului uterin): actioneaza asupra unor proteine necesare aderentei, intrarii si supravietuirii agentilor patogeni in celulele sanatoase (ex.: PGC-1 alfa, hem-oxigenaza 1 HO-1, fosfoinozitid 3-kinazelor Pl3K-AKT)» reducerea BAFF (factor de activare a limfocitelor B)» reducerea manifestarilor acute ale GVHD (grefa contra gazda) prin actiune asupra citokinelor (IFN-γ), interleukinele IL -1, IL-6, factorul de necroza tumorala alfa (TNF –α), limfocitelor Th17
imbunatatirea mobilitatii si a rezistentei fizice la nivel osteoarticular (5,6), reducerea degradarii structurilor gastrointestinale, bronhopulmonare, cardiovasculare, cerebrale, oculare, dermice » reducerea fosfolipazei A2, ciclooxigenazei COX-2, lipooxigenazei 5-LOX, factorului nuclear (NF-kβ), interleukinelor IL-1b, IL-6, IL-17, moleculelor de adeziune celulara vasculara VCAM -1, factorului de necroza tumorala alfa (TNF-α)
detoxifierea organismului » amplificarea actiunea enzimelor detoxifiante de faza II
mentinerea structurii si a functiilor cerebrale (8):» reducerea actiunii toxice a excesului de glutamat » mentinerea concentratiei BDNF, factor neurotropic cerebral, ce sustine supravietuirea, cresterea si diferentierea neuronilor » reducerea excesului de fier si cupru cerebral» reducerea formarii si dimensiunii placilor de beta-amiloid in creier, reducerea actiunii placilor existente: actioneaza asupra enzimei BACE (9) » reducerea enzimelor MAO - A si B care, in exces, degradarea serotoninei si dopaminei» reducerea metabolizarii triptofanului in acid chinolinic care produce leziuni neuronale si tulburari neurodegenerative: reduce indolamina (IDO)
imbunatatirea longevitatii si reducerea efectelor imbatranirii celulare (7): » reducerea speciilor reactive de oxigen: imbunatatirea nivelului unor enzime antioxidante (superoxid dismutaza, glutation peroxidaza, catalaza)» reducerea formarii produsilor de glicare avansata: imbunatatirea secretiei de insulina si sensibilitatii celulare periferice la insulina» reducerea concentratiei si acumularii lipofuscinei intraneuronala
protejarea sistemului cardiovascular (8): » stimularea sintezei si la eliminarea bilei cu rol in digestia grasimilor, la absorbtia vitaminelor A, D, E, K si la eliminarea toxinelor liposolubile» imbunatatirea metabolismului glucozei: activarea receptorului activat de proliferatorul peroxizomului (PPAR-γ) » reducerea deficitului de hemoxigenaza HO-1 cu rol in relaxarea vasculara si in protectia constituentilor celulari impotriva stresului oxidativ» reducerea peroxidarii lipidice si agregarii plachetare» reducerea secretiei in exces a cortizolului: reduce ACTH si angiotensina II 1. Belcaro, Gianni, et al. "Studiu controlat al extractului de Curcumin legat molecular cu fosfatidilcolina (Meriva) in ameliorarea efectelor adverse asociate terapiei anti-tumorale." Phytotherapy Research 28.3 (2014): 444-450.2. Carroll, Robert E., et al. "Studiu clinic de faza a II-a asupra Curcuminului in preventia neoplaziei colorectale." Cancer prevention research 4.3 (2011): 354-364.3. Ledda, A., et al. "Meriva®, o forma de Curcumin legata la nivel molecular cu fosfatidilcolina, in combaterea hiperplaziei benigne de prostata: un studiu pilot, de evaluare a produsului patentat." Panminerva medica 54.4 (2012): 17.4. Antiga, Emiliano, et al. "Curcuminul cu administrare orala (Meriva) este eficient ca tratament adjuvant si reduce concentratia serica a interleukinei proinflamatoare IL-22 la pacientii cu psoriazis vulgar." BioMed research international 2015 (2015).5. Belcaro, Gianni, et al. "Eficienta si siguranta Curcuminului Meriva, un complex Curcumin-fosfatidilcolina, in administrarea indelungata a pacientilor cu ostero-artrita." Altern Med Rev 15.4 (2010): 337-44.6. Drobnic, Franchek, et al. "Reducerea febrei musculare la administrarea unui nou complex pe baza de Curcumin (Meriva®): un studiu randomizat, controlat." Journal of the International Society of Sports Nutrition 11.1 (2014): 1.7. Julie, S., and M. T. Jurenka. "Proprietatile anti-inflamatoare ale Curcuminului, un constituent major." Alternative medicine review 14.2 (2009).8. Steigerwalt, R., et al. "Meriva®, o forma de Curcumin legata la nivel molecular cu fosfatidilcolina, in retinopatia si microangiopatia asociatate diabetului." Panminerva medica 54.4 (2012): 11.9. Goozee, K. G., et al. "Evaluarea potentialului clinic al Curcuminului in preventia si diagnosticul bolii Alzheimer." British Journal of Nutrition 115.03 (2016): 449-465.

