- La reducere!
- -8%
Cucumber - Crema pentru ten gras/mixt 50 ml ZIAJA
Cucumber - Crema pentru ten gras/mixt 50 ml ZIAJA
Oferă hidratare intensă și calmează iritațiile pielii.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 17 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 17 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,34 lei.
Cucumber - Crema pentru ten gras/mixt 50 ml ZIAJA
Oferă hidratare intensă și calmează iritațiile pielii.
Beneficii:
- Oferă hidratare intensă și calmează iritațiile pielii.
- Lucrează pentru stabilizarea funcției glandelor sebacee.
- Oferă un efect netezitor și hrănitor.
- Luminează optic tenul și îi îmbunătățește tonusul.
- Restabilește aspectul sănătos al pielii.
Mod de utilizare:
Aplicați o cantitate mică de cremă și neteziți-o cu o mișcare delicată.
Utilizați cu alte produse ZIAJA Cucumber Line.
Ingrediente:
- Extract de pulpă de castraveți
- provitamina B5 (D-pantenolul)
- vitamina A
- vitamina E
Rolul componentelor:
Castravetele (Cucumis sativus) este o plantă legumicolă din familia Cucurbitaceae care include dovlecelul, dovleacul, pepenele galben și cel verde etc., și este cultivat pe scară largă. Provine din India și este cultivat în regiuni tropicale și temperate. Se cultivă în numeroase varietăți, datorită diversității fructelor.
Planta de castravete este o viță târâtoare de 1,5 – 2 m lungime, care crește agățându-se pe spaliere sau alte structuri de susținere cu ajutorul cârceilor. Planta are frunze mari care acoperă fructul. Acesta este cilindric, alungit, cu margini rotunjite, și poate crește până la 60 cm, cu un diametru de 10 cm. De obicei crește de cam de 10 cm lungime. Castraveții pot fi mâncați în stare crudă sau murați (murături).
Planta se dezvoltă dintr-o sămânță închisă. Din punct de vedere științific, rezultatul polenizării plantei de castravete este un fruct. Clasificarea acesteia ca legumă, ca și în cazul roșiilor și a dovlecelului, de exemplu, este arbitrară și se bazează în principal pe folosirea acestuia în bucătărie.
Câteva varietăți de castravete sunt partenocarpice, rezultând fructe fără semințe, pentru aceste varietăți polenizarea reducându-le potențialul calitativ. De obicei aceste varietăți sunt crescute în sere, unde polenizarea prin insecte este eliminată. În Europa sunt preferate soiurile de castravete care pot produce semințe și care necesită polenizare. Polenizarea acestor varietăți este făcută de albine, bondari și diverse alte soiuri de insecte, apicultorii preferând să-și aducă stupii în preajma terenurilor însămânțate cu legume.
În cazul în care polenizarea nu a avut succes, fructul rezultat se poate îngălbeni, cădea, sau poate crește strâmb. Fructele parțial polenizate pot fi verzi la capătul de lângă pețiol dar galbene și prost formate lângă locul unde a fost floarea.
Consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, are un aport de 20kcal la 100 grame, din care carbohidrați aproximativ 3,63g, grăsimi 0,11g, proteine 0,65g, vitamina B1 0,027 mg, vitamina B2 0,033 mg, vitamina B3 0,098g, urme de vitamina B6 și B9, vitamina C 2,8 mg, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc.
Castravetele este cules când are culoarea verde, și poate fi consumat crud sau murat. De asemenea, varietățile fără semințe sunt folosite în industria decorațiunilor alimentare. Pentru murat se folosesc îndeosebi castraveții a căror formă nu este așa de plăcută ochiului, cei cu formă neregulată, prea groși sau strâmbi, sau cu coaja grunzuroasă. Pentru murare se folosește de obicei saramura sau oțetul, în combinație cu diverse plante aromatice. Procedeul de murare reduce conținutul de vitamine din legume, dar le păstrează în niște valori crescute față de alte procedee de conservare (de exemplu, fierberea). În plus, le conservă pentru mai mult timp. Gustul deosebit și multiplele întrebuințări pe care le are în gastronomie, alături de eliminarea prin murare a unei componente cam indigeste a castravetelui crud, fac din castravetele murat o piesă de rezistență a alimentației umane, în special alături de produse din carne, în sezonul rece.
Castravetele datorită calităților terapeutice poate fi utilizat ca remediu natural în tratamentul: iritațiilor intestinelor, reumatismului, gutei, arsurilor solare, constipației. De asemenea, acesta este un bun laxativ și contribuie la eliminarea toxinelor din organism.
Ridurile pot fi combătute prin aplicarea unor creme sau măști pe bază de castravete. Proprietăți terapeutice extraordinare au și semințele de castravete care tratează afecțiuni variate: tuse, probleme ale tenului, probleme cu expectorația.
Ziaja este un producător polonez de produse farmaceutice și cosmetice de înaltă calitate bazate pe ingrediente eficiente pentru îngrijirea tenului, corpului și părului. Compania a fost înființată în 1989 de doi farmaciști, Aleksandra și Zenon Ziaja.
Compania noastra a provenit din pasiune si dorinta de a face preparate terapeutice si cosmetice de ingrijire a pielii cu cele mai simple formule, bazate pe experienta farmaceutica si inspirate de climatul de coasta dur.
De la bun început urmăm reguli clare și simple și, mai presus de toate, onestitate față de Clienții și Partenerii noștri. Concentrarea noastră pe îmbunătățirea și dezvoltarea continuă ne face o companie orientată spre viitor și inovatoare.
Îngrijire facială, corporală, de păr și intimă – în fiecare dintre aceste categorii suntem în partea de sus a pieței cosmetice poloneze. Acest succes provine din munca grea și dăruire enormă, precum și din mare entuziasm și creativitate. Încercăm să ne bazăm pe potențialul Pomerania și rădăcinile poloneze cât mai mult posibil.
Am început cu cremă de ulei de măsline, care continuă să se vândă cu succes până în această zi.