Compozitie (Per 1 capsula)
Complex Phytosome 500 mg
(Meriva®) din Curcuma (Curcuma longa)(extract din radacina, garantat 18-22% curcuminoide) legat cu fosfatidilcolina

Mod de administrare
Cate 1 capsula/zi la masa; pentru suport osteoarticular, cate 1 capsula de 2 ori/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.

Rolul componentelor:
Curcuma longa L - Plantă perenă originară din Asia, cu rizom ovat-cilindric, voluminos, de culoare portocalie intensă la interior.
Turmericul, alături de alte specii ale genului Curcuma, creşte spontan în pădurile Asiei de Sud în India, Indonezia, Indochina şi unele insule din Pacific. În toate aceste zone planta este tradiţional utilizată atât în domeniul culinar cât şi în cel medical, din timpuri străvechi. A fost folosită în ceremoniile religioase, semnificând viaţa, puritatea şi prosperitatea.
În sistemul de medicină indiană tradiţională ayurveda, turmericul este cunoscut pentru îmbunătăţirea digestiei, a florei intestinale, pentru eliminarea viermilor intestinali şi reducerea balonării, pentru detoxifierea ficatului şi susţinerea funcţionării acestuia şi a vezicii biliare, normalizarea menstruaţiei, pentru reducerea inflamaţiilor şi a disconfortului cauzat de artrite, ca şi purificator al sângelui, în tuse şi astm, şi de asemenea în aplicaţii locale pentru arsuri, luxaţii, tăieturi, contuzii, muşcături de insecte, ca antibacterian şi antifungic acolo unde este cazul.
Locuitorii băştinaşi din insulele Hawaii, demult, îl utilizau în cazul infecţiilor sinusale, infecţiilor în ureche, şi ulcerelor gastrointestinale.
Turmericul este extensiv utilizat în medicina tradiţională chineză, este oficial în Farmacopeea Republicii Populare Chineze şi de asemenea şi în Codexul Fito-Medical Japonez, având mai multe indicaţii terapeutice printre care balonare abdominală, dureri renale, amenoree.
Grecii antici cunoşteau turmericul, dar utilizarea sa era sporadică, şi în special pentru prepararea de coloranţi galben-portocalii. În 1870 chimiştii au descoperit faptul că pulberea galben-portocalie din rădăcinile de turmeric virează în maron-roşietic atunci când este expusă în mediul alcalin, această descoperire ducând la dezvoltarea hârtiei de turmeric utilizată pentru testul de alcalinitate.
Cărţile europene medicale vechi aduc puţine menţiuni privind turmericul. Marco Polo face referire la turmeric ca fiind un şofran indian folosit pentru colorarea hainelor. Medicii eclectici îl foloseau în preparatele medicinale mai mult pentru a le conferi culoare acestora. Există menţiuni care susţin că era considerat tratament pentru icter, dar pe lângă aceste utilizări a fost aproape ignorat în Europa, până târziu, în secolul XX. Cercetările serioase asupra rizomului de turmeric au început în 1920 în Germania, sescviterpenele din acesta au fost prima dată izolate în 1926, cărora le-a şi fost atribuită activitatea terapeutică, iar mai târziu, în 1936, au fost comparate materialul vegetal, cu extractul total, ca şi cu constituenţii izolaţi. Rezultatele experimentelor efectuate au arătat că turmericul, prin compuşii săi, stimulează fluxul biliar, în parte prin stimularea contracţiilor  vezicii biliare, în parte prin creşterea secreţiei de bilă. Independent, cercetările din Asia au validat aceleaşi proprietăţi ale turmericului, dar interesul s-a extins aici şi în aria efectului hepatoprotector, aducând descoperiri importante în această privinţă.
Până acum, în privinţa turmericului s-au demonstrat în special activitatea antihepatotoxică, efectul de a preveni fluctuaţii mari ale colesterolului după mese, potenţialul antiinflamator realizat printr-un mecanism adrenal.
Rizomii de turmeric conţin carbohidraţi, curcuminoide, polipeptide, proteine, ulei esenţial şi ulei gras, cărora li se atribuie în prezent proprietăţi digestive, coleretic-colagoge, antiinflamatoare cu potenţial benefic în cazul artritelor, hepatoprotectoare, antibiotice, antiaterosclerotice, antidiabetice, antistres, de vindecare a rănilor.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
60 capsule
Forma de prezentare
Flacon
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare